Azonosítatlan röfögő tárgy

Blog VBT

Miután az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa utasította a Védelmi Minisztériumot, hogy bizonyos UFO-észlelések aktáit tegye nyilvánossá, megindultak a találgatások, hogy vajon hol van az a bizonyos igazság: odaát-e, vagy még odaátabb? Egyvalamiről viszont elfeledkezni látszik mindenki: az azonosítatlan röfögő tárgyakról!

***

ÖKRÖSSZEKÉR ÉS ŰRRAKÉTA

Sebes Gábor barátom és kollégám (ritka konstelláció!) remek cikkben (KLIKK IDE!) számolt be arról, hogy hol tart jelenleg az UFO-mizéria? S hogy egyáltalán nem kizárt, hogy ezek a bizonyos, minden ismert és/vagy bevallott földi technikánál nagyságrendekkel fejlettebb repülő tárgyak idegen eredetűek.

Bevallom, én magam is azt hittem, hogy az UFO-akták feloldásának első fázisában nyilvánosságra került dokumentumok mostanra hatalmas szenzációvá dagadnak; hogy szakértői vélemények és ellenvélemények csapnak majd össze, hiszen e dolog professzionális és mielőbbi kivizsgálása az emberiség írott történelmének legfontosabb kérdésére adhat választ, vagy egyáltalán segíthet megfogalmazni azt a kérdést, amire érdemi válasz adható.

Ehhez képest a történet megmaradt bulvárszinten. Még maguk az avatott szakemberek is csak idegenkedve nyúlnak a témához, gondolom, azért, nehogy szakmai körökben kóklerséggel vádolják őket. Más magyarázat nemigen lehet arra, hogy miért nem összpontosítjuk minden energiánkat annak kiderítésére, vajon megfigyelnek-e minket? S ha igen, mi célból, valamint miért nem próbálják felvenni velünk a kapcsolatot?

Utóbbira talán adhat némi magyarázatot az a Sebes Gábor cikkében található adat, ami annyira megdöbbentő, hogy elsőre szinte felfoghatatlan: az azonosítatlan repülő tárgyak manőverezési sebessége. A hiperszonikus objektumok ugyanis jóval az emberi szervezet által kibírható 9G-s, de még a vezető nélküli harci gépek maximális terhelhetőségét jelentő 16G-s gyorsuláson is túltesznek, méghozzá nem is akárhogyan! 600G-s gyorsulással manővereznek! Ez a technikai különbség pedig legalább akkora, mint ami az ókori ökrösszekér és az űrrakéta között van.

Jó, perszem, tudom, most törtük le a harmadik hullámot, és különben is, a világ el van foglalva a Too hot to handle újabb évadának történéseivel, ráadásul kijött az ősszel mozikba kerülő Sopranos crossover-film trailere is. Ha pedig misztikus és érthetetlen dolgokra vagyunk kíváncsiak, elég, ha eltöprengünk azon, hogy hova a csudába tűnt Greta Thunberg, vagy mi a bánat az a méhlegelő?

SÜN! SÜN! SÜN!

Ez az egész ezzel a megmagyarázhatatlan közönnyel, ezzel a mérhetetlen passzivitással kicsit olyan komikumba csapott át, amit Kalocsán éltünk át katonatársaimmal éjszakai őrség idején.

Azt ugye megszoktuk, hogy a disznótelep magasságában éjjel 11 óra tájt lehet számítani némi mozgásra, mert a kerítés lyukán olyankor szökött ki rendszeresen disznópásztori minőségben dolgozó katonatársunk, hogy üres málhazsákját odakint telipakolja sörrel, borral, pálinkával, amit aztán viszonylag olcsón adott tovább nekünk.

De az egyéb, megmagyarázhatatlan eredetű gyors éjszakai léptek, valamint az idegesen szuszogó, horkoló „emberi” hangok csak az alatt a más félév alatt, amíg ott katonáskodtam, három esetben fajultak el annyira, hogy az őrkatona célzott sorozatlövést adott le a hang irányába, amikor az sokadszorra sem reagált a „fegyverhasználat alapjául szolgáló cselekmény abbahagyására irányuló felszólításra” (v.ö. Állj, vagy lövök!)

Így lett bestiálisan szétlőve néhány szegény sünike, akik éjszakai állatok lévén éjszaka mozogtak, mozgásuk közben pedig szakasztott olyan hangokat adtak ki magukból, amiket akár egy ember is kiadhatott volna.

Hogy miért írom le mindezt?

Csak azért, mert ilyenkor az őrnek az orifonon, azaz a zártláncú rádión azonnal jelentenie kellett az őrszobán lévő őrparancsnoknak a fegyverhasználatot, mire kijött az őrparancsnok a járőrrel és a váltótárssal, az őrt leváltották, szóltak a laktanyaügyeletesnek, aki szintén a helyszínre érkezett, majd közösen rekonstruálták a történteket. Ezután az őrt az őrszobára kísérték, ahol szemrevételezték fegyverét, a fegyverében lévő tárat, valamint a tártáskában lévő tárakat, aztán naplóba vezették a hiányzó lőszerek számát, megszondáztatták a katonát, stb.

Biztos vagyok benne, hogy az amerikai pilóták minden UFO-észlelésénél ennél a procedúránál sokkalta komolyabb kivizsgálás történt, pláne akkor, ha a pilóta a vadászgépéből netán célzott lövéseket is adott le az azonosítatlan tárgyra.

HANGYAFARM ÁLLATKÁI

Ehhez képest az akták titkosításának megszüntetése után kaptunk néhány elmosódott felvételt, pár beszámolót, valamint rengeteg lebegtetést, hogy hát van ott még, ahonnan ez jött. De semmi komoly, semmi érdemi, semmi olyan nem látott napvilágot, amire megindulhatna egy össznemzeti tudós csapat, s végre pontot, vagy legalábbis pontos vesszőt tehetnének az ügy végére.

Mert jelenleg ott tartunk, hogy amennyiben a 600G-s manőverezési gyorsulás valós adat, s amennyiben ez többször is megtörtént, tehát nem légköri zavar, gömbvillám, vagy tudom is én, micsoda okozta, akkor valakik valahonnan ideértek, és megfigyelnek minket. Ezt a folyamatot pedig azokhoz az úgynevezett hangyafarmokhoz tudnám hasonlítani, amit egyes emberek kedvtelésből, homokkal feltöltött terráriumban rendeznek be rovarkolóniájuknak.

Erről a hangyafarmról azt kell tudni, hogy létrehozója csak látszólag nem avatkozik bele a történésekbe, valójában pont, hogy ő indítja be a kolóniát azzal, hogy a saját kezével kialakított és teljes mértékben kontrollált élőhelyre teszi az általa vásárolt vagy befogott hangyakirálynőt.

Távol álljon tőlem, hogy ezen a nyomvonalon haladva ontológiai fejtegetésekbe bocsátkozzam. De az mégis csak megdöbbentő, hogy mi, lehetséges megfigyeltek kezdünk tudatára ébredni lehetséges megfigyeltségünknek, s ez nem igazán vet visszhangot kollektív tudatunkban.

Feltéve, de nem megengedve, hogy az általunk elérhető 16G-s gyorsuláshoz képest a 600G-s gyorsulás akkora fejlettségi különbséget jelent, mint amekkora különbség van az ókori ökrösszekéren haladó paraszt és az űrállomáson dolgozó asztronauta között. Ha tehát mi csak piciny hangyatudatúak vagyunk hozzájuk képest, az is lehetséges, hogy a kapcsolatfelvételi kísérlet már megtörtént, csak mi nem fogtuk fel.

***

Amit tehát eddig kaptunk, az se nem bizonyíték, se nem további kérdések feltevésére alkalmas dokumentum, hanem amolyan NatGeo-s bohóckodás, ami tudatosan tartja a sciente fiction talaján a témát.

Közben pedig reménykedhetünk abban, hogy megfigyelőink (már, ha vannak egyáltalán) nem találják úgy, hogy eleget bohóckodtunk már a nukleáris hadászattal, hogy aztán kegyesen szétlapítsanak minket egy bazinagy űr hüvelykujjal, mielőtt még nagyobb bajt csinálunk az univerzumban.

() VBT ()


3 hozzászólás “Azonosítatlan röfögő tárgy

 1. Mielőtt a szuperhívők nyomban közölnék, hogy egyedül a Föld bolygón teremtett Isten reá hasonlító lényeket, azért nemtom, de nincs a Bibliában, hogy Isten nem gondolta meg magát, és látva mit művelünk egymással Káin és Ábel óta, nem teremtett a sokmilliárdnyi hasonló bolygók némelyikén valamivel békésebb és intelligensebb, javított homo sapiens változatot, akik folytonos háborúk és állandó újraépítés helyett már képesek jóval fejlettebb technikával minket figyelni.
  S ha más fajok erkölcsösebbek mint mi, akkor azt is tudják, hogy nem illik vagy egyenesen tilos a világűr etikája szerint más élőlények életébe beleszólni.
  Nagyon jó a hangyafarm hasonlat. Elvégre mi sem tudunk, de nem is akarunk parancsot adni a hangyamamának vagy sokezer gyerekének, miképp fejlődjenek, egyrészt mert nem értjük a nyelvüket, másrészt meg minek, akkor nálunk fejlettebb civilizációk sem szólnak bele a mi életünkbe.
  Jobb esetben gabonakörökkel írnak valamit, vizsgálva, ha megfejtjük, akkor írunk vissza nekik, és így elkezdhetünk kommunikálni, de mivel lüke kölykök kivagyiságból mindenfélét beletaposnak ebbe az amúgy szellemes palatáblába, legyintenek, hogy az emberiség még nem elég érett.
  Matematikailag kizártnak tartom, hogy sokmilliárdnyi csillag mégsokabb milliárdnyi Föld-szerű vizes bolygóján sehol se alakult ki civilizáció, csak a mienk. Márpedig akkor sok lehet, aki el is indult világot látni. Mi is ezt tesszük a minapi kínai űrhajósokkal meg a Mars kolonizálási vágyával.
  Az, hogy nem jelentkeznek be az idegenek hivatalosan, jó okuk van: túlságosan agresszívak vagyunk, és sokan kíváncsiak lennének megnézni, milyenek ezek az idegenek felboncolva. Másrészt, ha Kolumbusz előtt Amerikában nem volt influenza, merthogy önállóan fejlődő biológia révén ez az addig ott ismeretlen vírus sok indiánt kiirtott, akkor mennyire más lehet egy egész más naprendszerű bolygó faunája, vagyis az ufóknak halálos lenne a legkisebb, nekünk akár hasznos baktériummal való találkozás is.
  De legfőképp valszeg nem is tudnak minket rabszolgává tenni, megtámadni vagy itt uralkodni az idegenek, mert a Föld védelem alatt áll sokkal fejlettebb és erkölcsösebb más civilizációk törvényei szerint, és ezért hagynak minket saját módszerünkkel fejlődni, avagy kipusztulni.

  Egy dolog azonban elgondolkodtató ezzel az évek óta lebegtetett, “Rövidesen mindent elárulunk a földönkívüliekről” jelenség kapcsán: Valszeg attól félnek, hogy egy hiteles bejelentés hatalmas pánikot keltene, avagy dührohamot az amúgy is könnyen felbosszantható iszlám és egyéb vallások híveiből.
  Másrészt én sokkal jobban félek attól, hogy egy ilyen bejelentést azért tesznek majd a Háttérhatalom fizetett csicskatudósai, hogy előkészítsenek egy megjátszott, afféle “Függetlenség napja” c. filmbeli ufó támadást, és ezzel ráhozva a frászt az emberiségre azzal a hazugsággal, hogy csak egy világkormány anyagi és pénz, meg mindenféle javak összpontosításával, statárium bevezetésével, ellentmondók lágerbe zárásával és felkoncolásával egy rabszolgabirodalmat alakítsanak ki.
  Nem a földönkívüliektől kell félnünk, vagy a segítségükre várva semmittenni, hanem szólni Bidének és gazdáinak, hogy így is mindenük megvan, ha unatkoznak, akkor se az emberiség bosszantásában, megalázásában, letérdepeltetésében leljék mindennapos élvezetes szórakozásukat, hanem fogják vissza magukat, mert ha mi kipusztulunk, ők is ki fognak, s inkább csináljunk egy új hatalommegosztási egyezséget…

 2. Az ott töltött 1,5 év alatt egyszer ittam a “kondásborból”,utána évekig nem tudtam ránézni sem a borokra. 🙂
  Sünnel magam is találkoztam,főleg a hangos szuszogása volt “emberi”. Bár én nem lőttem.
  Az UFO kérdést pedig konkrétan hiteltelenítették a TV sztárok. A renccerváltás idején volt egy videókazetta,ami közkézen forgott. Inkább kételyeket keltett bennem.
  Valamiért az volt az érzésem (megnézés után) ,hogy ezek az űrlények SZÁNDÉKOSAN veszik fel a kapcsolatot az “egyszerű észjárású” emberekkel. S az atomtudósokat kerülik,esetleg ezek a tudósok nem akarják magukat égetni egy UFO históriával.
  Szóval tudja a fene.

 3. Az UFO-k létezésének legfényesebb bizonyítéka az általuk elrabolt Pataky Attila mulatós karrierje. Értelmes rocker soha nem süllyedne ilyen mélységbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük