Még egy napunk van az atomig

Blog VBT

Mint az ukrán és a nyugati hírszerző irodáktól mindannyian tudjuk, a geronto-, pedo-, zoo-, és minden más egyéb –fil, ugyanakkor sclerosisban és szifiliszben szenvedő, infarktus által gyötört, félig béna, félig vak, ámde csak negyedrészben koronavírusos Putyin holnap, a győzelem napján le fogja dobni az atomot. Szóval nagy nap ez a mai. Hiszen könnyen lehet, hogy az utolsó.

***

Mindenekelőtt szeretnék hálát mondani a Teremtőnek, hogy ily’ korba születhettem. Nem mindennapi ugyanis, hogy a Németország felett győzelmet arató poszt-szovjet állam újra a németekkel áll hadban. Illetve nem, de mégis. Persze mégse, de akkor is. Na, értjük, ugye?

Az is hatalmas örömmel tölt el, hogy a népek nagy olvasztótégelyében mostanság nem csupán a nemzetek keverednek, hanem azok az izmusok is, melyek mentén, vagy melyek ellen egykoron síkra szálltunk. Elég, ha csak abba gondolunk bele, hogy a volt kommunisták most egy volt kommunista utódállamot támadtak meg, amely utódállamban annyi a náci, mint Jobbik közgyűlésen a hangmagyar.

Közbevetésként jegyzem meg: jártam Ukrajnában többször is. Helyesebben mondva Kárpátalján, ami kicsit mindig is orvosi lónak számított, hiszen a nagyszámú orosz kisebbség mellett régebben a magyarok, a ruszinok és a cigányok is képviseltetni tudták valamelyest magukat.

Ez persze már a múlté. A ruszinok két részre szakadtak, úgymint oroszpártiak és ukránpártiak. A magyarok meg… nos, próbálnak valahogy túlélni egy olyan országban, ahol az Azov, és megannyi más paramilitarista szervezet képében nyíltan fasiszta nézeteket vallók ábrándozhatnak magyar csecsemők falhoz csapásáról, s más hasonlókról, miközben a Sztálin-, de még a Lenin-kultusznak is akkora nagyszámú követőtábora van, hogy az ember azt hinné, itt még mindig javában vívják a nagy honvédő háborút.

(Mindehhez annyi kiegészítés dukál, hogy hála az ész nélküli fegyverosztogatásnak, mostanra a paramilitarista szervezetek tagjai se airsoft, vagy paintball utánzatokkal a kezükben bohóckodnak egy lelakott gyárudvar alkotta képzeletbeli harcmezőn.)  

A kárpátaljai romákkal kapcsolatban meg csak annyit: Ukrajna kisebbségi politikáját talán a velük való bánásmód példázza a legjobban. Beregszászon például kitelepítették őket a város külső részére, aztán embermagas téglafalat emeltek köréjük, melynek mentén békeidőben is gépfegyveres katonák járőröznek.

***

Hát ilyen kommunista-náci náci-kommunista miliőben dobja le holnap Putyin az atomot. Már legalábbis meg nem erősített, de annál egybehangzóbb hírforrások szerint.

A nagy kérdés az, hogy hova?

Mert dönthet akár úgy is, hogy a nagy lemming módszert alkalmazva egyenesen a Vörös téren durrant egy hatalmasat, megmutatva, hogy Vlagyimirt egyedül csak Vlagyimir győzheti le.

Nyilván ezzel egyidőben minden jelentősebb olajkútnál is atomrobbanások lesznek majd, egyrészt elégetve a hajtógázt, másrészt berobbantva magát a földet, harmadrészt jó időre sugárszennyezetté téve a fosszilis lelőhelyeket.

De határozhat akképpen is, hogy máshova dobja. Vagy egyszerűen telepít egy bug-ot a vezérlőrendszerbe, és a piros gomb megnyomása után a rakéták olyan random célpontokba csapódnak be, mint mondjuk Helsinki, Vatikán, Negev-sivatag, Kiskunlacháza. És természetesen lesz egy, ami a Holdba, aminek az árnyékos felén náci támaszpont van, kissé eltérítve azt pályájáról, minek következtében hatalmas áradások lesznek szerte a Földön, és ezen már a szenilis Bruce Willis se tud majd segíteni.

Pláne, ha az atomtöltetű támadórakéták egyenesen az USA-t, mi több, Hollywoodot támadják! Akár oktató célzattal is, hátha így az amerikai filmgyártás hitelesebb katasztrófafilmeket tud majd készíteni a Plutónium (vagy mi?) felezési idejének lejárta után.

***

Az egész szépséghibája csupán annyi, hogy Putyin már réges rég ledobta az atomot. Vagy, ha úgy tetszik, mi magunk kértünk néhány töltetet tőle, hogy a kellő időben magunkra robbantsuk Európa egész gazdaságát.

Mert az valahogy nem igazán dübörög. Egymás után zárnak be, vagy dolgoznak csökkentett kapacitással az ipari gáz- és olajfelhasználó gyárak, válnak kihalttá a túlságosan nagyra méretezett plázák, miközben szép lassan hiánycikk lesz minden, ami búzából, árpából, kukoricából vagy napraforgóból készül.

Szóval a robbanás megtörtént. Nem szólt nagyot, amolyan füstölgő kis akármicsodának tűnt kezdetben, amit majd lehet orvosolni mindenféle gazdasági hókuszpókuszokkal. S ez az álláspont a legtöbb helyen a mai napig tartja magát. Legyen embargó, ne adjunk nekik semmit, de ne is vegyük tőlük az iparunk működésének folytonossága szempontjából nélkülözhetetlen fűtőanyagot.

A legcsodálatosabb, hogy a minden szektorban tapasztalható hatalmas drágulást aztán ugyanazok az észkombájnok, akik embargósdit játszottak, simán Putyinra kenik, így kreálva egy olyan ördögi kört, aminek se az elejét nem látjuk, se a végének a megtekintésére nemigen lesz lehetőség a mi életünkben.

Mert ez a kialakult helyzet túl fogja élni Putyint, Macront, Orbánt, Bident, és mindazokat, akik ilyen vagy olyan részről érintve voltak benne.

***

Ami tehát az egészben a fontos: semmivel sem vagyunk különbek, s pláne nem okosabbak az elmúlt generációknál. Fiainkra és unokáinkra egy gazdasági válságtól és vírusoktól sújtott, kirabolt, megmérgezett, rommá gyalázott bolygót hagyunk.

Már feltéve, hogy nem volt igazam a fentiekben, és Putyin tényleg ledobja holnap az atomot.

Erre az esetre tartalmas, boldog programot kívánok mindenkinek. Ki mivel tölti?

***

KIEGÉSZÍTÉS

Ó, én botor, majdnem elfelejtettem, úgyhogy muszáj vagyok utólag beszúrni a fantasztikus hírt:

VAN VÉDEKEZÉS AZ ATOMROBBANÁS ELLEN!

Ezt pediglen onnan tudom, hogy Kalocsa Helyőrség Jurinovics Miklós Laktanyájában töltöttem sorkatonai szolgálatomat, ahol többek között őrszolgálati feladatokat is elláttam.

No, már most!

Az 1-es őrtoronyban lévő őrnek speciális feladata is volt, mégpedig az atomfigyelés. Ez abból állt, hogy a légvonalban 3-4 kilométerre lévő paksi atomerőművet kellett távcsővel figyelnie, s ha atomvillanást észlel, a következőket tennie:

1: A villanás pillanatában megnyomja a stopperje gombját, majd a hang/lökéshullám toronyhoz érkeztekor leállítja.

2: Előveszi az őrtoronyban található füzetet, amiben egy képlet segítségével a villanásból és a hangból kiszámítja a detonáció lehetséges erejét.

3: Az eseményt orifonon, azaz belső rádión jelenti az őrparancsnoknak.

4: Lemászik az őrtoronyból, majd az őrtorony aljában kiásott, mintegy 2 méter mély gödörbe fekszik, arccal lefelé, úgy, hogy közben vegyvédelmi köpenyét magára teríti. Így várja meg a kiérkező járőrt.

Az esemény számos szépséghibája mellett az egyik legnagyobb, hogy a hadászati oktatáson közölték velünk: amennyiben Paks felrobban, olyan szökőár lesz, hogy a kalocsai nagytemplom tornyának keresztje fölé ér majd a víz.

Na, de ki tudja? Lehet, hogy ez valami tuti módszer. Gondoltam, megosztom a közzel, hadd maradjunk minél többen életben, hogy aztán a posztapokaliptikus káoszban egymással harcolhassunk az olajért.

() VBT ()

Kiemelt kép: az 1961. október 30-án felrobbantott, RDSZ–220 típusjelzésű hidrogénbomba, közismert nevén a Cár-bomba


15 hozzászólás “Még egy napunk van az atomig

 1. Pontosan Tamás, Pontosan!
  Tegnap egész nap polírozták az atombomba fejet, hogy csillogjon a rakétán, és a Vörös téren kilövik a felvonulás után, egyenesen Kijevre oszt majd Bumm..
  Nagy durranás lesz Tamás, nagyon nagy! Ha félsz az atomháborútól bújjál be az asztal alá vagy az ágy alá. Mindegy hová, mert máshol sem kapsz több védelmet..

 2. Nekem azt tanították 1976-ban Hódmezővásárhelyen, ha elhangzik az atomvillanás jobbról kiáltás, akkor jól nézzük, mert ilyet tobbé nem látunk.

  1. Nekünk is ezt tanították, kedves Papamaci.
   Meg azt is, hogy induljunk nyomban ki a temetőbe, és ne felejtsük otthon az ásót se, mert ha mi nem ássuk ki és temetjük magunkra a sírunkat, más már nem lesz aki elásson.

   1. Naprózsa! Ne feledd a régi mongol harcmodort. A halottakat kint hagyták a csatatéren, mert ezzel akartak pszichés hatást gyakorolni. A keresztények eltemették a halottaikat, a mongolokat nem.(Ugyanis nem voltak megkeresztelve, és anno a meg nem keresztelteket nem temették. Illetve az izraeliták és az izmaeliták elvitték a saját temetőikbe őket. Prágában összeszedték a zsidó halottakat, azért vannak ott a kicsike zsidó temetőben 11-12 rétegnek egymás fölé temetve.) Nos ezért nincsenek a tatárjárás korából feltárt mongol sírok, az akkor hitélet nem tette lehetővé, hogy meg nem keresztelt embert, vagy kitagadott eretneket elhantoljanak. A várárok volt ez ilyenek temetője.

  2. Anno fizika tanárunk (korán meghalt a szívével szegény) kötelező légó órán azt mondta, hogy atomtámadáskor vessünk keresztet, mert imára már nem lesz idő.. Utána behívatták a Pártbizottságra.

 3. “Putyin holnap, a győzelem napján le fogja dobni az atomot. ”
  Nem dobta le pedig direkt idejekorán felébredtem . 🙂

 4. Tisztelt Tamás!
  Az én időmben az őrségnek ezen kívül mérnie kellett a sugárzást,egy sugárzásmérővel,ami nem volt működőképes. Sem hitelesítve nem volt. 🙂
  De az még Csernobül előtt volt,s nem két évvel.

 5. VBT ismét tökéletes “elemzést” írt a mai ember idiótaságáról, a megfelelő fanyar humorral.
  Továbbra sem értem, hogy miért nem jelenhet meg sem a Hír Tv-ben, sem a Pesti Tv-ben?

 6. Én úgy tudtam, hogy atomtámadás esetén be kell áztatni egy lepedőt sós vízbe, azt magunkra teríteni, és feltűnés nélkül elindulni a temető felé, de vigyázni arra, hogy ne keltsünk pánikot!

 7. “Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút mivel fogják megvívni, de azt biztosan tudom, hogy a negyediket botokkal és kövekkel..”

  Albert Einstein

 8. Viccen kívül. Lakott települések bombázása: ld. Drezda, Hirosima, nos kizárólag népírtásra való. Az atombomba erre a legjobb eszköz. Taktikai fegyverként egész iparvidéket lehet megsemmisíteni ami szintén sok halottat jelent, és a győztesnek semmit, mert mi a fenének foglal el egy területet, ha ott minden szétment ami felhasználható. A frontvonalak fölötti robbantás a II. világháborúban sikeres lett volna, de itt nincsenek nagyméretű frontok, össze-vissza vannak begabalyodva a csapatok. Tehát semmi értelme nem lenne Ukrajnában bárhol atombombát bevetni.

 9. Aki atommal fenyegetőzik az vagy velejéig gonosz gazember vagy elmebeteg. Vajon Putyin melyik a kettő közül?

 10. Amit én hozok neked, az atomháború,
  Hat tonnányi limlom, rím-rom majdan rád borul,
  Én leszek az, aki egy okos múzsát megkér,
  A lelkem tiszta, mint a papírzacskó: fehér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.