Jobbikos álláspont: a magyarságkutatás pénzkidobás

Blog VBT

Kutatni a magyarság eredetét? Ráadásul állami pénzen? Ugyan már! Hiszen ezt meg lehet oldani úgy is, hogy kéthavonta meghívjuk előadni Dr. Papp Lajost vagy Géczy Gábort, aztán utána rögtön elmegyünk kicsit kvaterkázni Rangos Katalinhoz és Heller Ágneshez a Gozsdu udvarba, vlogolunk egyet Puzsér Róberttel és/vagy Havas Henrikkel, majd a nap végén leöblítjük az út porát egy jó korsó Heinekennel. Na, nem október hatodikán, mert azért a látszatra adunk. De azért nem annyira, hogy pártlapunkban ne jelentessünk meg egy Habsburgokat dicsőítő cikket.  Arad után nem sokkal…

Új néphagyomány: a CT-zés

Fogalmam sincs, hová süllyedhet még az egykor “radikálisan magyar” párt. De annyi bizonyos, hogy a jól bevált szervilis populizmust sehogyan sem akarják kiemelni a kommunikációs eszköztárukból. Most éppen Stummer János hivatásos vigaszági politikus CT-zett egyet.

A CT-zés (vagy MRI-zés, esetleg inkubátorozás) máskülönben ősi libsi hagyomány. A lényege: bármit tesz a kormány, bármit támogat, bárhová csoportosít át jelentősebb összegeket, bármilyen nemes célt tűz maga elé, azonnal támadjunk rá acsargó kutyaként, hogy de hát nincs elég CT… vagy ez, vagy az. Különös pikantériája van ennek a néphagyománynak, ha egy neológ baloldali párt, a Jobbik képviselője teszi, igencsak stílszerűen, közösségi oldalán egy 444-es cikk megosztásával.

Pedig ha valakinek, akkor pont Stummer Jánosnak kellene tudnia, hogy amit mond, az akkora részigazság, ami már majdnem hazugság. Persze ez a „pont neki kéne tudnia” a Jobbik esetében egy olyan – nem létező – axióma, mint a “nem teszünk egy Hódmezővásárhely nagyságú város élére egy politikai analfabétát”, vagy “nem éltetünk egy másik vallást, kettős kereszttel a pártlogónkban”.

Mert hát… igen, valóban nincs minden hazai kórházban CT. És biztosan akad, ahol van, de éppen elavult, vagy működésképtelen. Mint ahogyan az is biztos, hogy a kórházak gépparkja folyamatos felújítás alatt áll. Valamint, hogy a vizsgálatokra sokat kell várni. Na, de nem annyit, mint nyugaton. És a vizsgálatok sem kerülnek annyiba, mint nyugaton. Mert a tény az, hogy akár egyszerű munkavállaló valaki, akár egyéni adózó, akár társasági kisadózó, a társadalombiztosítás kasszájába fizetett járuléka után alanyi jogon jár neki akár a CT, akár az MRI.

Senkinek nem kívánom, hogy Nyugat-Európában történjen vele olyasmi, ami kapcsán orvosi ellátásra szorul. De az óriási, üvöltő különbséget garantáltan meg fogja tapasztalni. Igen, a várakozást is. Igen, a túlzsúfoltságot is. Ugyanis a közkórházak állapota szerte Európában siralmas. Ennek okait hosszan lehetne elemezni. De akár Anglia, akár Németország, akár Franciaország, az állapotok vagy ugyanolyanok, mint nálunk, vagy még áldatlanabbak.

Jobbik Monarchiáért Mozgalom   

Na, de kérem tisztelettel, hogy egy valamikor szittya magyar turulos, revíziós, csalánbozásos párt odáig süllyedjen, hogy egyik első embere kikérje magának a magyarságkutatás támogatását… Ez már azért annak is sok, aki amúgy magasról lesajnálja a honi belpolitika eme pártvadhajtásának sorozatos és tendenciózus ámokfutását.

Különös tekintettel arra, hogy az ex elnök folyamatos dicsekvés-cunamija, melyben arra veri a mellét, hogy a jobboldali sajtó ellenében mennyi pert nyert meg, főként azon dolgok tagadásából áll, amely dolgokat máskülönben szégyentelenül hirdetnek és felvállalnak.

A törökök például nagy cimbik, kivéve, mikor Orbánt látogatják.

Nagy Magyarország például határtalanul jó idea, kivéve, mikor Orbán üveggyöngyökért vesz szavazatokat.

Az Aradi Vértanúk tisztelendő hősök, kivéve, mikor a pártlapban a Habsburgokat kell éltetni.

Őstörténetünk kutatása, múltunk megismerése kiemelten elsődleges, kivéve, mikor Orbánék ennek tudományos megalapozottsággal történő, szakértői vizsgálatát támogatják.

***

Azért a végére elmondom, hogy (a CT-k mellett, és nem ellenükben) miért fontos a magyar őstörténet kutatása. Az ok egyszerű. Ha magyar identitásunkat a valódi múltunk valódi megismerésével nem tudjuk megtámogatni, akkor néhány emberöltő múlva – mint önálló nemzet – eltűnünk a föld színéről. Ha úgy tetszik, meghalunk magyarnak lenni. Magyarságtudatunkat már amúgy is igen régóta támadják mindenféle rákos sejtek, halálos vírusok. Ennek az identitásbeli devolúciónak egyszer, s mindenkorra megálljt kell parancsolni. Aki ezt megérti, aki ezt felfogja, és úgy érzi, hogy ezt a bajt valóban azonnal orvosolni kell, az nem hadakozik ellene. Aki pedig dafke ellentmond a józan észnek, az projektáljon csak továbbra is koraszülött inkubátorokat a stadionok helyére. Attól majd jobb lesz.

() VBT ()

Megjegyzés: Dr. Papp Lajost és Géczy Gábort nagyra tartom. Kettejüket például minden további nélkül meghívnám a kutatói projektbe, még akkor is, ha szakirányú végzettségük nem predesztinálja őket egy ilyesféle csapatba. Az általuk eddig feltárt és/vagy következtetett dolgok mindenképpen rendszerezésre érdemesek. S nem tartom kizártnak, hogy a kutatói munka egyértelmű bizonyítékokkal tudna szolgálni, következtetéseik igazát illetően.


5 hozzászólás “Jobbikos álláspont: a magyarságkutatás pénzkidobás

  1. A Jobbikot nem kell kutatni tudjuk,hogy a Dobrev teremtetteaz LT-én és megbizta a fajtársáta Vonát csak még akkor Zazrivec volt mint a kaméleon csak ő nem szint hanev nevet vált

 1. “Ha magyar identitásunkat a valódi múltunk valódi megismerésével nem tudjuk megtámogatni, akkor néhány emberöltő múlva – mint önálló nemzet – eltűnünk a föld színéről.”
  A romanizált dák-erdélyi oláh kontinuitás elmélete figyelmen hagyta, sőt, eltüntette a nyelv albán jellegzetességeit. “Néhány emberöltő múlva” – ami most van – beérett a múltcsináló vetés, az oláhság nem tűnt el, sőt, terjeszkedik és terjeszkedik. Így is lehet!

 2. A Magyarságkutató Intézet létrejöttének mindenkinek örülnie kellene, de ennek semmi köze az egészségügyhöz.
  Érthetetlen.

  Pontosan így van, bármit tesz a kormány az ellenzék azonnal “acsarkodni” kezd. Egyetlen egy kezdeményezésnek a kormánnyal szemben nem volt még értelme, a teljes ellenzék részéről, és hány olyan téveszme van még amelyre én magam sem jöttem rá, de nemis érdekel.
  A legfontosabb dolog az lenne, hogy hagyják a kormányt dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.