Senki nincs a törvény felett!

Blog VBT

Na, végre! Végre, valahára egy olyan ellenzéki szlogen, amivel egyet tudok érteni. Mi több, teljességgel azonosulni tudok vele. És igen, örülök, hogy végre valaki táblára írta, kimondta, láthatóvá tette! Hátha így az értelmét is sikerül kihámozni. Akinek esetleg magától nem menne, annak szívesen segítek.

***

A törvény nem engedi meg, hogy etnikai többségünk biztonságában a velünk együtt tanuló etnikai kisebbség tagjait tanórán, szünetekben, avagy iskolán kívűl terrorizáljuk, megfélemlítsük, verbálisan és fizikálisan bántalmazzuk, megzsaroljuk.

***

A törvény nem engedi meg, hogy általános iskolai osztályunkba részegen, bedrogozva érkezzünk.

***

A törvény nem engedi meg, hogy kellő számú igazolatlan hiányzás esetén félévi vagy évvégi bizonyítványt kapjunk.

***

A törvény nem engedi meg, hogy oktatóinkat tegezzük, tanárnőinket büdös [email protected], tanárainkat  [email protected]ó paraszt [email protected] nevezzük.

***

A törvény nem engedi meg, hogy általános iskolai oktatónkat tanórán, égő cigivel a szánkban veréssel fenyegessük és/vagy lökdössük.

***

A törvény nem engedi meg, hogy vélt vagy valós sérelmünk okán a szüleinket kérjük meg arra, hogy tanárainkat, igazgatónkat fenyegessék, bántalmazzák.

 

Számos sok más fel nem sorolt dolog mellett úgy vélem, hogy akire, vagy aki gyermekeire mindez nem igaz, s mindezek ellenére valamiféle sérelem érte, az bátran tüntessen, s próbálja meg jogait minden lehetséges fórumon érvényesíteni!

***

A korrektség kedvéért felsorolok néhány olyan dolgot is, amit a törvény megenged.

 

A törvény megengedi, hogy 16 éves korunkig azért járjunk általános iskolába, hogy végre meglegyen a nyolc osztály, és megszerezhessük a jogosítványt.

***

A törvény megengedi, hogy lustaságunkból való tudáshiányunkat tanulási nehézségként diganosztizáltassuk, s így fejlesztőpedagógus segítségét vegyük igénybe arra a kis időre, amíg őt [email protected] és/vagy megfenyegetjük.

***

A törvény megengedi, hogy liberális jogvédő szolgálatok és/vagy liberális ügyvéd segítségével bepereljünk mindenkit, akit csak tudunk.

***

A törvény megengedi, hogy a családi pótlék összegét ne gyermekeinkre, hanem német chipsre, kínai herbálra, magyar piára, amcsi cigire és svájci csokira költsük.

***

A törvény megengedi, hogy vélt vagy valós sérelmeinket táblákra írva felvonuljunk olyanok társaságában, akik életükben nem szakadtak ki autoszegregált villakörnyezetükből, és/vagy magyarul sem tudnak.

***

A törvény megengedi, hogy nagy nyilvánosság előtt mocskos, trágár, rasszista, kirekesztő jelzőkkel illessük a legfőbb közjogi méltóságokat, valamint a kormánykoalíció tagjait és szimpatizánsait.

***

A törvény megengedi, hogy testvéreinknek, véreinknek száz százalékos kamatra adjuk az uzsorakölcsönt, aminek nagy részéből tőlünk vásárolnak majd dizájnerdrogot.

 

Számos más dolgot enged még a törvény. Hogy mit, azt az arra kíváncsiak bátran megkérdezhetik a liberális jogvédőktől és/vagy ügyvédektől.

Mindazonáltal sok sikert és mielőbbi jogorvoslatot kívánok minden olyan magyar állampolgárnak, aki a törvényeket betartotta, s akit ennek ellenére jogsérelem ért!

() VBT ()

Facebook hozzászólások

27 hozzászólás “Senki nincs a törvény felett!

 1. A § nem engedi +,hogy a kormány ne tegyen eleget a §/bíróság határozatának!!!
  Az erkölcs és a józan ész nem engedi + hogy a §-ket úgy változtassuk ahogy nekünk tetszik ,mint mások a fehérneműjüket!!!
  Ha mindezt +engedi azkor ez nem demokrácia,hanem diktatúra/fasizmus!!!!
  A játékszabályok a § mindenkire kötelező!!!
  barátilag
  J.L.

  1. Jágerka barátilag akkor bármilyen baromságot alkot egy bíró az szentség? Mikor állapítható meg az hogy hibás az ítélet? Mert ebben az országban sorozatban jönnek ki olyan ítéletek amik felháborodást keltenek.
   Már pedig jogforrástanból nekem mintha olyat emlegettek volna Corvinuson, hogy a jogszabályoknak tükrözni kellene a lakosság erkölcsi-morális -kulturális szokásait. Mert hogy a jogszabály életviszonyokat szabályoz.És a mi törvényeink ennek a népnek a népnek az életviszonyait. Ha a lakosság úgy érzi hogy sorozatban igazságtalan ítéletek születnek akkor gond van a jogszabályi letükröződéssel.
   Na igen ám de ha átolvassuk őket annyira nem rosszak a törvényeink.Mi a gond tehát?
   Roppant egyszerű meg kell csak kérdezni pár alakot akik már jártak a darálóban, és ilyen a jobboldalon bőven van.
   A törvény által adott mérlegelési jogkört pl elfogultan alkalmazzák…személyes vagy politikai alapon.
   Aztán bizonyítás során a jegyző könyvek nem szó szerint kerülnek rögzítésre annak ellenére hogy a fellebbezés alapja ezen irat is.Bizonyítani tudom ezt a gyakorlatot. Sarokba szorítottuk a bírót kénytelen volt feljelenteni magát de persze kizárni magát az ügyből minek….
   A bizonyítékok között: Vallomás, szakértők, tanúk, tárgyi bizonyítékok, iratok önkényesen válogatnak.
   Jobboldaliak visszatérő panasza az ő tanújukat be se hívják, nem veszik fel a bizonyítékok közé az ő becsatolt bizonyítékukat etc…
   A jogszabályok értelmezésekor jogi formalizmust alkalmaznak az az betű szerint a szöveg szerint járnak el , kivéve a törvények elején lévő preambulumot ahol a kodifikátor tkp megindokolja azt hogy az alant lévő jogszabály miként, miért milyen szabályozási tárgykörben készült.
   Ez lenne ugye a híres “törvény szelleme” aminek irányt kellene mutatni ha az adott ügyben nem eldönthető a normaszöveg alapján mit is kellene dönteni?
   Így gyalugép módjára egyformásítják az ügyeket.
   És ez az amit a lakosság igazságtalanságként érzékel évtizedek óta.Hogy miért tesznek ilyet a bírókák arra pl magyarázat a Szegedi bíró botrány, vagy épp az érzékenyítő tréningek léte, de biztos van még pár ilyen.
   A hatalom a népfelségből ered, a bírói is hisz minden hatalom a népfelség átruházott részhatalma.
   Ha az ítélkezési gyakorlat szembe megy annak a népnek a szokásaival és morális álláspontjával amit a törvények alapján kellene szabályozni akkor a bírói gyakorlat rossz. Ha ez tömeges, és hosszútávú, akkor visszaélnek a népfelség átruházott hatalmával!
   Akárha puccsal kerülne egy katonai hunta az ország élére.
   Na innen tessék az ítéleteket nézegetni Jágreka barátilag……

 2. Már megint itt rontod a levegőt,ahelyett,hogy anyádtól igyekeznél elvenni a napi bevételt?
  Na lódulj b.zi!

 3. Ami pedig a törvények felettiség kérdését illeti,igenis sokan képzelik olyannak magukat,s leginkább a baloldalon.
  Példa rá a gyurcsányi. Soha,egy feddést nem kapott még,pedig milliárdokat tüntetett el.

 4. Valóban a játékszabályok és a törvények betartása mindenkire nézve kötelezőnek kell/kellene! lenni.
  A rövidebbet mégis azok húzzák akik a törvényeket betartják. Ki akadályozta meg a roma gyerekeket,hogy iskolába járjanak,ott tanuljanak,a tiszteletet megadják a tanáraiknak és amennyiben szükséges akkor a felzárkózáshoz segítséget elfogadjanak.Amennyiben a kormány kifizeti a megítélt több millió forintot,akkor okosabbak,képzettebbek lesznek ezek a gyerekek? Tordai Bence kijelenti,hogy 20 évesen már hogyan járna iskolába a fiatal,nekik a pénz kell! Megemlítem,hogy végig tanultam az életemet és még 50 évesen is beültem az iskolapadba,hogy fejlesszem a tudásom. Hiszen a mai világban már az a szlogen,hogy “élethosszig tartó tanulás” szükséges ,hogy a tudás a mai világban naprakész legyen.Ehhez azonban a tanár mellett a gyereknek is tenni kell!!!!!!!!!!!!!!!! Ha elfogy a pénz a romáknál a 20 éves fiatalok képzettség hiányában bűnöző életmódot választanak,vagy szoc.segélyek formájában tartsuk el őket?? Mennyivel hasznosabb lenne legalább egy szakmát tanulni nemcsak a megélhetés,hanem saját önbecsülésük miatt is.

  1. A született paraziták nem adhatnak mást mi lényegük.
   A született parazitákat védők szintén született paraziták.
   Ez a fajta nem szegregál, hisz szimbiózisban él egymással.
   A gazdatestet csak addig szipolyozzák, amíg az regenerálódik, hogy utána újult erővel belemarhassanak.

 5. köhögtem rosszabb mint a kínai tüdőgyúlladás!!
  Mindig azt köhögi ki ami szerfölött fertőző!!
  Ma sem vette be a szokásos páleszt és a Cavinton adagját…
  Sajnos!!!!
  barátilag
  J.L.

  1. J.L: ismeri a viccet? Korbuj és Jáger azon vetélkednek, hogy ki tud olyan mondatot mondani, amelyben a másik neve kétszer is szerepel. Azt mondja Jáger: “Kileckor bújj be az ágy alá, tízkor bújj ki alóla barátilag!” Mire Korbuj: “Jáger, Jáger, jobb lenne, ha nem rontanád itt a levegőt!” Szerintem Korbuj kristálytisztán látja, mi lenne mindenkinek a legjobb.

 6. n-m-a -d
  Én nem foglalkozom magával ,maga miért foglalkozik velem!!!???..
  Talán évezi mint mizantróp fazon!!!???..
  A nácik is így élvezkedtek Auschwitben anno…
  csak szerényen kérdezem!!???..
  Olyan jó volna tudni a felebaráti okát!!!???…
  Bár ezt nem fogom +tudni soha…
  barátilag
  J.L.

  1. Mivel kérdést tett fel, illik, hogy válaszoljak. Miért “foglalkozom” Önnel? Voltaire mondotta: “Ha nem lennének tapintatlan emberek, a nyomorékok nagyon elszemtelenednének”.. Ezért nagy meghasonlásban voltam. Mondjak le arról az emberbaráti lehetőségről, hogy Önt megpróbáljam a helyes útra vezetni? Ha nem akarok lemondani erről, és akármilyen barátságos, tréfás formában próbálom Önt a helyes útra vezetni, akkor viszont vállalnom kell, hogy tapintatlan ember hírébe kerüljek. Mindenesetre az, ahogyan Ön hatalmas szellemi bakugrással kapcsolja össze Voltaire ultraliberális szellemét a haláltáborok szellemiségével, arra az embereknek csak két jellemző csoportja képes. Az egyik ezek közül a reménytelenül imbecillis retardáltak csapata, a másik az Önhöz hasonló kiegyensúlyozott lelkivilágú, ragyogóan tündöklő tehetségű emberek.

 7. Bennem már régóta felmerül, hogy ha valaki pénzszerzést ígér börtöntölteléknek, hogy munka nélkül is megélhet, ha csinál valami bűncselekményt, akkor ez nem meríti ki a bűnpártolás fogalmát?
  Konkrétan: Ha egy ember elkövet egy bűncselekményt és nem bukik le, akkor jól jár. Ha lebukik, börtönbe zárják, ahol fűtést, napi háromszori elegendő étkezést, villanyt, TV-t melegvizet, játéklehetőséget és beszélgetőtársakat kap, azután meg annyit “kárpótlást” amit munkával kint bűntelen állampolgárok sem keresnek meg, akkor nem biztatjuk arra, hogy folyamatosan bűncselekményt kövessen el? Ha lebukik, ha nem, mindenképpen jól jár!!!
  Vagyis az ilyen pereket felvállaló ügyvédek minimum felbujtók, de a bírókkal együtt nem bűnsegédek is?
  Hogyan lehet nem természetben, hanem milliókban megítélni a kárpótlást?
  Ha egy jogász megtudja, hogy valakit sérelem ér, akkor miért nem a sérelmet kiváltó okok megszüntetését írja elő? Vagy hogyan lehet utólag kártalanítást kérni? Miért nem azonnal kéri a kedves bűnözőkliens a hiba elhárítását?
  Senki se jöjjön a börtönzsúfoltsággal. A bűnöző pontosan tudja, hogy milyenek a börtönviszonyok, tehát, ha átlagostól nem kirívó a tartása, ő azzal, hogy bűnözött, felvállalta a büntetés módját is. De mehet nyaralásra Latin-Amerikába vagy Gulágra is tapasztalatcserére, hogy legyen igazán oka panaszra.

 8. Akit sérelem ért azt +illeti a kárpótlás
  Erről fölösleges vitát nyitni,különösen,ha már bírósági ítélet is alátámasztja!!
  A kormánynak kutya kötelessége betartani a §-t…
  Csak ennyi
  barátilag
  J.L.

  1. Akkor bennünket állandó sérelem ér, hogy magát, Jáger Barátilag úr, itt kell folyton olvasnunk. Ahány hozzászólása van, érzem, hogyan pukkannak szét a gondolkodásra használt agysejtjeim tömegei.

   1. Tisztelt Naprózsa!
    Nem szabad elolvasni ezt a selejtet,hanem el kell küldeni az anyjába.
    Értelmet,nem tud ennek az agyáig eljuttatni,ám a dorgálástól,hátha “magába száll”.
    Mondjuk ez utóbbit is kétlem. Ám az a jó hír,hogy sem Aristonál,sem Az Öregnél,sem a PS oldalain nem tudjuk olvasni a böllenkedéseit.
    Ez az utolsó oldal,hiszen MINDENHOL MEGUNTÁK,hogy napi 10 alkalommal hozzáugat. Ráadásul értelem nélküli dolgokat.
    Irigylem VBT türelmét. Nekem,nincs az elmebetegekhez.

  2. Csakhogy az ítélet hibás Jágerka! Kapott pl olyan személy is kártérítést ahol nem volt szegregálva! Tanúk mondják be és megvannak az osztálytablók! De a pénz ki lett fizetve.!
   Na akkor hogy? Mi rossz akkor? Mert hogy rossz egyértelmű.
   Attól hogy egy bíró kiejt valamit a szájacskáján még ember és jó esetben hibázhat.Mi alapján döntünk?
   Az pedig hogy nem egy jogszabály EU -s ajánlást kezdenek a bírókák törvényként alkalmazni és ezzek kiforgatni a BV törvény értelmét-nevezetesen hogy aki benn van igenis büntetésben van nem üdülésen- nonszensz.
   Nagyobb a társadalmi érdek a bűnözői psziché megtörésére és a jogkövető életmódra terelésre mint arra hogy welness részleg legyen a börtönből. Utóbbi éppen a bűnözői lét értelméről győzi meg a bűnözőt, hiszen évekig munka nélkül etetik itatják, gyógyítják, majd hozzávágnak annyi pénzt amit kinn munkával se keresne meg. Ez hogyan szolgálja azt hogy börtön pressziós jellege a bűnözőt magába fordulásra és a korábbi életmódja feladására késztesse?
   BV az az Büntetés Végrehajtás. a nevében benne van. Ha a büntetés kivesszük belőle kár börtönt építeni meg elítélni a bűnözőt.
   Márpedig a törvénynek a közjót kell szolgálnia ez is elég régi Európai jogelv.A közjót meg nem szolgálta soha a következmények nélküliség.
   Na itt akad a Mannichler a sztoriban.Ha törvényt betartjuk akkor minek a törvény? Vagy mi értelme bárkinek betartani?

 9. A kormánynak be kell tartani a törvényt?
  Gondolom ez csak Fideszes kormányra érvényes,mert nem
  látni hogy az előző kormányokon számom kérnének
  bármit.És mi van az áldozatokkal, Őket nem érte sérelem??
  Nekik nem kell milliárdos kártéritést követelni?
  És a legvégén, a mindenkori KORMÁNY MI VAGYUNK,akik
  dolgozunk,adot fizetünk,hogy abbol ilyen ajándékokat adjanak
  ..hozzáértő,magas etikai képzettséggel rendelkező.., birok.

 10. a NAPRÓZSA virágporát össze-vissza hordja a szél hogy beporozza a virágokat….
  Mondjuk rám nincs hatással ezért ha kérhetném méltóztasson hanyagolni…
  barátilag
  J.L.

 11. Tisztelt Nézzük_magát_a_dolgot! Az Ön által említett viccet, én másként ismerem. (Talán, méltóbb, az állandóan okoskodó Jáger Lászlóhoz, aki mindenütt felbukkan, ahol lehetősége van “elhinteni” a bölcs észrevételeit, “tanait”. Addig erőlködik, mert józan ember alig hallgat rá, – úgy barátilag – amíg maga alá nem fog csinálni kínjában!) Korbuj és Szedlacsek abban fogadnak, hogy ki tud olyan mondatot mondani, amelyben a másik neve kétszer is szerepel. Azt mondja Szedlacsek: “Kilec-korbuj be a seggembe, és tíz-korbúj ki!” Mire Korbuj: “Szedlacsek, Szedlacek, nyald ki a seggem!” Szedlacsek helyett. írhattam volna – barátilag – Jágert is!!
  Az említett úrral kapcsolatban, nekem messze nem Voltaire jutna eszembe, hanem egy “népi bölcsesség”: Okos ember hülyéskedik, hülye ember okoskodik!

 12. Értem én csak fel nem foghatom
  Van a nick neveit változtatja folyamatosan így okoskodik…
  +jegyzem
  akinek nem tetszem
  olvasson wass albertet ,vagy tormai cecilet…
  Esetleg a Mein Kampfot ráérő magányában
  Ajánlom még az Utópiát Morus Tamástól….
  Amúgy sem akarok mindenkinek +felelni,tetszeni…
  Barátilag
  J.L.

  1. A nick nevemet nem változtatom, soha nem volt más. Indonéz nyelven, a “Tua tua Kelapa” a koromra utal: Vén kókuszdió.
   Végezetül, mert az elkövetkezendőkben észre se fogom venni Ön, lökje tovább a “bölcsességeit” úgy barátilag!!
   Wortlawinen rollen gewöhnlich von
   den Bergen der Dummheit.
   (Stanislaw Jerzy Lec)

 13. a paranoia átcsapott a skizofréniába köhögtem barátunknál…
  mentálisan beteg..
  javaslom forduljon orvoshoz
  Azonnali terápiának ajánlom
  Foglalkozzon többet a feleségével és a családjával,esetleg nyúljon magához…
  engem pedig hanyagoljon ,mert nem az esetem….
  barátilag
  J.L.

  1. Na buzi!
   Lódulj az anyádhoz az utcasarokra! Még a végén ellopják a haverjaid a pikófélék,a napi bevételét.

 14. Amint már mondottam beteg ez az elme….
  Sürgősen zárt osztályon van a helye…
  A paranoia átcsapott a skizofréniába
  Szerintem gyógyíthatatlan….???
  Ő lenne a fidex 1.főideológusa,+mondóembere???:::
  Hát csak sajnálni tudom a fidext!!!!!!!???..
  barátilag
  J.L.

 15. Szegregáció,börtön túlzsúfoltság….
  erre mi a kormány válasza
  nem fizetünk,de +oldjuk+!!!
  Többet ez már nem fordulhat elő!!!????…
  Iskolákban nem lesz szegregáció,javítjuk az oktatás színvonalát, akár 18 év is lehet a kötelező iskolába járás,új börtönöket építünk,hogy csökkenjen a zsúfoltság
  Ennyire 1XŰ…
  Ergo bevallják ,hogy mindezen panaszok jogosak!!
  Máris nincs több kérdésem…
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük