Na és Márki-Zay papírjai rendben vannak-e?

Blog VBT

Köztünk legyen mondva: nem kell ahhoz egyetemi diplomával rendelkezni, hogy valakiről kiderítsük, rendelkezik-e egyetemi diplomával? Hiszen a digitális információk korában ez a hozzáértőknek csupán néhány kattintás. Hogy lehet akkor mégis, hogy a Bangónék akadálytalanul hazudhatnak maguknak nem létező diplomákat? Ki tudja, talán még Márki-Zay Pétert is érdemes lenne kicsit megpiszkálni. Na, nem nagyon, csak, hogy érezze a törődést.

***

Mielőtt azonban MZP-vel foglalkoznánk, hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy a létező legmelegebb éghajlatra küldjek minden olyan HR-est és pártszolgát, akik átvilágításán Bangóné úgy csúszott át mindezidáig, mint vajjal bekent angolna a taknyos zsebkendőkupacon.

Nyilván a papíralapú diplomák korában még lehetett hazudni ezt-azt. Csakhogy ezeket a diplomákat már a szélessávú internet megjelenése előtt elkezdték digitálisan feldolgozni. Kivéve persze „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című Gyurcsány-szakdolgozatot, ami kísértetiesen hasonlított volt sógorának „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” címmel védésre leadott szakdolgozatához.

Szóval ezekkel a diplomákkal, nyelvvizsga-igazolványokkal, és egyéb jogosító iratokkal lehetett azért némiképp mókuskodni anno. Sőt arra is volt precedens, hogy maga a rendszer hackelte meg saját magát. Írtam már régebben arról az ismerősömről, aki a jogosítványok digitalizálása idején leadta a jogsiját B-kategóriával, és visszakapta A-B-kategóriákkal. Onnantól aztán nagymotort is vezethetett, ha arra támadt kedve.

***

De könyörgöm, itt azért nem arról van szó, hogy Bangóné a teszkóba jelentkezett árufeltöltőnek!

Ugye, amit tudunk, hogy parlamenti önéletrajza szerint 2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskola gazdaság és menedzsment karán közgazdászként végzett. Csakhogy ez ordas nagy hazugság.

És ezzel az ordas nagy hazugsággal lett 2010-ben a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés tagja!

És ezzel az ordas nagy hazugsággal lett 2014-ben országgyűlési képviselő!

És ezzel az ordas nagy hazugsággal lett a Törvényalkotási bizottság és a Népjóléti bizottság tagja!

Hát bassza meg a kiskutya, a KöKi Terminálban egy műkörmösnek több procedúrán kell átmennie, mire jogszerűen pakolhatja fel a zselés francia manikűrt a kőbányai háziasszonyok házimunkában megfáradt ujjaira!

***

Mostanra Bangóné lejárt lemez lett!

Inkább nézzük Márki-Zayt!

Meg is mondom, miért.

Az életrajza szerint 2000 és 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen gazdaságtörténetet hallgatott, majd 2006-ban doktorált, s ezzel PhD fokozatot szerzett. Doktori értekezésének címe: „Magyarország 20. századi fejlődésének összehasonlító elemzése” volt.

Ez teljesen rendben van.

Csakhogy!

Szintén az életrajza szerint 2004-ben feleségével és akkor még öt gyermekével Kanadába költözött, ahol néhány hónapig egy telefontársaság házaló ügynöke volt, majd használtautó-díler lett. 2 és fél év után az USA Indiana államába költözött, szintén annál a cégnél maradva, amelyiknek Kanadában autódílerkedett. Aztán 2008-tól 2009-ig az amerikai Eastern Indiana Regional Workforce Board regionális gazdaságfejlesztési és a munkaügyi szervezet felügyelőbizottsági tagja volt, bármit is jelentsen ez, majd 5 év külföldi tartózkodás után, 2009-ben tért vissza Hódmezővásárhelyre akkor már 7 gyermekével.

Tehát!

2000 és 2005 között a budapesti Pázmányon hallgatott gazdaságtörténetet, miközben Kanadában házaló ügynök és autódíler volt.

2006-ban Kanadából gyorsan ledoktorált Pesten, majd Kanadából az USA-ba ment, miközben újabb két kis Márki-Zayt érkeztetett a családi tűzhely köré.

Végül 2009-ben hazaköltözött Magyarországra.

No, most én ezt mind elhiszem. Ügyes ember. Persze azért nem annyira, mint amikor 2019 májusában azt hazudta, hogy az Amerikai Egyesült Államok vezető diplomatáival találkozott, aztán utólag kiderült, hogy csak egy egyszerű tárlatvezetésről osztott meg magánjellegű fotókat. (KLIKK IDE!)

Szóval azért nem ártana mégis utánanézni. Csak a biztonság kedvéért. Mert persze hazautazhatott, aztán vissza, aztán haza, aztán vissza. És nyilván ez a sokadik diplomája, tehát szó sincs arról, hogy ne lenne neki felsőfokú végzettsége. Csak a biztonság kedvéért jó lenne látni erről valami hivatalos passzust.

Tovább megyek! Szívesen látnám az összes ellenzéki jelöltnek az iskoláik által megerősített hivatalos dokumentumait azoknak a tanulmányoknak az elvégzéséről, melyekről szakmai önéletrajzaikban beszámoltak!

Nosza, legyen ez egy Facebook-trend!

() VBT ()


38 hozzászólás “Na és Márki-Zay papírjai rendben vannak-e?

 1. Nagyszerű ötlet, de már késő.
  MZP leégeti (beégeti?) önmagát, mindenféle utánrúgás nélkül is, gyermekeit sajnálom, mennyit röhöghetnek rajtuk a félnótás apjuk miatt a többiek?!

  1. Az egyetlen igazán fontos dolog az, hogy MárkiZaj kanadai állampolgár. Hogy lehet egy külföldi állampolgár magyar miniszterelnök?

 2. Na és ők meg az idepozicionált kommentelőik szokták rendre megkérdőjelezni a mi diplomáinkat. Például, hogy milyen protekcióval szereztünk azokat a Kádár rendszerben?
  Óh vajon miért a mi diplomáink eredete érdekli őket ennyire? Talán mert náluk ez egy alapállás: “Nem baj, fiam, hogy hülye vagy és épp csak átcsúsztál kegyelemből az érettségin, és még protekcióval sem tudunk felvenni valami foxi-maxira sem, mert még az ottani minimumot sem ütöd meg, csak írj be valamit, úgyse fogja a kutya se ellenőrizni, ez nem a valódi ipar, ahol be kell mutatnod a diplomádat már az első munkanapodon.”
  Igen, ez egy következmények nélküli ország, ahol minél nagyobbat hazudsz, ígérsz és minél többet lopsz, annál jobban tisztelnek, és csak kicsit csalni, lopni nem szabad mert azokon verik el a port.
  Hogy a büdös francba nem lehetett immáron 30 éve ellenőrizni a prominens politikusok önéletrajzi adatait, hogy legalább ne jussunk Svédisztán- Nyugatisztán sorsára, ahol országokat vezetnek alapvető történelmi, politikai közgazdasági és gazdasági földrajzi ismereteket sem felszedő gerinctelen, hazudozó gyengeelméjűek?
  Márki-Zaynak már a polgármester jelöltként is megnéztem a wikin az önéletrajzát, ami olyan primitív hazugságoktól hemzsegett, hogy az “eredeti” diplomája létezését is érdemes megkérdőjelezni.
  Mint már sokan követeltük korábban is, hogy egy szint fölött diploma nélküli és kettős állampolgár ne lehessen senki, hisz orvos, mérnök hozzá nem értése egy-pár ember életét kockáztatja, és büntetéssel jár a hibázás, akkor hogyan adhatjuk olyanok kezébe 10 milliónk sorsát akik, nem képesek egy kisigényű fizetős főiskolát se elvégezni, nem feddhetetlen az előéletük, nincs rendben a szellemi egészségük, viszont legalább profin hazudják le a csillagokat is az égről. Büntetlenül!

  1. Kedves Naprózsa!
   Az igazi diplomások, az iparban, mezőgazdaságban és a kereskedelemben helyezkedtek el, ezért is működtek ezek jól, mert szakértő fejek működtették.
   A foximaxit ugyan még hozzácsapták, hogy álláshoz jussanak, vagy a meglévőt megtarthassák és tették a dolgukat.
   A “hazaszeretettől” fűtött ifjú titánok (hím és nőneműek egyaránt) eközben felépítettek egymás segítségével egy hálózatot, amelyben aztán mint halak az Aquariumban vígan lubickolnak.
   Véd és dacszövetség kötelező, mert különben a dominó effekt érvénybe lép!
   Vigyázó szemünket a takaros, zöld külügyminiszterre vessük, aki nem kevés leleménnyel került külügyminiszteri pozícióba, természetesen csakis az ország érdekeit tartva szem elől! A Hazaszeretet lassan már szitokszóvá válik!
   Még papírról sem tudja hibátlanul felolvasni a NÉMETÜL neki megírt szöveget, legalább logopédushoz járhatott volna!
   De a nép az Isten adta nép valószínűleg tudatmódosító szerek alatt állhat, amikor “ezeket” hatalomra juttatja, vagy esetleg ez lenne a többség?????

   Nálunk viszont egy Hajnal a hazaszeretet főnevet nem áttalja aljas módon a saját politikai karrierje érdekében felhasználni és ezzel sárba tiporni!

   Üdvözlettel

   1. A foxi-maxi azoknak a párttitkároknak kellett akik nagykanállal ették a grízes tésztát. Nekik soha semmilyen rendes egyetemre nem sikerült volna bejutni. Igen, valóban morogtunk, hogy a szoc.hazások kölykei (1956-ban a felkelők ellen bevetett gárdisták voltak szoc.hazások) felvételi nélkül bejutottak. Lényegében csont nélkül felvették a leghülyébbet is, de pl. az orvosiról már az első év végén ki lettek dobva. Más protekció nemigen segített, szóval hivatalos volt az ilyen kerülőút.

 3. Amúgy diplomát hazudni azért volt érdemes,mert magasabb bérezés járt a különféle cégeknél. Sőt nyelvvizsga pótlékot is kapott egyik másik ember. Rémlik valami szorzó is,de ebbe nem megyek jobban bele,mert nem az én terepem.

 4. Tudtommal egy évvel korábban már mindenét eladva, felégetve maga mögött mindent, távozott az országból mint ahogy állítólag később, rá egy évre megszerezte a diplomát.

 5. Bizony, bizony, nem lefutott játszma ez.!!! Kérjük az illetékesek nézzenek a körmükre az ellenség mű
  diplomáinak.!!!

 6. Ha én elmegyek egy munkahelyre jelentkezni az első lépés hogy elkérik az önéletrajzomat . Elkérik a bizonyítványokat sőt erkölcsi bizonyítványt is kérnek.A képviselőknek ezt nem kell bemutatni. Ezeket senki nem ellenőrzi?? Azt írnak magukról amit akarnak? Ugyan ez van a vagyon bevallásal is ott is azt hazudnak amit akarnak.. Jó lenne már rendet tenni.

 7. egyik párt 19! a másik 1 híjján 20! lehet vajat vagy követ döbni a 133 “okosra” akik ALSZANAK a széken! és a mellete lévő “KOLLEGA” nyomja meg a csengőt az ALVÓ helyett! de lehet vajat – vagy követ dobni a kispártok fejükre is! akik rendszeresen felszólalnak, ÉS NEM azért mennek be “dolgozni” hogy ALUDJANAK! és a kollegájuk szavazzanak helyettük! 2022.jan.23.

 8. Hogy is hívják azt a csókát, aki különböző jogi karokon intézett vizsgát Rogán emberének, meg másoknak?
  Elég rendesen beállítja a jogi diploma értékét, ha vannak, akiknek be se kell menni a vizsgára.
  Persze, erről itt nem szabad beszélni.
  Sőt, talán még tudni sem igazán illik, miről is van szó…

  1. “Persze, erről itt nem szabad beszélni.” – de szabad Törőcsik úr, amint látja. Bangóné még ezt a kört is kikerülte, amit Ön említ, nem bajlódott ilyen aprósággal, egyszerűen beírta magának, és 8 éven át rendben is volt minden.

 9. A Pázmányon már úgyis folyik egy vizsgálat Mári-Zay ügyét is ki lehet vizsgálni egy füst alatt. Szerintem ő maga mostanában, de az elmúlt években is alig beszélt a doktorijáról. Szerintem kamu. A témavezetője egyébként is valami régi bolsi lehetett (a Pázmányon!!!), akiről szintén alig tud valamit az internet. Talán a CIA tud valamit, vagy Bruck elvtárs, vagy CiaMica, lánykori nevén Kabul rózsája, netán Berg Danika!

  1. BESZÉLŐSORBAN VAGYUNK! 2011-BEN BIZTONSÁGIŐR ÉS EGYBEN RECEPCIÓS VOLTAM IRODAHÁZBAN! AHOL TÖBB OKJ-S SZAKMAI TANFOLYMOK ZAJLOTTAK! SAJÁT SZEMEMMEL LÁTTAM AMIKOR A HALLGATÓ KÖNYVELŐNEK TANULÓ 35 ÉV KÖRÜLI HÖLGY KB 2-4 SZÁZEZER FORINTOT ADOTT ÁTA VIZSGABIZTOSNAK A NŐI- FÉRFI MOSDÓ ELŐTERÉBEN! A VIZSGA ELKEZDŐDÖT MÉG ÖT PERC SE TELT EL A JÓL FIZETÓ ÉS A RETTENTŐ KEDVES VIZSGABITOSBEÚLTEK AZ UDVARBAN PARKOLÓ FEHÉR MERCIBE ÉS EL SZELELTEK! KÖVETKEZŐ HÉT KEDDI REGGEL MEGJELENT A DIPLOMÁÉRT A JÓLFIZETŐ NAGYSÁG ÉS KÉRDEZTE ODA ADTÁK E A DIPLOMÁJÁT AMIT NEKEM KELL ATADNOM AMERT NEM TUDOTT RÉSZT VENNI A DIPLOMA OSZTÓ ESTÉN! (A DIPLOMA NÁLLAM VOLT A KÚLCSOS PÁNSÉLSZEKRÉNYBEN) EGY MŰANYAG ÍRATARTÓBAN! AMIKOR ELŐVETTEM VÉLETLENÜL KIESETT A DIPLOMA, DE EGY FILCTOLLAL ÍRT CETLI IS! A CETLIN EZ ÁLLT/volt írva/ KÖSZÖNÖM SZÉPEN AZ ÓRIÁSI NAGYVONALUSÁGODAT A TOVÁBBIAKBAN IS ÁLLOK RENEDELKEZÉSEDRE! BÁRMIRE IS SZŰKSÉGED LENNE EBBEN BELEFÉR MINDEN! ÍGY LEGALÁBB VEHETEK EGY AUTÓT IS VÉGRE! ÉS ÉN FOGLAK MAJD MEGHÍVNI EGY KÁVÉRA! ENNYIT ERRŐL MINT DIPLOMA! DE HÁNY TANÍTÓ, TANÁR, MÉRNÖK JOGÁSZ, ORVOS+CSICSKA VAN HASONLÓ MÓDON, VAGY EGYÉBB SZOLGÁLTATÁSÉRT LETT DIPLOMÁS!

 10. Hogy is van az a Mellár nyilatkozat, hogy a pártközpontból leszóltak neki, hogy Gyurcsány elvtársat át kell engedni a vizsgán?

 11. Félreértés ne essék, ha Bangóné hazudott a diplomájáról, bukjon! Ha jogtalanul jutott így pénzekhez, annál inkább, és persze viselje ennek jogi következményeit! Tisztul a közélet…
  Gondolom, lehet hasonló elvárásom más “sarakkal” kapcsolatban is.

 12. Egyetértek!
  Gyanús az a phd fokozat! Legalábbis Márki-Zaynak ingáznia kellett Észak-Amerika és mogyarország között.

 13. 2004-től 2009-ig Kanadában és az USA-ban élt családjával együtt. Közben 2005-ben Budapesten befejezte az egyetemet, 2006-ban ledoktorált. Az egyetemen nappali tagozatos volt? Ezt ki kell vizsgálni, mert nagyon gyanús. Közben Amerikában dolgozik és megszerzi a kanadai állampolgárságot.
  Én arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért jött haza? Csak nem azzal az ígérettel, hogy miniszterelnök lesz?

 14. Érdemes különbséget tenni a VÁLASZTÁS útján elnyerhető pozíciók, és a kinevezéses munkakörök között.
  Előbbieknél nem lehet előfeltétel SEMMIFÉLE KÉPZETTSÉG, vagy ISMERET (igen, még akár az elemi iskola elvégzése sem!), egy a lényeg, hogy az illetőt megválasztotta az adott választói közösség, tekintettel az alábbi kitételre:
  Magyarországon minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár jogosan lehet választó és választott. Iskolákra és végzettségekre utaló feltétel, vagy kikötés NINCS!!! (Ld. a vonatkozó törvény XXIII. cikk. (1). bekezdését!)
  Éppen emiatt nem is ellenőrzi pl. az Országgyűlés adminisztrációja sem, hogy mit szerepeltet a megválasztott jelölt az önéletrajzában – egy a lényeg, hogy érvényesen megválasztották.
  Tehát a MEGVÁLASZTOTT képviselő csakis valótlan állítása(i), hazudozásai miatt lehet felelős, és csakis ERKÖLCSILEG a választói közössége (és delegálói) előtt – más kérdés, hogy jobb helyen (és jobb időkben…) ez súlyosabb vétség, mint egy (adott esetben akár nem is releváns végzettséget igazoló) “papír” megléte, vagy annak hiánya.

 15. Nagyon jò az ötlet. Utánna kell nèzni Marky diplomàjànak,ami szerintem nincs. Hazudik.

 16. Vágo Judit Margit, talán fusson neki még egyszer, egy kicsit koncentráltabban ha kérhetném, nem könnyű kihámozni ki kinek csenget, meg ki köpüli a vajat?

 17. A szentendrei polgármester is több diplomás nyelvmester a kamu órásgyárban és mosolyog mint Szálasi a bitó alatt!

 18. Szerintem a hazudozos makit le fogjak keverni meg a valasztasok elott egy-masfel honappal.Akkor eloszedik amit tudnak rola ez lesz az indok.

 19. Fiúk! Nézzetek utána az összes diplomájának, mert ha tényleg hantaboy, akkor ezekben is hazudhatott valamit.

 20. Azon tűnődöm,, hogy a “Szia Ákos!”-típusú felvételek már a legalja a repertoárnak, vagy tud még a Völner-párt szintet lépni lefelé?
  Mit gondolsz, VBT?

 21. Egy év alatt PhD, ez rekord. Ez általaban 3-5 év, még a közgazdász témában is. Pláne úgy, hogy itt sincs, és buzgó vigéci munkája melett végzi. Vajon hány oldalas lehet a munka, már ha egyáltalán létezik? Ha igen, nyilván megvan a tanszéki könyvtárban, egy érdeklödö hallgatónak biztosan kiadják, aki forrásként akarja használni.
  Egyébként azt is érdekes lenne megtudni, hol szülte meg a felesége, aki köztudomásuan otthon szülö bába, a 6. és 7. gyermekét. Talán otthon, egyedül (léven ez a foglalkozása), mint azt pikánsan nekünk is javasolja – lsd. “NEM KELL KÓRHÁZBAN SZÜLNI” – vagy egy jól felszerelt kanadai vagy USA-beli kórházban? Ismerve a jellemét én az utóbbira fogadok.

 22. A “Szia Ákos” -jellegű felvételek már a legalja, vagy tud még a Völner-párt szintet lépni lefelé?

  1. A videó? Ez még tisztességtudó utcalány volt. Anno láttam olyat aki az utcán kiabált a feleségével érkező “ügyfelének”, hogy a múltkor nem fizetett neki, pedig bedugta a …

 23. “Ha járt a bordélysoron, ha nem, ha verte a gyerekét és vegzálta a szomszédját, ha nem, Hadházy akkor is egy zűrös életű, részlehajló figura.”
  Ez a tanulság jön szembe a napi sajtóban magyar állampolgárok millióival, vastagon kiemelve, hogy el ne tévessze az olvasó a lényeget.
  Ez itt a Rubicon, Tamás!
  És ti már odaát vagytok…

 24. Ez itt a Rubicon folyóirat és szerepel benne Lóházi, mint a magyar őstörténet szerves része. Sikeres klónozás eredményeképpen, újra száguldozik az őstulok! Vannak akik szeretik ezt, nyilván szellemi és lelki társak.

 25. A cikk írója biztosan elolvasta Jurák Kata írását a PS-on, ahol szorgos és alapos munkával kigyűjtögette MZP fordulatos életének állomásait, évekre kimutatva tanulmányainak színtereit és bizony, benne is és az olvasókban is komoly kétségek merültek fel az MZP “összes tanulmányainak és diplomáinak” láttán!
  Persze, kehet vki szorgos, lehet zseni, de amiket – több átfedéssel – előadott MZP, az több, mint gyanús!
  Bármilyen megengedőek vagyunk is vele szemben!
  Az “ellenőr” szerint ezt már mondtam egyszer, ami nem igaz.
  Kutassák tehát részletesen és főként: ELLENŐRIZZÉK!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.