Kívánságműsor Komjáthival

Blog VBT

Na, jó. Komolyan mondom, nekem volt kínos (még nézni is) azt a vergődést, amit a honi ballib ellenzék nem annyira ifjú titánja, az MSZP kistérségi OKJ-s Toldi Miklósa, Komjáthi Imre művelt a Kossuth téren. Kezdve azzal, hogy megelevenedett ’19-es bolsevik plakátfiúként rohant az Országház felé…

Az egész olyan volt, mintha valaki egy kívánságműsorban egyszerre kért volna valami jó kis Monty Pythont, némi Benny Hill Show-val fűszerezve, megspékelve mindezt Jackie Chan  Részeges karatemester című DZS-kategóriás filmjének legszebb akcióival.

Arra azonban senki nem számított, hogy a maszop alvezér csak úgy teljesen váratlanul, a puszta magyar rögvaló nihiljének közepéből hazafias dalokat kezd skandálni.

Óh, igen, Komjáthi – akár egy kereszthuzat okozta koordinálatlan arcizomrángás – teljesen önjáró módon kezdte idézni azokat a heroikus rigmusokat, amelyek valószínűleg tudattalanja mélyéről törtek elő. Gondolom, annak okán, hogy egyre jobban kezdte magát belelovalni a hérosz szerepbe.

Legelőször is az Illés együttes 1971-es, cím nélküli, úgynevezett Fehér albumából idézett. A lemez A-oldalán található a Human Rights nevű oratórium, mely a magyar beat-történet legelső oratóriuma.

A hat dalból álló opusz harmadik, egyben legismertebb dala a „Te kit választanál?”, mely az 1983-as István a király című rockopera nyitányt követő nyitódalaként vált széles körben ismertté. (KLIKK IDE!)

„Segítsetek! Segítsetek!”

Énekli szavaláshoz kísértetiesen hasonló recitativóban Komjáthi, ezzel mintegy felütést adva az őt körülvevő, legalább négy zártosztálynyi tömegnek.

Majd az MSZP alelnök – igencsak meglepő módon – FankaDeli „Magyar rendőr velünk van” (Magyar Földre album – 2009 – Night Child Records) című dalának címadó sorát kezdi ordítani (KLIKK IDE!) , miszerint

„Magyar rendőr velünk van”

(Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy felhívjam az MSZP szíves figyelmét a dalok utáni jogdíjak mielőbbi befizetésének fontosságára!)

Természetesen az izzadmányszagú kommunista flashmobból a csasztuskázó matrónák sem maradhattak ki. Ők saját kútfőből, gyurcsányi retorikájú szólamokkal zengték tele a teret, úgymint:

„Mi építettük ezt a kurva országot!”

„Büdös szarházi vagy! Saját anyádnak nekimész!”

Aztán persze mind megunták, és szépen hazamentek. Hideg is van, nem is tudják, pontosan mit akarnak, s elhulltanak legjobbjaik a nem annyira hosszú, nem annyira harc alatt… Alelnök úr lába ugyanis a „rendőrterrortól” bibís lett. Ennek fájdalmát talán koszorús költőnk, s nemzetvédő katonánk, Balassi Bálint tudná átérezni, kinek anno mindkét lábát elvitte az ágyúgolyóbis. Mert biza csak nagy igazság, miszerint az tudja igazán, mi az éhezés, aki a lazac steak-jéhez nem kap citromfű mártást!

Ami viszont biztató, hogy az esemény során egyetlen gumilövedéknek sem esett bántódása.

() VBT ()

(A kiemelt kép és a videó forrása: Az MSZP hivatalos Facebook oldala)


11 hozzászólás “Kívánságműsor Komjáthival

  1. Miért nem üti már fejbe valaki ezt a Komjátit, hogy magához térjen. A kövér disznó feje szinte kicsattan a joléttöl és még ö kiabálja, hogy munkát kenyeret mint a Simon nevü sikkasztó MSZP. társa.

  2. Nem bántom. Nem nézett hátra. Csak később vette észre, hogy addigra mindenki hazament.

  3. Az Internacionálét csak azért nem énekelte Komjáthi, mert testtömeg indexe alapján eltiltották attól a sortól amely így szól: …” föl, föl te éhes proletár”.

    1. Valóban 2-3 normál súlyú ember kitellene belőle.Javaslom a sor ilyetén átalakítását :föl,föl ti zsíros proletárok !

  4. A cikk nagyon jól összefoglalja ezeknek a BALLIB posztkomcsiknak a mentalitását. Szakadtam a röhögéstől…

  5. Remélem összehoznak egy kis forradalmat Ezeket csak az gyógyítaná ki. Mint Csau. Mint Il Duce. Mint Dolfi. Mint Lenyin.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.