Мейк Америка Грейт Эген!

Blog VBT

Már megint beavatkoztak. Mert nekik a félidő se szent, ha az egész munkaidejüket arra szánják rá, hogy virtuálisan lerohanják az Amerikai Egyesült Államokat. Jobban mondva annak demokrata részét. Szóval a fehér Stetson kalaposakat, a jófiúkat, akik érzékenyek, műveltek, és nem dobálják kővel a helikoptert (bár ez egy kicsit rasszista, mert a guatemalai migrik a videók tanulsága szerint pont ezt tették.). Na, de ismét lebuktak a mocskok! És tudni vélem, hogy min!

Az megvan, amikor A tavasz tizenhét pillanata című posztsztálinista teleregényben Max Otto von Stirlitz Standartenführer ékes cirill betűkkel írja napi jelentését náci feletteseinek az SS főhadiszálláson?

Nos, valahogy így lehetett most is. A Microsoft okos IT csapatának szinte azonnal feltűnt, hogy valaki a Demokratáknál kör-emailben elküldte haverjainak a következő – önmagában is felettébb gyanús – mondatot:

Мейк Америка Грейт Эген!

Na, erre aztán azonnal összehívták a válságstábot, és fondormányosan kiderítették, hogy a dologban bomlasztó elemek keze van. És hát melyik a legeslegbomlasztóbb elem? naná, hogy a Stroncium!

Hát így jöttek rá, hogy valószínűleg a Strontium nevű, vélhetőleg az orosz katonai hírszerzéshez, a GRU-hoz (KLIKK IDE!) köthető hackercsoport volt a felelős azért, hogy republikánus oldalakra hajazó hamis oldalakat kreáltak, és várták, hogy valaki rájuk kattintson. Ám ezek az oldalak a döglött kutyát se érdekelték, így aztán lebuktak.

Gondolom, az oldalak inaktivitása kelthette fel a Microsoft figyelmét. Valamint, hogy az ilyenkor szokásos tag-eket (POV, MILF, teenager, gangbang, swinger) sem használta egyik oldal sem a saját maga népszerűsítésére.

Ezek az ostoba oroszok tehát már megint nem tettek mást, mint hogy építettek egy csillagközi cirkálót, amivel elutaztak Moszkvától Kalinyingrádig beluga kaviárért, de ott jöttek rá, hogy a ruszlit szeretik.

Vaaagy…

Vagy még esetleg az lehet, hogy a demokraták – a már korábban kreált ellenségképet ápolandó, valamint a saját esetleges bukásukat megindokolandó – beépítettek egy biztonsági rést a sztoriba. És ha már megvolt ez a rés, a győzelmüket is fel lehet vele polírozni egy kicsit. Pláne a Microsoft részéről. Amelyik cégről tudjuk, hogy soha, semmilyen inkorrekt biztonsági rést nem telepített a szoftvereibe. Tehát legalább annyira patyolatfehér, mint a Google vagy a Facebook. És ezért jár nekik a Hős Város érdemérem!

Na, mindegy, nem értek én ehhez a hacker akármicsodához… Jelenleg még az is negyvenszeri bekapcsolást igényel, hogy a gépem negyvenegyedikre hajlandó legyen bebootolni. Valami gebasz van vele. És szerintem tudom is, micsoda…

A múltkor a YouTube-on Viszockijt hallgattam!

() VBT ()

(A rusglish fordítás Mernyó Ferenc munkája)


1 hozzászólás “Мейк Америка Грейт Эген!

Comments are closed.