Zokniba! Zokniba!

Blog VBT

„Legyen a mi tüntetéssorozatunk jelképe a fehér sál és a fehér sapka. Legyen fehér, mert ez a béke színe.” – írja Facebook bejegyzésében – Homonnay Gergely ötletére hivatkozva – Kunhalmi Ágens, miközben egy olyan kucsmaszerű képződményben pózol, mely akármelyik kozák atamánnak fejéke lehetne. No, kérem! E helyt szeretnék tiltakozni Homonnay és Kunhalmi rasszista, színelitista kijelentése miatt, amelyben a „szabadságharcuk” (sic!) színének a fehéret választották. Indokaimat pontokba szedtem:

 1. A fehér egyértelműen a „fehér hatalomra” (v.ö. White Power) utal. Ezzel totálisan kirekesztve a hazánkban élő kínai polgártársainkat, akiknek szerepe a kemény télben elvitathatatlan. Ugyanis csak és csakis náluk lehet kapni ezer forintért óccó kötött sapkát!

 2. A fehér egyértelműen kirekeszti, s mintegy megvonja eszmei legitimációját Fekete-Győr András forradalmian sorsfordító szerepének, ezzel kvázi kisebbítve érdemeit, mely érdemek egyértelműen és vitathatatlanul a honi ellenzékiség kvintesszenciáját alkotják.

 3. A fehér nyíltszíni támadás Szentesi Zöldi László ellen.

 4. A fehér egyértelműen kimeríti a hóra utaló magatartást. Márpedig köztudott, hogy a hó egyrészt nem szerves része a karácsonynak, ugyanis Betlehemben deklaráltan nem volt jelen kétezer éve szilárd csapadék formájában az adott célterületen. Másrészt pedig a hópehely valójában nem fehér, hanem átlátszó jégkristály, s csak nagy tömegbe összeállva mutat fehéret (v.ö. átlátszó pont hu)

 5. A cél nélküli, kizárólag a rombolásra és pusztításra koncentráló népi gyülevészetek bevett színe több mint száz éve a proletárvörös. Az elődökkel szembeni tiszteletlenség ennek totális ignorálása.

 6. A fehér – mint szín – nem képviselteti magát az LMBQT hivatalos zászlajában, s mint olyan, minden kétséget kizáróan szexista és homofób.

 7. Az m&m’s drazsék közt NINCS fehér!

***

Kérek mindenkit, hogy csatlakozzon felháborodásomhoz!

Hogy ez a példátlan gaztett ne maradjon megtorlatlanul, ma este 7 órára tüntetést szervezek.

A tüntetésre minden csatlakozó nappalijában kerül sor, online, offline és hotline!

A tüntetésre mindenki hozzon magával a lábán egy, azaz 1 pár barna (vagy kék) szöszmösz zoknit, s ennek képét e cikk megosztásai alá fotóban küldje el!

Nem!

Nem tűrhetjük tovább a fehérek lázadását!

Zokniba, magyar!

Húzzuk fel a tiltakozás zoknijait, s a fehérek partvidékét csatában nyerjük meg! Ezeket már csak így lehet megállítani!

() VBT ()   

(Kiemelt kép: Kunhalmi Ágens Facebook oldala)


11 hozzászólás “Zokniba! Zokniba!

 1. Sokat gondolkoztam a 400 túlóra kereten. A tüntetők lecsillapítására célszerű lenne a túlóra keretet kettéosztani a munka törvénykönyvében, a) pontra és b) pontra.
  Maradna, kötelezően előírva a korábbi 250 túlóra ez lenne az alap kötelezően előírható túlmunka időkeret ez az a) pont. Külön pontban szerepelne a törvényben a munkavállaló által önként, szabadon választható 150 túlóra ez lenne a b) pont.
  Az a)pont és b) pont így értelem szerűen megadná az összesített 400 túlmunka időkeretet.
  Túlmunka időkeret összesen 400 óra ez az a) és a b) pont összesítve.
  – Ebből:
  a) pont munkáltató által kötelezően előírható 250 túlmunka
  b) pont kizárólag a dolgozó szabad akaratától függő 150 túlmunka.
  Összesítve: a) és b)pont együttesen 400 túlmunka időkeret.
  250 kötelezően előírt túlmunka + 150 kizárólag szabad akaratbeli túlmunka = 400 összes túlmunka
  Szerintem nem lenne rossz ez a kettébontás végül is tisztán látszana, hogy a munkáltató kötelezően csak 250 túlmunkára kötelezhetné a munkavállalóit egy évben. A dolgozónak viszont a 250 túlórán túl, ha ez a keret kimerült már, akkor a munkavállaló önként vállalhatna még a 250 túlórán felül 150 órát, de az a) pont és a b) pont tartalma értelemszerűen csak 400 óra lehet összesen és nem több.
  Így az ellenzék méregfoga ki lenne húzva, hiszen az alap az változatlan lenne, de mellette a munkavállaló teherbíró képességének függvényében, kizárólag saját akaratából vállalhat még 150 órát.
  A munkavállalói szabad akarathoz viszont már sem Kunhalminak,…………… sem Bangónénak és sem a többi őrjöngőnek nem lehetne már semmi köze . A munkavállalóknak szerencsére nem dirigálhatnak erre nincs joguk, hiszen nem ők a munkáltatók és ők e két nő nem maga a törvény.
  Ha rajtam múlna, és javasolhatnám, ezt tenném a kormány helyében. Így nem lenne ok a Bangóné félék ordibálására, közönséges színpadias szereplésére.
  A törvény védené a munkavállalókat, ha nem bír többet csak maximum 250 túlmunkát vállalni, akkor, ezzel neki véget ért az éves túlmunka.
  Nem hívható be túlmunkára a törvény értelmében.
  Amennyiben a munkavállalónak van kedve és természetesen igény is van rá, a munkáltató részéről akkor indulhat a törvény ide tartozó b) pontja, vagyis az önként, szabadon vállalható 150 túlmunka.
  A túlmunka elszámolás pedig a törvény alapján minden hónapban kötelezően el lenne számolva és kifizetve.
  Ezek után, aki, kimenne az utcára ebben a témában az már csak a botrány a káosz és az anarchia miatt menne ki. Az ellenzéket, pedig mivel ok és minden indok nélkül így csak botránygyártók, a rendőrségnek lenne, dolga helyén kezelni a törvények által előírtak szerint.

  1. Mit kell ezengondolkodni?
   Eddig kit érdekelt? Senkit.
   Most is csak ürügy a balhéra, Patkány-lázadás ra

 2. Igazi az lesz amikor megérkeznek az apró zöld emberkék a Marsról lézerfegyverrel. Aki küzd ellenük az rasszista, mert a zöld ugye az iszlám szine.

 3. Annó mi / már aki tehette/ kapadoztunk a túlóráért, de azért ünnepek környékén senki sem ment szívesen. Ha mégis adódott olyan akkor a nagy-nagy főnök odajött műszakváltáskor és megkért bennünket, hogy aki tud be kellene jönni, ilyen és ilyen okok miatt a lemaradást bepótolni, pedig akkor is volt előírható túlóra, de akkor még tudták, hogy a kérés többet ér mint a parancs. Ma már nem szívesen marad senki egy percet sem, és lehet hogy igazuk is van, ha így is meg tudnak élni.
  Nekünk még dolgozni kellett, hogy megéljünk. Rossz korban születtem.
  Mindennek ellenére én is sokallom a 400 órát, mert nem mindenki teheti meg még ha akarná is. Gondolok itt gyerek, család stb.
  Ami viszont végképp nem tetszik, az a túlmunka elszámolásának a három évre való eltolhatósága. Az elvégzett munkáért nem kegy a bér kifizetése, hanem kötelező.

 4. Szép és sokatmondó ez a kép … Az jut az eszembe: “Bábú vagy, bábú vagy …” ha még valaki emlékszik erre a nótára. 🙂

 5. A fehér nem szín , hanem a színek keveréke. Na ez az ellenzék is. Keverék banda.Csak nem lehet kiszűrni őket a társadalomból.

 6. Zeusznak igaza van. Ld. Nemcsics Antal tanár úr Színdinamika c. könyvét.
  A fehér szín sokáig a gyász színe volt. Én csak úgy tudom magyarázni, hogy felváltották az vörös (öröm) színét a fehérre, hogy magukat gyászolják ezzel a halál előtti agóniával. Adja Isten nekünk, hogy így legyen.

  Tüntike nélküli boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek – még nekik is!

 7. Egy infantilis 2 számú nőnek látszó gender egyed,egy szerencsétlen elmebeteg RIPACS!

 8. Kunhalmiék tüntetésének jelképe a földön fetrengő ellenzéki. Bemutatták: hadházy, varju, kunhalmi, bangóné, bősz…
  Bőszen várjuk kunhalmi hangulat fokozó újabb mutatványait, ha lehet demeter mártikával közösen. Lehet állva is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük