Azt hiszem, végünk van…

Blog VBT

Azt hiszem, végünk van. Mármint nem nekünk, magyaroknak, hanem nekünk, emberiségnek. Hogy mindezt mire alapozom? Természetesen a Szabad Világ vezetőjének (két perces röhögőroham), az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Joe Bidennek a legújabb megnyilatkozására.

***

Történt, hogy a jó öreg Joe, aki már az Arkant is Sasnak mondja, megnyilatkozott a CNN nevű szélsőliberális protokommunista adó egyik fehérházi közvetítésében. Hogy pontosan milyen apropóból, arról legalább annyira nincs fogalmam, mint Biden elnöknek.

A lényeg, hogy valamiféle ceremónia keretén belül egy öltönyös afroamerikai férfival kezdett kedélyesen beszélgetni. Ezt arrafelé small talknak hívják, esetleg a Mr. President esetében Alzheimer-conversation-nek. (KLIKK IDE!)

Na de leírom inkább a beszélgetést:

***

BIDEN: Te, te, te, te megkaptad az oltást?

FÉRFI: Igen.

BIDEN: Jól vagy? Mármint alszol? Nem, működik. Vagy. Tudod. Vagy, vagy, vagy, vagy az apa és az anya. Vagy, vagy, vagy, vagy a szomszéd. Vagy amikor templomba mész. Vagy amikor… Én, én, én, én komolyan mondom. Vannak megbízható beszélgetőtársak. Azokra az emberekre gondolok. Ha a gyereked meg akarja tudni, hogy volt-e ember a Holdon, vagy akármit. Vagy tudod, hogy azok a földönkívüliek itt vannak-e vagy sem. Kivel beszélnek azokon a gyerekeken kívül, akik szeretnek erről beszélni?

***

Ezt mondta.

A szájával.

Közben pedig úgy vizslatta a képhatáron kívül elhelyezkedő közönséget, mintha azt akarná megtudni, hogy vajon ő egy mazsola-e, amit belesütöttek egy foszlós kalácsba, vagy ez inkább az olimpia távolbamondás döntője, ahol minden szónak súlya van?

Kicsit hiányzik, hogy nincs a mobilomon egy olyan Pegasus fordítóprogram, ami segít értelmezni a rejtett tartalmakat. Ki tudja? Talán ennek a beszédnek a sorai között olyan komoly mondanivaló lakozik, ami alapjaiban rengeti meg a világról alkotott képünket!

Egyelőre csak az a biztos, hogy ennek az embernek a mutatóujja bármikor hozzáérhet az atomgombhoz. És sovány vigasz, hogy szerintem, ha meg akarná nyomni azt a gombot, jelenlegi állapotában olyan testrészével próbálná, amin abszolút nincs köröm.

***

A dolog azért kiváltképp érdekes, mert amíg mi itt Európában  gyermekvédelmi és migrációs kérdésekről vitatkozunk, addig Oroszország fegyverkezik, Irán fegyverkezik, Kína fegyverkezik (s melléküzemágként szuperhatalommá válik), Észak-Korea olyan instabil, mint Gyurcsány Ferenc délután 3 órakor, a Közel-Kelet pedig lángokban áll.

Utóbbi persze ennek a drága jóembernek köszönhető, akinek most már tényleg kijárna egy Nobel-békedíj, hiszen hivatalba lépése után legalább három hetet várt, és csak utána kezdett mindenre mindennel lövetni.

Ami, így utólag teljesen érhető, mert amint Biden mondotta volt, a gyerekek és a templomba járó földönkívüliek sosem tudják, kivel beszélhetnének egy jót a Holdra szállásról.

***

És tudták, bazmeg! Már akkor tudták, hogy síkidióta fasztarisznyát választanak meg, amikor még el se kezdődött a kampány! És ez az ember (?) volt a legjobb alternatívájuk Trump ellen. Egy csendes idióta, aki bármikor átcsaphat dühöngő őrültbe.

Márpedig ha az USA-ban alkotmányos válság lesz, akkor alapjaiban rendül meg a demokráciába vetett hite sokaknak!

S végül azoknak lesz igazuk, akik régóta mondják, hogy az illiberális, vagy nem hagyományos demokrácia, azaz egyfajta kevert politikai berendezkedés az egyetlen, ami kivezetheti a Föld országait abból a sanyarú, már-már tragikomikus helyzetből, amibe a liberális demokráciának hívott gnóm taszította.

***

Addig viszont mindenkit arra kérek, hogy templomba menet mindenképp keressen maga mellé egy olyan gyereket, akinek kedvenc témája a Holdra szállás!

() VBT ()


11 hozzászólás “Azt hiszem, végünk van…

 1. A liberális gépezet bidén keresztül mutatta be, hogy akár egy igazi makogó majomból is tud elnököt csinálni az amerikaiaknak! És közben röhög rajtuk, hogy : Látjátok csöcsik? Ezt is megtehetjük veletek!

 2. A nagy amerikai álom.
  Persze lehet hogy idővel rémálom lesz, de addig is érezzük jól magunkat itt, ha már a lehetőségek hazájában nem lehetünk.

 3. Van itt egy vaskos tévedés. Az a bizonyos táska, plusz a kódok nem indítják el az atomtámadást! Ez csak egy sürgős parancsot ad a fegyveres erőknek. Nos kétlem, hogy a vezető tábornokok nincsenek tisztában azzal, hogy Biden hülye. Másfelől a parancs végrehajtásának ódiumát senki sem fogja vállalni az ötszörös overkill birtokában, mert tényleg képes Amerika is az egész világot teljesen megsemmisíteni önmagát is beleértve.
  Biden hülyesége csak arra jó, hogy a félelmetes bestia, Kamala Haris az tegye amit jónak lát.
  https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/senator-kamala-harris-speaks-to-her-supporters-during-her-news-photo-1605540979.?crop=1.00xw:0.752xh;0,0.166xh&resize=480:*
  Nézzék ennek a tigrisnek a fogait! Brrr.

  1. Egy nagyon erős ország vezetője megteheti, hogy ilyeneket szóljon.
   Külföld: Szemben Sztálinnal – NOL.huhttp://nol.hu › 20131102-szemben_sztalinnal-1423435
   2013. nov. 2.
   A második világháború alatt és azt követően is Moszkvában dolgozó brit tolmács, Hugh Lunghi a XX. század legfontosabb tanácskozásai közül jó néhánynak volt a szemtanúja. A BBC History most megjelent számában beszámol arról, hogy „a három nagy” találkozóin Churchill oldalán milyen benyomásokat szerzett.. A cikk teljes terjedelmében a BBC History novemberi számában olvasható.
   Ami pedig Churchillt illeti, egyszer így nyilatkozott a bolsevik diktátorról:
   „SZERINTEM SZTÁLIN AZ EGYIK LEGHUMÁNUSABB EMBER A VILÁGON.”

  2. Ki mondta, hogy az amerikai elnökök 100%-os emberek? A szovjet elnök, Nyikita Hruscsov cipővel verte a pultot.. A világ a hülyék kezében van és ez lesz a veszte.

 4. Eleve az volt a cél, hogy Kamala legyen az USA első elnöknője / ha nő, ha nem /. Nagy valószínűséggel saját jogon nem ment volna neki, de egy tök debil alelnökeként…..
  És Biden megválasztása sem történt volna meg az orbitális csalások, a konzervatív vélemények, hangok szinte teljes elhallgattatása nélkül.

  1. Manókám te megrekedtél a 21. században. Ma már nincsen olyan, hogy férfi, vagy nő. Sőt tilos észrevenni, ha hasonlít egy férfira, vagy nőre. Ha szoknyát hord és kilátszik a szőrös fasza akkor éppen megvalósítja magát.

 5. Nagyon szórakoztató az öregúr, valószínűleg nem tud róla de van egy alteregója Magyarországon, bizonyos Gyurcsány Böszme. Egy nagy nézettségű show-műsort lehetne építeni rájuk, hagyj kacagjon a világ apraja-nagyja.

 6. Az unokámmal épp most beszélgettem az ufókról, nagyon értelmes volt a beszélgetés. Ja, ő csak 8 éves, talán Bide még nincs annyi?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük