Terelőszalagból kokárda, és más hasznosságok a szabadidő kellemes eltöltésére

Blog VBT

Egykoron lovagok dísze volt. A francia forradalom trikolórjaként nemzeti szimbólummá vált, ahogyan 1848-ban, majd 1956-ban hazánkban is. Mostanság terelőszalagokból is gyártják ügyeskezű SzFE-hallgatók. S ha ezekben a napokban lengyel turisták járnak fővárosunkban, könnyes szemmel nézhetik, mennyien emlékeznek mifelénk a lengyel szabadságharcosokra. Mert hát a kokárda nemzeti szimbólum, ugye. Ha fehér-piros, akkor Lengyelországé. 

***

Persze mi tudjuk az igazságot. Hogy hát terelőszalagból, az elzárás, az elszigetelés, a kirekesztés, a lerekesztés jelképéből nőtte ki magát valami egész mássá ez a fals szimbólum, ami eszmei mondanivalóját tekintve legalább annyira konzekvensen szabadságpárti, akárcsak a szögesdórttal agyonvert fehér galamb.

Hogy azonban ez a terelőkokárda, vagy mi a bánat, ne egyedüli kósza csillagként jelenjen meg a magyar kreativitás rubikszín egén, hadd adjak még néhány hasznos tippet ünnepekre, ünnepek utánra, kormánydöntögetésre, vagy csak úgy simán, a szabadidő hasznos eltöltése végett!

Kutyaszarból propeller:

Végy egy megtermett, jókora darab kutyaszart, hajtogasd proleller alakúra, majd ragasztózd be minden ágát, hogy egyben maradjon! Használhatod ruhadíszként, de akár szélforgóként is, ha közepébe egy tengelyes végű hurkapálcikát tűzöl.  A ruhadísz annak szimbóluma lehet, hogy itt minden szar. A szélforgó pedig azt szimbolizálhatja, hogy bár itt minden szar, de a változás szele már elérte hazánkat.

Kokárdából söralátét:

Végy egy kokárdát, majd tedd az asztallapra, s helyezz rá egy korsó sört! A totális O1G jegyében ezzel a gesztusértékű felhasználási móddal a magyar önkénnyel való markáns szembehelyezkedésedet is modellezheted, mely esetben a sör a haladó Ausztriát, illetve a monarchista visszarévedést jelképezi.

Tettesekből örökösök:

Végy néhány posztkommunista utódpártot, gyúrd masszává, s tedd meg őket ’56 igazi örököseinek! Akkor csináltad jól, ha ezek a közösen is különálló pártok ugyanúgy marakodnak a főhatalom megszerzéséért, akár az igazi örökösök a nagyobb vagyonrészért. Ha esetleg van a kezed ügyében egy elkobzott zsidóvagyonban proletárkodó posztkomcsi hóhérivadék, az egész massza tetejére helyezheted, akárcsak egy  süvegdíszt.

Covid-ból vicc:

Végy egy világjárványt, majd mondogasd róla, hogy rettenetes, s főleg azért, mert a kormány nem tesz semmit. Aztán a járvány második hullámának közepén, amikor a fertőzöttségi és halálozási adatok a legmagasabbak, szervezz tömegtüntetést.

Felvidéki népdalból forradalmi nóta:

Végy egy felvidéki népdalt, majd cseréld ki benne a „szerelem” szót az „egyetem” szóra! Dacára annak, hogy elsőre nem tűnik túl kreatívnak, igen nagy hatást tudsz gyakorolni vele azokra, akik saját népük kultúráját sem ismerik.

Mascarponéból pörköltszaft:

Végy egy adag mascarponét, majd helyezd egy edény mellé, amiben pörköltalap fő. Amikor az alap besűrűsödött, fogd a mascarponét, és rakd vissza a hűtőbe úgy, hogy senki se lássa! Ha se mascarponéd, se pörköltalapod nincs odahaza, teheted ezt Indexszel és Telexszel is. Az eredmény mindkét esetben ugyanaz lesz.

Terelőszalagból Szent István:

Bármily meglepő, terelőszalagból nemcsak kokárda készíthető, hanem  sok más egyéb dolog is. Íme, az újabb tipp! Ragasztóba áztatott papírból készíts egy Szent István fejet, majd ragassz rá fehér-piros terelőszalag darabkákat, egészen addig, míg teljesen el nem fedi a fejet. Ezt követően borítsd be nedves-gipszes gézzel, s amikor megköt, alakítsd vissza az arcvonásokat modellgipsz segítségével. Száradás után a fejet  borítsd be fehér-piros terelőszalagokkal! Nagy előnye, hogy amennyiben egy kósza Bede arrafelé vetődik, s letépi a szalagot, te csak röhöghetsz a markodba, hiszen jól tudod, hogy a gipszen belül az egész miskulancia csupa merő szalag.

Egyetemistából eszköz:

Végy egy egyetemistát, majd egész egyszerűen tedd őt kicsinyes éned nagyratörő céljai elérésének eszközévé. Ne félj megtenni, mivel annak ellenére, hogy az egyetemista önálló akarattal bírt, mire ráeszmél arra, hogy miként manipuláltad, addigra nyugodtan eldobhatod.

() VBT ()

Kiemelt kép: Facebook

2 hozzászólás “Terelőszalagból kokárda, és más hasznosságok a szabadidő kellemes eltöltésére

  1. Az Árpád házi királyok zászlója ezüst-piros sávos volt, aztán jött a jobbik a fehér-piros sávos-sal, hogy az az Árpád házi, de kiderült, hogy azt a nyilasok használták! Miért jó ennek a buta tüntető tömegnek, hogy ezzel a szimbólummal – vagy esetleg a lengyel zászlóval – parádéznak? Mert ez csak parádé, és menjenek melegebb éghajlatra, vagy kérjék meg a szaros gyuribát, h gründoljon nekik egy CEU-SZFE-t, a régit meg el kellene indítani MSZFE-névvel és a már beiratkozott hallgatókkal, ezeket a takonypócokat meg hegyni kicsit gondolkodni a világról, amit kaptak és most próbálják végleg hazavági.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük