LÖKÖTT GYÖKEREK

Blog VBT

Az identitástudat fontos és jelentős jellemvonása a személyiségnek. Különösen azok esetében, akik két, vagy több nép szülöttei, s ezáltal kettős, vagy többes identitással rendelkeznek. Vegyünk például egy félig kínai, félig magyar fiatalembert. Az ő esetében ugye, vannak kínai gyökerek és magyar gyökerek. Most pedig vegyük a 444 nevű betűhulladékhalmaz munkatársait, akik csak szimplán gyökerek…

Megszokhattuk már, hogy a Négyek Bandája tolltoszogatóinak (mert forgatni azt aztán végképp nem tudják) a kárpátaljai magyar az ukrán. Az erdélyi magyar az román. A délvidéki magyar az szerb vagy horvát. A muravidékiről pedig még életükben nem hallottak, ellenben a kommunizmus elől őshazájukba visszatelepülő venezuelai magyar az migráns.

Ma pedig… Ma pedig olyan messzire mentek, ahol még ember nem járt az aljasság mélyűrjében.

Liu Shaolin Sándort a több mint 300 ezer követővel rendelkező Facebook oldalukon csak úgy emlegetik, mint

LÖKÖTT KÍNAI VENDÉGMUNKÁS

Cikkük Facebook megosztása fölé szó szerint ezt írják:

„Lökött a kínai vendégmunkás”

Magában a híradásban(?) is vannak érdekes mondatok. A szerző – bizonyos „Tbg” (wtf?) – már önmagában is egy szenvedő szerkezet, amikor anyanyelvét kell használnia:

„Az olimpiai bajnok Shaolin Sándor ugyan az élre tört az elődöntőben, de a bírók úgy ítélték meg lökött az előzéskor, ezért kizárták.”

***

Mégse merüljünk most el a mondattan rejtelmeiben. Inkább térjünk vissza az eredeti csapásirányhoz.

Ezek a senkiháziak, ezek a magukat a világ eszének képzelő liberális szakmaszégyenek olyan ordas csúsztatással kommentálják a saját cikküket, hogy arra szavak sincsenek. Vagy, ha vannak is, azokért minimum 30 nap tiltás jár. „Lökött a kínai vendégmunkás”…

A „kínai vendégmunkás” jelzős szerkezettel egyszerű tudatbefolyásolással elérik, hogy a többjelentésű, kétértelmű szavak csoportjába tartozó „lökött” a pejoratív értelmében legyen felfogandó, miszerint ez a bizonyos „kínai vendégmunkás”, akiről szó van, nem normális. Egyszóval lökött. Na és persze vendégmunkás. A tetejébe kínai.

***

S fel sem eszmélünk az első gyomrostól, amit akkor érzünk, amikor tudatosul bennünk, MIRŐL van szó, mikor második gyomrosként belénk hasít a felismerés, hogy KIRŐL van szó.

Liu Shaolin Sándorról (刘少林)

az apai ágon kínai származású magyar

olimpiai bajnok,

világbajnok,

Európa-bajnok,

világkupagyőztes

és

magyar bajnok

rövidpályás gyorskorcsolyázóról.

Aki testvérével, az olimpiai- és Európa-bajnok Liu Shaoanggal megnyert mindent, amit csak sportágában lehetséges. Nekik köszönhetjük például Magyarország első téli olimpiai aranyérmét.

(Amit tavaly Majtényi László úgy kommentált, hogy „migránsok nyertek nekünk aranyat”, de ez már egy másik pokoli történet.)

És akkor jönnek ezek a senkik a semmiből. Ezek a gyökértelen gyökerek. Ezek a lökött gyökerek. Ezek az újságíró segédmunkások. És magyargyalázásban Brüsszelen is túltesznek.

Egy ízig-vérig hazafit, egy olimpikont, egy bajnokot, egy hőst, egy példaképet próbálnak lehúzni az ő posványos, rothadásszagú szintjükre.   

***

Végezetül álljon itt a kínai származására felettébb büszke testvérpár, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang közös hitvallása a hazájukról, Magyarországról:

„„Nekünk itt van a hazánk, itt születtünk, ide jártunk iskolába, itt él a családunk, és itt élnek a barátaink”

FRISSÍTÉS:

Időközben kiderült, hogy a cikk szerzője Tamás Bence Gáspár. Itt tartom fontosnak közölni, hogy az eredeti cikkel – borzalmas stiláris voltától eltekintve – nincs semmi baj. A vérlázítóan rasszista, sértő és kirekesztő Facebook-felvezetéssel azonban már annál inkább. Amennyiben tehát kiderül, hogy Tamás Bence Gáspárnak admin jogosultsága van a 444 Facebook oldalához, s cikkeit saját maga posztolja, valamint a felvezető szöveget is ő írja, véleményem szerint tette nem maradhat következmények nélkül.

FRISSÍTÉS: (2019.003.11. – 116:00)

A mai napon Tamás Bence Gáspár a 444 újságírója, az eredeti cikk szerzője elhatárolódott cikke Facebook-felvezetőjétől. Mint lapunknak elmondta, a felvezető szöveget nem ő, hanem a lap főszerkesztője, Uj Péter írta. (KLIKK IDE!)

A valóban sértő, rasszista és otromba, hatásvadász felvezető szöveg – “lökött a kínai vendégmunkás” – tehát Uj Péter műve.

Uj Péter viszont, ahelyett,  hogy bocsánatot kérne, és vállalná a felelősséget, azon a véleményen van, miszerint

a kifejezés abszurd, de semmiképpen sem sértő.”

Uj Péter azt is elmondta, hogy a cikk Facebook-megosztása alá kommentelő elégedetlenek egyszerűen internetes trollok.

Tekintve, hogy a felháborodott hozzászólók többsége 444-olvasó, Uj Péter a saját olvasóit nevezte trolloknak.   

P.S.: Csendben és nagyon halkan jegyzem meg, hogy amikor egy újságíró elhatárolódik a saját lapja főszerkesztőjétől, akkor ilyen esetekben az egyikük le szokott mondani.

() VBT ()  

(Kiemelt kép: Facebook)


8 hozzászólás “LÖKÖTT GYÖKEREK

 1. A Magyarságtudatuk miatt utálják ezek a senkik.
  Mindegy,hogy melyik sportban. Mindegy,hogy milyen világraszóló eredményekkel,de akkor is gyűlölik a sportolóinkat,mert nem idegenek,mint ők. Magyarok.
  Ez sérti ezt a kretén bandát.

 2. Mit szól ehhez a MUOSZ Etikai Bizottsága.
  Nincs ezeknek Kamarája, ahova az ilyeneket be/ki lehetne zárni?

 3. Alig van magyar, akinek ne lenne a vérvonalában imitt-amott egy-egy mára már szomszédos országgá vált szlovák, horvát(h), avagy német, szláv… ős. Mát a nevek is beszédesek: Tóth, Cseh, Német, stb. S akkor még nem említjük a (mint a Hegedűs a háztetőn c. filmben is bemutatott) cári pogromok elől menekülőket. Tehát itt is, mint szerte Európában senki sem lehet biztos abban, hogy nincs migráns őse. De a mi népünk befogadó, szeretettel ölelt magához mindenkit, jött volna a bosnyákként a Bosnyák térre, vagy bolgárkertészként vagy szerbként Szentendrére, török elől, cár elől, Romániából a nyomor elől vagy éppen sváb mesteremberként Pestet felépíteni.
  Csak egyet kértünk: dolgozzanak velünk, tiszteljék törvényeinket és kultúránkat, még magyarul se kellett feltétlenül megtanulniuk, ha csoportban éltek.
  Mi nem az a “fejlett, mélyen erkölcsös és másokat mindig kioktató szörnyen humánus” nemzet vagyunk, akik négereket és arabokat csábítanak be azért, hogy “szír agysebészeik” tudását kihasználják, vagy narancsot szedessenek az olasz csizma maffia birtokain, netán szavazógépnek az eredeti népük költségére mint Svédisztánban, vagy magyarokat mosogatni Ánglius országba, vagy a válogatottjába készen vesznek (bocs: honosítanak) néger sporttehetségeket.
  Aki ide jött, önként jött, de dolgozni és nem masterkékkártyákkal élősködni. Mi munkából és nem gyarmatokból, kongói meg indián őslakosok kiirtásával gyarapodtunk, mint azok, akiknek a haladó cikkírók és hazát nagytételben most is meghirdetve folyamatosan kiárulják, vagy árusítanák.
  Számunkra az a magyar, aki mivelünk és országunkért őszinte szívvel dolgozik, akinek örökké fájni fog Erdély, aki a Himnuszt és Szózatot könnyes szemmel énekli amikor piros fehér zöld zászlónkat a tiszteletére, tiszteletünkre felhúzzák.
  Még akkor is ő az igazi magyar, ha egyik szülője “kínai migráns” és kínai neve van.
  Ellentétben azokkal akiknek csak a neve álcázásként magyar.

  1. Kedves Naprózsa!
   Bizony úgy van, hogy nincs “tiszta magyar” vérű honfitársunk. Legalábbis nem valószínű.
   Az én őseim között található német, olasz, francia, porosz és természetesen magyar.
   DE én ízig-vérig MAGYAR vagyok és az is maradok.
   A 444 pedig NEM.

  2. A szüleit senki nem tudja meg- / kiválasztani, a gyermekeink neveléséért viszont felelősök vagyunk.
   Úgy látszik, hogy ez nem minden szülőnek sikerült, sikerül.

 4. Kár megkerülni, hogy a zsidó Schwarz szennyportáljáról van szó, zsidó identitású, gyökértelen magyar gyűlölő sajtómunkásokkal telezsúfolva. . Hazaárulókat csak azért nem írok, mert nekik Magyarország nem hazájuk.

   1. Akit “magyar” származásúként emleget még a miniszterelnök is, nyilván félelemből és megfelelési kényszerből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.