Kétharmados covidos lángos, biciklisávval

Blog VBT

Mennyi a lángos a Balcsin? Van-e vírus, és ha igen, miért nincs? Kell-e maszk, amikor nem kell? Jó-e, ha biciklivel tekerünk a körúton? Maradt-e a kétharmad a baleset után? Avagy az ellenzék fő örömforrásai 2020 nyarának közepén…

***

Jó lenne, ha legalább néhány napra – amolyan szünidei jelleggel – ki tudnánk szakadni abból az alternatív valóságból, amibe lépten, nyomon próbálnak minket beleszuszakolni az ellenzéki szócsövek. Mert egy kissé már unalmas az a fajta narratíva, amivel mindig mindent a saját maguk által O1G mintás testükkel termelt slejmbe áztatva tálalnak.

Teszem azt, ha tragikus balesetben meghal egy fideszes képviselő, nem kellene mindjárt örömtüzetek gyújtani, hogy hát ímé, megszűnt a kétharmad, s amennyiben egyikük pipa, már csak 132 bátor embernek kell őt követnie a halálba, hogy végleg megszűnjön a szörnyű zsarnokság hazánkban. Az a fajta szörnyű zsarnokság, ami úgy eldugítja az M7-es sztrádát péntektől vasárnapig oda-vissza, minden hétvégén, hogy az már annak is fáj, aki csak képeken látja.

Mert igen, a magyar nép ezek szerint a legostobább a világon. Megy le a Balatonra, hogy ott 1500-2000 forintos lángost egyen önként, valamint 30-40 ezer forintos pavilonokat béreljen az elit strandokon. S amikor valaki előrukkol azzal a baromsággal, hogy ő most volt Siófokon, ahol 650-800 forintba került a lángos, akkor a méregdrága kaja 15 ezres megosztása mellé, bizony ez a hír is kap vagy 40 megosztást, tokkal, vonóval.

Apropó 40 ezres pavilon-bérlés… nemrég láttam az egyik belvárosi kirakatban egy zakót. Olyan volt, mint az enyém, amit egy ruha nagykerben vettem 15 ezerért. Na, jó, biztos nem teljesen olyan volt, mondjuk az anyaga más, a szabása jobb, na és az ára… Az ára az, kérem 570 ezer forint volt. Egyetlen zakónak. Mivel azonban nem engedhetek meg magamnak ilyen drága ruhát, marad a 15 ezres. Ahogyan a Balatonra utazván valószínűleg a szabadstrandot fogom preferálni az exkluzív fürdőcentrum ellenében.

***

Na, de legalább újra „kiderült”, hogy nincs is vírus, és hogy a maszk nem is kellett volna sosem. Kár, hogy erről elfelejtették értesíteni orvos ismerősömet, aki volt olyan istenbarma, hogy covidos betegeket ápolt, s naponta látta meghalni őket. Így szegény legalább olyan hülyének érezheti magát most, mint annak idején Magellán, aki a végpontra elérve egész egyszerűen lezuhant hajójával a lapos Föld pereméről.

És mivel a Föld lapos, maszk pedig (vírus híján) soha nem is kellett, már erre az egész mizériára sincs szükség. Helyette újra visszahívhatjuk hivatalába Greta Thunberget, akiről akár parkot is nevezhetünk el a Mengele tér közelében. Okunk van ám az örömre, mert bár a lezárt rakpartokon nem tolong a tömeg, a kényszerűen és szabálytalanul kialakított kerékpársávokon nem dúl a Tour de Karácsony, de legalább a kevesebb sávon alacsonyabb sebességre kárhoztatott autósok akkora felhőket eregetnek lámpától lámpáig, hogy a belvárosiaknak lassan már vattával kell kitömni a szájukat füstszűrő gyanánt.

Viszont Cseh Katalin és Donáth Anna ismét elő tudták venni a rasszista és antiszemita kártyát, hogy azokkal a rasszista és antiszemita BLM „mozgalmat” próbálják a magyarországi cigányságra adaptálni. Közben a Széchenyi Lánchíd oroszlánjai a főpolgármesteri töketlenkedés miatt lassan már egymás nyelvét tépik ki, Jakab Péter szája pedig már csukott állapotban is egyre gyakrabban habzik.

Ideje lenne, hogy végre előkerüljön a hármasikerek közül az a Németh, aki közlekedési és feketejogi szakmérnök. Mert ebben a katyvaszban legfeljebb ő tudna rendet tenni.

***

Olyan ez az egész, mint egy elbaszott színjáték, ahol a „nincs” és a „van” annyira önkényesen cserélnek helyet az ellenzék szája íze szerint tálalt történésekben, hogy abba még Makrancos Kata is belepirulna.

S ebben a dühítő posványban korántsem üdítő az olyasfajta vírusvideó, mint például a Törökországból hazatért hazánkfia, aki szerint Magyarország csodálatos, ellenben a török emberekhez képest a magyarok lófaszjóskák a fasztarisznyában.

Jobbára nem is érdemes már indulat-vezérelt, magukat politikainak hazudó cikkeket olvasni. Maradnak a macskás videók, a vírusos mémek, na és a japán kép, ami szerint, ha nem találod meg a lepkét, a denevért és a kacsát, akkor idióta vagy. Egyiket se találtam meg. Viszont körbenéztem azok között, akik hármas találatukkal arcoskodtak. Tisztelet a kivételnek, de ha ők a csúcs, akkor legyek én inkább demens vénember, vagy egyenesen agyhalott.

***

Azért egy kicsit izgulok. Jövő hónap elején három napot Balatonlellén fogok tölteni, már, ha a vírus engedi. Ha nem, akkor marad az erkély. Csinálok magamnak zsíros kenyeret snidlinggel vagy újhagymával, iszom hozzá nagyon jó sört nagyon rossz pálinkával, aztán meglátjuk. Egyszer úgyis minden visszatér a régi kerékvágásba.

Mert régen minden jobb volt. 50 forintos lángos Tihanyban, Puzsér a Budapest Tévén, vatta ízű vattacukor, fiatalság, hepiség, bolondság…

Kádár János, mé’ haltá’ meg?

() VBT ()

Kiemelt kép: Dzina Belskaya/Shutterstock – A cikk tartalmával semmiben sem egyező, ellenben nagyon, de nagyon aranyos cicás kép.

7 hozzászólás “Kétharmados covidos lángos, biciklisávval

 1. Micsoda hülyeség (bocsi),
  micsoda örültség (bocsi),
  fövárosban, nagyvárosban hosszabb távon kerékpározni, biciklis közlekedésre buzdítani!
  Nagyobb a balesetveszély. Ha különsávot kapnak a biciklizök, akkor jelentösen károsodik az autós közlekedés, pedig az való a nagyvárosba
  ÉS
  a bicklista kerékpározók kilószámra nyelik a kipuffogógázt!!
  a kerékpározó biciklisták tonnaszámra nyelik a kipuffogógázt!
  DE
  jó a cikk s a cica még boldog!

 2. Vigasztalásnak: a szabad strand egészségesebb mint az exklusív pisivel felnemesített fürdöcentrum.
  Mindenkinek a maga baja ha nem tud különbséget tenni a csekás rasszizmus és egyéb rasszizmus között. Meg az országé is.
  Ha Kádár Jancsi egyedül parancsolt láthatatlan hátszél sugalmazása közben, korlátolt aki most azt hiszi, hogy a Viktorka is egyedül parancsol, egy láthatatlan hátszél segítségével.
  Modern idök, nagy a haladás, vagyis felszaporodtak a látható elöszelek, nem beszélve a láthatatlan hátszelekröl.
  ……………….
  A kosárban levö egy-két rothadt alma jobban rothaszt mint eddig, hiszen ha nem is üditö az “a Törökországból hazatért hazánkfia,…” de lehet, hogy mégis igaza van! Nem tart össze a népség-katonaság a kormányával, annak pedig mindig rossz vége volt. És lesz is.
  ……………
  Makrancos Kata pirulhatna szerzöje s korának megfelelöen.
  Magyarországi Németh “hármasikrek azonban még soha sehol nem voltak, legalábbis nem kerültek nyilvánosságra. Volt/lehet máshol annyi Össznemzeti öntudat s ennek megfelelö szégyenérzet, hogy otthagyják öket ahová valók, a bolondokházában. Szóval, randa szó a lófszjóskák, de mint Összjellemzés,..? (Kivétellel, mint mindig és mindenhol)
  A drámairodalom produkált még egy nagy müvet, azt hoznám színre egyszerre, az egész országban, egy teljes évad idején: “Godora várva”
  Ha még abból sem világosul meg a nép, föleg a fövárosiak, akkor nincs mese. Lehet, hogy tényleg “nincs mese”, hiszen a magyar, Godóravárva,
  összetévesztette Godót elöször feketegyörrel, aztán karigeri s a bandájával. Azután meg a “Németh hármasikrekkel”,…
  A Balatonon elökelö X Forintot kifizetni a lángosért, ahelyett, hogy otthonról hozott kenyeret s konzerveket fogyasztana sok vendég a vendéglátó asztalánál: térjen észre!
  De ha nincs rámenös polgári kezdeményezés (nem rámenös zavargás keltése!) hanem siralom és jajgatás, változás sem lesz. Viktorka egyedül nem ér fel Kádár Jánoskával.

  1. Állj meg öreg! A kapitalizmusban a lángosért annyit kér a vállalkozó amennyit akar. Ha nem veszik meg tőle akkor majd enged az árból. De ne cseréljük össze a szezont a fazonnal. Kiszámítottam, hogy a forint értéke az egykorinak kb. századrésze. A kétszázötven forintos cipő ma 25.000 Ft.-

 3. A Tisza-tónál nem olcsóbb a lángos?
  Úgy tudom oda is vezet,műút,ha nem is végig autópálya. 🙂

  1. De. Poroszlón a kocsmában kapható. Ami a Balatont illeti, nos van más uticél is, és Abádszalókon is lehet fürödni.

 4. A legfinomabb lángost a lányom készíti itthon.Megesszük , de előtte pálinkázunk , utána sörözünk vagy fröccsözünk és jól érezzük magunkat.A Balaton nélkül is. Ja és nem kockáztatunk.

 5. Óh, én egy régi gyerek vagyok. Ötödikben a forradalom után azt skandáltuk az iskolai április 4.-i ünnepségen, hogy “Egy forint a forró lángos / Bmeg anyád Kádár János” a tantestület fele rángatózott, a másik fele habzó szájjal akart rendet csinálni. Egyébként már egyötven volt akkorra a lángos, de tényleg. Aki még emlékszik a kétgömbös fagyira 2forintért, a 40 filléres zsömlére és anno 2 forintból nem lehetett éhenhalni, mert vett két zsömlét az ember (80 fillér) belerakatott egy-egy szelet parizert és két forintért odaadták. Az aluljárókban nem éltek demokratikus jogukkal az embek, hogy oda csináljanak, mert a rendőr nem fordította el a fejét.. A biciklin kötelező volt a lámpa, azzal is árulták, és a névtábla. A bicikli lopásért letöltendőt adtak. Tessék? Igen, a cigányok is dolgoztak, mert aki nem dolgozott az “KMK” volt, azaz közveszélyes-munkakerülő és rács mögé kerülhetett. Szóval a rend valahogy így néz ki, és úgy, hogy falfirkálásért is elvittek, mert a szándékos rongálás sem volt megengedett, és nem volt alsó értékhatára a lopásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük