VILÁGHÍRESEK LETTÜNK!

Blog VBT

Bevallom, világ életemben elfogult voltam Jim Carreyvel szemben. Bármiben játszott, azt imádtam. Ki tudja, ha a Titanic szereplőgárdájába is beválogatják, talán azon a filmen se aludnék el minden egyes alkalommal, amikor rászánom magam, hogy végignézem. Most azonban… magyar szupersztárja is van legújabb sorozatának, a Kidding-nek!

Úristen, ez annyira fúúúú….!

Anélkül, hogy spoilereznék: az új sitcom egy gyermekműsor sztárjáról szól, akinek életét sorozatos családi tragédiák árnyékolják be, ennek ellenére ő töretlenül hisz az általa vallott magasztos elvekben. Carreytől megszokhattuk, hogy – egykori standup-os léte dacára – nem csak komédiás, hanem nagyon komoly drámai színész is. Valamint, hogy filmjei telis teli vannak meglepetésekkel.

Íme, ez a mostani is, a Kidding első évadának negyedik epizódja. Ami egy magyar szupersztárral indít. Jim Carrey partnerének, az új magyar világsztárnak a neve pedig nem más, mint

Savanyú uborka magyar módra

Jó, tudom, ez azért mégsem Kamarás Iván, vagy Reviczky Gábor, de akkor is. Kis léptekkel haladunk Hollywood (vagy a csuda tudja, mi a sorozatok fellegvára) bevételére. Először a tökfélék, aztán a csonthéjasok, majd a kétéltűek, a madarak, a cickányok, kutyák, lovak, s végül VV Alekosz, vagy akárki, akinek vállaira rá merjük rakni a világsztárság nehéz terhét.

De egyelőre uborkában vagyunk a topon. Persze ez se véletlen. Kevesen tudják, hogy Paks II-vel azt is vállaltuk, hogy uborkatermesztési rátánkat tizenöt éven belül a triplájára emeljük. Mert mivel isszák az oroszok a vodkát? Naná, hogy savanyú uborkával! És milyen származású Jim Carrey? Naná, hogy kanadai! S ha Alaszkát leszámítjuk, melyik ország van majdnem Oroszország mellett? Hát persze, hogy Kanada!

Rejtett magyar sztárok

Persze az uborka nem az egyetlen rejtett magyar világsztár az amerikai szuperprodukciókban. Íme, egy rögtönzött, s korántsem teljes lista:

– A 2001- Űrodüsszeia című filmben annak az ősembernek, amelyik a levegőbe dobja a lábszárcsontot, magyar utódai születtek. Genetikailag majdnem 100%-os egyezést mutató Homo sapiens sapiens utódai ma Csáktornyán élnek, és őstermelőként dolgoznak a helyi faluszövetkezetben.

– Hannibal Lecter A bárányok hallgatnak-ban kisújszállási pusztai recept szerint készít birkapörköltet az egyik FBI nyomozó combizmából. A pörkölthöz kalocsai édes nemes paprikát használ.

– A Man In Black első részében a beszélő mopsz nem fajtatiszta. A vérvonal hetedik kenneljét egy magyar vizsla fertőzte meg egy óvatlan parki séta során.

– WALL-E a szemétszedő kisrobot eredeti élőhelyét Gyöngyös egyik városrészéről, Durandáról mintázták az alkotók.

– A Ponyvaregényben John Travolta öltönyét a Vörös Október Ruhagyár készítette 1978-ban

***

A lényeg viszont, hogy az amcsik mostantól elmondhatják:

„A magyarok már a spájzban vannak!”

() VBT ()            

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük