Balcsi-pancsi Olgával

Blog VBT

Van még néhány hetem. Addig simán kigyúrom magam. Mennyi lehet időben egy kockahas? Napi három felülés, öttel kevesebb kávé, reggel-este félmaraton. Merthogy Olga igent mondott. Már persze nem úgy igent, ahogyan én se úgy kértem őt, hanem hát… hogy is mondjam? Nyaralunk, na! Feltéve, ha van védettségi igazolványa. Mert nekem van! És már tényleg csak ez az egy akadály van. Ha ez is elhárul, jöhet a mehet!

***

Az úgy kezdődött, hogy Olga írt egy posztot:

„Egy év után újra Balaton! Tavaly végigjártam és megmutattam nektek, hogy hány kemping, szálloda, kikötő került már a fidesz-haverokhoz. A part egy részét már lenyúlták. Mielőtt a vizet is ellopják, zavarjuk el őket! #2022_kormanyvaltas #kalmanolga”

*

*

Amire én válaszoltam:

„Drága Olga! Tavaly végigpancsoltam teljesen ingyen az egész Balatont a szabadstrandokon. Nézze, ha akarja, idén leszek én a GPS-e, nem szégyen az, ha nem tud arrafelé tájékozódni. Még a kedvesemet is viszem, nehogy hírbe hozzák magát egy “prosti sráccal”. Higgye el, olyan helyekre viszem el magát, hogy ámulni fog! Megfizethető szállás, olcsó lángos, miegymás. Gondolja meg, komoly az ajánlatom!”

*

*

Aztán szó szót követett:

*

*

Most meg itt tartunk. Hogy megyek Kálmán Olgával a Balatonra.

Csak előtte kéne írni egy szabálykönyvet. Mondjuk, hogy ha találok egy szabadstrandot, kétszer kimarad a dobásból. Vagy, hogy egy Mészáros Lőrinc tulajdont simán közömbösít egy Gyurcsány (és a haverok) tulajdon. Aztán a végén összeszámoljuk, kinek volt igaza. Szóval nagyjából olyan lesz, mint a pokemon-vadászat.

Azért a bónuszokról se feledkezzünk meg! Mert ez a fránya Mészáros mindenféle kedvezményekkel dobálózik, csak úgy felelőtlenül. Kedvezmény az egészségügyieknek, kedvezmény a közalkalmazottaknak, kedvezmény a nagycsaládosoknak… Komolyan, mint aki szándékosan nem akar meggazdagodni!

Na és persze közben folyik majd a lángos-ár-csata. Melyikünkké nagyobb, melyikünkké olcsóbb? Etalon-méterrúddal lemérve az átmérő, Michelin-csillagos szakáccsal ellenőrizve az íz és a konzisztencia.

Mindezt persze szigorúan szakmai alapon. Mert az ember kicsit nem figyel, aztán exfideszes exnáci fideszesből rögtön ott találja magát az ATV Egyenes beszédében Egonnal szemben, onnan meg már nincs visszaút a lejtőn.

Na, majd figyelek, hogy mindent jól csináljak. És persze kedvesem pedig rám figyel közben, éles szemű gardedámként.

Jaj, nagyon várom már!

***

És úgy egyáltalán! Az effajta közös nyaralgatások, kirándulások, természetjárások elképzelhető, hogy sok régi konfliktust feloldanának. Vagy épp közösen rájönnénk, hogy a konfliktusok csak a fejünkben léteznek. Ki tudja? Nem tudhatjuk biztosan, hogy nem pont így van-e.

Elképzelem például, ahogy ősszel tököt gyalulok a közmunkás Hadházy Ákossal. És közben jókat beszélgetünk az élet nagy dolgairól. Miközben a tökeinket gyalulgatjuk.

Vagy kocsmatúrázunk egy nagyot Gyurcsány Ferenccel, és megmutatom neki a Kelenföldi pályaudvar restijét, ahol mindig olcsó a hulladékpia, és mindig kapható mindenízű gyros. Aztán átruccanunk nosztalgiázni a Deákra, ahol 2006-ban kipróbálta, mennyire rontja a látást, ha szemgolyó helyett gumigolyó kerül az arcüregbe.

***

Megannyi lehetőség! Megannyi óriási potenciál! Ám valami azt mondatja velem, hogy mindez csupán talmi ábránd. Pont, mint amikor két éve már az időpont is megvolt Puzsérral a Mika Tivadarban a közös estünkre, aztán az utolsó pillanatban megfutott…

Na, de lesz, ahogy lesz! Ha Olga végül mégse vállalja be a közös nyaralást, legfeljebb lemegyek kettesben a párommal. Naná, hogy Mészáros Lőrinc valamelyik szállodájába! Hiszen ott mindig van kedvezmény, mindig pompás a kiszolgálás, és mióta a kormány a Szép-kártyák közötti átjárást is biztosította, valamint védettségi igazolvány birtokában minden szolgáltatást alanyi jogon élvezhetek, arany életem lesz.

() VBT ()


8 hozzászólás “Balcsi-pancsi Olgával

  1. Mucikának fel kell hívni a figyelmét, hogy akik nem szeretik, nem tisztelik eléggé a Balatont, meg úgy általában Magyarországot, azok könnyen “befürödnek”, a magyar tenger nem mindenkivel méltányos (H.Á).

  2. Liburnyákot meggyőzni?
    Reménytelen dolognak tartom. Ám legyen hozzá szerencséje. Én biztosan nem rontanám el a szabadidőmet.

  3. A tihanyi MUOSZ üdülőt most adták el egy nem NER-es társaságnak. Vajon nekik honnan volt pénzük? És a Hunguest régi tulajdonosai (szigorúan nem NER-esek!) miből vették meg potom pénzen pár évtizeddel ezelőtt azokat a szállodákat, azelőtt a NÉP TULAJDONÁT??? Megkérdezték akkor a népet, hogy el akarja-e kótyavetyélni a köztulajdont a volt komcsi garnitúrának?

  4. Tamás! Olgát nem kell megtoszni. Vannak szebb, engedékenyebb lányok a balfélen is.

  5. Kemping tényleg jóval kevesebb van, mint az én ifjú koromban volt. Ja persze, nem jönnek endékások és csehszlovákok. Ma már igényesebb a közönség, nem fog sátorban nyomorogni, kukoricásban kakálni.

  6. Én már a 70-es évek végén kezdtem sokallni a vízparti vikendházak gyarapodását. Nem pártüfdülők voltak, magánházak. A Zamárdiban lévő kempingnél is feltöltöttek két kilométer hosszan területet, nádat írtottak és vagy 30 házat építettek. A Déli part átlagban 100-300 méterrel lett feltöltve sokfelé és kisbirtokosok százai építettek közepes minőségű, vagy inkább az alatti nyaralókat csekély fantáziával és teljesen összehangolatlanul. Az önkormányzatok vezetőinek zsebe ki lett alaposan töltve 5-15 milliós igénytelen, elfuserált nyaralók építtetőinek csúszópénzével. Tudatos tájrombolás folyt a déli partszakaszok feltöltésével.

  7. KÁLMÁNKA MEGFELEDKEZETT RÓLA, HOGY A Balaton- i vagyonszerzésben, bizony élenjárt Főnöke, az a FEHÉRJEHALMAZ Szeszkredenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük