Vakcinairigység

Blog VBT

Most már tényleg kéne egy olyan oldal, ahol mindenki elmondhatná mindenki másnak, amit valakikről valakiktől hallott a vakcinákkal kapcsolatban, mert kezdi felütni fejét a káosz. Mármint nem az oltási rendben, mert az jól halad. Hanem a társadalmi megítélés terén, ahol eleddig ismeretlen állapotként megjelent a vakcinairigység.

***

Ez a szó egyelőre nem létezik egyetlen szótárban sem, hiszen életkorát tekintve csupán néhány napos. Legjobb barátom találta ki arra az állapotra, ami azokat érinti, akik dúlnak-fúlnak, amiért más már megkapta az oltást, ők meg még nem. Barátom szerint erre bizony egy külön kormányzati oldalt is kellene működtetni, ahol mindenki egyetlen kattintással megnézhetné, melyik haragosát szúrták már meg, miközben ő elsők közt regisztrált és még semmi.

(A javasolt oldalt egyébiránt IDE KLIKKELVE meg is látogathatja – igaz, teljesen feleslegesen – a kedves olvasó.)

No, már most!

Ha valaki azt hinné, hogy ez vicc, akkor óriásit téved!

Kormánypárti körökben még nem annyira, ám ellenzéki csoportoknál jól érezhetően működik ez a fajta irigység, mi több, merő rosszindulatba ágyazott kiközösítés. Egy kormánypárti szimpatizáns ismerősöm mesélte, hogy amikor  a DK-s szomszédja megtudta a szörnyű hírt, miszerint az ismerősömet délután beoltották, ennyit tudott mondani: „Na, te fideszes geci! Elintézték neked, mi?”

Még bonyolultabb lehet a jelen helyzet vázolása, ha azt is bevesszük az egyenletbe, hogy némelyek azért nem kaptak még vakcinát, mert a nekik kínáltat visszautasították. A visszautasítás oka többféle lehet. Leggyakrabban persze az a fajta kritikai észrevétel, hogy az oroszt és a kínait még nem vizsgálta be az Európai Gyógyszerügynökség. Ám vannak, akik az AstraZenekát offolták a járványszerűen terjedő pletykáknak köszönhetően.

Természetesen nem feledkezhetünk meg azokról a kezdeti oltásellenesekről sem, akik most már ugyan oltáspártiak, de csak a teljes nyitás, illetve a teljes zárás napszaktól függő, mantraszerű ismételgetésének feltételrendszerével. Azaz a „ha-akkor” logikai láncot kettős spirálra fűzve hol döglöttnek tekintik a dobozban a macskát, hol meg azt se tudják, ki a faszom az a Schrödinger?

Ebből következően!

Ha a jelen helyzet – a nemzetközi helyzettel egyetemben, lásd Ukrajna – tovább fokozódik, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Feltéve, de nem megerősítve, hogy a két fő politikai oldal által már amúgy is kettéosztott nemzet, amelyet újabb szegmensekre tagolt a vírus, még további mikro-szegmentumokra hasad.

Az eddig ismert részek a következők:

– Kormánypárti vírus-elismerő vakcinapárti

– Kormánypárti vírus-elismerő vakcinaellenes

– Kormánypárti vírustagadó vakcinaellenes

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinaellenes

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti, kivéve az orosz és a kínai

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti, kivéve az orosz, a kínai és az AstraZeneka

– Ellenzéki vírustagadó vakcinaellenes

– Minden-ellenes vírustagadó

Csakhogy!

Ez önmagában csupán a Covid Univerzum töredékrésze, hiszen a fenti csoportok oltással rendelkező alcsoportjainak különféle újabb alcsoportjai léteznek, mégpedig a kapott oltások milyensége szerint:

1: Első és egyben legelőkelőbb helyen a Pfizert kapottak állnak. Ők amolyan koronás főknek számítanak, mint anno a királyok, hercegek, grófok, hiszen a Pfizer a vakcinák Rolls-Royce-a. A pfizeresek le is néznek mindenkit, s külön kasztba tartozva élik mindennapjaikat, három, de néha négy-öt méter távolságot is tartva a mással beoltottaktól.

2: Második helyen a Moderna csapata helyezkedik el, de csak azért, mert ők olyan kevesen vannak, hogy hallani ugyan már hallottunk róluk, de látni még egyiküket se láttuk. Így előkelőségi hányadosukat pontosan ez a misztikus gőg jelöli ki.

3: Harmadik az AstraZeneka kompánia. Ők eléggé érzékenyek, s nem a mellékhatások tekintetében, hanem, mert lépten-nyomon újságcikkeket kutatnak, tudományos szakfolyóiratokat lapozgatnak, s próbálják eloszlatni magukban a mások által beléjük ültetett kételyt. Ebből eredően nem szívesen veszik, ha mások (t.i. mással beoltottak) szánakozó urambátyám attitűddel közelednek hozzájuk, s nyugtatgatni próbálják őket. Ettől egy vérbeli astrás úgy felidegesedik, hogy egyből pszichoszomatikus tüneteket produkál, amitől persze azonnal pánikba esik, mert mellékhatásnak hiszi.

*

Az első három hely után nem következik negyedik. Ide bizony egy újabb jelölési szisztémát kell létrehozni, amely a számozott sorrendűektől teljesen különbözik, ám velük mindenben egyenrangú.

*

A++: Egyértelműen a kínai vakcinások. Nagyobbrészt azért, mert Orbán Viktort is ezzel oltották, kisebb részt pedig azért, mert ősi eredetlegendák szerint ez a vakcina pontosan egyidős magával a vírussal. A kínai vakcinások épp olyan gőgös, beképzelt fajzat, mint a pfizeresek, csak tán még náluk is zártabb csoportot alkotnak.

A+(+): Ezen a helyen az orosz vakcinát kapottak állnak, akiket könnyű megismerni, mert már az oltást követő  harmadik napon foggal bontják fel a sört, és mindig találnak ülőhelyet a 4-es 6-oson. Fura, maguknak való, szikár, szótlan emberek. Nem szeretik, ha közelükben más vakcinákat emlegetnek, vagy ha a közelükben más vakcinával oltottak akármit emlegetnek.

Vannak még egyéb más oltóanyagok, mint például az épp most bevizsgálás alatt álló Johnson & Johnson, de a legfőbb archetípusok a fentiek. A leírásokból pedig tisztán látszik, hogy a vakcinairigység mellett a vakcinaönhittség is komoly tényezővé vált napjainkra.

Ellenzéki körökben pedig már most megindultak a találgatások, hogy ki miért kapta, vagy épp nem kapta, amit kapott, s ki miért ezt vagy azt kapott? Egyes provokatív elemek már most titkos Facebook-csoportokról suttognak, például a „Pfizeresek, akik utálják az AstraZenekásokat”, illetve a konteó-szagú „Fideszesek, akik az IGAZI Pfizert kapták”. Utóbbiban állítólag a Rákospalotai Paktum és a KariGeri Terv részesei fogják össze az új világrend leendő vezetőit.

(Nyilván az effajta pletykák ugyanolyan légből kapottak, mint hogy állítólag létezik már a „DK-sok, akiket ruszkival oltottak” oldal, vagy a „Sinopharmos libsi vagyok” zárt csoport.)

***

Úgy tűnik, hogy egyelőre ennek az egésznek a legnagyobb nyertesei azok a társadalomtudósok akik beadandók, TDK-k és OTDK-k, valamint kredites tanulmányok, szakdolgozatok, doktori és nagydoktori disszertációk tömkelegét képesek írni e témakörben.

Ugyancsak jól járnak a kialakult helyzettel a szitanyomók, akik rengeteg különféle vakcinamintás ruhát dobhatnak piacra.

S ne feledkezzünk meg természetesen az újságírókról sem, akik, ha már a hócipőjük tele mindennel, ilyen és hasonlóan érdekfeszítő publicisztikákkal írják tele a világhálót.

Szívesen!

() VBT ()

Kiemelt kép: EgészségKalauz

10 hozzászólás “Vakcinairigység

 1. Egy kommunista kerületben lakom. És ennek most örülök először, mert olyan sok komcsi utasította el a vakcinát, hogy én 50 éves létemre, már több, mint 1 hónapja megkaphattam. 🙂

 2. És vannak még, kedves Tamás, a sikítozók is. Akik a Covid szó hallatán mindkét fülüket befogva sikítanak, annyira rosszul vannak az egésztől, mikor a lakásukba vannak zárva de ott is csapból is a covid folyik. Mikorra is kapjuk meg az összes beígért oltóanyagot, hogy végre mehessünk fürödni, vendégségbe, moziban netántán a fiatalok maszk nélkül is csókolózkodhassanak (lány a fiúval) mert maszkban sokkal nehezebb…?

  1. Mikor mehetünk az utcára maszk nélkül? Ha az emberek rendesen regisztrálnak és elfogadják az oltást, nem válogatnak, valamint meglesz 6-7 millió beoltott a nyájimmunitáshoz. A baloldalon ágáló [email protected] ezt nem akarják. Majd beígérik, hogy maszk nélül járhatunk, ha rájuk szavazunk..

 3. :))))))))))))))))) ez szuper!
  Szeretném már végre Tamást a Pesti Tv-ben látni és hallani!

 4. Hát nézzük! Értelmetlen mindenfajta irigykedés, mert az oltást várók 90%-a azt kap amit az orvosa éppen adni fog. A körzetünkben gyakorlatilag mindenki kínait kapott, néhány krónikus beteget kivéve akik Pfizert. A dokik pedig elég szigorú. Kivételt nem tesz, kijelentette, hogy ő dönt, nincsen más, ha bárkivel is ok nélkül kivételezik akkor mindenki kívánságokkal jön elő. Az oltások jók és ő pedig már ‘X’ éve orvos és tudja kinek mit kell adni. Amúgy a tradicionális kínai csak néhány komoly betegnél ellenjavalt.
  Nem volt véletlen a kínai oltások terjedése, a kínaiak szállították a legtöbb oltóanyagot. Az orosz szputyik -sógorom kapott ilyet- belázasodást okozott, a kínai “csak” fejfájást. Amúgy én is megkaptam a kínait, mind a kettőt. Semmi gond, elfogadom, hogy ezt adtak. Nincs bennem semmiféle büszkeség, lenézés, gőg. Sajnálom azokat akik műproblémákat csinálnak maguknak.
  Én nem irigyelem azokat a sznobokat akik csak Omega karórát hajlandóak hordani, holott a forgalomban lévő órák 80-90%-a pontos, és ötvenezerért megbízható minőséget lehet kapni.

  1. Csak egyet tudok érten!
   Úgy látszik, a “férfiasság” új másodlagos nemi jellege (óra, öv, masnis v. cúgos cipő, tudom, 4 fivérem van) a következő a pénzes ostobánál a VAKCINA lesz. Te milyet kaptál? – Kínai. – Csak? Én AZ-t. Ez lesz a jövő farokméregetésének módja. És hát sajnos a baloldalon (bocsánat, ellenzéki/ellenségi … oldalon) a politikai “propaganda lesüllyedt a farokméregetés szintjére. Mint pl. fegyőrnél: “felcsúti perek”. Kérdezném, ez ugyan olyan lesz, mint anno Rákosi idejében voltak a koncepciós perek? Nagyon úgy tűnik, hozzátéve DögKeselyű kapitány = gyurcsótány legutóbbi alkoholgőzös kirohanását a Parlamentben. Neki sajnos ez nem több, mint egy cirkuszi porond. Elmondhatná A Vihar c. Shakespeare dráma epilógusát:
   “Oda már minden varázsom,
   ami erőm van, sajátom;
   s az nem sok: hát döntsétek el,
   hogy maradjak, vagy menjek el
   Nápolyba immár. Bűvigétek
   – hiszen országom az enyém lett,
   s megbocsájtottam az öcsémnek –
   ne tartson e szigeten, kérlek;
   oldozzanak fel most ezek
   a kedves, segítő kezek.
   Sóhajtsatok, és az segítsen
   vitorlásomat célba vinnem,
   célom a tetszés volt. De már
   se szellem, se varázs, se báj;
   végül még kétségbe esem
   és imádkozom kegyesen,
   s az irgalom, az isteni,
   maga fog még fölmenteni.
   Mint ti az ítéletnapon,
   hadd menjek én is szabadon.”

   1. Palmini85. A vakcina nem lehet “farokméregetés” tárgya, mert nem látható. Nincsen az ember homlokára írva. Ahogy az sem, ha valaki ismeri Shakespeare monológját Prosperotól. Egy Shakespeare sorozat többet ér egy márkás karóránál, de csak ha elolvassák akkor igazi érték. (Láttam olyan gazdag(?) embert aki csupa bőrkötéses könyvet rakott a polcára, de egyiket sem olvasta.)

 5. Egy jelentős csoport kimaradt. Ők már akár tavaly ilyenkor megkapták, a kínait. Na nem valami elölt vírusosat, igazi élőt.

  1. Persze, hogy a vírus kínai. Még a szeme is ferde..
   (Ökörség, hogy kínai. Ez egy nemzetközi maffia által gyártott vírus, most kísérleteznek, hogyan lehet Bill Gates tervét megvalósítani..)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.