Huszároknak coki…

Blog VBT

Furcsa történések zajlanak épp ezekben a pillanatokban Manchesterben. Az ottani magyar fesztiválra Oláh Gábor huszárait, Anglia egyetlen huszár bandériumát… egész egyszerűen nem engedik be.

A magyar konzulátus által támogatott eseményen a biztonsági őrök szelíd testi erőszakot alkalmazva tartják a kapukon kívül huszárainkat.

Még egyszer:

huszároknak magyar fesztiválon… coki van…

Úgy látszik, ott is vannak „jó magyarok” és „rossz magyarok”. Máshogyan nem tudom értelmezni, hogy egy maroknyi diaszpóra idegen földön saját magát úgy reprezentálja, ahogyan azt soha, semmilyen körülmények között nem lenne szabad.

A példátlan inzultus már csak azért sem érthető, hiszen rengetegen pont huszárainkkal reklámozták magát a fesztivált. Mi több, huszáraink anno a fesztivál életre hívói között voltak.

P.S.: Aki a történéseket saját szemével szeretné látni, az az élő közvetítés feldolgozása és betöltése után megteheti hamarosan, az alábbi linken:

() VBT ()

Kiemelt kép: Oláh Gábor – Facebook


5 hozzászólás “Huszároknak coki…

  1. Valamikor volt az a huszáros roham.
    Talán mindenki jobban jár,ha nem ragozom.
    Egy biztos.
    EZEN köcsögök a tisztességes kiállást nem szeretik.

  2. A huszar szo Padanyi Viktor szerint az Assza-ur szoval egyezik . Ami lovas urat jelent . A lasszo is ide mutat. Assziria errol lett elnevezve hisz a lovas hadero volt az alapja .Ez a katonai ero elhagyta Assziriat ( 144 lovas nemzettseg) es megalapititta Szorardut . Amit ugy ismerunk mint Urartu . Az elso kirajaik I,II, es III . Szard-ur volt . A ket birodalom allando harcaban belepusztult mindketto.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük