Alapítvány és Birodalom, avagy Vona Gábor „mesterterve”

Blog VBT

Egyeseknek hatalmas meglepetést okozott, amikor Vona Gábor bejelentette, hogy visszatér a politikába (wtf), s a Második Reformkor Alapítvány (wtf2) alapítójaként a parlamenti pártoknak benyújtandó törvénytervezetek készítésével (wtf3) foglalkozik majd. Ennek valószínűsége nagyjából annyi, mint annak, hogy Ambrus Attila egy pohár testmeleg kólát felhörpintve bélyeget lopjon a postán.

Mielőtt kisilabizálnánk Vona valódi szándékait, nem árt, ha picit belepillantunk a Második Reformkor Alapítvány remek, remek, remek, remek, remek ötleteibe.

Az első és legfontosabb nem egy ötlet, hanem egy ultima ratio értékű felismerés, ha úgy tetszik, szegletkő, miszerint Orbán olyan, mint Kádár. Ebből eredően le kell váltani. Ennek érdekében Vona Gábor másfél-kéthavonta megfogalmaz majd egy „nyers javaslattételt”, majd azt társadalmi vitára bocsátja, s amint konyhakész, már küldi is a parlamenti frakcióknak megfontolásra, mint törvényjavaslatot.

Az első ilyen remek, remek, remek, remek, remek ötlet így hangzik:

Az önkormányzati választásokon se pártok, se egyesületek ne küldjenek jelölteket! Csakis magánszemélyek indulhassanak önkormányzati választáson.

***

Most, hogy így letudtuk az alapítvány IQ-jának feltérképezését, lássuk a valódi célokat. Azaz mit is akar valójában Vona?

Vona Gábor semmi mást nem akar, csupán azt, ami eddig nem adatott meg neki: hatalmat. Méghozzá törvénykező hatalmat. Persze, ha ezzel jár némi pénzmag, az se megvetendő, de magához a hatalom birtoklásához képest ez bármilyen furcsa, másodlagos.

„Na, de milyen hatalmat akar Vona Gábor?” – tehetnénk fel a kérdést, s mivel indirekt formában már fel is tettük, nem árt, ha rögtön meg is válaszoljuk.

Vona Gábor két fő közjogi méltóság címére aspirál. Tervei szerint vagy miniszterelnök lesz, vagy köztársasági elnök. Utóbbi persze úgy, ha a „demokratikusan” felálló új, ex-ellenzéki parlament hatalomgyakorlásban nem csupán reprezentáló, hanem valóságosan irányító közjogi méltósággá szavazza meg a köztársasági elnököt.

***

Ahhoz persze, hogy ez bekövetkezzen, kell némi változtatást eszközölni a jelenlegi kétharmados felálláson. Tulajdonképp ezért történt az a bizonyos „becsületbeli visszavonulás” is. Józan ítélőképességgel megáldott ember nem hihette el ugyanis, hogy Vona komolyan gondolja saját maga és pártja kormányváltó erejét. Az ex pártelnök pontosan tudta, hogy milyen eredményt fognak elérni a parlamenti választásokon. Kijelentése ezért amolyan emelt fővel történő gentlemen’s agreement metódusként lett levezényelve. Kissé hasonlatosan az első (és szerintem egyetlen) Reformkor nagy politikusáéhoz, Deák Ferencéhez. Kivéve néhány nem elhanyagolható részletet. Például, hogy Deák már visszavonulásakor is a Haza Bölcse volt, Vona pedig… és most próbálok árnyaltan, perelhetetlenül fogalmazni… az általa választott és művelt szakmák tekintetében erősen kudarc-orientált gondolkozással bíró, önmaga képességeit erősen felülreprezentáló személyiség. Még egyszerűbben: amikor Deák képe a húszezresen szerepel, addig Vonáé legfeljebb a húszezredesen tudna.

Száz szónak is egy a vége, Vona „visszavonulása” valójában egy tisztára mosási hadművelet részét képezte. Befolyása a jobbikos üzletekre, kapcsolatai a párt jelenlegi vezetőivel annyira hihetetlenné teszik az ágytól, asztaltól való szakítást, mint amennyire a távozáskor történő vagyonmegosztást. Az már inkább elképzelhető, hogy sub rosa minden maradt a régiben, csupán ő lépett kettőt hátrébb, hogy amíg ő relaxálva, vlogolgatva tisztulgat, addig a támadások Sneidert érjék.

Mert több mint valószínű, hogy a pártigazgató és a volt főnök (néhány jelenlegi vezetőségi taggal egyetemben) közösen jutottak arra az álláspontra, hogy a Jobbik immáron bevégezte feladatát e választási siralomvölgyben, s így nyugodtan magára lehet hagyni süllyedés közben. No persze, amíg süllyed, a raktérből minden mozdíthatót ki kell cipelni a partra. Az a kevés megmaradt tag pedig, akik a Mi Hazánk nevű mentőcsónakba nem fértek bele, nos… ők a járulékos veszteség.

Szóval Gábor mindeközben vlogolt, Krisztina asszonyt menedzselte, utazgatott, s vígan élt a sajtóperekből származó sérelemdíjak összegéből. Mármint… ha leszámítjuk az esetleges közös bizniszek lehetséges bevételeit. Utazásai, találkozásai során pedig odadörgölőzött az összes ellenzéki politikushoz, amolyan rendszeren kívüli rendszerbe fogván őket. E rendszer tagjait talán úgy lehetne a legjobban meghatározni, hogy

Orbán-gyűlölők, akik (már) szeretik Vonát.

S Vona Gábor ugyanezt a dörgölőző hajbókolást tette meg az ellenzék értelmiség holdudvara felé is. Nekik pedig már évek óta nagyobb az egójuk, mint a tudásuk, naná, hogy bedőltek a hízelkedésnek. Vona pedig olyan kapcsolatrendszert épített ki ezáltal, amely kapcsolati tőke a már meglévő szélsőjobbos híváslistával kiegészülve komoly potenciált jelent számára.

Egyszóval Vona Gábor szépen megjárta a maga Canossáját, de a saját maga választotta időben, a maga szabta feltételekkel, és úgy, hogy az út végén, ahol saját maga állt, saját maga elé térdelve bocsásson meg saját magának. Mindőnk szerencséjére Vona Gábor bocsánatkérését Vona Gábor azonnal elfogadta.

***

És akkor most lássuk azt a bizonyos mestertervet!

A-terv – 2022. május

Ahhoz, hogy a Szürke Vonából lett Fehér Vona megküzdjön Szauronnal és győzzön is, teljesülnie kell a Teljes Ellenzéki Összefogás nagy ábrándjának. S nem elég, hogy ez teljesül, mindennek úgy kell történnie, hogy a pártok delegálta „szakértőkből” felálljon egy „szakértő árnyékkormány”. Mondhatni a pártok tagjaiból álló, pártok feletti szakembergárda. Ahhoz képest, hogy ennél nagyobb marhaságot is lenyomtak már a választópolgárok torkán, nem elképzelhetetlen, hogy mindezt gond nélkül tudják beadagolni a népnek.

Mivel ennek az árnyékkormánynak a megteremtése Vona nevéhez fog fűződni, ebből egyenesen következik, hogy ő lesz a párton kívüli miniszterelnök-jelölt, győzelem esetén pedig a tényleges miniszterelnök.

Sajnos ennél a szcenáriónál van egy nem is annyira kicsinyke akadály, mégpedig Dobrevné Gyurcsány Ferenc. Ő ugyanis mindenképp Dobrev Klárát szeretné első női miniszterelnökként a hatalomba juttatni. S valljuk be, Klára asszony EP-képviselőként pole-pozícióból indul az alapítványi elnökhöz képest. Tehát Gyurcsányt vagy meg kell győzni, vagy ki kell vonni őt az egyenletből. Utóbbit úgy, hogy Klára asszony marad, ahol van, Gyurcsány pedig köztársasági elnök lesz.

Ez a 2022-es forgatókönyv. De szerencsére van egy B-terv is.

B-terv – 2027. március

Mivel Áder János mandátuma 2022 márciusában (tehát az Orbán-kormány regnálása alatt) jár le, s mivel ő erre a posztra az Alaptörvény értelmében nem választható újra, mindenképpen új köztársasági elnökünk lesz. Viszonyt ugyancsak az Alaptörvény értelmében a köztársasági elnököt a képviselők ajánlásával az Országgyűlés választja. Értelemszerűen a kormánykoalíciónak az a jelöltje lesz a befutó, akinek személyéről most még korai lenne találgatásokba bocsátkozni, de ha nagyon konspiratívak akarnánk lenni, Kövér László személyét említhetnénk.

Így vagy úgy, de az ellenzéknek ekkor is el kell érnie a kormányváltást májusban, minek következtében kétharmados, vagy annál nagyobb arányban tudnak változtatni az Alaptörvény ide vonatkozó szakaszán. Nevesen, hogy a köztársasági elnököt eztán ne az Országgyűlés, hanem a nép válassza, mégpedig független jelöltekből, országos választás útján.

Ez a jelölt lenne 2027-ben Vona Gábor.

Sajnos ennél a szcenáriónál van egy nem is annyira kicsinyke akadály, mégpedig Dobrevné Gyurcsány Ferenc. Ő ugyanis mindenképp Dobrev Klárát szeretné első női köztársasági elnökként a hatalomba juttatni. S valljuk be, Klára asszony EP-képviselőként pole-pozícióból indul az alapítványi elnökhöz képest. Tehát Gyurcsányt vagy meg kell győzni, vagy ki kell vonni őt az egyenletből. Utóbbit úgy, hogy Klára asszony marad, ahol van, Gyurcsány pedig az Országgyűlés elnöke lesz.

***

Azt az –eddig még el nem hangzott – vádat pedig egyszer, s mindenkorra visszautasítom, hogy se erről, se arról nincs szó, hanem csupán annyi a történet lényege, hogy egy alapítvány rendkívül alkalmas a mindenfelől jövő mindenféle pénzek tisztára mosására.

() VBT ()

Kiemelt kép: Hír Tévé

16 hozzászólás “Alapítvány és Birodalom, avagy Vona Gábor „mesterterve”

 1. Annyira vad szcenáriókat vázoltál!!! De nagyjából ennyire őrült, szóval még az is lehet, hogy közel jársz az igazsághoz.
  De legyen csak pénzmosásról szó…

 2. “A káder nem vész el, nem is alakul át, csak egy kicsit elfelejtik.” Moldova György: Magyar atom, 1978

 3. Mit akar ez az idióta? Szégyellheti magát ! Én nem ! Mert egy szavára sem figyeltem soha ! Nekem lett igazam .Ez egy aljas gané !

 4. Vona szelleme lebeg a vizek felett. Vona a nagy bölcs,aki utat mutat,ja nem,egy bukott köpönyegforgató senki.

 5. A hazai politikai élet egyik legundorítóbb férge, akit a globalisták lefizettek. Lesz még Vona-Jobbik kamion a Pride-on.

 6. “Sajnos ennél a szcenáriónál van egy nem is annyira kicsinyke akadály, mégpedig Dobrevné Gyurcsány Ferenc. Ő ugyanis mindenképp Dobrev Klárát szeretné első női miniszterelnökként a hatalomba juttatni.”

  Meglátásom szerint Orbán Viktor pártelnök Varga Juditot fogja jelölni egyszer.

 7. “Vona Gábor két fő közjogi méltóság címére aspirál. Tervei szerint vagy miniszterelnök lesz, vagy köztársasági elnök. ”

  Utóbbira a TASZ-os, farizeus Szakasits-unoka, Schiffer aspirál. A Jobbbik szennylapja dobta be
  a Simicska paktumhajón tartott konferenciájuk után.

  1. Még hihető is.Mi másuk maradt? Otthon elnosztalgiáznak legnagyobb belpol sikerükön Árpi bácsi uralkodása idején….Schiffer kiváló klón lenne.Kb hasonszőr típus művelt értelmiséginek létszó jól kommunikáló, és visszafogott figura. Megvan a média méltóság kritériuma.

 8. “a Jobbik immáron bevégezte feladatát e választási siralomvölgyben”

  s a maradék is beköltözik az újhazaárulók pártjába, a MiHaM-ba.

 9. Állítsátok meg ezt az okos tojást, míg nem késő! Ezen csak rontott a visszavonulás. Eredeti álmait ezek után sem adj fel, vagy miniszterelnök, vagy legrosszabb esetben köztársasági elnök szeretne lenni. Én meg római pápa!

  1. Állítsák meg a választók a mindenkori Artúró Ui- kat.
   Ez lenne a kötelességük, mert sajnos ezek újra és újra felbukkanak, miután hatalom éhségük kielégíthetetlen!

 10. “Nevesen, hogy a köztársasági elnököt eztán ne az Országgyűlés, hanem a nép válassza, mégpedig független jelöltekből, országos választás útján.”

  Oly csodás nézni ahogy a globalista vonal a saját sarkával képes a saját golyóit rugdosni a történelmi időtávokban,Mekkora csata ment már azért hogy a Köztársasági elnököt ne közvetlenül válasszák 89-90-ben?
  Már ki volt nézve ugyanis az Árpi bácsi a posztra a Rózsadombi paktum értelmében….Erre most a 2/3-al a fagyi visszanyal.Jó vóna’ egy közvetlen választott Közt. Elnök mi?
  Teccetek vóna’ forradalmat csinálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.