Kedves Majtényi László!

Blog VBT

Ön az MTA doktora, egyetemi tanár, tehát a professzori cím birtokosa. Mindezek tudatában felesleges lenne felsorolnom régvolt és újdonáns tisztségeit, hiszen e tudományos fokozatok elvitathatatlanok öntől. Na és persze azért is, mert a rangok és címek valójában a kutyát sem érdeklik. Mondjuk, a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöki tisztét csak megemlítem. De legyen elég annyi, hogy önt igen sokan igen okos embernek tartják. Ennek a sok embernek magam is egyike vagyok. Szerintem ön okos ember.

Pontosan ezért nem nézem jó szemmel, amikor – az újfajta ellenzéki módi szerint – a komplett idiótát játssza.

Utalok itt arra az egyik tüntetésen készült interjúra, amelyben ön, kedves Majtényi professzor, annyi ostobaságot mond, hogy az már Szalacsi magaságokba repíti a diskurzust. Kezdve azzal, hogy nem tudott megfelelni arra az egyszerű kérdésre, miszerint, ha itt diktatúra van, hogy a csudába tud tüntetni?

Ami engem ennél is jobban érdekelne, az a következő: hogyhogy megmaradt az interjú elhangzásának másnapján is az állásában? Noch dazu, nemcsak hogy állásában, hanem még tisztségében is! Az egyetemi tanári címet ugyanis a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök bármikor jogosult visszavonni. Jogállamban nyilván alapos indok kell hozzá. Na, de diktatúrában?

***

Amiért azonban most írok önnek, az a matematika. Tudja, az a furcsa tudományág, amely képes számokkal leírni bármit. Teszem azt, ahol Áder János 131, ott ön bizony csak 39.

Majtényi professzor úr!

Ön a riporter kérdésére azt felelte, hogy a világ folyásáról a médiából tájékozódik. És hogy sok hírportált olvas, ám sajnos akkora a kormányoldali túlsúly, hogy az emberek szinte már csak az orbáni hazugságokat tudják reggelente elolvasni.

Nos, akkor nézzük a cáfolhatatlan tényeket!

A következő adatokat a SimilarWeb nevű cég honlapjáról merítettem (KLIKK IDE!). A SimilarWeb a nemzetközi piacon a hirdetőket segíti azzal, hogy felméri az adott oldalak havi, negyedéves, éves látogatottságát. A céget 2007-ben alapította Nir Cohen és Or Offer, utóbbi a társaság elnök-vezérigazgatója. A leányvállalatai révén céginformációkkal is foglalkozó multinacionális cég három székhellyel működik, úgymint New York, London, valamint  Tel Aviv.

A 12 leglátogatottabb kormánypárti illetve kormányközeli hír- és/vagy bulvároldal havi megtekintésszámai:

Figyelő 116.087
Minden szó 368.409
Demokrata 372.319
Mandiner 1.837.000
Pesti Srácok 2.077.000
Magyar Idők 2.909.000
Vadhajtások 3.000.000
888.hu 3.506.000
Ripost 5.546.000
Időkép 18.830.000
Blikk 19.740.000
Origó 34.980.000
SUM 93.281.815

Megjegyzés:

 • Úri jó kedvemből a SimilarWeb által a Top5-be tartozó, majd 19 milliós megtekintésszámmal bíró Időképet is a kormánypárti oldalak közé soroltam, hiszen köztudott, hogy egy olyan magas hatékonysággal működő diktátor, mint Orbán, az időjárást is simán tudja befolyásolni.
 • A Vadhajtások oldalt a SimilarWeb kereső algoritmusa nem jegyzi. Az oldal látogatottsági adatait az adminok elmondásai alapján írtam le.

A 12 leglátogatottabb ellenzéki illetve anarchista hír- és/vagy bulvároldal havi megtekintésszámai:

Amerikai Népszava 11.359
Átlátszó 665.265
Magyar Narancs 1.006.000
Mérce 1.266.000
Nyugati fény 1.300.000
Alfahír 1.426.000
Népszava 1.500.000
Zoom.hu 2.243.000
444 17.180.000
HVG 17.490.000
24.hu 26.950.000
Index 48.980.000
SUM 120.017.624

Megjegyzés:

 • Az Amerikai Népszavát, ezt az ordító egeret – nevetséges megtekintésszáma miatt – direkt “segítségnyújtásból” soroltam ide, hogy a túlsúly ne legyen akkora, amekkora valójában.

***

Ön, kedves Majtényi professzor, azt mondja az ominózus interjúban, hogy a hírek információs buborékokban terjednek (sic!), és amit ön olvas, az nagyon kevés emberhez jut el. Akkor még egyszer, csak az ön kedvéért, íme a végeredmény (A hatalmas nézettségű “kormányoldali” Időkép és a gyatra megtekintéssel bíró ellenzéki Amerikai Népszava dacára):

A legolvasottabb kormányközeli lapok havi megtekintése:

93.281.815

A legolvasottabb ellenzéki lapok havi megtekintése:

120.017.624

Adódna persze a kérdés, hogy egy kétharmados Fidesz-KDNP győzelmet hozó választás után miért az ellenzéki oldalakat olvassák jobban. Nos, két okból:

1: Az ellenzéki oldalaknak nagyobb összeg áll a rendelkezésükre felületeik hirdetésére

2: A Howard Stern effektus értelmében, a hírportálokat többen olvassák az ellenoldalról, mint a saját táborból.

(Lenne itt még egy harmadik is, miszerint a kormányzási ciklus felénél a kormánypártok támogatottsága igencsak meg szokott csappanni. No, éppenséggel ez itt most nem így van. A Fidesz-KDNP támogatottsága nemhogy csökkent volna, hanem egyenesen nőtt.)

***

Kedves Majtényi professzor!

Amennyiben ön okos, márpedig ön okos, ezeket a mérőszámokat feltétlenül ismernie kellett ahhoz, hogy egyértelmű kijelentéseket tegyen róluk. E számok viszont az ön kijelentéseit cáfolják.

Ön tehát vagy szándékosan hazudik, vagy felkészületlenségéből adódóan nem mond igazat.

Hogy van képe ezek után az egyetemi ifjúságot oktatni?

() VBT ()

P.S.: Egyesek kifogásolhatják, hogy a felsorolásban csak az internetes hírportálok szerepelnek, a földi és műholdas sugárzású televízióadók nem. Ennek két oka van. Egyrészt Majtényi László az interjúban egyértelműen hírolvasást említ. Másrészt a megváltozott hírtájékozódási szokások szerint a magyar választópolgárok többsége nem televíziós hírműsorokból, hanem internetes hírportálokról tájékozódik. Ezek jó része közvetett módon, a közösségi médiában megosztott tartalmak alapján. A közösségi médiák (főként a Facebook) szűrő algoritmusai pedig egyértelműen és cáfolhatatlanul az ellenzéki híreknek kedveznek. S nemcsak a hírek, hanem a kommentek terén is az ellenzék javára billen a pozitív diszkrimináció. Amíg egy közel ártatlan kijelentés egy kormányoldali sajtóterméknél vagy oldalnál akár az oldal törlését is eredményezheti, addig az ellenzéki oldalon a kifejezetten uszító, erőszakra buzdító kijelentések sem vonnak maguk után semmiféle retorziót.

(Kiemelt kép: A Magyar Demokrata montázsa)


12 hozzászólás “Kedves Majtényi László!

 1. Ezt a szar Majtényi profeszort kikell rugni még az egyetem környékéröl is, vigye magával az összes diplomáját. Ha nincs megelégedve az ország politikájával az ok. van ilyen, de professzor létére hazudik is, hogy itt nincs szolás szabadság és diktatura van, ez megengedhetettlen. Ùgyhogy Majtényi maga egy köcsög professzor és ha maga itt csak a hazugságaival akar érvényesülni menjen el az országból a francba de innen is minnél messzebbre.

 2. 1. Kedves VBT! A cikk jó, de Majthényi nem kedves és a neve inkább Kisvilágosi lehetne.
  2. A professzori címe egy ballib tudományos vélemény buborék eredménye. Abszolut értelemben nem illeti meg.
  3. Ha pedig a ballibek állandóan felhánytorgatják a hazai médiaegyensúly kérdését – amelyben a VBT-számok is sokat mondanak -, akkor az internet korában beszélnünk kell a globális média arányokról is, mert bizony Magyarországot az agymosott és/vagy megvett túlsúlyos ballib média érdek alapon járatja le. Na! Ennek legalább a hazai kiegyensúlyzásához kell legalább itthon konzervatív média!

 3. Ha van globalizmus, akkor az létezik a médiában is. Mégpedig ballib túlsúllyal. Márpedig a ballib globális média itthon is megjelenik és a megbízói érdekei alapján folytatják Orbán ellenes hadjáratukat. Ennek ellensúlyát pedig szerény egyetértésem mellett, helyesen próbálja megteremteni a kormány. Úgyhogy bolsik és libsik ne hazudjatok!
  Mellesleg Majthényi professzori kinevezése nem érdemek, hanem érdekek alapján történhetett, amelynek részese az egymást támogató ballib vélemény buborék is.

 4. A rengeteg kreténség birtoklásához is – nyilván – professzori cím szükségeltetik.

 5. Prohászka Ottokár 1895-ben írt ( Kultúra és terror c. könyv )a Majtényi-féle emberekről. ( felforgatók )Ezek nem magyarok! Gondolkodásban,lélekben semmi esetre sem. Ezért nem “értjük” őket. Sajnos beették magukat az oktatásba,a törvényhozásba és mint a penészt nem lehet eltávolítani őket.

 6. Van az a pénz … amiért érdemes eljátszani a hmm, kretént, hogy finom legyek.
  Ez az egyén, soha sem volt jobboldali, de amíg pozíciókat foglalt el, – jobboldali kormányok alatt is – ezt gondosan titkolta és húzta a hasznot keményen. Most már nyugger, biztos a havi apanázs, így kijön belőle a gyári beállítás.
  A gondom csak az, az emberek általában a korral bölcsebbek lesznek nem hülyébbek. Persze akadnak kivételek …

 7. Majtényi a legnagyobb seggfej a professzorok között, ellenben a seggfejek között már nem ő a legnagyobb professzor.

 8. Kedves majtényi,dr Káposzta.(sic 9 Aki kimondja a D betűt ,diktatúrában ,az már Recsken találja magát. Tudja ,hol van Recsk ? Rákosi elvtársa már oda helyezte volna. Persze az ÁVH-s barátai a tökeivel vizipolóztak volna.

 9. ….nos …a gond az,hogy ez a szófosó semmihaszna libsi még egyáltalán taníthat….és ezekkel vannak tele az egyetemet…KELLENE EGY TÖRVÉNY…hogy ezeket kivághassák…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük