Ellenzéki lQ

Blog VBT

Honi ellenzékünk napról napra, óráról órára tanúbizonyságát adja annak, hogy ha cizelláltságban és művészi értékekben nem is, de kasztráltságban és hangerőben mindenképpen felvehetné a versenyt Farinelli mesterrel. Legújabb akciójuk lényegét valahogy így lehetne megfogalmazni: „IQ-val az IQ ellen”.

Az ominózus kijelentés

A 444 nevű, kettővel maradék nélkül osztható ̶e̶l̶l̶e̶n̶s̶é̶g̶i̶ ellenzéki sajtóorganizátum veretes cikkben számolt be „a kormány kedvenc püspökének” (sic!), Kiss-Rigó Lászlónak Szegeden elmondott véleményéről. A kétségtelenül igen markánsra sikeredett mondatpár így hangzott:

Aki ilyen kontraszelektált, alacsony IQ-val rendelkező politikusokban látja a jövőt, az válasszon ilyeneket. Jó étvágyat hozzá! (..) De azok, akik másképpen gondolkoznak, azt is tudják, hogy mi a helyzet…”

A meglehetősen sarkos vélemény a SzegedMa: Háború Európáért – Konferencia a migrációról című rendezvényen hangzott el, mégpedig, ahogyan a Négyek Bandájának tollforgatója megjegyzi, „Georg Spöttle és Bakondi György jelenlétében”. Amely tény csak azok számára lehet meglepő, akik valamiért úgy gondolják, hogy a steak-sütő versenyek a vegán értékrend szabályainak betartásával zajlanak.

A kormány püspöke”

Először ne magával a kijelentéssel foglalkozzunk. Hanem a jelzővel. S vizsgáljuk meg, vajon Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mennyire a kormány püspöke? Nos, csak annyira, amennyire mondjuk Beer Miklós váci megyéspüspök az ellenzék püspöke. S ha valami furcsa oknál fogva fel szeretnénk osztani a katolikus egyház hazai nobilitásait a jól ismert kétharmad-egyharmad arányban, arra azért nem árt ügyelnünk, hogy ezek a főpapok az ilyesfajta konferenciákon nem az anyaszentegyház álláspontját, hanem a saját véleményüket mondják el. Hogy aztán melyikük hogyan látja jónak hitvédelem szempontjából Magyarország és Európa jövőjét, az más lapra tartozik.

Ám ez a finom csúsztatás , miszerint Kiss-Rigó lenne a kedvenc kormányzati püspök… Nos, ez meglehetősen mást sugall, mint amit valójában mond. Mert a kormánykedvenctől már csak egy lépés azt kommunikálni, hogy László püspököt egyenesen Orbán emelte be a Püpöki Karba, mégpedig az illegális migráció megfékezésére, ahogyan anno a IV. Fülöp francia király által kineveztetett V. Kelemen pápa hirdetett harcot a király parancsára a templomosok ellen. S persze a megrögzött orbántkarodjok kérdés nélkül elhinnék, hogy a miniszterelnök már akkora református májer, hogy a katolikus főpapokat is ő nevezi ki.  

IQ-light IQ-fight

Ami magát a kijelentést illeti, nem értem azt az ellenzéki logikát, ami ebben hibát talál. Különös tekintettel arra, hogy a liberális elit mindig is úgy gondolta, hogy az ész, a tudás, a kultúra, a polgári értékek mind, mind az ő térfelén leledzenek. S rendben is volna ez. El is fogadnánk mi ezt. Ha nem kapnánk naponta a cáfolatok tömkelegét. Csak hát amikor azzal szembesülünk, hogy az orbánváltó 20-30 fős „tömegek” vezérszónokainak nyelve lassan már a tőmondatokba is beletörik, miközben a sok diplomás, sokat próbált elvtársak és elvtársnők nyelvtani trükkjeire külön mémgyárak épülnek a közösségi médiában, valahogyan nem a hatalmas szellemi fölény, hanem a miattuk érzett szekunder szégyen nyomasztó árnya vetül elénk.

Felvetődik a kérdés, hogy vajon Kiss-Rigó püspök úr honnan a csudából szaszerolta ki, kinek mekkora az IQ-ja. Nos… ehhez azért nem kell különösebb előképzettség.

Aki egy hozzá hasonlóan ellenzéki  főpolgármester-jelöltnek reklámcsokit küld, aki szakadt zokniban villant lábszelfit, aki ajtónak rohan, aki vizsgákra való készülés helyett trágár szónoklatokat tart, aki az eltűnt szakdolgozatának keresése helyett a pohár fenekét keresi inkább, az egyértelmű tanúbizonyságát adja önnön ostobaságának.

(Feltéve, de nem megengedve, hogy az intelligencia és a műveltség természetesen nem azonosak, de együttállásuk prognosztizálható).

***

A magas szellemi fölényt birtokló ellenzék – mérhetetlen eszénél fogva – nemhogy arra nem volt képes, hogy 2010 óta döntő csapást mérjen a Fidesz-KDNP kormánykolícióra, hanem még azt sem sikerült összehoznia, hogy valamiféle egységességet mutasson, akárha kényszerűség szülte választási koalícióba tömörülve is. Amíg pedig ezek az IQ-light agymenők osztják az észt, s patkányoznak le a választások előtt mindenkit a kéharmados térfélen, addig őket legyőzni nem lehetőség, hanem kötelesség. Püspökkel, vagy anélkül.

P.S.: Az persze erőst gyanús, hogy Csíksomlyón pápai szentmise lesz, az Országgyűlés elnöke pápai, az ellenzék vezére pápai, az Eurovíziós Dalfesztiválon meg Pápai Joci indul…  

() VBT ()

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán


3 hozzászólás “Ellenzéki lQ

 1. Milyen cím ez?
  Nem lehetne a problémára pontosabban rávilágítani?
  Például: Ellenzéki IQ hiány?
  Továbbá a cikk írója téved, az ellenzék igenis egységes. Ha nem tűnt volna fel közös programjukat már évekkel ezelőtt kidolgozták.
  E szerint:
  1. Orbán takarodly, vagy monjon má/monnyon le,
  2. Fidesz monjon má/monnyon le, vagy takarodly,
  3. A kaszát tarcsátok meg, de ide a kassza kulcsot

 2. A cikk nagyon jó, a lényeget írta meg! Mióta követem a magyar politikában történteket azt tapasztaltam, hogy a módszerváltással feloszlott mszmp-ből sok p lett, hasonló szellemi színvonallal. Van ezek között nótórius hazudozó, sérült lelkű, buta és ostoba is. Közös jellemzőjük, hogy képzetlenek, maga mutogatók, és sikertelenek. Ezért mindig mások a felelősek a fusztráltságukért. Figyelve az ellenség ifjabb nemzedékét, azt látom, hogy ezek nemcsak ostobábbak az elődöknél, hanem agresszívebben kommunisták is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük