Minden aspektusból…

Blog VBT

Megszokhattuk már, hogy a haladó média lelkiismeretesen, minden nézőpontból átvizsgálja az adott témakört. Így született meg az a remek cikk a 24.hu házi fingológusának tollából, ami egészen új megvilágításba helyezi a hazai vírusveszélyt.

*

Mind meghalunk!

Hogy egyszer mind meghalunk, azt eddig is tudtuk. Ki előbb, ki később. Most, mint kiderült, a bab- és kelkáposztaimádók kicsit előbb. Illetve nem feltétlenül ők, hanem inkább a környezetükben (v.ö. azonos tömegközlekedési eszközökön, illetve egy légtérben tartózkodók) szenvednek majd sajátos gáztámadást, amolyan Ipernhez hasonló mértékben. Ugyanis egy ausztrál orvostól valaki a Coronacast nevű podcast-ben megkérdezte, hogy vajh’ szellentéssel is terjed-e a koronavírus? A doki némi hezitálás után igennel válaszolt, de voltak jó hírei is.

Szerencsére ugyanis farmaszkot egyelőre senkinek sem kell hordania, erre bőven elegendő az alsőnadrág és a pantalló együttes viselete. Ami persze szinte lehetetlenné teszi a mediterrán és forró égövi naturisták társadalmi szocializálódását, s ez legalább akkora probléma, mint hogy hazánkban a transzneműek nem adhatnak vért. Egyszóval a kérdés hatalmas tömegeket érint. (Feltéve, de nem megengedve azt a fajta politikafilozófiai fejtegetést, ami ide kívánja citálni a többség zsarnokságát a kisebbséggel szemben.)

Mi jöhet még?

Az is lehet, hogy a problémakört csak én bagatellizálom. Ugyanis az Élet-Stílus rovatban megjelent ominózus 24-hu-s cikk után alig egy nappal – Molnár Csaba tollából – az Indexen a következő hiánypótló írás látott virtuális nyomdafestéket:

„A KÖZÉPKORBAN EMBEREK ÉLTEK A FINGÁS MŰVÉSZETÉBŐL”

Amennyiben a kettőt összekötjük, a csapásirány szinte 100%-os biztonsággal kikövetkeztető:

Orbán Viktornak és Müller Cecíliának köszönhetően a sokat szellentők, illetve a kifejezetten fingásból élők is a társadalom perifériájára kerülnek majd, elvesztik munkahelyüket, megélhetésüket, örök kitaszítottakká válnak.

S csak következtetni lehet arra, milyen bátor tényfeltáró, s egyben fokozott rettegésre okot adó felismerések kerülhetnek hamarosan napvilágra! Vajon mi minden fertőzhet még? A spermafoltos alsónadrág? Netán a gennyes kiskanál? Esetleg a napon hagyott turha? Már elnézést mindazoktól, akiket a cikk témájával egyetemben ez a parányi okfejtés is felháborít. De egyszerűen nem lehetek tekintettel rájuk, s nem kerülhetem a gyomorforgató szavakat, mondatokat, ahogyan nem kerülhetem meg az egyesek számára kínosnak ható témákat sem.

Legyünk objektívek

Teszem ezt úgy, hogy tudatában vagyok annak: az ellenzéki sajtó egy része is kiveszi részét a tömegtájékoztatásból. Csak sajnos pont az ilyen ostobaságokkal verik agyon azokat az értékes cikkeket, amikből sok minden fontosat megtudhatunk. Ezt a fajta szenzációhajhász riogatást pedig megspékelik egy kis orbánviktoros müllercecíliázással, hogy a szünetekben jókat tapsolhassanak a hazánkat épp ikszedszerre feljelentő Donáth Annának, Cseh Katalinnak, Dobrev Klárának, tudom is én, kinek.

Ez a fajta hozzáállás tehát valódi öngyilkos küldetés. A felkészülés a legrosszabbra ugyanis nem valamiféle karma szerint működik, hogy hát akkor majd biztos bevonzzuk a rosszat, mert az ilyesfajta feltételezés ellen a hazai szkeptikusok ateista pápája, Vágó István tiltakozna a legeslegjobban. De az sem jó, az sem helyes, ha egészen új, egészen elképesztően gusztustalan adalékokkal látjuk el a már amúgy is rettegő karanténtársadalom polgárait.

***

Egyelőre tehát aggodalomra semmi ok! Sem a bimbós kel, sem a tojás árusítását nem fogják betiltani, valamint nem fogják rendeletileg szabályozni, hogy az ember leöblítheti-e hideg tejjel a dupla adag székelykáposztát. Sőt farmaszkok viselésére sem kötelezik a lakosságot. Persze bizonyos dolgok közösségben való kivitelezése továbbra is ellenjavallt. De ez eddig is axióma volt művelt körökben.

() VBT ()

Kiemelt kép: 24.hu
Facebook hozzászólások

9 hozzászólás “Minden aspektusból…

 1. Ide illik…???
  deutsch,hölvényi és hídvégi nyílt levélben üdvözölte Tuskot az ov-ról +jelent cikke apropóján!!
  Felkérték az elnököt,hogy kérjen tisztelettel +bocsájtást!!!
  Gondolom erre is sor fog kerülni sohanapján!!!???…

 2. *vírus körkép
  2020 04 24
  ország fertőzött elhunyt gyógyult
  USA……869 954…49954…..80203
  olasz….189 973…25549…..57000
  spanyol213 824…22157…..89265
  orosz…….62773……..555……..4891
  horvát……..1881……….50……….883
  magyar……2383……..250……….401
  barátilag
  J.L.

 3. Bölcs Salamon mondá vala
  Hangos fingnak nincsen szaga
  De amelyik hang nélküli
  Annak szaga rendkívüli….
  A mondás semmit nem veszített a szagos humorából….
  barátilag
  J.L.

 4. Magánvélemény
  Én is az érettségi Lhalasztása mellett érvelnék és a teljes írás és szóbeli vizsgáztatás
  mellett…
  barátilag
  J.L.

  1. Irigykedsz azokra,akik érettségiztek?
   Vagy attól fosol,hogy letakarítanak az érdemtelen pozíciódból?
   A többit meg már tudod! Na takarodj oda te burnyák állat!

 5. Budapest -Belgrád vasútvonal
  A magyar kormány által felvett 600 milliárdos kínai hitel 1 értelműen Kína érdekeit szolgálja…
  A kínai áruk Ny-Európába szállítása szárazföldön…
  Ez gyorsabban és olcsóbban fog +valósulni 2025 -ben…
  Ergo nem látható,hogy Mo-nak mi ebben az érdeke,haszna,???…
  barátilag
  J.L.

 6. *vírus
  ország fertőzött elhunyt gyógyult
  Usa……..954 000.. 53000 –
  sp………..223759….22902 95708
  It………….19526……26384…..63120
  román….11036……….608……..3054
  ukrán…….8617……….209………..840
  szlovák….1379………..18…………394
  magyar…..2583……..280…………498
  Csak ennyi…
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük