Vasárnap esti anzix „a mocskos orbáneumból”

Blog VBT

Akar a nyavalya állandóan írni. Aztán a dolgok csak úgy megtörténnek vele, és muszáj kiadnia magából, mielőtt a gondolatrák kikezdi az elméjét. Így esik, hogy az ember elmegy a boltba 17 óra 40 perckor. Vasárnap. Hát ki hallott már ilyet?

***

És tényleg ki hallott már ilyet, mert a biztiőr ott kiabál sürgetően a bevásárlókocsijukat tétován tologató jövevényekhez:

– Lehet sietni! Nem nyolcig vagyunk ma, hanem hatig.

Jesszusom, hát ezt jól elnéztem. Na, mindegy! Irány az árupolcok, pakolok mindent, amit csak látok, s amire úgy érzem, szükségem van. Csak remélni tudom, hogy olyat is veszek, amiért jöttem. Igen, volt már, hogy kenyérért indultam, és valahogyan jégkrém lett belőle. Hogy ez most korai vagy kései elhülyülés, csupán attól függ, hogy ki hány évesen olvassa?

Persze ebben az időzavarban nagy szerepet játszik, hogy előző nap is hajnalig dolgoztam, és most se néz ki másképp, boltba menni közben nem volt időm, de félórája a hűtőbe nézve választhattam, hogy szójaszószos margarint akarok-e enni, csak úgy magában, vagy savanyú uborkát, szintén a la nature?

Nézem az órám, igazi időmérő edzés, még van tíz percem, tolom rohanvást a kasszához a kocsit. Kettőben is állnak, az egyik néz maga elé, a másik felmos. Naná, hogy a maga elé nézőhöz sorolok, mire a felmosós keményen rám rivall:

– Ide, ide, ide!

Három „ide” pont kettővel több, mint amennyire szükségem van a megértéshez, de azért engem se kőbölcsőben ringattak, próbálok némileg szabadkozni:

– Jaj, elnézést, azt hittem, hogy ma nyolcig vannak…

– Nyolcig? Még a hat óra is sok! – szólal meg mellettem az időközben odakeveredett biztonsági őr. – Három bőven elég lenne.

– Ja, bőven! – bólogat a pénztárosnő, mire az őr rákontráz:

– Vagy vasárnap semmi! Régebben is szombat délután kettőig volt nyitva minden, aztán legközelebb hétfőn. Mégse halt éhen senki.

Miközben pakolom a dolgokat a szalagra, azért ezen elgondolkodom. Hogy vajon szegényeket ki kényszeríthette arra, hogy itt dolgozzanak, hogy ezt a munkát végezzék? Pakolásomat a pénztárosnő durva, recsegő hangja szakítja meg:

– Lehetne elpakolni!

Odanézek, hát látom, hogy, bár még nem végeztem a kipakolással, ő már a beolvasott árukat a szélre stócolva türelmetlenkedik. Miközben végzek a kipakolással és odamegyek elpakolni, az órámra pillantok:

– Öt perc múlva hat óra. Nincs senki mögöttem. Szerintem jó lenne, ha esetleg úgy mondaná, hogy „legyen szíves elpakolni”. Vagy csak egyszerűen megvárná, amíg magamtól megteszem.

Ezen egy kicsit meglepődik, majd szemrehányóan közli:

– Egész nap dolgoztam, a karom majd leszakad.

– Én is egész nap dolgoztam, és még nem fejeztem be mára. – válaszolom, mire az őr:

– Elég szomorú, hogy ebben a mocskos országban még vasárnap is dolgoznia kell az embernek.

Nem szólok semmit. Felesleges. Fizetek és eltolom a kocsit. De azért még hallom, amint a pocakos őr meg a… khm… erős csontú pénztárosnő arról beszélgetnek, hogy ennek a rohadt rezsimnek hamarosan vége lesz. Ennek az orbános országnak, ahol az emberek éhen halnak.

Csak tudnám, hogy ha egy élelmiszerbolt pénztárosa egész nap annyit dolgozik, hogy a nap végére leszakad a karja, akkor mi a baj? Megveszik az árut, de az éhségtől nem bírják kibontani a csomagolást? Vagy tévedésből a folyékony szappanra hiszik azt, hogy majonéz? Esetleg éhenhalásukkal akarják provokatíve demonstrálni, hogy Orbán egy geci?

***

Ez az egész olyan abszurd, akárcsak egy ellenzéki fake profillal vívott komment-szájkarate a Facebook-on: egy pénztáros, akinek a kezén rengeteg élelmiszer megy át, és egy biztonsági őr, aki mindezt látja, közösen arra a megállapításra jutnak, hogy itt már enniük sincs mit az embereknek.

Sem abba a hibába nem akarok esni, hogy elpufogtassam az „ez a világ megérett a pusztulásra” című frázist, sem azt nem akarom kihozni a történetből, hogy lám, mi magyarok ilyenek vagyunk. Mert az angol Ponty Python már 1969-ben is pont erre építette a „mit adtak nekünk a rómaiak” szkeccsét.

A megoldás rendkívül egyszerű. Az emberek időnként változást akarnak. És igen, néha azt akarják, hogy a rosszabb váltsa fel a jobbat, mert a jó nem elég jó, a rossz pedig egyelőre ismeretlen.

Szerencsére ők vannak kevesebben. Ezért nem félek 2022-től. Mert tudom, hogy amikor valódi tétje van valaminek, akkor az emberek jobbára az eszükre hallgatnak. Kétharmaduk legalábbis.

() VBT ()

Kiemelt kép: portfolio


22 hozzászólás “Vasárnap esti anzix „a mocskos orbáneumból”

 1. A pénztáros és a biztonságiőr kiugatták magukból milyen rossz ez a rezsim, minden nap emlékeztetni kell ezeket hogy kiknek köszönhetik hogy vasárnap is dolgozniuk kell. Adjanak hálát a jó Istennek hogy nem fogyatékosként kell élni az életüket.!!! Sajnálom azokat akik nem tudnak különbséget tenni a jó és a rossz között.!!! Úgy látszik az ellenséghez tartozóknak a rossz a jó.!!! Ilyenek a lelki szegények.!!!

 2. Fogalmuk sincs ezeknek a buta embereknek hogy például Angliában a napi 12 órás műszak a ” normális ” .Skóciában dolgoztam mint kőműves és az építésvezető minden szombaton monda ,holnap munka !Majd miután mi magyarok nem mentünk be hétfőn mindig megkérdezte ,miért nem dolgoztunk vasárnap ?Aztán mondtam, mi nem dolgozunk vasárnap. De 2002 -n Németországban dolgoztam és MINDEN szombaton be kellett menni .Majd 2007-l Hollandiában éltem nyugdíjazásomig, és minden szombaton dolgoztam 66 éves koromig ! Amugy el lehet menni egy hétvégére Londonba ,látható a toronydaruk mozognak és nonstop dolgoznak !

 3. A vasárnapi nyitvatartást nem az Orbán rezsim könyörögte ki,hanem pont ellenkezőleg elrendelte a zárva tartást (lévén vasárnap a keresztények pihenőnapja),erre hatalmas felháborodás keletkezett a mindnyájunk által annyira hőn szeretett ellenségünk által megtámogatva.
  Hiszen ki hallott már olyant,hogy a multi vasárnap nem tudja lekaszálni a kiemelkedő bevételeket?

  1. Még valamit.
   Ha már vasárnap,azért a vendéglők nyitva tartanak,és akár házhoz is szállítják az ételt,nemkülönben a pizzát.

 4. Szinte mindenki akivel szóba került a zórbán az mind tolvajozta g-ciszte. Akkor is amikor a keresete mint mentős vagy tanár de akár bolti dolgozó magasabb és dolgozHAT ( kleptó alatt mennyi is volt a munkanélküliség kishazánkban?) . “Ha munka van minden van”. A családi kedvezményekről a nyugdíj prémiumról stb ne is beszéljünk. Ennyit a kormány propagandáról, tudomásul kéne venni az emberek nagyrésze csak a liberális médiákból tájékozódik. Ha ez így marad 22-ben elvész az ország.

  1. A g…ző nyugdíjas, mikor kap mondjuk 10/20/… ezer forint nyugdíj prémiumot, fröcsög, hogy nem 20/40/… ezer forintot kapott, mert a többit ellopta a zorbán.

 5. Nem szeretnék a rossz hír hozója lenni, de nem vagyok olyan optimista mint a mi kedves cikkírónk. Nagyon sokan, ráadásul pont a gondtalanul élők akarnak szavazni a halálra (bocsi: a változásra).
  S miért? Ahogy helyesen írja, kedves Varga B. Tamás, mert a jóléttől (viszonylagos, egyhangú biztonságos megélhetésű jóléttől) “kalandvágyból” igénylik a változást.
  Az emberiség egésze is láthatóan unja a technikai fejlődés, az egészségügyi fejlődés okozta viszonylagos kényelmes jólétét, és láthatóan vissza akar térni valahova a rabszolgatartás olyan kb a történelem előtti évezredeihez, mert különben már leszámolt volna a Bilderberggel, és nem tűrné el, hogy mesterséges vírusokkal zsarolva ki tudja miket fecskendezzenek belé, vagy gyerekeket biztasson a “szabadság földjének” egyértelműen aljas söpredékekből álló, csalás miatt amúgy is törvénytelen kormánya, hogy jelentsék a saját szüleiket, pont azokat akik azért tiltakoznak az LMBTQPZ elmebetegek és világrohasztó provokátorok bandája ellen, mert meg akarják védeni csemetéiket egy korcsosító és fájdalmas műtéttől…
  Tudják, drága Orbánfóbiások és multikultis nyugati rokonlelkű bamba választópolgárok: azért régebben az embereknek a hibás döntésükben, miszerint rossz vezetőre szavaztak, s elhitték a meséket a megvalósítható alapjövedelemről meg a mindenki egyenlő szocializmusról, ők még nem próbálták ki, ezért nem érhette őket legalább az a vád, hogy nem tanultak a történelemből.
  DE ma, amikor elméletileg kötelező történelmet tanulni, és nem kell közben félni pestistől, tanulunk biológiát, fenn járunk az űrben, mi mentség van arra, hogy bevegyék a mesét Dobrev alapjövedelméről, a munkások iránti szeretetéről, mikor konkrétan tönkretették már az országot?
  S mi a mentsége annak az USA állampolgárok százmillióinak a “kommunista” lózungok elhívésében, amikor nem is olyan rég még vadászták a kommunista filmeseket, és gyűlölték a szocialista rendszereket?
  Hogyan nem lehet észrevenni, hogy a szép szabadsághazudás mögött mi készül?
  Fura hírek jönnek már az amúgy is fura Ausztrál kontinensről és Új-Zéland kistestvére felől: Tervezik, konkrétan a magántulajdon eltörlését, a covidoltást megtagadókat a rendőrség üldözi és veri, és persze ott is gőzerővel épülnek a “csak pár hétre, míg észhez tér, és hagyja magát beoltani” Recsk-féle koncentrációs táborok…
  A korábbi ember mentsége volt, hogy nem volt információs tájékozódása és még nem bukott meg az összes “emberszerető” társadalmi forma, ami példa intő jel lehet nekik, mint mondjuk a szülőföljelentgetős sztálini, felnőttkiirtó Pol-poti, az “Arbeit macht frei” stílusú hitleri, vagy a mi vidám barakkunk az egységes örülj, hogy várhatsz 5 évig a “színválasztós” fehér Zsigulira és van mit enned legalább – szocializmusunkra.

  Tényleg milliók akarnak visszatérni Dobrev ígérte szocialistának hazudott “mi úgy csinálunk mintha dolgoznánk kötelezően, ők meg úgy tesznek mintha fizetnének” stílusba, ahol legalább a vezetők nem a néptől ellopott gyárakkal meg Kajmán-szigeteki dugdosott pénzzel játszották Kádár alatt a “kommunistát” és magyarszerető népvezetőt.
  Ki tud annyira öngyilkosjelölt lenni, ráadásul milliószámra, akinek a mai munkabiztonság helyett a muzulmán milliók eltartása és a kötelező buzulás tényleg alternatíva, mikor a nyilvánvalóan és nem is olyan régen mindennek az ellenkezőjét állító hazug bagázsra képesek az x-et behúzni.
  Aztán rögtön ugyanúgy nyafognának, hogy nem ezt a buzi muzulmáncsicska nyomorvilágot akartam, mint itt az őr és a pénztáros, hogy a gaz Orbán miatt kell vasárnap is dolgoznia, s lazán elfelejti, mikor ő maga visított a vasárnapi boltbezárás miatt?….

  1. Nézd kérlek vannak akik mindig azt szidják aki kormányon van. No meg a rágalmazás, az megy ezerrel. Egy idős bácsi, nevezzük G. Á.-nak azt mondta nekem, hogy nem jó világ van, mert ugye Orbán az lop. Kérdezem honnan vette ezt, mire rögtön rávágta mindenki ezt mondja. (Figyeljük: MINDENKI..)
   – Hát az a helyzet -így én- hogy G. Á. az lop.
   Megdöbbenve néz rám.
   – Honnan veszi, hogy én lopok?
   – Hát, mindenki azt mondja, hogy G. Á. az lop.
   – Ki az a mindenki? Hány ember ismer engem?
   – Nahát, Orbánt hány ember ismeri?
   – Mindenki.
   – Miért, Ön már találkozott vele személyesen?
   Valahogy mégsem esett le neki a tantusz és csóválta a fejét, hogy nem bólogatok, hogy hát igen, az Orbán az lop..

 6. Ezek még azt se tudják, kinek “köszönhetik” a vasárnapi nyitvatartást? Itt ez az igazi tetübolsiság sine qua non-ja!

 7. Lesz változás általános forgalmi adókén akarnának bevezetni mindenkit meg nyomorítva egy úgy nevezett leves adót ami mindenkire érvényes kivétel a hajléktalan meg is teszik ha megtehetik

 8. Kedves VBT!
  Nem hallgattad végig a pnztárosnő és a biztonsági őr beszélgetését. Én is ott voltam, elbújva a pult alatt, hallottam mindent. nem szószerint, de valahogy így:
  – Ez is egy mocskos fideszes volt. (mármint te)
  – Ide csak azok járnak vásárolni, csak nekik van pénzük, mert ellopják.
  – A többi meg éhenhalhat, de már nem sokáig.
  – Még árú sem lenne, ha az unió nem adna pénzt.
  – Ja azt is mind ellopják.
  – Na végre hat óra, végeztünk.
  – Hál istennek. Te, segítenél bepakolni a kocsiba, annyi mindent kell hazavinnem, de fáj a karom.
  – Persze segítek, de nekem is cipekednem kell, csak nem találom a telefonom. Felhívnál.
  – Merazorbán ellopta azt is….. csispcsipcsip.
  – Köszönöm, meg is van.
  – Van egy jó hírem, egy nappal megint kevesebb ebből a mocskos fasiszta diktatúrából.
  Aztán hazamennek, otthon még szidják kórusban a Fideszt, a kormányt és Orbánt mielőtt aludni térnének.
  Én is kikászálódtam a pult alól, s mielőtt hazamentem volna, krétával felírtam az ajtófélfára:
  – Van egy rossz hírem. 2022-ben a Fidesz 2/3-al nyer a választáson!:)
  Nem is nyitott ki hétfőn reggel időben a bolt, lekellett mosni a feliratot. Mikor megkérdeztem miért nyitnak késve, ez volt a válasz:
  – Merazorbán ellopta a kulcsot is.

 9. Judit
  2021-08-30 – 09:27
  Ha megnyernék a választást (nem fogják), azt kapnák amit megérdemelnek….. meg mi is, mert hagytuk…de nem hagyjuk!:)

 10. Nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy Naprózsa néni az ún. “oltásellenes baloldal” szövegét tolja a legvadabb konteókkal megfűszerezve.
  Persze, aki elhiszi, hogy a Mészáros-csoport vegytiszta piaci folyamatok eredményeként tört a honi gazdaság élére, annak az ausztráliai és új-zélandi koncentrációs táborok befogadása már igazán gyerekjáték.

  1. Törőcsik bácsi, én nem az “oltásellenes baloldal” szövegét tolom, hanem kimondom a valóságot. Megértem azokat akik nem képesek elhinni, hogy itt egy világméretű emberiség elleni kísérlet folyik, de attól még épülnek a koncentrációs táborok, attól még a harmadik oltásnál tartunk, pedig már az első kettőnél is azt ígérték, hogy ez már teljeskörű védelem, attól még Bill Gates már 10 éve is bejelentette, hogy le akarja csökkenteni a homo sapiens létszámát félmilliárdra, és 2015-ben bejelentette, hogy járvány lesz ennek az eszköze, attól még folyik Európa őslakosságának négerekre és arabokra lecserélése, attól még ugyanaz a Háttérhatalom kényszerít kötelező buzulást , akiknek szószólója 2030-as agendájaként az egész emberiség “Dolgozz többet és nincstelenül boldog leszel!” Klaus Schwab beszédét minden magántulajdon elkobzásáról a tavalyi Világgazdasági fórumon helyeslőn megtapsolták.
   Ehhez képest Mészáros vagyonszerzése cseppet sem érdekel. Sőt Gyurcsányé sem érdekelne, ha nem játszaná a szegények hős vezérét.
   S minden tévhit ellenére bízom Orbán Viktor és a Fidesz taktikai érzékében, aminek jele a saját kézifegyvergyártás, s az orosz vakcinának, vagyis független oltóanyaggyártásra felkészülésben, és abban is, hogy mi gyártjuk közismerten jó tudósaink és gyógyszergyáraink segítségével magunknak a Bill Gates vakcinái káros mellékhatásainak ellengyógyszereit is.

   1. Az emberiség létszámát? Nos egy orosz sci-fi filmben a Földönkivüli azt mondja a földi lánynak, hogy “Mi nem akarunk benneteket elpusztítani, megteszitek ezt saját magatok.”

   2. Ez azért orbitális baromság, mert se Putyin, se Fingpincsing nem annyira ostoba, h. diktátor létére kiirtsa A SAJÁT HADSEREGÉT. Ad 2.: a kovid-halálozás 2-4%. Kb., mint a “sima” influenzáé, csak az “eloszlásfüggvénye” nem olyan: kigyúrt sportolót elvisz, 116 éves nagyit meg a nyakunkon hagy. A TAPASZTALAT: 100 E-re vetítve BÁRMIVEL oltottak közül 400 beteg és HÚSZ halott. Nos, az oltás ezek szerint századára vitte le a halálos kimenetel kockázatát, miközben VALÓBAN, MAGÁBA AZ OLTÁSBA, nem kívánt mellékhatásába IS bele lehet halni. Billgeci sehol nem volt a spanyolnátha idején, nem kéne most se ide hozni. Egy dolog, h. a bekövetkezett v. prognosztizálható kata-s-trófeákból “ki akarja venni a hasznát”, egy másik, h. maga robbantja ránk az ikertornyainkat, hogy jó drágán még magasabbra építhesse. Zsidó rémálom a folytonos koncentrációstábor-építés látomása. Ettől volt már übernáci Antallll is, aki alatt menekülőre fogta Gerend-Ás a dolgot – ahhoz képest még mindig “itthon” vernyákol Kóczuzsival a 100 éves pályaudvaron.
    A Homo létszámát valóban le kell csökkenteni félmilliárdra EURÓPÁBAN. Kb. ez meg is történne, ha nem hurcibálnának a nyakunkba máshonnét másokat a MÁSOK. Sváb is, Soros is beszélt hülyeségeket, nem egyedül dirigálják a világot, arra ott van a közismert kb. 300 szemita bankárcsalád.

    Nem tudom, mi van itt, mert amit “a jobboldallal” művelnek, azt egy NORMÁLIS jogállamban/demokráciában nem lehetne. Nem igaz, mert tudom. KUFÁR DIKTATÚRA VAN. Ha marad a kétharmad, akkor részlegesen, ha nem, akkor totálisan megy tovább.

 11. Ha jól rémlik korábbi hozzászólásaiból, ön a hanyatló Nyugaton morzsolgatja értékes életének napjait.
  De miért is gyötri magát? Jöjjön haza! Itt alig van muzulmán, nem kötelező a buzulás, és koncentrációs táborok sincsenek. És bizonyosan vannak valahol rokonai is, akik nagy szeretettel fogadják majd.
  Nos?

 12. Hát ez megint mellément. Nagyon nem jól rémlik. Sosem éltem külföldön. Ezt az országot építem a szó legszorosabb értelmében mint építészmérnök, és szeretném, ha meg is maradna felépítettnek és magyarnak. Amúgy itt is kötelező lesz a buzulás és muzulmán is lesz bőven, ha a kormány továbbra is baklövéseket követ el, úgyhogy pont ezektől szeretném megóvni, hogy ne jöhessenek vissza a Háttérhatalom Gyurcsányi csicskái.
  Viszont ha régi kommentelőként ennyire nem ismer, akkor csak csínján a kritikával, ne ítéljen, hogy ne ítéltessék meg Ön sem…

 13. Mélységesen elnézést kérek, vannak itt egy páran, akik ezer kilométerekről hozsannáznak a rendszernek, bizonyára összetévesztettem valakivel.
  Magam persze nem rendelkezhetem ilyen országépítő érdemekkel, sőt leginkább a fejlődés kerékkötője vagyok, mikor holmi régi vackokért turkálok ott, ahová rég a betont kellene önteni a boldogabb és szebb jövő eljövetele érdekében (arról meg ugye nem az építész tehet, hogy az új épület öt év után fel- és beázik, fenntarthatatlan, és egyébként is felesleges).
  Bár az átlagmagyarnak egyelőre több baja van a BMV-sekkel, mint a honi muszlimokkal, nem kizárt természetesen, hogy a jövőben a probléma növekedni fog, és lesznek integrációs nehézségek.
  Azt mindenesetre érdeklődéssel figyelem majd, hogy a migránsokkal felheccelt népnek miként sikerül “eladni” a Vámosszabadiba most érkezett afgánokat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.