Haamincotfök

Blog VBT

Kicsit el lett bagatellizálva ez a Kunhalmi szónoklat. És sejtem is az okát, hogy miért. Mert nem, vagy egyenesen félreértettük. Az ellenzéki képviselők ugyanis – az orbáni diktatúra miatt – már jó ideje csak rejtjelezve mondhatják el az igazat, nem csak a valódit. Ez az úgynevezett Hans Castorp formula. Na mármost! Épen ezért kifejlesztettek egy olyan tolvajnyelvet (khm), amit csak ők értenek. Sem a kormánypártiak, sem szimpatizánsaik, de még a saját rajongóik sem. Csak ők. Én pedig nem hagytam annyiban a dolgot! S mint valami kis sufnituning házi Enigma, utánajártam a rejtélyes szavak értelmének. Íme!

ELSŐ KÉRDÉS: MILYEN FOK?

Adódhat persze a legnyilvánvalóbb, hogy Kunhalmi Ágens Celsius fokról beszél. Ámde vajon melyikről? A pluszról, vagy a mínuszról? Mert azért nem mindegy, hogy -35 ℃, vagy +35 ℃. S ha igen, belső, vagy külső hőmérsékletről? Mert ha belsőről, akkor az ember például +35 ℃, de mindenképp +41 ℃ alatt működik üzembiztosan.

Ha azonban Kelvint értett alatta a képviselő asszony, máris bonyolultabb a történet, ugyanis a 35 K megközelítően -238℃. Az pedig nagyon kevés.

Adódhat még, hogy esetleg a kör ívének 1/360 részét értette alatta, ez pediglen a 35° tekintetében azt jelenti, hogy rejtett üzenete a 35° feletti tartományra, tehát a 325°-ra vonatkozik.

(Megadja ugyan azt az instrukciót, miszerint “a hőmérséklet”, viszont, mivel nem faszállítókról, hanem marhaszállítókról beszél, teljesen bizonyos, hogy a szállítójárművek rakterében az emelkedőn való felfelé haladáskor keletkező hőmérséklet-emelkedést is belekalkulálja a számításba.)

Mivel a kódolt üzenetben a ℃ túl egyszerű és nyilvánvaló lenne, marad a Kelvin ℃-ra átszámítva, valamint a körív együttese, tehát a  -238℃ és a 325°.

Köztudott, hogy az ellenzékiek egytől egyig finnugristák, ezért egyértelmű, hogy a kód megfejtésének kulcsa a finn ábécé betűiben rejlik. Mégpedig azok fonetikus alakjaiban, hiszen ha megfigyeljük, Kunhalmi is fonetikusan betűzve beszéli a magyar nyelvet.

Helyettesítsük most be a számokat a betűnevekkel! Aztán pedig adjuk össze a számokat!

-2 (bee) 3 (see) 8 (hoo) +3 (see) 2 (bee) 5 (ee) = (hoo)  7 (gee) 

Tehát:

Beeseehoo seebeeee, hoogee!

Azaz:

Semmiképp se hódolunk be!

(Ez a finnugor mondat máskülönben 997-ben is felbukkan egy Koppány vezérnek tulajdonítható csehszlovák tarsolylemezen.)

***

MÁSODIK KÉRDÉS: MILYEN FÖK?

Nagy naivan azt hittük, hogy Kunhalmi képviselő személy (az asszony nekem túlságosan rasszista és kirekesztő) a FÖK-kel tévesztett. Pedig nem! Ez a jelzés egyértelműen a török indie zenét játszó FÖK együttesre vonatkoztatható, akik 2017. október 7-én, szombaton, 22:00-kor már magával Cem Kazımmal is felléptek Isztambulban, szóval nem akárkik!

És mi történt nemrég Isztambulban? Na, mi történt? A főpolgármester-választáson nyert az ellenzéki jelölt!

***

HARMADIK KÉRDÉS: MI A KETTŐ EGYÜTTES JELENTÉSE?

Ezek után játszi könnyedséggel megfejthetjük Kunhalmi Ágens kódolt üzenetét, mely valahogy így hangzik:

“HA NEM HÓDOLUNK BE, KARÁCSONY NYERNI FOG!”

Hát ilyen egyszerű.

***

Mi, oltári nagy marhák meg – harminchat fokos lázban égve – azt hittük, hogy félrebeszél…

Na, ennyit rólunk!

Folyamatosan két lépéssel előttünk, plusz legalább hárommal maguk előtt járnak, és mi még csak nem is sejtjük…

() VBT ()


1 hozzászólás “Haamincotfök

  1. “Épen ezért kifejlesztettek egy olyan tolvajnyelvet (khm), amit csak ők értenek.”
    Érintve érzem Magam. (noooórmális?)
    Hát hogy lennék már tolvajnyelv? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.