Az évszázad felfedezése!

Blog VBT

Az évszázad felfedezése, melynek köze van a relativitáselmélethez és az atomfizikához, nem hozzám köthető. Bá kétségtelen, hogy a felfedezés felfedezésének dicsősége engem illet. S muszáj, hogy ennek a hatalmas mértékű tudományos áttörésnek a népszerűsítését megtegyem, mert a kampány előszobájában ez kiemelt fontossággal bír.

Minden úgy kezdődött, ahogy a hatalmas felfedezéseknél általában: a véletlennek köszönhető történéssorok egymásutániságával. Mint minden olyan ember, aki eljutott arra a mentális szintre, hogy elismeri: vannak nála okosabbak, épp a YouTube-on szemléztem a videók között, hogy olyan emberek előadásait hallgassam, akik cáfolhatatlanul eszesebbek nálamnál. Nem volt nehéz dolgom, meglehetősen sok ilyen ember akad, hála Istennek.

S amikor Teller Edéhez értem… felfedeztem a felfedezést!

***

Maga a tézis a Mr.Carl nevű YouTube felhasználóhoz köthető, s teljes terjedelmében közlöm:

„1,5X sebességgel tökéletes! :)”

Először- többedmagammal – azt hittem, hogy a kommenter csupán gúnyolódik a Manhattan Universe egyik szuperhősével, Mr. Tellerrel.

De nem!

Kíváncsiságból másfélszeres sebességre állítottam a lejátszást, s láss csodát!

Az eddig csigalassú vontatottsággal beszélő zseni egyik pillanatról a másikra köznapi ritmusban megszólaló emberré vált!

***

A felfedezés gyakorlati jelentősége egyszerűen felbecsülhetetlen. Hiszen eszerint nem biztos, hogy mondandónk megértetésének, illetve mások megértésének kulcsa a tartalomban rejlik! Nagyon is elképzelhető, hogy a sebességben!

Például egy felgyorsított Cseh Katalin, egy lelassított Gyurcsány, vagy egy megállított és elnémított Vona sokkal érthetőbb lehet azok számára, akiknek őket hallgatva eddig fogalmuk sem volt arról, mi a csudát akarnak mondani.

***

Elképzelni sem tudom, mostantól micsoda béke és boldogság köszönt majd ránk. E publikációnak hála, hamarosan egymást fogják érni az értelmesebbnél értelmesebb felszólalások, a valódi terveket megfogalmazó valódi gondolatok, s ami a csodálatos, hogy mind ahányan vagyunk, minden egyes szót, minden árnyalatot érteni fogunk.

Alig várom, hogy így legyen!

() VBT ()

Kiemelt kép: AFP

8 hozzászólás “Az évszázad felfedezése!

 1. Nagyon nem szerencsés Teller Ede beszédét Cseh Katalin, Gyurcsány vagy Vóna beszédeihez hasonlítani. Teller Ede beszéde mind lassan, mind gyorsítva érthető (persze csak azoknak, akik valamennyire tanultak és nem buták), ezzel szemben a többi említett szónok beszéde sem lassítva, sem normál módon, sem gyorsítva nem értelmezhető mert a gond nem a beszéd sebességével, hanem a szónokok személyiségében van.

   1. Teller Ede hidrogénbombáját sosem használták emberek ellen. De ostoba emberek mindig is voltak, és mindig is lesznek, lásd Zsanett.

   2. Teller, mint ember kifejezetten jóindulatú és barátságos volt, a legyet se ütötte agyon. Nem ő volt tömeggyilkos, hanem az amerikai hadvezetés amelyik elrendelte Hirosimára ledobni a bombát.

 2. Lévainé Fekete Adélnak címezve:
  Kérem ne becézze ezt a öntelt, mihaszna nőszemélyt a jövőben. Még azt gondolja a nyomorult, hogy szereti(k).

 3. …na meg a “szónoklat” teljes ürességével, minden gondolat és erkölcsiség teljes hiányával van. Ezektől Cseka, Fegyőr, gyurcsány-vona és a politikai söpredék összes más tagja teljesen mentes. Én szégyenlem magam, ha hallom a habrikálásukat, egyetlen értelmes mondat nélkül. Erre tart a világ…?!

 4. Érdekes. Cseh Katalint miért kell felgyorsítani, nem beszél elég gyorsan???

 5. Nos Teller valóban szeretett anekdotázni. Tökéletesen beszélt magyarul, de néha kereste a szavakat. Amúgy lehet szeretni, nem szeretni, de eredeti volt minden megnyilatkozása. Ami a bombát illeti annyira benne volt a levegőben, hogy meg lehet csinálni, hogy ha nem csinálta volna Teller Ede megcsinálja más. (Fermi, vagy valaki a fizikusok közül.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.