Fővárosunk, Dunakeszi

Blog VBT

Mindannyiunk nagy örömére Karácsony Gergely töredékpárti politikus az elsők között sietett gratulálni Erdogan ellenfelének az isztambuli főpolgármesterséghez. Tette ezt a tőle megszokott eleganciával és tudással felvértezve.

„A vátlozás mindig a nagyvárosokban kezdődik! Gratulálunk Ekrem Imamoglunak, Isztambul következő polgármesterének a győzelemhez!

Orbán diktátor barátja, Erdogan hiába kiáltott csalást az első vereségük után, a demokráciát és szabadságot követelő állampolgárokat nem lehet elhallgattatni.
Reméljük, hogy a török fővárosban elért ellenzéki győzelem ugyanúgy az illiberális rezsim bukásának első lépése lehet, ahogy a Fidesz és helytartójának, Tarlós Istvánnak a legyőzése lesz majd ősszel Budapesten”

– írja nagyformátumú államférfink, megelőlegezve Ankara trónfosztását.

Bár a 8 órával ezelőtti posztban (a szerkesztési előzmények tanúsága szerint) még a bangómagyar „vátlozás” szó szerepelt, azóta a bejegyzés kisebb módosításokon esett át. Mondhatni a legjobb részek maradtak ki belőle, sokak sajnálatára.

Mi azért nagyon szorítunk, hogy Karácsony Gergely (kinek pártja anno nem igazán sietett elismerni Jeruzsálem fővárosi státuszát) igen jól szerepel majd Dunakeszin, azaz az ország fővárosában tartandó választásokon. Különös tekintettel arra, hogy ahány Dunakeszin vagy Gödön (illetve Érden, Solymáron, Nagykovácsiban, etc.) lakóval beszéltem, arra a kérdésre, hogy hol lakik, mind ugyanazt mondta: Budapesten.

Amennyiben pedig Keszi főpolgármestere (bocsánat, főpoglármetsere) Karácsony Gergely lesz, remélem, első hivatalos útja az Amerikai Egyesült Államok fővárosába, New Yorkba vezet majd, ahol találkozhat Trump elnök fodrászának anyósával, és számos más magasrangú diplomatával.

() VBT ()


3 hozzászólás “Fővárosunk, Dunakeszi

  1. A török főváros nem Isztambul, hanem Ankara 1923 óta. Igaz Ankara, kisebb mint Isztambul, de ettől függetlenül, Ankara a főváros, mely a második legnagyobb város Törökországban.

  2. Adél Lévainé-Fekete
    Aki nyert,gyáltalán nem libsi, sem baloldali, hanem kemalista. Törökországban a “baloldal” nem rúg labdába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.