Amiről az ellenzéki sajtó hallgat

Blog VBT

Két olyan igen fontos történésről kellett volna harsognia még az ellenzéki sajtóorgánumoknak is, melyek alapjaiban határozzák meg hazánk történéseit a közeljövőben. Természetesen az ellenzéki sajtó (és vele együtt természetesen az ellenzék) mélyen hallgat. Az egyik ilyen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a másik pedig a Cseh Katalin-botrány.

***

A KONGRESSZUS

Olvasóim nyilván első reakcióként azt mondhatják, hogy dehogy hallgat a kormányellenes sajtó a kongresszusról! Hiszen naponta több hírben is jelentkeztek ennek kapcsán.

Igen ám, csakhogy ezeknek a híreknek még csak érintőlegesen sem volt közük magához a kongresszushoz, annak vallási tartalmához, lelkiségéhez, közösségmegtartó, közösségépítő erejéhez.

Nyilván, hiszen ez a bizonyos közösség, amiről beszélünk, a keresztény, s azon belül a katolikus közösség, melyről sajnos ki kell jelentenünk, hogy a XXI. század elejére a legüldözöttebb világvallássá vált. Fizikális üldöztetése főleg a szélsőséges vezetésű muszlim országokra, mentális üldöztetése pedig az ultraliberális tömbre jellemző.

Nézzük a 444 nevet viselő, magát ellenzékinek hazudó, ám lényegét tekintve szennylap cikkcímeit a kongresszussal kapcsolatban:

*

„Egy napja sem ért véget, máris emlékkeresztet állítottak az Eucharisztikus Kongresszusnak – Tatabányán, ahol nem volt.”

Volt. A kongresszus MINDENHOL volt. Az 1938-as kongresszus után például több ezer emlékkeresztet állítottak országszerte. Az eucharisztiának ugyanis pontosan ez a lényege. Persze nehéz megértenie ezt annak, aki egy spirituális eseményre is csak fizikai síkon tud gondolni.

*

Perintfalvi Rita teológus szerint politikai üzenete van annak, hogy a pápa csak pár órát tölt el Magyarországon – Ő és Lukácsi Katalin hitoktató is úgy gondolják, magyar katolikus egyháznak fel kellett volna szólalnia a melegek és a menekültek védelmében.

Perintfalvi Rita és Lukácsi Katalin, hogy finoman fejezzem ki magam, a szakmában nem jegyzettek. A könnyebb megértés kedvéért: attól, hogy én dalokat szerzek, még nem válok zeneszerzővé, szóval nem mondhatom, hogy Petrovics vagy Kurtág a kollégáim. Illetve mondhatnám, csak a szakmában mindenki kiröhögne, és teljes joggal.

*

Saját hitéről beszél ma Áder az Eucharisztikus Kongresszuson – Talán szóba kerülnek majd az apácahantmadárkák is.

Ez milyen humoros! Kábé annyira, mintha azt írnám, hogy sajnálom, amiért a cikkíró és kedvese nem imádkozó sáskák, mert akkor az első kufirc után már nem születnének ilyen blőd cikkecskék.

*

Több esztergomi iskolában kötelezővé tették az Eucharisztikus Kongresszuson való részvételt – Az egyik gimnázium ötven diákjának még Ákos koncertjén is kötelező megjelennie.

Fogalmam sincs, hogy így van-e? Tekintve, hogy a 444 nem egy esetben hazudott és csúsztatott, ebben azért egyáltalán nem vagyok biztos. De tegyük fel, hogy a hír kivételesen igaz! Aki látott már belülről egyházi iskolát, vagy beszélt olyannal, aki járt oda, az tudja, hogy az ott tanuló diákoknak vannak bizonyos kötelezettségeik. Na, de könyörgöm, a kongresszuson való részvétel, vagy akár egy Ákos-koncert mennyivel rosszabb, mint egy kötelező drag qeen-es érzékenyítés az ELTE valamelyik gyakorló óvodájában?

*

Egy magyar pap három áldozata találkozni akart Ferenc pápával – Sokat elmond az Eucharisztikus Kongresszust szervező esztergomi érsekség hozzáállásáról, hogy ez végül miért nem történhet meg.

Hát persze! Vegyük elő a jó öreg „papi pedofíliát”! És ne is foglalkozzunk a tényekkel, melyek szerint gyermekbántalmazások tekintetében első helyen állnak az egészségügyiek, második helyen az oktatók, harmadik helyen a család.

*

A katolikus iskolák tanévnyitója az Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséje volt – Elindult az egyhetes vallásos dzsembori. – A sztárfellépő Ferenc pápa, aki jövő vasárnap tart zárómisét több tízezer embernek.

Na, EZ a cikkcím mindent elmond arról, hogy a 444 újságírói (whatever) mennyire alulképzettek. A dzsembori ugyanis cserkésztalálkozót jelent. A cserkészekről pedig tudni kell, hogy nemcsak katolikusok, hanem minden keresztény felekezet megtalálható tagjaik között.

(A „sztárfellépő” jelzőről inkább ne is beszéljünk…)

*

Halálra gázolt egy gyalogost egy, az Eucharisztikus Kongresszusra tartó kisbusz – A baleset-info értesülései szerint a gyalogos a piros jelzés ellenére indult át a zebrán.

Hát igen… az eucharisztikus kongresszus öl! Mert ugye, nem mindegy, hova indult az a kisbusz. Halálos gázolások esetében tudvalévő, hogy vagy az indulási, vagy az érkezési pont a legfontosabb, esetenként mindkettő. Ha például a gázoló Felcsútról indul, és a vadászati világkiállításra tart, a halálos gázolásért egyértelműen nem a piros lámpánál áthaladó gyalogos, hanem személyesen maga Orbán Viktor és Semjén Zsolt a hibás!

*

Mit keres Ferenc pápa a Hősök terén? – Egy héten át az eucharisztia titkát ünneplik a katolikusok Budapesten – miközben még a hívők sem feltétlenül értik, mi az. Járványügyileg kockázatos, de a kormányközeli vállalkozók és a kampányoló fideszesek jól járnak. A nagy találkozó Ferenc és Viktor között tartogathat meglepetéseket.

Érdemes ezt a címet kivesézni, vagy bőven elég elolvasni és gondolatban leköpni? Az utóbbit javaslom.

*

2100 énekes és Tóth Gabival melegít majd a pápának – Kétórás műsor előzi meg Ferenc pápa miséjét a Hősök terén.

Bárcsak lenne a közelben egy program, ami ellenőrzi a helyesírást! De nincs.

(Tóth Gabi ekézésével nem foglalkozom. Nyilván ebből sokkal több van az ellenzéki sajtóban, mint magának a kongresszusnak bármelyik rendezvényéről, vagy magáról a pápalátogatásról. És ez már önmagában is méltatlan.)

*

A pápa vasárnap saját maga jelentette be, hogy Magyarországra és Szlovákiába látogat – Arról közvetlenül nem beszélt, hogy találkozik-e Orbánnal, de a hír vatikáni tálalásából úgy tűnik, hogy talán mégsem.

Rábasztatok. (Már bocsánat, Szentatyám!)

*

Püspöki Konferencia: Mégis találkozik Ferenc és Viktor – Úgy tűnik, a pápa mégis elvégzi első számú munkaköri kötelességét.

Végül, de nem utolsó sorban: természetesen a pápa első számú munkaköri kötelessége – a 444 híresztelésével ellentétben –  még mindig Isten igéjének megismertetése az emberekkel, Krisztus üzenetének elvitele által.

*

***

A BOTRÁNY

Miután tisztességesen kidühöngtük magunkat, nézzük Cseh Katalin uniós mutyiját! Szintén a 444-ből szemlézve.

Nos… a keresési találatok alapján van itt:

– Cseh László,

– Novák Katalin,

– cseh kormányfő,

– Csehország.

És valahol… valahol a március végi cikkek között találunk egy olyan írást, ami arról számol be, hogy Cseh Katalint kitiltották Kínából.

Ja, igen, nőnap alkalmából az európai uniós képviselő asszony olvasott fel néhány neki írt üzenetet. A cikk címe:

“Neked már az agyadat is szé[email protected]ák, nem csak a meddő vaginádat!!4”

***

Arról tehát, hogy Cseh Katalinhoz köthető cégek valóságos szabaddúlást végeztek az országban, s legfőképp Nógrád megyében, egy szó sem esik. Hallgatnak a szécsényi 1,6 milliárdos mutyiról, ahol állítólag nyomda épült, de erről senki sem tud, mi több, egyetlen munkahely sem képződött, sőt, az önkormányzati tulajdonban lévő épületben annyira nem folyt munka, hogy Stájer László polgármester szavait idézem: „Még az épület kulcsát se kérte el tőlünk senki.”.

És hallgatnak arról is, hogy a környező falvak némelyikében úgy van két-három cégük is bejegyezve ingatlanokra, hogy azoknak a tulajdonosai nem is tudnak róla, a cégek pedig sem cégnevet nem tüntetnek fel a telephelyeken, sem iparűzési adót nem fizetnek.

*

Mindezek azért kifejezetten felháborító tények, mert a térség a hátrányos helyzetű területekhez van besorolva. Ha viszont a statisztikában megjelenik, hogy erre és erre a helyszínre már érkezett 1,6 milliárd forintnyi forrás, a következő pályázatok elbírálásánál nyilván azokat a településeket fogják előre sorolni, ahová még nem került támogatási pénz.

Cseh Katalin és bandája tehát nem csupán uniós pénzeket lop! Ennél komolyan bűnt is elkövet!

Szándékosan, anyagi haszonlesésből károsítja meg a hátrányos régiókat!

***

Mondanám, hogy mindkét elhallgatás meglep. Ám ez nem így van.

Az elsőnél a liberálisok egész egyszerűen összemossák a kormányt és a kongresszust. Pedig az eucharisztikus kongresszus, mint a világ katolikusainak legnagyobb nemzetközi találkozója, teljes egészében egyházi rendezvény, melyhez a kormány csupán támogatást biztosít, ám nem ő a fő szervező. Ráadásul ezt az összemosást olyan közismerten liberális gondolkodású, vallástalan alakok teszik, mint például Náray Tamás, vagy Niedermüller Pétert. Egyszóval hiénák propagálják véres húsdarabokkal a szájukban a vegán életmódot.

A második esetben pedig ahelyett, hogy a mindenhez (is) jobban értő posztkomcsi sajtóappartcsikok végre tényleg oknyomoznának, még mindig a mészároslőrincezés megy. Annak ellenére, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonolta cégcsoportok valódi, kézzel fogható munkát végeznek, emberek tízezreinek nyújtanak megélhetést, és fejlesztések ezreit végzik. Ugye, mennyivel másabb ez, mint megkárosítani egy egész régiót?

***

Na, de felkészül a vadászati világkiállítás!

Hogy ott miről fognak majd cikkezni, azt nem nehéz megjósolni. Természetesen megálmodott fakutyáról, helikopteres vadászatról, na meg arról, hogy egyesek valakiktől valahol úgy hallották, hogy a negyedik hullám berobbanása megvárja a kiállítás végét.

Szóval csak a szokásos: csúsztatások, elhallgatások, álhírek, hazugságok, mocskolódás.

() VBT ()

Kiemelt kép: (stílszerűen)444

9 hozzászólás “Amiről az ellenzéki sajtó hallgat

 1. “Végül, de nem utolsó sorban: természetesen a pápa első számú munkaköri kötelessége – a 444 híresztelésével ellentétben – még mindig Isten igéjének megismertetése az emberekkel, Krisztus üzenetének elvitele által.”
  Én azt hittem, Francseszkó Soros igéjét hirdeti, és muszlimok lábát csókolgatja, hogy megalázza a kereszténységet. Hiszen nem is igazi, csak egy álpápa, az igazi XVI. Benedek, aki láthatóan ma is jó egészségnek örvend, mégis házi őrizetben van. S ha nem a Sátán pápája Ferenc, akkor legjobb esetben egy demens vénember, akit hidegen hagy a kereszténység üldözése, hiszen célja a keresztény vallás elpusztítása.
  Ekként lehet összegezni azon “tanokat”, amelyeket nem a 444 és más “szennylapok”, hanem komoly nemzeti, konzervatív, keresztény sajtótermékek és bloggerek bocsátottak útjukra két-három esztendeje (nem linkelem be, aki emlékszik, úgyis tudja, aki nem vagy nem akar, annak úgyis mindegy). S ezek a jeles szerzők, akik most hogy Ferenc “jó fiú” volt, és nem kapta le a tíz körméről Európa új vezetőjét, nem győzik a Szentatya szót morzsolgatni, s hörögve rohannak rá bárkire, aki szerintük nem közelíti meg elég szakrálisan A Kongresszust. Pedig ha egy kicsit is komolyan vennék magukat – na meg a közönségüket – akkor legalább egy gyönge visszakozást, egy könnyed magyarázkodást megejtenének pápa-ügyben.
  De úgy látszik, erre nem nagyon van igény.

  1. Ez sajnos így is van. Jézus senkinek sem csókolgatta a lábát, legfeljebb megmosta a TANÍTVÁNYAI lábát, ergo nem a más vallásúakét.
   Amúgy Ferenc pápát egy csöppet sem tudom tisztelni. Egyrészt, mert református vagyok, alapból nem tisztelek pápát, eucharisztia ide vagy oda, másfelől teljesen eltér az egyház tanításától, de még a kereszténység alapjaitól is.

 2. Látom, a házisajtó megkezdte az “Álomesküvő-műveletet”, ami egyfelől okos, hiszen, mire áthuzalozott polgárra rávirrad Lőrincék nagy napja, addigra elfárad a matekban (1 db gyűrű=2 db “álomesküvő”). Másfelől azonban a valósággal kapcsolatot tartó polgárok többsége tudja, hogy egy sátras lagzi sem jön már ki két misiből és viszonylag sok pár (családja) megengedheti magának, hogy akár egy tízest is költsön rá – ebben a viszonylatban az “álomesküvő”kifejezés olyan túlzás, ami az egész mondanivalót hitelteleníti. Nem mellékesen; az a kampány, amiben a Récevári Hírmondó címoldalán is Cseh Katalin jön szembe, jóval többe van, mint maga az “álomesküvő”.
  Cseh Katalin bűnösségét a bíróságnak kell kimondania, nem sajtómunkásoknak. Ha valaki ex katedra kijelenti, hogy Cs. K. meglopta a legszegényebbeket, az forintosított váll-lapogatásokat jelenthet a jobboldalon, de azzal a rizikó-faktorral, hogy – amennyiben a bíróság Cs. K.-t felmenti – egy rágalmazási perben el is úszhat, ami könnyen jött. Főleg, ha közben “szétharagozzák a bálat”.

  1. Pisti! Húzz vissza a 444-re. Bár még annak a szennynek a színvonalát is alulmúlod. Feleslegesen erőlködsz. Amúgy nem Ferencet tisztelték, mint embert, mert annak …., hanem a pápát. De ezt egy ilyen senkinek felesleges is elmagyarázni.
   Viszont betegesen vonzódsz VBT-hez.

 3. Manó!
  A 444-en soha nem írtam megjegyzést – nem annyira az én világom.
  Nem vonzódom betegesen VBT-hez (persze “Ki mint él, úgy ítél!” – tartja a népi mondás), de a PS-en máshol nem tudok észrevételt tenni. Becsületére legyen mondva, VBT legalább nem blokkol és nem töröl. Napi egy-két hozzászólásnál ritkán írok többet, nem én tehetek róla, hogy nem olyan nagy itt a forgalom.
  Ez a “húzz vissza a 444-re” (HVG-re, Index-re, Telexre stb.) az óvodai mentális szint, bár az intelligensebbek nagycsoportra elhagyják és megpróbálnak legalább vitatkozni. Vannak persze sokan, akik felnőtt létükre is csirkeként verik agyon a nem alombélit, mert az mégis csak egyszerűbb, de gondolom, ezek nem rövidítik az életüket holmi kereszténységgel. Vagy tévednék esetleg?
  Senkinek persze senki vagyok, de ebben a minőségemben is érdekelne, hogy a nagy Manó szerint Ferenc emberként, vagy pápaként mondta-e azokat a dolgokat, amikért korábban “Soros pápája” lett?

  1. Én nem tudok ilyen szofisztikáltan revansolni. Az mindenesetre tisztán látszik, hogy igazam volt. Kiscsoportos ovodás….. aha.
   Azért mégis csak menjen vissza a 444-re, mert az az ön világa. És lehet az ottani kommentelőket minősítgetni.
   Ferenc egy nagy, talán szándékos tévedés.Bizony, ő a soros pápája. Az ő regnálása alatt soha nem látott méretüre nőtt a keresztényüldözés a világban. Migránsok lábát csókolgatta, a befogadásról hadovált, miközben ezek a migránsok templomokat gyújtottak fel, papok torkát metszették el, tanárokat fejeztek le, buzikat dobtak le a tetőről, nőket, kislányokat, kisfiúkat erőszakoltak, öltek meg. És teszik ezt ma, is, szinte büntetlenül.
   ” A Kongresszus ” nem a pápáról szólt.
   Cseh Katalin bűnössége addig nem lesz kimondva, amíg magyar bíróságokon 90%-ban liberális bírói kar működik.
   ” házi sajtó “, ” sajtómunkás “…. Mondom, hogy 444 (HVG, Index, Telex) Nem kell ezen durcizni, mint egy kiscsoportos, tisztelt nagy Törőcsik István…

   1. Beugrott, honnan volt ismerős a “beteges vonzódás”, melynek gyanújával megtisztelte jelentéktelen személyemet.
    .”…Szalay Dániel furcsa vonzalmat táplál irántunk, pedig errefelé nem fog a “barátságon is túli” viszonzásra lelni. ”
    https://pestisracok.hu/sokadszorra-is-hazudik-a-media1-vincze-emilia-tavozik-a-pesti-tv-tol-de-nem-atszervezes-miatt/
    Most akkor ez központi direktíva, érvelés helyett?
    Megjegyzem, a mostani nyílt levél azt bizonyítja, Szalay csak elkapott valamit a valóságból:
    https://pestisracok.hu/nyilt-level-tiltakozunk-a-pesti-tv-es-a-pestisracok-hu-szerkesztosegenek-ellehetetlenitese-miatt/

 4. “Mészáros Lőrinc tulajdonolta cégcsoportok valódi, kézzel fogható munkát végeznek, emberek tízezreinek nyújtanak megélhetést, és fejlesztések ezreit végzik. Ugye, mennyivel másabb ez, mint megkárosítani egy egész régiót?”
  Hát igen, de sajnos a nép még beveszi..
  Jön a villanyszerelő, hogy Mészáros Lőrinc bevásárolta magát az E-on cégbe. Most őt gazdagítja, ha növekedik a fogyasztás. (Hálózatbővítést kértem.) Mondom neki, hogy nem baj, legalább nem a rohadt svábok viszik ki a hasznot az országból. Hát, szóval igazam van, inkább magyar kézben legyen mindez, ne a németek arassák le az egész piacot.

 5. “Ő és Lukácsi Katalin hitoktató is úgy gondolják, magyar katolikus egyháznak fel kellett volna szólalnia a melegek és a menekültek védelmében.”
  Az abberáltak és a vérszopó állítólagos menekültek megemlítése nélkűl egy melegszívű ember ki se nyithatná a száját manapság!
  Kétségbe ejtő, hogy mennyi bárgyú és ostoba ember népesíti be a földgolyót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük