Miért nem adok pénzt Novák Elődnek

Blog VBT

Bevallom, tíz évvel ezelőtt el se tudtam volna képzelni, hogy a címet képező mondatot valaha is leírom. Hiszen miért is kellene pénzt adnom valakinek, aki egy parlamenti párt alelnöke volt, jelenleg pedig egy másik párt alelnöke? A mostani történések tükrében viszont valódi értelmében kell megindokolnom, miért zárom el a pénzes csapot.

***

A régi adoma szerint, amikor Mátyás király népes kíséretével az egyik felvidéki falucskába érkezett, igencsak elcsodálkozott azon, hogy tiszteletére nem szólal meg a falu harangja. Nyomban maga elé is hívatta a falu bíróját, s kérdőre vonta, vajon mi az oka ennek a nagyfokú tiszteltlenségnek?

A bíró így válaszolt:

– Felséges királyom, életem, halálom kezedbe ajánlom, hogy miért nem szól a harang, annak számos oka van.

– Csak egyet mondj, bíró! – dörrent fel a király.

– Nincs harangunk. – mondotta csendesen a bíró, s a többi indok Mátyást már nem is érdekelte.

Ha tehát lenne pénzem, akkor se utalnék Novák Elődnek, aki a budapesti városházáról eltávolította a szivárványos zászlót.

És számos oka van annak, hogy nem küldök pénzt.

– Először is, aki pártszínekben valamely rendbontásra ragadtatja el magát – függetlenül a tett erkölcsi értékétől -, az nemcsak úgy honfiúi hevületből „ragadtatódik” el, hanem kampánystratégiát követve cselekszik. Én pedig, bár szimpatizálok a Mi hazánk jó néhány gondolatával, egyértelműen a jelenlegi kormánypártokat támogatom, tehát nem finanszírozom más pártok kampánycselekedeteit.

– Anyagi lehetőségeimhez mérten számos célra adakozok (pl. állatvédelem, rászorulók segítése, bajbajutott barátok támogatása, stb.), ezért sem adok olyan helyre pénzt, ahol van. Megtartom azok számára, akiknek valóban és ténylegesen szükségük van rá.

– Nem erősítem az önbíráskodást, mert az csupán pillanatnyi (látszat) eredményt hoz. 

***

Utóbbi pontot muszáj kibontanom.

Egész egyszerűen arról van szó, hogy a főpolgármesternek joga van olyan zászlót kirakni a városháza épületére, amilyet csak akar, feltéve, ha az nem ütközik valamely tiltó jogszabályba.

A pride szivárványos zászlaja nem ütközik semmiféle tiltó jogszabályba. Ergo eltávolítása jogilag vandalizmusnak minősül.

Amennyiben tehát az ominózus zászlót valaki eltávolítja, az ellen eljárása indul. A zászlót pedig az érintett szerv újra kiteszi. Tehát semmi lényeges nem történik, hacsak az nem, hogy a konzervatív oldalon néhány napra létrejön egyfajta pártok feletti konszenzus, a liberális oldalon pedig triplájára töltődik a feszültség, s ez a feszültség bizony komoly szikrákat vet, mondhatni még jobban felülreprezentál egy – méretét tekintve – már amúgy is felülreprezentált kisebbséget.

***

Ha valakit sért a városházán a szivárványos zászló, az szervezzen tüntetést, tegyen feljelentést, kezdeményezzen népszavazást, adjon be törvénymódosítási javaslatot, vagy éljen bármiféle olyan alkotmányos jogával, ami így, vagy úgy, de maradandó eredménnyel jár.

Sajnos ez esetben egyetlen törvényes eszköz sem áll a rendelkezésére annak, akit a szivárványos zászló zavar a városháza homlokzatán. Jobban mondva egyetlen törvényes módon sem lehet a zászlót eltávolítani.

A törvénytisztelő ember pedig nem lehet csak kicsit, csak részben jogkövető.

S mindez teljesen független attól, hogy velem együtt sokan vannak azok, akik szerint ennek a zászlónak semmi keresnivalója egy közhivatalon, mert ha az összes törpekisebbséggel zászlókitevéssel vállalna szolidaritást a közszolga, akkor a sok lobogótól magát az épületet se lehetne látni.

***

Amit tenni lehetett volna, az nem más, mint hogy az októberi helyhatósági választásokon kicsit komolyabban vesszük az ellenzéket. Mert úgy magunk között legyen mondva, mégis mire számíthattunk győzelmük esetén, ha nem pontosan erre?

Akkor kellett volna okosabbnak lenni. Nem most szörnyülködni.

(Csendben jegyzem meg, hogy 2022-ig erősen fogynak a napok.)

() VBT ()

Kiemelt kép: Bruzák Noémi / MTI

13 hozzászólás “Miért nem adok pénzt Novák Elődnek

 1. Novák nak nem ezt a rongyot kellett volna levenni, hanem egy karót kellene nyomni Kergike bringájának küllői közé!

 2. Ez a cikke,alighanem kiveri majd a biztosítékot sokaknál.
  Valójában én is a Fradi-drukker tettével szimpatizálok,és annak az utánérzése volt a Novák tette. Azt is látom,hogy azóta TV,újság,rádió,csak vele foglalkozik,pedig szerintem csak az a dolga,hogy a jobboldali szavazatok egy részét elszedje a Fidesztől. A jobbikot is ezért hozták létre a gyurcsányi pénzén,aztán megtértek a “bal”oldalra. Nem tudom Novákék kitől kaptak?

  1. Ugyan már… Az lenne a normális, ha legalább 10 %-on állna a párt, de egyelőre még a parlamenti küszöböt sem érték el…Pedig égető szükség lenne egy radikális nemzeti pártra. Magyarországon pedig nincsenek feddhetetlen előéletű politikai szövetségek. Örülhetünk, ha valamennyi becsület azért van bennük. A Fidesz meg megteszi a magáét, hogy szavazókat veszitsen a sok mindenben megkérdőjelezhető belpolitikájával, amit nem nagyon kritizálnak a nemzeti érzelmű újságirók, politológusok..

 3. Azért a történelmi hagyomány szerint Karácsonynak és bagázsának nincs joga önkényesen kirakni új zászlókat. Ugyanis nem szavaztatták meg Magyarország polgárait arról, hogy engedélyezik-e közös épületeinkre bármiféle színes rongyot kilógatni.
  A zászló kitűzése eddig azt jelentette, hogy mi vagyunk a győztesek, miénk itt a hatalom. Várostromok, hatalmas csaták dőltek el azon, hogy az ellenség ki tudta-e tűzni a saját zászlaját, lásd Dugovics Tituszt, vagy amikor a kalózok bevonták az álca zászlót, és felhúzták a fekete sajátjukat.
  A zászló még ma is ezt jelenti.
  Vagyis nyíltan és pimaszul szembeköp bennünket egy hazug kisebbség, akik ezzel azt üzenik: “Kapjátok be, rövidesen már minden gyereketek a mi zsákmányunk lesz, és kötelező lesz nekünk behódolnotok, ti hülye normális magyarok”!
  Mi jön legközelebb? Van pedofil zászló is? Azt is kitűzhetik? Vagy Karácsony úgy gondolja, kirakja majd az ISIS halállobogóját is? Még főpolgármesterként sem tehet meg mindent, mert erre nem kapott meghatalmazást, ergo jogosan tépik le a mai Dugovicsok a nyugati züllesztők zászlajait, mert az magyar alkotmány ellenes.
  De ha már itt tartunk, pontosan most kell fellázadnunk.
  Látható a folyamat: még évtizedekkel ezelőtt tiltott volt a homoszexualitás, egyéb perverziókról nem is beszélve. Kádáréknál név szerint számontartották őket, de szó sem esett róluk. Akit lebuziztak, az akkora sértés volt, hogy még a birkatürelműek is kést rántottak. Aztán nyugati filmek hatására elkezdtük a selypegő olyan kis ártatlan cukimukikat kinevetve legyinteni, “Jó, hát hadd csinálják egymással titokban, csak mi ne lássuk”. Aztán már évi egy napra látnunk is kellett őkelméket ahogy büszkén vonaglanak. Aztán már törvényesen is élhettek együtt. Aztán már jobb szülők mint mi, AKARNAK (áldozatul belső használatra) tőlünk gyereket. Aztán már egy egész buzihónapot kell eltűrnünk. Aztán mesekönyvek és gyerekek óvodai megrontására adjunk engedélyt. A régi meséinket átírják, filmekben roncsolják a gyerekeink normális identitását, aztán nyugaton már anyuka eldöntheti, hogy milyen neművé operálhatják vagy korcsosíthassák a gyerekét, és nem a gyerek érdekét nézik. Aztán ingyenes, társadalmilag fizetett oda-vissza nemi átoperálhatást követelnek és kapnak is. Aztán már a pedofília nem betegség, sőt gyönyörű szerelem gyerek és cukrosbácsi, vagy újabban gyerek és saját apja között.
  Hova hátrálhatunk még?
  Már csak egy van hátra: E zászló azt hirdeti, hogy ha olyan hülye vagy, hogy gyereket nevelsz, családot alapítasz és heteró vagy, szégyelld magad, mert mi vagyunk a szuperelit, akik uralkodunk felettetek, hódolnotok, szolgálnotok kell nekünk, és vagy magatokat odaadni nekünk, ha szemet vetünk rátok, ti heteró korcsok, vagy a gyerekeiteket beszolgáltatni mintegy adó formájában nekünk új húsként…
  Csak erről szól ez a szivárványos elnyomó rongy!!!

  1. Köszönet! Még mindig csak a morgás megy, de mikor fogunk már lázadni? Persze ilyen dumával, amit sok jobboldali nyom, hogy jajjjjaj, hiszen az ellenzék pont ezt akarja, hogy lecsaphassanak ránk, mint agressziv bajkeverőkre..

 4. Tisztelt Naprózsa, minden szavával egyetértek! De láthatja, még a cikk szerzője is inkább jogászkodik és az elszalasztott lehetőségekre hivatkozik. Igen, – elnézest a germanizmusért – valóban el lett rontva, el lett szalasztva és fontos, hogy erre rájöjjenek akik elrontották, elszalasztották. De amíg a széles nagy nyilvánosság végre teljes egyetértésben fel nem lép a pozícióba került nyomorult férgek gyomorforgató megnyilvánulásai és intézkedései ellen, az ilyen cikkek ezt a régóta nagyon időszerű fellépést csak halogatni, eljelentékteleniteni fogják. Ezért Önnel értek egyet és nem a cikk szerzőjével.

 5. Más véleményen vagyok.
  Ha ennek a Budapestet uraló fasiszta, inter-náci söpredéknek jogában áll ekkora vandalizmust elkövetni a tisztességes magyarok ellen, akkor elfogadhatónak tartom az ellenállás ilyen fajtáját is.
  Ezek a szélsőséges, liberalista inter-nácik ugyanis, másból nem értenek.

  1. Nem értek veled egyet, bár nekem is viszket a tenyerem. De a politikai terén nem csak bátor ak kell lenni, hanem bölcsnek, előre látó ak is.. Az igazi pofont akkor kell adni, amikor az védhetetlen, és kellő erő van mögötte.

 6. Tisztelt hozzászólók ! Már vesztettünk….. A szivárvány a remény jelképe volt. Mivé lett ? Egy deviáns,életellenes gusztustalan banda színes rongyává.ÉS EZT MI ELTŰRTÜK ! Ezek után érthető,hogy tovább és tovább merészkednek.

 7. Remekül megideologizálja a bérfirkász, hogy Zsideszes libsi főnökei miért támogatjàk hallgatólagosan a farturkász-propagandát. Tenni semmit nem tesznek ellene.

 8. Utalni én sem utalok, vannak elegen, akik ezt megteszik, és az is igaz, hogy ez jó kampány húzás volt, de ha nagyon el lennék eresztve, és szükség lenne a pénzre, akár még utalnák is. Mindenesetre nekem jólesett, hogy leszedték a városházáról azt a szart, igaz, sok eredménye nem volt, mert gyorsan vissza is tűzték. Ebben van valami, hogy az szebb lett volna, ha egy párszázezres tüntetés kapja szét a városházát a polgármesterrel együtt, akinek a seggébe tömik a zászlót, hogy így rakja ki legközelebb. Tőlem tényleg nagyjából bármilyen zászlót kirakhat, de ez egy agresszív és káros, sőt, bűnös ideológia zászlaja, ami abszolút nem szorul semmiféle támogatásra, mert roppant globális erők nyomják, az ellenállás ellene sajnos erkölcsi kötelesség. A nemátalakító sarlatánságok és szexuális személyiségzavarok propagálása a gyerekeknek kriminális cselekedet.

 9. Ez ügyről jómagam is eltérő véleménnyel állok!
  Mármint, hogy Novák Előd ‘cselekvése’-, vagy a Fidesz (Kormány) alapmegközelítését tartom helyesnek?
  Szerintem nincs “vagy”!
  Hazánkban demokrácia van, s így a választáson nyert bal- önkók’ – amennyiben HA a törvény nem szabja meg, hogy mit lehet/nem, – végül is kirakhatják ezt a rongyot is!
  Ez a Fidesz (és a Kabinet) jogi alapállása és t.képpen érthető! Ugyanakkor,
  először is meg KELL vizsgálni, hogy, -(mint fönt)- az ‘ÖnKó’-nak tényleg jogában áll kitenni bármit is, pld. egy ilyen deviáns jelképet, avagy sem?!
  Továbbá, lehet-e törvényt hozni az ilyesmi ellen?!
  Mert az esetben, ha kitevési tilalom lenne, az ilyen mocsok szimbólumnak (“garázda jellegű”??) eltávolítására nincs szükség!
  Addig pedig, – mivel a véleménynyilvánítás szintén demokratikus jogunk – a deviánsság jelképét az alaptörvényben rögzített család értelmezésünk alapján is – eltávolíthatjuk!
  Tehát ha ők “jogosultan” kitűzik, Novák Előd (+ bármelyikünk IS!) ugyanazon joggal levehetjük!
  Novák Előd (esetleges) bűntetési tételéhez jómagam IS(!) komoly és hathatós segítséget nyújtok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük