Mi? Hogy az Indamedia megvette az Indexet? Akkor most mégis van sajtószabadság?

Blog VBT

Van az úgy, hogy az ember ragaszkodik ahhoz, ami az övé, avagy ami valaha az övé volt. Nevezhetjük ezt hűségnek, lojalitásnak, hithű ragaszkodásnak… vagy az Index esetében nagyképű színjátéknak. Most ugyanis az anyalap az anyacégé lett. Again, ahogy a székelyek mondják.

***

Joggal vetődhetne fel az emberben a kérdés, hogy hát akkor mi végre volt ez a hatalmas liberális könnyzuhataggal járó orbándiktatúrás O1G-s virnyogás? Kiváltképp kérdezhetnénk ezt annak tudatában, hogy a mostani hírben (KLIKK IDE!) maga az Index is olyan szokatlanul korrekt módon kommentálta a visszavásárlást, hogy abban egyetlen dekagramm orbánozás sem volt.

Jelen volt viszont a pénzügyi nehézségek sokszoros felemlegetése, az üzleti konszolidáció vágya, valamint egy új elem, melyet szó szerint idézek:

„A pozitív folyamatok ellenére a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását a mindennapi működés során.”

Szóval a visszaesés egyrészt drasztikus, másrészt általános. És semmiképp nem egy csúnya, gonosz, gusztustalan kormányakció velejárója, mely a CNN-fertőzött liberális hazai véleményvezérek egyik kedvenc narratívája volt az elmúlt hónapokban.

Azaz Magyarországon most is – ahogy annak előtte – töretlenül jelen van a sajtószabadság.

Csak most már két „nincsmásik” újságunk van: az Index és a Telex.

S ha esetleg a baloldali médiatúlsúly eddig nem lett volna eléggé szembetűnő, a 2022-es választások közeledtével elképzelhetően lesz majd egy újabb lap is. Na, persze csak azután, miután a Telex szabadság-mérőjét a piros veszélyzónába állítják, és telezokogják az étert BBC-tól FAZ-ig, RTL-től NBC-ig, hogy Magyarországon borotvaéles gyilokkal hirigelik a szabad szaksajtót.

***

Igazán üdítő lenne ez alkalommal egy olyan sajtóhírt hallani, mondjuk Rónai Egon, Cseh Katalin vagy Fekete-Győr András szájából, ami arról szól, hogy íme, a piaci alapokon működő bevétel-orientált sajtótermékek hazákban szabadon meg- illetve visszavásárolhatók, s a régi-új tulajdonosnak joga van olyan ideológiai pályára állítani lapját, amelyet ő maga képvisel.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy Bodolai László, miután visszautasította az Index.hu Zrt.-ben neki felajánlott igazgatótanácsi tagságot, a jövőben, mint médiajogász fogja támogatni a csoport működését.

Bodolai és Index… Egyikből sincs másik.

() VBT ()

Kiemelt kép: Internet
Facebook hozzászólások

5 hozzászólás “Mi? Hogy az Indamedia megvette az Indexet? Akkor most mégis van sajtószabadság?

  1. Lehullott a lepel? Gyorsan kössétek vissza, efftársak! A végén még nem tudtok hazudozni!

  2. Bár abszurdnak tűnhet (különösen, ha a Soros irányításra gondol az ember), de lehet, hogy mégis elérkezett az-az idő, amikor az EU Bizottságban szóvá kellene tenni (rendeletbe foglalni), hogy azok a képviselők, akik bizonyítottan hamis információkat, rémhíreket terjesztenek és, ezáltal a tagállamok működése között rengeteg valótlan és meglapozatlan problémát gerjesztenek, bizonyos (pénzbeli, erkölcsi) szankciót kapnak!

    Sajnos az utóbbi időkben már divattá vált a liberális képviselők cunami mennyiségű fékezhetetlen hamis információ terjesztése, ami viszont tapintható feszültségeket, rengeteg anyagi és erkölcsi kárt okoz a tagállamok között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük