10 éves kislány – Machetével…

Blog VBT

Próbálnék írni valamit. Próbálnám szavakba önteni, hogy mit érzek. Hogy fiataljaink (mit fiataljaink? gyerekeink!) Hogyan jutnak oda, hogy egy valószínűleg internetes bántalmazás (cyberbullying) hatására olyan mód kikeljenek magukból, hogy az már az állati ösztönlény felé taszítja személyiségüket.

Felettébb érdekelne, hogyan fordulhat elő ez az alpári nyelvezet, ráadásul videóra rögzítve, és közösségi oldalra töltve olyankor, amikor felnőtt gondviselő tartózkodik a lakásban.

Jó lenne tudni továbbá, hogy miképpen lehetséges egy tízéves kislánynak kimenni a konyhába, és onnan pár másodperc múlva egy hatalmas machetével visszatérnie…

Az is hatalmas kérdőjelet rajzol elmémbe, hogy mennyire gondoskodó az a család, ahol a (valószínűleg) nagymama csak úgy szőrmentén veti oda a tízéves kislánynak (talán Dorina a neve), hogy elveszi a telefont, ha továbbra is machetével hadonászik. Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy ez a bizonyos felnőtt nő még akkor se emeli fel a valagát a kanapéról, amikor a tízéves kislány megfenyegeti őt, hogy ha nem fejezi be a kioktatást, akkor őt is megveri (t.i. a machetével).

Salgótarjánban születtem. Ott is volt egy machetés „állampolgár”. Ő kicsit idősebb volt tízévesnél, konkrétan 29 éves. Esélyegyenlőségi koordinátorként dolgozott a városban. Ő speciel úgy koordinálta a dolgokat, hogy esélyt sem adott a volt barátnőjének, és a nő új barátjának. Nem szépítve a tényeket, egyszerűen miszlikbe vágta mindkettőt a nyílt utcán, illetve egy vegyesboltban.

Kedves gyermekvédelem!

Kedves ismerősök, barátok, akárkik!

Jó lenne még időben megmenteni ezt a kislányt.

Első körben saját magától.

És nem kéne megvárni, amíg másokat kell megmenteni tőle…

Íme a videó. Csak erős idegzetűeknek ajánlott!

http://vbt.pestisracok.hu/wp-content/uploads/sites/24/2018/08/Péter-Lévai-Nem-érdekel-fölemelem-a-hangom.mp4

 

És itt a salgótarjáni esélyegyenlőségi koordinátor…

https://www.youtube.com/watch?v=ZsgND3oZx10

() VBT ()


5 hozzászólás “10 éves kislány – Machetével…

 1. Ez nem lehet igaz!! Emberek!! ÉBRESZTŐ!!!!!
  Mi lesz így a gyerekekkel?Nem tudjuk burokban tartani őket!! Óhatatlanul is hatnak egymásra.
  ÉBRESZTŐ!!!!
  ui.: hol vannak a gyermekvédelmisek???

 2. Kedves Szülők, Nagyszülők!!
  Figyeljetek a gyerekekre, mert amit itt láthatunk, az borzalmas!!
  ÉBRESZTŐ!!!
  ui.: hol vannak a gyermekvédelmisek?
  ui.2.: hová lett az előző hozzászólásom??

 3. Drága gyermekem!
  Először is tanulj meg értelmesen választékosan beszélni!
  Te egy tíz éves “takony” gyerek vagy akinek még csak nem is lenne szabad jóformán ismernie ezeket a csúnya trágár szavakat! A tojáshéj még a seggeden van! Ez valószínű a szülők hibája, akiknek külön “gratulálok” hogy ezt látja a gyerek és nem kap egy jó nagy büdös pofont amikor egy ilyen elhangzik a szájából… Ahhoz meg külön “gratulálok” hogy a saját nagymamáddal mellesleg akinek köszönheted hogy ezen a földön vagy és biztos vagyok benne hogy kicsi korodtól megtett mindent azért hogy te boldogságban nevelkedj jobbik esetben, de tudjuk milyenek a nagymamák, te meg olyan trágárul tiszteletlenül beszélsz vele amit szerintem nem érdemel…
  Ezzel a videóval nem a vagányságodat fejezed/mutatod ki, hanem az IQ szinted ami ebben az esetben közelebb áll a nullához mint az egyhez…
  Meglátásom és javaslatom szerint felkéne keresni a szüleidnek egy pszichológust és elbeszélgetni azzal a “nagyon okos” kis fenyegetőző fejeddel addig ameddig nem fajul odáig a dolog hogy 10 évesen elmondásod szerint te már nem bírod ezt a nyomást és esetleg valamilyen kárt nem teszel magadban… (zárójelben megjegyzem a világ jobban járna ha ilyen kis genetikai hulladékok nem lennének a földön!!)
  A facebook meg minden ilyen egyéb közösségi portál még nem tíz éves gyereknek való, csak az olyan szülő aki “haszonból” csinál gyereket vagy nem való anyának-apának az mással nem tudja lefoglalni a csemetéjét mintsem a kezébe nyom egy laptopot,táblagépet,okostelefont,de ez a lehető legrosszabb amit csak tehet!!
  Lehetne ezt még ragozni,de felesleges…
  A többit meg majd mérlegelik a szülők.

 4. Talán meglepő de nincs komoly baj a gyerekkel, ez tipikus magatartás ebben a korban, épp egy színi előadást láttunk. Régebben mesékből, rajzfilmekből idéztek és adták elő magukat a gyerekek alaposan túljátszva magukat. Most sajnos az internetet másolják. Ezt látja és biztos vagyok benne, hogy az előadott szövegből egyetlen saját gondolata sincs. A szülők tudják valamelyest terelni de meggátolni… lehetetlen. Ha otthon nem fér hozzá akkor az iskolában a szünetben valamelyik telefonján majd megnézik a nem nekik való tartalmat mert ugye az a menő. Aki nem ezt teszi ki lesz közösítve. Nagyon-nagyon be kellene cenzúrázni az internetet. Talán a jövőben egy MI alapú algoritmus képes lesz kiszűrni az ilyen tartalmakat de persze akkor meg az lesz a baj, hogy hol a szabadság (illúziója)?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.