Trockij + Goebbels = Gyurcsány

Blog VBT

Gyurcsány Ferencnek minden sikerül. De tényleg minden. Például szabadlábon maradni, fejben osztani nullával, na és kultúráról beszélnie kulturálatlanul. Ráadásul olyan szavakkal, amiket maga Joseph Goebbels, vagy Lev Davidovics Trockij is megirigyelhetne.

***

Történt, hogy Magyarország metahumánja, akinek sikerült jobb- és baloldalon egyaránt antihőssé válnia, dörgedelmes szózatot intézett táborához:

„Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten.

Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák!

Lehet így is.

Most nincs mit tenni. Készülni kell.

Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.

Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot.

Így van ez rendjén. Higgadtan, racionálisan, szárazon.

Akik meg még egyensúlyoznak: ideje magatokra találni, felébredni, élni!

Vagy küzdtök a hazaért, vagy cinkosok lesztek. Vagy-vagy.”

*

*

Feledkezzünk most el egy pillanatra olyan apróságokról, hogy a rendszerváltástól napjainkig egyedül ő lövetett Magyarországon magyarokra. Ne gondoljunk arra sem, hogy saját maga ismerte be, miszerint csalással jutott hatalomra 2006-ban, s utána még három évig játszotta a kormányfőt.

Rendhagyó módon a színművészetiért folytatott csatározásokba se menjünk bele.

Foglalkozzunk most azzal, hogy ez a szöveg bizony egy nyílt, egyértelmű ultimátum. Ráadásul messze túlmutat a színészeken és színművészetiseken. Ez bizony mindenkinek szól, aki az Orbán-kormány 10 éves fennállása óta bármiféle pozíciót tölt be.

Mondhatnánk persze, hogy amikor a ház gazdát cserél, az új gazda kezében először a seprű kezd el dolgozni. S mondhatnánk, hogy ez természetes. Ahogyan az is természetes, hogy az ember olyanokkal veszi körül magát, akik hozzá hasonló értékrendet vallanak. Példának okáért egy mélyen hívő kórházigazgató nem igazán tud jó munkakapcsolatot kialakítani egy abortusz-párti nőgyógyásszal. Itt azonban nem erről van szó. Itt a vevő még csak alkudozik a házra, de már most megjelenik egy kalapáccsal az épületben, hogy falakat bontson.

***

A gond az, hogy ez a fajta, a demokrácia leple alatt előrevetített alternatív jövőkép egy jól körülhatárolható, algoritmusában kifejezetten ismerős diktatúra előképe. Ráadásul nem is annyira a kádári, mint inkább a Rákosi érára jellemző diktatúráé.

A szavak világosak, a mondanivaló kristálytisztán érthető. Amennyiben a liberális ellenzék nyer (t.i. amennyiben Gyurcsány nyer), itt tisztogatások lesznek. A tisztogatás pedig nem szakmai alapon, hanem, pártállás alapján történik majd. Azaz nem a szakmai kompetencia lesz mérve, s ahhoz mérten meghagyva avagy eltanácsolva az illető vezető, hanem azt fogják vizsgálni, hogy ki kihez hű.

***

És ez itt a legfőbb magyar rákfene. Mert a „ ki kihez hű” helyett a „ki mihez hű” elvét kellene nézni, természetesen a szakmai kompetencia vizsgálatával egyidőben, azaz az illető érte-e ahhoz, amit csinál, s szereti-e a hazáját.

Ki merem jelenteni, hogy amíg Magyarországon egy országgyűlési képviselő, egy pártelnök, egy nagyhatalmú milliárdos minden felelősségrevonás nélkül nyilvánosan közölni mer egy effajta expozét, addig itt valami nagyon nincs rendben. Amíg a szólásszabadságot a szabadossággal keverjük, amíg a hazafiságot az européerséghez kötjük, amíg a kultúrát csak és kizárólag baloldalinak tartjuk, addig a leendő kormányváltás valóságos rémként magasodik fölénk.

S nemcsak azokra, akik valamiféle kormánypárti érdekeltségű munkát végeznek, hanem mindenkire. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy Rákosi ideje alatt az „aki nincs velünk, az ellenünk van” törvénye uralkodott. S ezt még a szintén tömeggyilkos diktátor Kádárnak is módosítania kellett. Az ő rémuralma alatt ez a mondás a következőre szelídült: „aki nincs ellenünk, az velünk van”.

Ebből a nézőpontból vizsgálva különös figyelmet érdemel a „minden értelemben földönfutók lesznek” kijelentés, ami, ahogyan fentebb írtam, nem kádári, hanem Rákosi-féle jövőképet sugall. Azaz azoknak, akik a Fidesz-KDNP kormányok alatt bármiféle pozíciót betöltöttek, egy esetleges liberális váltáskor nemcsak vezető szerepük szűne meg, hanem egyáltalán, a saját szakmájukból is örök életre tiltva lennének. Akkor is, ha országos, európai hírű, avagy világhírű szakemberek. Ez pedig egy beláthatatlanul tragikus folyamatot indítana el.

Gondoljunk csak Hamvas Bélára, aki Rákosi alatt lett raktáros, s akit aztán a valamicskét puhult rendszerben Nagy Imre és Kádár is raktárban hagyott.

Ha tehát ez a közveszélyes ámokfutó váltana kormányt, a regnálása alatt elkövetett gazságok jelentős része átmentődne a törvényszerűen valamivel puhább utódkormányzására is.

***

Tudjuk, honnan jött. Tudjuk, mi újság a diplomájával. Tudjuk, miből gazdagodott meg. Tudjuk, hogy meggazdagodásában milyen családba való beházasodás segítette. Tudjuk, hogy milyen villában lakik. Tudjuk, hogy hazudott. Tudjuk, hogy milyen gazságokat követett el.

Mindent tudunk.

Csak felelősségre vonni nem.

Évtizedek óta.

() VBT ()

Kiemelt kép: Horváth Péter Gyula/PS

12 hozzászólás “Trockij + Goebbels = Gyurcsány

 1. Ehhez nincs mit
  hozzátenni.
  Ferink nem csak
  prédikál most már
  fenyegetőzik is.

  1. “Ferink(?) – a tébolyult. Ferije a radai rosszsebnek. Éppen, hogy az zavarja ezt a félresikeredett fickót, hogy a kutya nem választaná meg ismét mjniszterelnöknek, pedig őt egyedül a hatalom utáni vágy élteti. Ha mától kezdve nem irnánk róla, – mert, hogy szórasemérdemes -, megütné a guta. Azaz: hagyjuk figyelmen kívűl mit hadovál össze, ugyanakkor egy percre se ne feledkezzünk meg arról mit művel/művelt ellenünk. S ha ezt komolyan vesszük, és be is tartanánk előbbre jutnánk.

 2. Ezt mar egyszer eljatszottak ezek a kazar-kommunistak! Isten ovjon mindnyajunkat a Gyurcsanyik pusztito falkajatol! Maig nyogjuk a milliardos Kadari adossagaikat!

  1. Akár Goebbels, akár Trockij… mindkettő legalább tízszer okosabb volt ennél a pápai zseninél !
   Mit csinált az eszükkel? Elitta ??

 3. Trockij és Goebbels a maguk nemében tehetséges figurák voltak. Előbbi gyakorlatilag személyesen szervezte meg a Vörös Hadsereget, amely aztán megmentette Lenin elvtárs rendszerét (Sztálinnak), az utóbbi propaganda-módszereit pedig a mai napig tanítják liberális utódainak.

  Gyurcsány viszont csak egy szimpla egoista, megalomán sz*rházi. Egyetlen tehetsége párton belüli intrikákban merül ki.

  Fenyegetőzzön csak! Ha valaha csak a hatalom közelébe kerül, egyszer és mindenkorra leszámolunk végre vele és a sleppjével. Nem leszek egyedül.

  1. IGEN, JO LENNE FECOVAL TUDATNI, HOGY MI IS ITT VAGYUNK , ES MEGVEDJUK AMIT ELERTUNK.

 4. A cikkíróval értek egyet. Amikor ennek a patkánynak a szövegét olvastam, meg a korábbi beszédeiét is, mindig kinyílik a bicska a zsebemben. Ennek a köztörvényes bűnözőnek már rég úgy 20 per alapján börtönben kellene vartyognia, ehelyett Sorosék megtették nenyúljhozzámnak, és nem lapul mint szar a fűben, hogy megúszta, hanem mostmár nyíltan fenyegetőzik. A szöveg mögött nemcsak az húzódik meg, hogy örökre ki lesz rúgva aki addig valamilyen tisztet is betöltött e kormányzat alatt hivatalnokként, hanem totális vagyonelkobzás, ami burkoltan – ne legyünk naivak – valójában legyilkolás álca szava.
  Itt nem földönfutóvá tevésről van szó, mégcsak nem is börtönről, hanem a Gyurcsány-ÁVÓ-ról, és kivégzésekről.
  Ismerjük már az ilyen pszichopatákat a történelemből: mikor bocsátottak meg valaha az ellenfélnek?
  Soha! Véres antifa-fekete életek-muszlim import hadakkal elvégeztetett terrorkommandósaival leszámolással fenyegetőzik, ha nem vettük volna észre!

 5. Persze, hogy ismerjük minden rezdülését, ezért /is/ tartjuk kígyózó szellemi prímszám-tudósnak! Csak az vigasztaljon mindenkit, hogy már a hatalomra kerülés küszöbén a sajátjaikat /elvek mentén/ mindig kicsinálták. Ismét nagyon sokba /életbe is!/ fog az országnak kerülni, ha ezt a klánt nem állítják le…
  /Nettó Uszítás!!! Be a kaptárba – nyár van, és vaj a fejen van elég…/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.