Főpolgármester úr! Nyáron meleg lesz!

Blog VBT

Közszolgálati kötelességemnek eleget téve jó előre közlöm, hogy július-augusztus hónapokban (de lehet, hogy már sokkal előbb) beköszönt a kánikula. Teszem ezt azért, hogy ne a hirtelen beálló meleget kelljen majd hibáztatni, amiért a nyakunkon van.

***

Okulva az adventi hó Karácsony-i fogadtatásán, már most valamiféle vészhelyzeti tervet kell kidolgozni arra nézvést, hogy mit tegyünk majd, amikor a kánikula hirtelen, meglepetésszerűen rátör a fővárosi magyarra. Mert a kánikula bizony az olyan. Hipp-hopp, december, január, aztán itt a nyár. Olyan rohamléptekkel jön, hogy valószínűleg időnk sem lesz teljes készültségben fogadni. Azonban néhány szemtelen egyszerű trükkel elejét lehet venni a közelgő katasztrófának.

***

 Már most ideje kinevezni egy kánikulaügyi biztost. Az egyszerűség kedvéért lehetne hatodik, rendkívüli megbízott főpolgármester-helyettes. Természetesen a klímavészhelyzetre való tekintettel nem helyettesi, hanem egyenesen főpolgármesteri fizetéssel. Így aztán nem kell majd szegénynek fusizni, másodállást vállalni, évente néhány hónapot Stájerországban feketemosogatni, hogy pénzénél legyen ő és a kis családja.

**

Egyes fővárosiak sérelmezik, miszerint a rakpart egyes szakaszain a lámpasorok fényes nappal is világítanak. Nos, a rakpart lámpáit továbbra is felkapcsolva kell hagyni délelőttönként, amolyan mementóként, hogy lám, ide vezet a mérhetetlen pazarlás. Hasonlatosan a katolikus templomokban található örökmécshez, mely a Szentlélek jelenlétét hivatott jelezni, ez a lámpasor nap, mint nap az orrunk alá dörgölheti, mekkora egy pusztító fenevadak vagyunk, s hogy a klímagebasz már az életünk részévé vált.

A parádés képet Szenvedi Zoltán kollégánk, barátunk és klímaharcostársunk készítette ma délelőtt a rakparton. A kép elkészüléséhez egyetlen fának sem kellett elpusztulnia.

**

A hómunkára jelentkezőkkel már most el kell kezdeni gyakoroltatni a vizespalackok osztogatását, még akkor is, ha ez a hóeltakarítás rovására megy. Mert egyrészt jobb ma egy pillanatnyi kellemetlenség, mint holnap egy szivaccsá főtt agyvelő, másrészt a havat lapátolók egyértelműen akadályozzák a forgalmat, s felesleges munkát végeznek, mert a hó így is, úgy is elolvad.

**

A dolog szakrális részéről sem szabad elfeledkezni. A hőhullám eljöveteléig Gyurcsány Ferenc hetente bérmálkozhatna a Kossuth téren, miközben párja és prófétája, Dobrev Klára az Európai Parlamentben folytatná a családi hagyományokat. (Mármint, hogy ősei is politikusok voltak, tisztelt Fővárosi Törvényszék, szóval nem arra a másik dologra gondoltam, amire sose gondolnék.)

***

Számos más elképzelés is van még a tarsolyban, ám ezek kidolgozására valóban időt és energiát kell szánni, hiszen az átgondoltság, a megfontoltság a teljes siker legfőbb záloga. A teljes siker pedig az egyetlen cél, amit ki kell tűznünk magunk elé. Elvégre ki akarna hólyagos, égési sebektől felpüffedt arcú pincérnőket a körúti legjobbkocsmákban, vagy múmiává aszalódott BKK-ellenőröket a négyeshatoson?

***

Amennyiben a felkészülés sikeres lesz, simán elérhetjük, hogy már október közepén kész legyen az akcióterv. Ami cseppet sincs későn, hiszen a klímakatasztrófának akár ez is a szlogenje lehetne:

Az október az új július!

() VBT ()

Képek: alon.hu, origo.hu, civilhetes,


7 hozzászólás “Főpolgármester úr! Nyáron meleg lesz!

 1. Kedves VBT!
  Harácsony Hergel főcenzormester már igenis készül a nyárra.
  1. 50 milliárdot kér CT-re.
  2. Kitiltja a Lokált.
  3. Nem akar a budapesti védelmi bizottság elnöke lenni. Sztem nem is tudja mi az.
  4. Egy szót sem szól a 3-as metró légkondijáról.

 2. Mindez semmi ahhoz képest,hogy a galaxisunk 400 millió vagy milliárd év múlva ütközni fog egy másik galaxissal!
  Na akkor lesz itt klímakatasztrófa!

 3. A hvg.hu-nak azt nyilatkozta, ha minden kerületben lesz CT azzal 5 év alatt 15 ezer embert mentenek meg!
  A logikátlan hülyeségeit nem jegyeztem meg, de ez megdöbbentett, ha ez életmentő készülék akkor a metró minden állomására kell, minden mentőbe kell (oda nem fér be!), minden állomásra és csomóponthoz kell …
  Na elég a jóból!
  Világosítsa már fel László vagy egy értelmes szakember a bohócot, a CT önmagában senkit nem ment meg, ahol viszont kell a diagnózisok felállításához, a beavatkozások szükségességének, módjának stb. eldöntéséhez, ott mindenütt van! Az eredmények kiértékeléséhez meg orvos kell, a kezelő technikus ahhoz nem ért, egy szociológus meg ne akarja megreformálni az egészségügyet!
  Mint egykor mondták, ha a hülyeség akaraterővel és szorgalommal párosul abból mindig tragédia lesz! Előzzék meg, adjanak neki gyógyszert, le is pihenhet, de valójában kik is döntenek? Hát, mivel az MSZP lízingeli ez nem is húszforintos kérdés.

  1. Ez a CT baromság a lélegeztetőgépes demagógia 2019-re aktualizált változata. Mert hiába ad a kormány CT-t, ha nincs hozzá szakember. Ha meg azt mondják, hogy képezzen a kormány megfelelő szakembereket hozzá, akkor az szintén demagógia, mert az ehhez szükséges képzettség, jártasság megszerzése 5-10 év is lehet. Egy demagóg politika pedig nem tud annyit várni, nekik addigra ez már egy rég elfelejtett esemény lesz, már rég új hülyeségeken fognak tobzódni.

 4. Karácsony vezényelje ki az összes polgármester helyettest oszt mindjárt meg is van a hiányzó hólapátoló létszám. Legalább valami hasznot is hajtanak a mi pénzünkért.

 5. Készíts olyan berendezést vagy akármit amit a hülyék is tudnak használni , meglátod csak a hülyék fogják használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük