Kedves Konok Péter!

VBT

Miután legutóbbi írásában (nevezzük nagy jóindulattal ezt a felböfögött betűhalmazt írásműnek) egyetlen fotó alapján egy komplett jellemrajzot, s egyben egy mindenre kiterjedő látleletet is kiállított Magyarország miniszterelnökéről – mely bejegyzésében visegrádi tagtársait könnyed eleganciával gazembereknek nevezte -, engedje meg nekem, hogy ne elemezzem egyetlen fotója alapján sem önt!

Nem tartanám ugyanis elegánsnak, hogy történész mivoltából fakadóan azt találjam mondani: ön kissé beleragadt a marxi ideákba, méghozzá olyannyira, hogy kínkeservesen igyekszik kinézetében is gyerekesen majmolni a neves közgazdász-filozófust. Avagy ha őt pont nem, akkor parafrázisaként az általánosan elfogadott középkorú baloldali liberális értelmiségi kinézet-szabványát.

Az is szánalmasan gyenge, s egyúttal méltatlan is lenne hozzám, ha olyasmit írnék, hogy a Blahán önbe botolva kérdés nélkül a zsebébe nyomnék kétszáz forintot buszra, kevertre, cigire, vagy csak úgy, szánalomból, hiszen a hajléktalanokat, ahol tudja, segíti az ember.

Mégannyira sem vetemednék arra, hogy olyan projekciókat engedjek meg magamnak, miszerint a Szomorú Hetihetes (v.ö. Szabadfogás) című önlejáratósóban – a nem személyes jelenlét ellenére – szinte érezni vélem penetráns szájszagát, mindahányszor expressis verbis szónokolni kezd.

Ugyancsak alapvető emberi méltóságában sérteném önt abban az esetben is, ha az ön tüdejéből kiáramló levegő által megrezegtetett hangszalagjai keltette zörejeket rekedtes varjúkárogáshoz, avagy lyukas kipufogójú, féltengelyes Zsiguli kanyarban gyorsító hangjához hasonlítanám.

És úgy egyáltalán. Hogyan is vetemedhetnék bármiféle bírálatára egy olyan embernek, aki egy több tízmilliós, nemzetek közti szövetség vezetőiről – köztük saját miniszterelnökéről – úgy beszél, ahogyan? Hiszen, ha ehhez vindikálja magának a jogot, akkor bizonyára ön olyan magasan ül valamely trónuson, hogy önmaga okán való véleményalkotása az egész közvéleményre nézvést mérvadó.

Lehet, hogy mást esetleg zavarna az ápolatlan arcszőrzet, a fülből kilógó szőrpamacs, a zsírosan csatakos haj, vagy a zacskószerűen táskás szem, de engem a véleménynyilvánításban mindez nem befolyásol. Én akárhogyan is, de nagyra tartom önt! Hiszen az ön és társainak hathatós közreműködése, az önök által naponta megjelentetett ellenzék-puszilgató, kormányt rugdosó publicisztikák hozták el azt az optimális állapotot, hogy a harmadik Orbán-kormányt a negyedik Orbán-kormány követhette.

Kívánom önnek, hogy mesterségét továbbra is ugyanezen a színvonalon folytatva minél többet publikáljon, igaz, ugyan, hogy közvetett módon, de végső soron a haza javára!

Csak így tovább, Konok Péter!

Előre a Piszkos Fred-i Úton!

() VBT ()  


10 hozzászólás “Kedves Konok Péter!

 1. Kedves Magyar Testvéreim!

  A Nemzet önszervezése újra elkezdődött. Egyre erősödik a magyar értékrend iránti vágy és szinte bárhová megyek itt a Kárpát-medencében, azt akarják, hogy induljon el egy cselekvési program amely egységbe szervezné újra a magyar népet. Vagyis Nemzetté emelné azokat, akik tenni akarnak a hazájukért, a gyerekeikért, unokáikért.
  Csak akkor tehetsz magadért, családodért és a nemzetedért, ha komolyan veszed az önszerveződést, ha kalákában segítesz a hasonló társaidnak és nem televíziót néztek együtt, hanem beszélgettek és tudatjátok egymással, hogy nem a pénz az Isten és nem is a pártoskodás a magyar jövő!!
  A Nemzet önszerveződése azt jelenti, hogy kialakítjátok a beszédtereket úgy, ahogy egykor összejártak az emberek és beszélgettek! (Ezt biztosan az egymást segítő cselekvés fogja követni!)
  Ahogy legutóbb a “polgári körökben” sikerült az embereket összehozni, vagyis nem pártgyűléseken, s nem pártvezéreket hallgatva, hanem egymással beszélgetve.
  Jó lenne, ha a honlapunk csak arra szolgálna, hogy országos szinten is tájékozódni tudjanak azok, akik valóban nem a pártokban, hanem a Nemzet visszaépítésében látják a magyar jövőt! Ne feledjétek! A Nemzetegyesítő Mozgalom csak minta, amelyet figyelhet a helyi főszervező.
  A legszerencsésebb szervezet akkor alakulna ki, ha minden választókerületben megalakulna néhány kisközösség azzal a céllal, hogy az országos hálózattá szerveződjön úgy, hogy legyen egy komoly alternatív érdekképviselet, amely “soha mások ellen, mindig magunkért” akar majd működni! Eredmény csak akkor lesz, ha valóban az érdekképviselet lesz e visszaépülő Nemzetnek a célja újra, és nem a mai haszonelvű gondolkodást folytatják!
  Segíts, hogy mielőbb létrejöjjön ez az országos szervezet, melyet alternatív civilhálóként, akár Nemzetépítő – Népmozgalomnak is hívhatunk.
  Ennek a népmozgalomnak lesz lehetősége arra, hogy eszközként felhasználja a mintaként mutatkozó Nemzetegyesítők NEEM pártját.
  Honféltő szeretettel: Egy közületek…

 2. Ki az a Konok Péter?
  És kik azok akik a jelenlegi kormányt szidalmazzák? Eszement hozzászólásukkal is…
  És vajon miért Márai Sándor véleménye jutott eszembe a fentebb leírtakról, ami így szól:
  ,,Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom, csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó.” (Napló 1968-1975. Bp. 2001. Helikon Kiadó, 308. old.)

 3. Kedves Péter!
  Nagyon sajnálom a ” szabadfogás ” című műsor megszűnését. Viszont arra jó, hogy rögtön kiderül a hamis emberek lásd: Puzsér jelleme. Egyébként ezt érdemli ez a birka nép. A kis napoleon azt tesz amit el sem tud képzelni ez a sok sötét tudatlan ember. Amennyiben ráébred már tól késő lesz.
  Üdv;
  Szellem

 4. Általam tisztelt VBT (ill. Varga Bíró Tamás, ahogy mindenki megtudhatja, “mert nem álnév a VBT, csak meg kell nézni az impresszumot is!). Nagyon tetszett a cikke megint, mint mindig, akkor is, ha későbben akadtam rá, mint ahogy az megjelent.
  Sajnos a kommentekből azt látom, hoy édes kis hazánkban a “farokméregetés” valahogy ma is egy össznépi játék, és aki nem nyert, az haláson megsértődik, mint ahogy ezt tette az ellenzék az első, 90-ben szabadon “megválasztott magyar ellenzék” nevében Tamás Gáspár Miklós, amikor nem sikerült a nagy koalíció: EZENTÚL NEM AZ ELLENZÉKETEK, HANEM AZ ELLENSÉGETEK LESZÜNK. És ez azóta így megy, ha a jobboldal van hatalmon.
  Javasolnám – szerényen – egy olyan cikk megjelentetését, amelyben minden (állam)polgár láthatná, hogy az általuk imádott és irigyelt demokráciákban az alábbiakat: melyik párt adta az állam vezetőjét, hány párt indult a választásokon és abból a vezetőt adó pártra hányan szavaztak. Azt hiszem ebben a “versenyben” hazánk toronymagasan nyerne. Persze en nem magunknak, hanem azoknak lenne talán a legtanulságosabb, akik azzal érvelnek, hogy ő nem szavazott Orbánra, neki nem a miniszterelnöke, nem a Kormánya… Azt hiszem a legérdekesebb számok Franciaországon és Németországban lennének…
  Ja és javasolnám a facebookon kommentelő társaimank , hogy a “mi oldalunkon” ne legyünk olyan alpáriak, mint a frusztrált ellenzék. A legjobban az fáj nekik, ha kulturáltan visszalövünk, ironikusan, finoman csinálunk hülyét belőlük, mint többek között VBT.

 5. Nem értem mert már mindenki azt mondta, hogy bánatában öngyilkos lett. Nem birta elviselni a TV. hiányát ahol a kormányra csak mocskos szavakat tudott mondani. Béke poraira.

 6. Ez a Konok megjelenésében, mosdatlanságában, kultúrálatlanságában, reménytelenségében félelmetes pontossággal jelképezi az ellenség (nem ellenzék) szánalmas állapotát. Megnyugtató, hogy ez a helyzet.
  A rendzavarók és munkakerülők azért csak f i z e s s e n e t – mert felháborító amit csinálnak, ha több erejük volna gyilkolnának, ahogy szolták, ezt ne felejtsük ! A rendet pedig meg kell őriznünk ! Az utcán is ! Beszállok a vízszámlába szívesen !

 7. Ez a nyomorult Konok amiota kiesett a TV. böl piacokon kéreget már többször láttam ott. Még mindég sirassák vissza Kálmánnal, Csintalannal, Ahornal Simicskát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük