„Ne szülj rabot, te szűz!”

Blog VBT

A nemzetközi nőnap afterén, miután minden tüntető feminista kistigris hazavágtatott, hogy megnézze, mit adnak a Netflixen, mikor lép fel újra az esedékes legalterebb banda a Dürerben, valamint van-e még liszt, ami jó a koronavírus ellen, üdítő posványként hatott kolléganőm, bocsánat, kollégám aziránti panasza, hogy őt nem értik meg. Nem értik meg, mert nő, ámde nem akar gyereket.  

***

Igazából most annak kéne következnie, hogy megnevezem kolléganőmet, bocsánat, kollégámat, aki e sarkos kijelentését órákig boncolgatta (lehetséges, hogy csak nekem tűnt óráknak), de teljesen felesleges. Nem ismerem őt, ő pedig minden bizonnyal engem nem ismer. Jó ez így. Sokan vagyunk, akik az intellektuális csepűrágásnak ezt a bizonyos publicisztika nevű válfaját űzzük jobb, s baloldalt egyaránt, jól, s rosszul egyaránt. Létezhetetlen, hogy mindenki mindenkit számon tartson, s valószínűleg ugyanez tapasztalható az olvasók esetében is, ők sem jegyeznek minden publicistát. Ez is teljesen rendben van. A cikknek sosem az írója, hanem mindig a tartalma, ami egyedül érdekes.

Már amennyiben érdekes. Mert az, hogy egy nő arról nyavalyogjon bárhol is, hogy őt nem értik meg, amiért bár boldog párkapcsolatban él, s e kapcsolatban mindketten azon a véleményen vannak, hogy a gyermekáldás teljesen felesleges (t.i. hiányzik az anyai ösztön nevű összetevő), ellenben mélységesen felháborítja, hogy ezt a társadalom nem érti meg, az, kérem, egyáltalán nem érdekes.

Nem érdekes, írtam alig egy másodperce, de sajna érdekessé teszik. Érdekessé, mi több, érdekeltté kívánván tenni általa minden olyan szülni képes nőt, aki a karrier, vagy más effélék oltárán boldogan áldozza fel a klasszikus családmodell számára avíttas formáját. S valahogyan ez a modern rítusú áldozat minden esetben a haladónak, baloldalinak és értelmiséginek hazudott esszéokádók torkából tör elő, sugárban, bűzösen, pont, amikor legszebb ruhánkban állunk előttük. Ez a legszebb ruha a családtámogatási rendszer. Most éppen ezt kell támadni, s a gyomorperisztaltika megindításához bármikor segítségül lehet hívni az „Orbán, takarodj!” nevű esszenciát.

Mert mi is lehetne haladóbb, mint amikor a II. Internacionálé VIII. kongresszusán deklarált nemzetközi nőnap nevű képződmény napján valaki leírja, hogy nem akar gyereket? Ez legalább annyira haladó és ultraortodox, mint szeptember 23-án, a Túlnépesedés elleni világnapon, egy delhi melletti falucskában arról posztolni napelemes okostelefonunkról, hogy megszületett a család tizenhatodik kicsi kincse.

Magyarországon épp, hogy nem túlnépesedés van. S a fogyatkozó lélekszámunkból eredő társadalmi problémákkal néhány évtizeden belül szembe kell néznünk. Mármint szembe kell néznie azoknak, akiket ez érdekel. Mert a gyermeket nem vállaló nő hozzáállása individualista hozzáállás. Ösztönhiánnyal érvelve kíván legitimálni egy olyasfajta ösztönlétet, ami máskülönben senkit sem érdekelne. De ő azt akarja, hogy mindenki érdekelt legyen a kérdésben, mármint, hogy tessék elismerni azon jogát, hogy nem akar gyereket, sőt tessék őt ezért tisztelni, becsülni. Mert az elfogadás itt már kevés. Ha pedig valaki megpróbálja az effajta kistérségi OKJ-s filozófiát azzal támadni, hogy ez bizony egy jó vastag paradoxon, akkor a támadó azon nyomban nácifasiszta eugenikussá válik.

Pedig a helyzet korántsem bonyolult. Az a nő, aki nem akar gyereket, de azt akarja, hogy ezért őt tiszteljék és szeressék, egész egyszerűen ostoba. Pont annyira ostoba, mint amennyire provokatív, hiszen egyik a másikából eredeztethető. A buta ember érvényesülésének egyik lehetősége az inzultatív kommunikáció. „Kihalunk. Na és aztán?”… „Muszlimok leszünk. Na és aztán?”. Az ilyen és hasonló vélemények gazdáival normális embernek nincs mit kezdenie. Ezek a kijelentések a két legalapvetőbb emberi ösztön, a túlélési és a reprodukciós ösztön relevanciáját kívánják megkérdőjelezni, méghozzá úgy, hogy valójában nemcsak hogy nem érvelnek, hanem magát az érvelést is támadásnak tekintik.

***

A fentiek okán tisztelettel megkérem minden kolléganőmet, hogy amennyiben nem akar gyereket, azt ne próbálja közügyként tálalni! Az olvasók ideje véges. Mi pedig őket szolgáljuk.

() VBT ()

Kiemelt kép: Spectator US

10 hozzászólás “„Ne szülj rabot, te szűz!”

 1. Az írás szuper.
  A természetellenes gender-életmód miatt értelmi csökkenésen átesett baloldal nem érti ezt, vagy úgy tesz hogy nem érti, illetve ostobaságnak mondhatja a fenti írás tartalmát.
  Mivel társadalmunk szaporodási rátája negatív, sajnos a nők többsége nem akar szülni, természet-adta (Isten-adta) képességüket a szülés tekintetében elfojtják, megfojtják.
  Ezt egy “nőnapi” megemlékezéssel ünnepléssel cinikus és nevetséges megünnepelni.
  A mai nők többsége nem érdemlik meg a nőnapi ünneplést.
  Tisztelet a kívételnek.
  https://kiettemeg.pestisracok.hu/2020/03/undorito-nok-a-televizios-sorozatokban/
  Sajnos a nők a liberális tv-sorozatok nézése által sajátítják el azt az undortó férfi és emberszomorító romlottságukat, ami miatt “nem fogadják be” a magzatot az újszülöttet, és az eszement baloldal és a velük harcoló eszement feministák emberhiány miatt a bevándorlók “befogadása” mellet kardoskodik.
  A mostani bevándorlók messzemenően is sokkal több bajt és keserűséget fognak okozni, mint az örömet is okozó újszülöttek.
  Azért örülök annak hogy a PestiSrácok emberséges újságírókkal dolgozik.

 2. A nők társadalmi megbecsülése kizárólag az anyasági pozícióhoz kötődött.Nem volt igény arra hogy tudós legyen, vagy csak hogy okos. Elég volt hogy van szeretet benne és jó természetű gyereket nevelni és ha lehet egészséges és szép is.Ennyi volt az igény. Ezért még 1912-ben is önként és dalolva fulladtak a jeges vízbe a süllyedő Titanicon olyan nőkért is akik még egy gyereket se hoztak a világra és azt se lehetett tudni hogy tudnak -e egyáltalán majd? De megelőlegezték nekik az urak és boldogan fulladtak meg a nőknek és gyerekeknek átadott mentőcsónakok miatt tömegével. És ezer ilyen példa volt a történelemben.
  Na innen sikerült eljutni ide a semmibe. Amikor férfiak tömegei szarnak a nők igényeire.110 év alatt, szép győzelem nagy szabadság.Ezt helyre hozni olyan mélységes mély lealázkodást igényelne, hogy a férfi nem bizalmát helyre állítsák amire nincs szó. Erre e modern nő utóda képtelen.Így ki is fog halni. Ma pusztán azért nősülnek mert nem látnak alternatívát sokan.De ha lesz a nők a maradék társadalmi megbecsülésüket is elvesztik majd.

  1. A férfiak tömegei szarnak a nők igényeire????
   Szerény véleményem szerint totál fordított a helyzet.
   No de kár ezekről a feminácikról ,a további értekezés.

 3. A nőnap mára cinikus, nőellenes cukiskodássá vált. Nem virág és bombon kell a nőknek, hanem az, hogy az élet minden területén egyenlő és autonóm embernek tekintsék.

 4. Kedves Varga Bíró Tamás!
  Nem teljesen értek egyet a cikkel, több dolog miatt is.
  Elõször is nem értek egyet azzal a mondattal, hogy “Az a nő, aki nem akar gyereket, de azt akarja, hogy ezért őt tiszteljék és szeressék, egész egyszerűen ostoba”. Szerintem ha valakinek meg vannak az okai, hogy ne szülljön, és ne vállaljon gyermeknevelést, akkor azt igenis tisztelni illik. Bizonyítja egyrészt , hogy legalább gondolkozott az ügyön, másrészt pedig azt, hogy ismeri magát annyira, hogy belássa, hogy õ nem alkalmas a szülõlétre. Szerintem egyet érthetünk abban, hogy mind a gyereknek mind a szülõknek jobb, ha az uttóbiak akarják és megtervezték a gyermek jövõjét. Emellett (elõre elnézést, ha valakit ezzel megsértenék) egyszerüen vannak olyanok, akiknek jobb, ha nincs gyerekük, mert Isten tudja miféle nevelést kapnának, vagy még rosszabb, nem kapnának. Azt akarom mondani, hogy a szülõnek nemcsak gondoskodó szerepe van a gyermeke nevelése során, hanem példát is kell mutatnia. Szerintem ha egy afféle ultrafeminista hölgy, aki a cikk elején lett körülírva, gyermeket szülne, akkor õ nem lenne megfelelõ példakép gyereke számára. Szülõnek lenni egy óriási felelõség, és nem mindenki képes rá. Ha valaki ezt elõre belátja, akkor szerintem az emiatt igenis tiszteletre méltó. Mindenesetben jobb, mint egy abortusz vagy gyermekotthonba küldés.
  A másik dolog, amiért nem értek egyet a cikkeddel, az az, hogy szerintem egy nõ társadalmi státusza nem a gyerekei számától függ. Ez a náci Németország és a Szovjet Únióban volt így, és szerintem mindketten beláthatjuk, hogy azoknak az ideológiáival voltak kisebb-nagyobb gondok. Ha egy nõnek a gyerekei adnak értéket, akkor lényegében már nem is emberekrõl beszélünk itt, hanem tenyésztési állatokról. Ez pedig “nem szép” dolog.
  Mindenestre köszönöm a cikkét, egy egészséges demokráciában minden perspektívát illik megfontolni, akkor is, ha nem értünk vele együtt. A gondolkodás és az értelmes disputa létfontosságúak!
  Tisztelettel,
  Keuter Gerrit

  1. Krauter Geritt! Aki csak baszni akar, de gyerek nem kell neki, nos az hedonista és önző. Lehet magyarázkodni, de én is, és az emberek 90%-a (vagyis a normális emberek) sokkal jobban tisztelik azt a nőt aki vállal gyereket. Ha a fejedre állsz akkor is így lesz, mert az értékeket nem az Európai Unió határozza meg, nem is az LMBTQ és akárhány betűs mozgalom, hanem a valódi világ és az abban élő normális emberek. A nyivákoló Ursula von Leyen-félék felett elmegy az élet és a valóság, ott van nekik a fröcsögő gyűlöletük a normalitás ellen. Sajnos most az elcseszett Európai Unió élén.
   Egykor cserkészdal:
   “A Lélek ellen földi por / harcolhat, de mit ér el..”

 5. Semmi gond azzal ha nem akar szülni
  de akkor…
  …ne akarjon nyugdíjat…ne akarjon orvost öregkorára, …ne akarjon mentőst, gyógyszerészt, ápolónőt, buszsofőrt, tetőfedőt aki megjavítja a házán a viharban lesodort cserepeit, és gondozót, aki ad majd egy tál ételt és kicseréli alatta a pelenkát amikor elesett, magatehetetlen 80 éves vénasszonysárkány lesz. S persze ne akarjon a “legjobb anyára emlékezünk” sírfeliratot, sőt sírt se.

  Mert ezeket a munkákat azoknak a gyerekei fogják elvégezni, akik nem szégyelltek gyereket szülni erre a klímaveszélyeztetett hirdető gyöngeelméjűektől bűzös liberális fertővilág kiszolgálására.
  Akiknek nem derogált buli helyett az éjjel felsíró kisdedet babusgatni, s fúj, még pénzt is költeni a felnevelésére. Akik úgy gondolják, hogy minden földi élőlény egy szülést jogának és felelősségének érző sokmillióéves evolúciós fejlődés elképesztő láncát pusztán a szülés fájdalmaitól rettegés miatt tudatosan megszakítva, ezzel gyáván, önzőn szégyent hoznának az egész evolúciós törzsfájukra.
  Viszont legalább az önzési gént sem adják tovább, meg senki sem fog emlékezni rájuk, megsiratni őket, és kifizetni a magányos, elgazosodott sírhelyük megváltását. Ez is valami elégtétel nekünk.

 6. Egy un.erős nő miért ad mások véleményére?
  Miért törödik vele hogy mások nem helyeslik a
  döntését hogy nem akar gyermeket?Nem elég
  hogy ma már nem kell szülnie ha nem akar,van pill. Inkább
  örüljön neki és ne vesztegesse mások idejét
  az indoklásival.

 7. ” Ne szulj rabot , te szuz!” ???? Altajjaban , aki szul az mar nem szuz . Habar az is elofordult . Egyszer .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük