Ez az ember MINDENRE alkalmatlan!

Blog VBT

47 másodperc nem sok. Ám mégis elég arra, hogy akár ennyi idő alatt is kiderüljön valakinek a totális alkalmatlansága a politikai pályára. Fekete-Győr András pártelnök bő háromnegyed perc alatt bebizonyította, hogy fordítva ül egy döglött lovon.

***

A pártelnök, úgy is, mint az oltásellenes ellenzék egyik kistérségi szószólója, a balos brigád fiatalosch tagja, a napokban Facebook-szózatot intézett honi fiataljainkhoz. (KLIKK IDE!)

*

*

„Kedves 16 és 17 évesek! Biztos tudjátok, hogy a mai naptól ti is elmehettek oltani! Mégpedig nem is akármilyen vakcinát fogtok kapni: a Pfizert, ami, mindannyian tudjuk, hogy a magyarok kedvenc védőoltása. Na, most nemcsak azért fontos, hogy be legyetek oltva, hogy elmehessetek szabadon gyúrni, kocsmázni, Balatonozni, bármit csinálni, hanem azért is fontos, hogy mi teljes társadalmilag biztonságban legyünk. Örülök, hogy most ti kerültek sorra (sic!), és arra kérlek titeket, hogy ne féljetek a védőoltástól, én is beadattam magamnak, semmi bajom, nem lett tőle, sőt! Tök jó érzés ezzel létezni, és menni, amerre csak szeretnék. Úgyhogy ti is éljetek vele. Számítunk rátok!”

***

Kedves 16 és 17 évesek!

Én ugyan nem vagyok pártelnök, de néhány dolgot hadd tegyek tisztába ezzel a beszéddel kapcsolatban!

1.

Először is NEM mehettek el oltani! Az, hogy TI oltsatok, komoly előképzést igényel. Ellenben felvehetitek az oltást, vagy mai szóval élve oltakozhattok. Tehát beadathatjátok magatoknak a vakcinát. El lehetne intézni annyival a történetet, hogy valószínűleg nyelvbotlásról van szó. Ez azonban nehezen hihető, tekintve, hogy a két napja, május 10-én felkerült poszt feliratában is oltás szerepel.

2.

A Pfizer nem olyan, mint az ország tortája, vagy a kedvenc ruhamárkád. Szóval nincs olyan, hogy a magyarok kedvenc védőoltása. Egész egyszerűen a tudósok arra jutottak, hogy ez a vakcina felel meg a legjobban számotokra. Ha tehát apu vagy anyu AstraZenecát vagy Szputnyik V-t kapott, ne ijedjetek meg, ők nem valamiféle másodrendű állampolgárok.

3.

Nyugi, mi se vártuk ki a kocsmatúrákkal, hogy belépjünk a felnőttkorba. De azért a szüleink se mondták, hogy nesze, fiam, itt egy ezres, basszál be éjjel, aztán, ha hazamászol, jól kihányod magad, oszt jóvanazúgy. Jogszerűen tehát NEM mehettek el kocsmázni. Ha van védőoltásotok, ha nincs.

Bár ad némi reménysugárt nektek az a tény, hogy Szilágyi György, a Momentum szélsőjobbos szövetségese a Jobbik színeiben már 2020 decemberének közepén kezdeményezte, hogy a választói korhatárt az Országgyűlés csökkentse 16 évre. Ehhez a kezdeményezéshez azóta számos baloldali platform csatlakozott. S ki tudja, ha ilyen ütemben „modernizálódik” a társadalom, az újsütetű politikai kultúra később 14, majd 12 évre csökkentheti a választói korhatárt, ezzel arányosan pedig 12 majd 10 évre a szexuális belegyezés korhatárát.

***

Ez a trend számomra elképesztő és felkavaró. A baloldali előválasztás miniszterelnök-jelöltjei között megtalálhatók kommunista gyilkosok kommunista unokái, rendszerváltáskor az országot szétlopó oligarchák, beszédképtelen, retorikai nulla félműveltek, valamint virsliző, parizerező, exnáci populisták.

Nincs ennek más tanulsága, mint hogy új ellenzéket (v.ö. új baloldalt) építeni képtelenség a régi összetevőkből.

Mert hiába akartunk Wellington-bélszínt készíteni, ha darált korpa, víz, disznótáp, főtt krumpli és csalánlevél áll a rendelkezésünkre, abból bizony nem lesz más, csak moslék.

() VBT ()

Kiemelt kép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

14 hozzászólás “Ez az ember MINDENRE alkalmatlan!

 1. Varga Bíró Tamás nagyon jó írást tett közzé. Olvasva eszembe ötlött: nem kellene hazánk fiataljait több lényegre törő, az igazságtartamakat világosan feltáró, okosan érvelő és meggyőző írásokkal mielőbb megtalálni? Persze azt előbb ki kell találni, hogy milyen formában és hol…

 2. Nem lehet nyelvbotlás,hanem a Mi anyanyelvünket nem ismeri ez a külföldi ügynök.

 3. Nem véletlenül akarják leszállítani a korhatárt. Amikor ez a szemét csótány szétrombolta az országot ők még a csattogós lepkét tolták az udvaron, fogalmuk sincs a rombolás mértékéről. Tiszta átverés az egész, szavazatgyűjtés.

 4. Fekete-Győr írása sok mindenről árulkodik. Először is, hogy buta ember, tele van a szöveg helyesírási hibákkal (a balatonozni főnévi igenévként nem nagy betű, a “ti kerültek sorra” elírás, “semmi bajom, nem lett tőle” – felesleges a vessző,), valamint nem világos, kit akar a 16 éves gyerekekkel beoltatni. Másodszor rendetlen és összeszedetlen, még arra is lusta volt, hogy ismét elolvassa a szövegét hibák után kutatva. Talán úgy gondolta, egy 16 -18 éves gyerek nem tud helyesen írni, fogalmazni, annak jó lesz ez is. Hát nem jó!

  1. “Balatonozni”.. Aki ilyen ostoba dolgokat mond az nincsen tisztában a magyar nyelvvel.

 5. Seggfejekre azért van szükség, hogy a szellemi leépültséget be lehessen mutatni egy példával.

 6. VBT írása ismét nagyon jó, bár semmi újat nem mondott vele. Negresku Andreskuról eddig is tudtuk, hogy egy külföldi ügynök, aki egyáltalán nem ismeri a magyar nyelvet, sőt a magyar néplelket sem. Ezért aztán semmit nem tud nekünk mondani, puffogtatja a tartótiszt által előírt szöveget. Ha fiataljaink kicsit is hasonlítanak rá, akkor nagy bajban vagyunk.
  Nagyon hiányzik VBT a Pesti Tv-ből. Kifejezetten alkalmasnak tartom arra, hogy fiatalokat megszólítson és felvilágosítsa őket a becsületről, tudásról, a politikai realitásról.

 7. Ez a malőr is tökéletesen mutatja: FegyŐr egy kitalált figura, odalökték a színpadra, mert hasonlít a koncsitavurslira. Megírják számára a dalt, de tehetségtelen, hamisan énekel. Nemsokára ki is pontozzák a versenyből.

 8. Fekete-Győr ekézése kontraproduktív, a baloldalon sem veszik őt komolyan. Dobrev, Jakab és Karácsony között dől el a valódi küzdelem, de önmagában egyikük sem elég potens Orbán leváltására. Csak a passzív szavazók megnyerésével lehet elég szavazatot szerezni a választás megnyeréséhez.

 9. VBT melto utodja tudna lenni Kerenyinek! Minden nap hianyolom a “Szerintem” musorat!
  Tamas, nagy szuksegunk volna Rad, gondold meg!

 10. Vannak országok ahol fegyőr tápláléknak elmenne, és a bennszülöttek kellő ideig főzve meg is ennék. Nos oda kellene őt eladni, a befolyt hasznot betenni a pártkasszába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük