Jógában áll hallgatni!

Blog VBT

(De nem teszi…)

Varga Viktor bedurcizott. Mielőtt azonban bedurcizott volna, közszemlére tette nekünk egyujjas, kifordított bundakesztyűre, avagy papucs orrán pamutbojtra hajazó szeretetcsomagját, vagy, ha úgy tetszik, családi ékszereit. Nem kértük, de kaptuk. S most, hogy retinánkba égett ez a kép, nem tehetünk mást, mint elviseljük Viktorunk sarkos társadalomkritikáját. Primitívek vagyunk. Ennyi.

***

Primitívségünk oka nem más, mint a borítóképen szereplő fotó, melyben jógi Varga egy ászanát mutat be. És nincs is ezzel semmi gond. Amíg odahaza, a négy fal között…

Ehhh, ez de rossz szöveg!

Csak sajnos a legtöbben, miután meglátják ezt a képet, ezzel, vagy valami hasonlóval érvelnek. Mondjuk a hírességek személyes példamutatásával:

*

*

Vagy esetleg a kinézetéből asszociálnak valami egészen másra:

*

*

Tegyük hozzá gyorsan, hogy az ászanák ilyenek. Akkor is, ha férfi műveli őket, akkor is, ha nő. Mondhatnánk persze, hogy az inkriminált póz a férfiak egyöntetű rosszallása mellett a nők egyöntetű csodálatát is kivívja, de ez nem így van. Nem reprezentatív kutatásom eredményeképpen, melyet nőismerőseim körében folytattam, 20 hölgy közül csak egyetlen egy találta vonzónak a beállítást. De ő saját bevallása szerint is illuminált állapotban volt, mikor kérdeztem.

***

Varga Viktorról persze nem árt tudni, hogy egy akkora hatalmas nagy liberális művész, aki egyik régebbi performanszában még a Mona Lisát is molesztálta.

Na de akkor még nem tudtuk, hogy miért. Most már persze világossá vált számunkra, hogy a sátán jóga képében megszállta a lelkét. Ezáltal pedig nemcsak olyan hajlékony, hanem olyan ravasz is lett, mint egy kisebbfajta kígyó.

Például ezt a  s̶z̶ő̶r̶ö̶s̶ ̶f̶é̶r̶f̶i̶s̶e̶g̶g̶e̶t̶  jógapozíciót is csak szépen, fokozatosan  n̶y̶o̶m̶t̶a̶ ̶a̶ ̶k̶é̶p̶ü̶n̶k̶b̶e̶  jelenítette meg közösségi oldalán.

Először egy szelídebbel kezdte, melyben épp hogy látszanak a popóvonalai.

*

*

Majd folytatta egy erőteljesebbel, ami már többet engedett láttatni szálkás idomaiból.

*

*

Türelmünk határainak feszegetése okán következett egy zuhanyzós kép, ami kívánatosságában vetekedett egy nagyujjköröm alá száradt parmezándarabkáéval. 

*

*

Majd a semmiből csapott le ránk az említett fotó, melyből kiderült, hogy ez egy szar ország.

*

*

Nyilván egy jógi, aki a test és a szellem harmóniájának elérésére törekszik, s nem mellesleg szelfimentesen végzi meditációs gyakorlatait, az a nirvána felé tipegve olyanokat mond, hogy a saját országa egy szar ország, polgárai pedig primitívek, hiszen nem értik meg e nemes test-lélek-edzés lényegét.

Csakhogy pont itt van a kutya elásva! Hogy a jóga lényege nem ez. A jógi nem azzal törődik, hogy más mit gondol, s épp ezért nem is dicsekszik azzal, ha egy ászanát sikerül tökéletesen elsajátítania. Ám ugye, a celeb jógik, mint amilyen Varga Viktor is, ezer fokon égnek a hiúság tüzében. S ha netán Varga Viktor felvett volna egy testhez simuló ruhát, olyat, amit kifejezetten jógások számára gyártanak, akkor valóban legfeljebb a menthetetlenül homofóbok rosszallását váltotta volna ki. Vagy azokét a profikét, akik szerint ez az ászana még messze nem tökéletes.

Így azonban valahogyan még ebből is az sült ki, hogy mi, magyarok hülyék vagyunk.

*

*

S ha már kisült, nyugodtan lehet akár a legközelebbi időközin indítani ellenzéki színekben. Vagy felszólaltatni a szombati újabb rendszerváltó gigatüntetésen. Vagy adni neki közpénzből többmilliós művészeti támogatást. Mert mindhármat megérdemelné. Hiszen liberális is, előadó is és magyargyűlölő is.

***

Bónuszként jöjjön most egy kép. Ugyanaz az ászana, csak egy kicsit másképp.

*

*

***

Az a hatalmas nagy baj a mi liberális művészeinkkel, hogy amit művelnek, az nem művészet, hanem polgárpukkasztás. S ha netán szabadidős tevékenységüket tárják a köz elé, még abban is tudnak maradandóan megbotránkoztatót „alkotni”.

Hozzáteszem, a jóga kifejezetten jó és hasznos időtöltés (vagy inkább életfilozófia), és valóban semmi köze nincs a sátánhoz, avagy egyéb ördögi dolgokhoz. De inkább három raklap kénkőszagú, bozontbundás ördögfiókát lássak legközelebb, mint Varga Viktor fecskenacival vékonyan takart ánuszrózsáját…

() VBT ()

Kiemelt kép: Varga Viktor Facebook oldala

12 hozzászólás “Jógában áll hallgatni!

 1. Na ez az a póz amire azt kellene mondani….. jajajaj, ki ne mondjam. Valahogy így állati hasonlattal talán szebben hangzik: Azért pucsítok, mert épp tüzelek, és ez a kedvenc pózom a szaporodásra, úgyhogy gyere, babám…!

  1. Ez már régen nem a klasszikus jóga. Van egy nagyon egyszerű gyakorlat, minden fiatalnak ajánlom. Nyújtott lábakkal le kell ülni a földre, a bokát megfogni és a fejet a térdre hajtani. Nos sok embernek megy, de maximum 10 mp. ideig bírja csak tartani. Ennél félperc lenne az elegendő.. Néhány gyakorlat pl. fejenállás, hídba hajlás, széles terpesz, bal kéz a jobb bokához, majd fordítva az iskolai tornaórákon is megvannak. A jóga lényege az egyes pózokba rögzülés bizonyos ideig. Vagyis az izmok tartósabb húzása, ízületek erősítése (vagy rossz gyakorlattal tönkretétele).

 2. “az ászanák ilyenek”
  És biztos,hogy nem tudják orálisan kielégíteni magukat?
  Vagy mi a rákért próbálkoznak Velünk,hogy lehányjuk a monitort? (Jelen estben laptopot.)
  Szeretnék performaszosat belerúgni a derék végtaghajlítóba.
  Hol lehet ,vagy melyik cirkuszban elérhető?
  A jóga ugyanis,NEM A MAGAMUTOGATÁSRÓL szól.

 3. Amúgy a jógázás ráncos talpat okozhat.
  Lásd a női,(vagy a fene tudja ) fénykép.

 4. Fiatal koromban jógáztam, ma már nem menne. Ezek az ászanák nagyon nehezek és sokáig ki kell tartani. Az ősi jógakultuszban megfelelő ima dünnyögése adta az időt. Tényleg frissitenek és rugalmassá tesznek. Szóval az ászanákat és a pránajámát (légzés) ne bánccsuk, aki műveli az sokat tesz az egészségéért.

 5. Nagyon jo,ezer fokon égnek
  a hiuság tüzében.Szerintem
  is csak a magamutogatásrol szol.
  Kár hogy nem a táncolo dervis
  korbáccsal vallást,metodust
  sajátitotta el.Akkor egyidejűleg a
  megfelelő
  ..jutalmat.. is kioszthatná magának.

 6. Mit is mondhatnék ennek a “felsőbbrendű lénynek”,el lehet innen húzni!

 7. “…ritka primitív ez az ország…”, de csak azért, mert ilyen primitív celebjei vannak. Ha olyan lennék, mint ez a f&szkalap jógaharcos celeb! Gondolom brémester gréczi gutaütést kapott a látottaktól/láthatótól, neki kisebb, meg a teste is egy csöppet satnyább!
  Kedves VBT! Köszönöm, hogy kitakarták, illetve kicsit szépítettek a látványon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük