Február 15. – Exek napja

Blog VBT

Az a baj a Valentin-nappal, hogy túlságosan egyoldalú. Nincsen olyan kontrapunktja, ami picinyke megnyugvást hozna azoknak, akik éppen nem szerelmesek, netán csalódottak, uram bocsá’ teljesen érzéketlenek a szerelemre, mint az egyik legszebb emberi érzésre. Utóbbiakkal nincs mit kezdeni. Az előbbi csoportoknak viszont szükségszerűen be kell vezetni – méghozzá kellő közelségben Bálinthoz – az exek napját! Rögtön a csoki- és virágárusok bevételnövelő ünnepe utánra!

***

El is mondom, hogyan képzelem!

Február 15-én az exek nyilvános helyeken találkoznak, és egymásra zúdítják mindazokat a bennük maradt sérelmeket, amik azóta is kísértik őket. Közösen emlékeznek meg a felhajtva maradt vécéülőkékről, a kádlefolyóban hagyott, medvebunda méretű hajcsomókról, az elfelejtett évfordulókról, névnapokról, születésnapokról, valamint arról a végpontról, amikor páros napokon fél hat volt, páratlanokon meg fejfájás.

Kollektív társadalmi szükséglet ez a nap. Annak példázata, hogy az egyén, ha nagyon akar, igenis felül tud emelkedni önnön problémáin, és még a legcudarabb lelkiállapotban is képes mást hibáztatni a saját tetteiért. Elkerülve mindezzel, hogy az előző nap látott, nyálasan csókolózó, gusztustalanul ölelkező párok látványa beindítson hormonháztartásában egy olyasféle deficitet, ami a depresszió felé sodorja őt.

A szakítás után kellő távolságra persze már gondolni kell arra is, hogy az exnek van valakije. Szerencsés esetben nekünk is. Ilyenkor az ünnep fénypontja lehet az egymásnak mutogatott fotósorozat az új kiválasztottról, s annak felsorolása, hogy mennyivel különb ő, mint előző kapcsolatunk, azaz a velünk szemben ülő.

Természetesen e napon sem maradhatnak el az ajándékok, hiszen kiemelt fontosságú, hogy a szolgáltatók is felkarolják az exnapot. Javasolt meglepetések:

– Extra szúrós kaktusz, aminek tüskéje gyulladást okoz, de legalább havonta egyszer nyíló virága olyan büdös, mint a mosógép mögé esett háromnapos zokni

– Mosógép mögé esett háromnapos zokni, becsomagolva abba a fánkos zacskóba, amit az egykori kedves valami furcsa oknál fogva a kuka helyett a tévénéző fotel ülőkéje és karfája közti résbe gyömöszkölt

„Végre túl vagyok rajtad”, illetve „Nélküled jobb emberré váltam” feliratú üdvözlőlapok

– Messengeren átküldött, vírusos exe fájl

***

Jelzésértékű, s egyben támogató jellegű adalék, hogy február 15-e Szent Georgina napja. Róla annyit kell tudni, hogy még az interneten sem lelhető fel semmiféle életrajz, tehát hasonlatos ahhoz az exhez, akiről a szakítás után azt se tudjuk, kivel van, hová költözött, hogyan él. Ami nagyon helyes, mivel a szakítás feldolgozása így a legkönnyebb.

***

Minden exnek boldog Ex(Georgina)-napot február 15-én!

() VBT ()


7 hozzászólás “Február 15. – Exek napja

 1. Georgina a György női megfelelője. Jelentése: földműves gazda, magyarul paraszt.
  Szent György a katonák és a földművesek védőszentje.
  Mivel mindenki esélyes az ex státusra, mert vagy elhagyták, vagy ő hagyott el valakit, vagy még előtte áll, ez benne van a Bálint napi ( globalistáknak legyen Valentin) pakliban.
  Javaslom, hogy csak előre, de ne hátra. A régi szerető iránti nagy harag helyett az újjal kívánjunk szebb jövőt: “Ásó, kapa, nagyharang.”
  Prosit, ex, na zdarovie, Isten áldásával.

 2. Hát tényleg!
  Még a virtuális plébánián sem lehet találni semmit.
  Egyebekben,meg tényleg akkor van a napja.
  Igen üdítő olvasnivalót kaptunk. 🙂 Köszönöm.

  1. Amúgy ezzel a kérdéssel,talán a Tibi atyát is ki tudnánk üldözni a netről….

 3. Nagyon jó ötlet, kedves cikkírónk. De meg lehetne fejelni további ünnepnapokkal. Mondjuk mindjárt 72 +- gendernappal. A férfiből nővé operáltaknak mondjuk szívecskés tampont lehetne szeretettel ajándékozni. A nőből férfinak átoperáltaknak szívecskés kotont, a magukat nőnek érző, de még férfitestbe zártaknak “Csináld magad!” éles késkészletet, a magukat férfinak érző, de még nőként prosperálóknak piszoárt, a buziknak fogamzásgátlót, hátha teherbe ejtenék férfitársaikat, (ki tudja itt ebben a nagy kavarodásban mik elő nem fordulnak), az (eredetileg nőnek született) de férjként gyereket szülő “férfinak” beutalót az OPNI-ba, a férfiként született, de nővé operált nejének meg tartalék vaginát,… és így tovább. Lesz mindjárt ipari fellendülés, GDP növekedés doszt.
  Bár legszívesebben egyetlen fontos ünnepnapot jelölnék ki mind a 72 féle aberráltnak. A bolondnapot, s csak ezen az egyetlen januári hideg napon engedélyezném a pride felvonulásukat az egész világon. Azt az egy napot még mi is kibírnánk, hogy lakásainkba visszahúzódva ne kelljen látniuk gyerekeinknek a polgárpukkasztó senkiháziakat.

  1. Hú de beindult Tisztelt Naprózsa!
   Mindjárt 72 napot ? Ezeknek? Na ne! Nem szeretnék hányni,köpködni,és az ellenérzéssel viselkedőket,megfenyíteni ennyi napon át.

 4. Kedves VBT! Kiváló, hiánypótló ötlet az exek napja. Hozzá lehetne csapni még – ha már annyit foglalkoznak velük a reklámokban – az intimbetétek és prosztatagyógyszerek napját, gendersemlegesek számára pedig a kutyagumi napját. Köszönöm a cikket, ritka élvezetes a stílusa. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.