Rémálom az Elm utcában – Avagy kije volt Kabul Rózsájának Daniel?

Blog VBT

Valódi rémálom lehet mostanában Szabó Tímea élete. Igaz, nem annyira, mint szegény Nancy Thompsoné, aki az Elm utcai házában gyakorta érezte, hogy számára az alvás nem annyira pihentető, mint inkább horrorisztikus gyötrelem. De vajon egy tízes skálán mennyire lepődne meg a kedves olvasó, ha azt mondanám, hogy Freddy Krueger gyilkolászós horrorjához igenis köze van Szabó Tímeának?

***

Meglehetősen későre jár. 22:44-kor kezdem el írni ezeket a sorokat. Na, nem azért, mintha félnék, hogy álmomban egy összeégett ember a pengés kezével kezd majd el kergetni, hanem egész egyszerűen ilyen bagolytermészetem van.

S mint ilyen, olvasom ezeket a cikkeket Timiről és Danielről. Hogyaszondja „szoros kapcsolatban voltak”, meg „gyakorta találkoztak”.

És egy kicsit furcsállom az egészet.

Azt is megmondom, hogy miért.

Illetve inkább kérdezek. Aztán majd tanult kollégáim utánajárnak, hogy egy mezei blogger, aki még az impresszumokban se szerepel, vajon tudhat-e olyat, amit ők nem?

Szóval a kérdéseim:

1: Elképzelhető, hogy Daniel Langenkamp anno az Üdvhadsereg kötelékében jött Magyarországra?

2: Elképzelhető, hogy itt ismerkedett meg az angol nyelvet lelkesen tanulni akaró Szabó Tímeával?

3: Elképzelhető, hogy innen az Oklahoma állambeli Tulsába utaztak, ahol Robert Dobie Langenkamp Jr. olajmágnásnak, Daniel apjának az áldásával egybekeltek?

4: Egyszóval elképzelhető, hogy Timikének Daniel egész egyszerűen az első férje volt? Mármint a háromból.

***

Na, jó, de hogy jön ide Freddy?

Nos, innentől ez már a bulvárvonal.

A bevezetőben említett Nancy Thompsonnak – úgy is, mint Freddy leendő táplálékának – a becsületes neve – wait for it – Heather Langenkamp.

TÁDÁÁÁM!

*

Szabó Tímea sógornőjének 1984 táján elég fura kapcsolatai voltak. Imádta a kicsit idősebb, kicsit ropogósra sültebb pasikat. Na, de ki kárhoztatná őt ezért?

*

Persze lehet mindez puszta véletlen is akár, hiszen a Langenkamp arrafelé Tulsában olyan gyakori, mint nálunk a Keresztvélyessy, vagy az Osztrahóczki.

Csakhogy Heather „káderlapján” egész véletlenül ott szerepel egy Daniel nevű tesó.

*

A véletlenek néha csak úgy véletlenszerűen is előfordulhatnak.

*

***

Hogy mi következik ebből? Tulajdonképpen semmi. Ettől Szabó Tímea még nyugodtan lehetett hírszerző ügynök.

Mindebben csak az az érdekes, hogy ezeknek az információknak eddig miért nem járt utána senki? Mondom: senki.

Egy biztos: ha innentől Szabó Tímeával kapcsolatban megjegyzi valaki, hogy “valóságos rémálom ez a nő”, az nem sokat téved. Már legalábbis filmtörténeti értelemben.

(A másodközlésben csupán alapfokon jártas zsurnaliszta társadalom tagjainak azért újfent ajánlom, hogy mélyedjenek már el a kedvemért a forrásmegjelölés alkalmazásának rejtelmeiben! Egyszerűbben fogalmazva: tegye már hozzá legyen szíves mindenki, hogy erről az egészről ELŐSZÖR ez a fenti szösszenet számolt be a Pesti Srácok hírportálon! Köszönöm!)

() VBT ()

 

 


12 hozzászólás “Rémálom az Elm utcában – Avagy kije volt Kabul Rózsájának Daniel?

 1. VBT ismét nagyon ügyes volt, és ismét igaza van.
  Örülök a zárójeles megjegyzésének, mert számomra azt a régen hangoztatott véleményemet támasztja alá, hogy a jobboldal nagyon méltánytalanul bázik egy kitűnő emberrel.
  Szeretnék a “vezetőktől” választ kapni arra a régóta szóvátett kérdésemre, hogy miért nem szerepelhet VBT egyetlen jobboldali tv-ben sem?

 2. Nem először teszem fel a kérdést: hogy kerül ez a szuka idegen ügynökként a magyar Országgyűlésbe képviselőként? Vagy nagy rések vannak a nemzetbiztonsági átvilágítási rendszeren, vagy …?

  1. Valóban bajok lehetnek, ha a titkosszolgálat is a saját államtitkárait figyeli az ilyen emberek helyett, nem Völnert kellene cseszegetni, nem ártott ő senkinek!

 3. Vicces, amikor egy felnőtt férfi így fél egy törékeny nőtől. Nem lehet, hogy terápiára lenne szüksége a szerzőnek?

 4. Nekem a kérdések tetszenek – mert jogosak.
  Várjuk ettől a hervatag kabulkától a cáfoló reagálást – ellenkező esetben sajnos azt feltételezhetjük, hogy minden kérdésben ott az igazság…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.