Európa liberálisai Magyarország ellen hangolnak

Blog VBT

Nem elég nekünk a saját ellenzékünk, az össznépi hisztériakeltéshez gyakran külországi „segítséget” is kapunk. Most például az osztrákoktól, akik amiatt aggódnak, hogy a diktatúra sötét fellege borulhat hazánkra, amennyiben Orbán Viktor teljhatalmat kap.

***

Ma reggel az osztrák OE24.tv-ben a következők voltak olvashatóak:

“Orban will sich Regieren per Dekret absegnen lassen”

Azaz:

„Orbán határozattal akarja szentesíteni a kormányzását!

 

Ehhez csatlakozott ugyanezen a platformon az újabb „hír”:

“Ungarn auf Weg zu autoritärem Staat”

Azaz:

„Magyarország úton az autoriter állam felé”

 

Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás? Azaz kik a hisztériakeltés kiagyalói? Kötve hiszem, hogy a derék sógorok. Inkább azt vélelmezem, hogy amiképpen Brüsszelben is saját ellenzékünk a legnagyobb magyarellenes csoportosulás, úgy Nickelsdorfon túlra is ők juttatták el ezeket a gondolatokat.

Persze Ausztriában nem kell túl sok tápanyag ahhoz, hogy a szellemi gyomnövények magvai kicsírázzanak. S ha már ott tart a folyamat, régi labanc szokás szerint rá is tesznek egy lapáttal. Így alakítva ki azt a nemzetközi, avagy inkább internacionalista tudatmódosítást, ahol egymás kereszthivatkozásaivá válnak.

Mint tudjuk, a kormány 11 nappal ezelőtt rendkívüli intézkedéseket vezetett be az egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel.Többek között bezáratta a tanintézményeket, bevezette a távoktatást, felfüggesztette a hitelek törlesztőrészleteinek befizetését, betiltotta a szabad- és zárt téri rendezvényeket, limitálta az egyes üzletek és vendéglátóipari egységek nyitvatartását, elviselhető mértékűre korlátozta a munkaadói és munkavállalói terheket, lezárta az országhatárokat, az egészségügyi intézményeket pedig felkészítette arra az esetre, ha a járvány elharapódzna az országban.

Ahhoz, hogy ezek az intézkedések megmaradjanak, valamint szükség esetén ezek szigorítását lehessen elrendelni, a kormánynak nagyobb felhatalmazásra van szüksége.

Az Országgyűlés hétfőn négyötödös többséggel arról dönthet, hogy kedden megszavazza-e a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot.

Amennyiben tehát hétfőn nincs meg a négyötödös felhatalmazás, úgy a keddi szavazás elmarad, az eddigi intézkedések fenntarthatósága pedig veszélybe kerül.

Ha tehát a vírus terjedése indokolttá tenmné a lakhely-elhagyási tilalom bevezetését, azt már csak szavazással lehetne tető alá hozni, miközben értékes napok telnek el.

Ez esetben viszont felejtsük el a napi időintevallumot, hiszen sokszor néhány órás késlekedés is elegendő arra, hogy a baj kezelhetetlenné váljon.

***

Nézzük a belföldi reakciókat!

A DK, az MSZP és a Momentum már most bejelentette, hogy nem fogják megszavazni a Házszabálytól való eltérést. Hogy a többi ellenzéki párt hogyan dönt, az innentől szinte már lényegtelen, ugyanis a négyötöd megvétózásához ennyi épp elég. Az ellenzék tehét obstrukcióval „kezeli” a járványt. Mondom még egyszer: azopban a napokban, amikor órák is számítanak.

Nyilván ugyanők felelősek azért is, hogy legközelebbi nyugati szomszédunk hírcsatornáin már megindult a finomhangolás. Finomhangolás? Miről beszélek? Ez egyértelmű rémhírterjesztés, méghozzá a leggaládabb fajtából.

A nyugati liberális hírcsatornák ugyanis átvették a magyar ellenzék retorikáját, s következetesen „Felhatalmazási törvénynek” hívják azt a törvényt, aminek a neve helyesen:

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat

Ezzel szemben, amikor valaki utánanéz a “felhatalmazási” törvénynek, az első a találati listán a Wikipédia szócikke. A Felhatalmazási törvény egy német birodalmi alkotmányt módosító 1933-as törvény volt. A négy évig hatályban lévő törvényt a Reichstag kétszer is meghosszabbította, majd 1943-ban Adolf Hitler határozatlan idejűre változtatta.

A nép tehát pontosan azt fogja látni, amit a honi ellenzéki, valamint az európai liberális barátaik láttatni akarnak: egy Hitler-Orbán párhuzamot.

***

S itt, ezen a ponton feneklik meg a történet. Ugyanis mit állított eddig a liberális ellenzék? Hogy Orbán Viktor egy diktátor, Magyarországon pedig diktatúra van. Ezt szajkózták itthon és külföldön egyaránt, ezzel mosták át az agyakat lassan, de türelmesen.

Kérdem én: ha már úgyis diktatúra van, minek a diktatúrát diktatúrává tenni? Avagy az autoriter kormányzást már nem lehet tovább fokozni. Kivéve talán, ha valaki a Iulius nemzetségből örökbe fogadja a miniszterelnököt, aki így megkaphatja Magyarország első Imperatorának címét.

S itt rögtön felvetődik egy fontos kérdés, miszerint Orbán mivel akarná stabilizálni a diktatúráját? Például az erőszakszervezetek feletti monopóliumának segítségével? Katonai és rendőri felügyelettel? Csak mert a migránsveszély nem hogy nem múlt el, s nem hogy nem csendesedett le, hanem egészen fenyegető méreteket öltött. Rendőreink és katonáink – számukat tekintve –  egyszerűen nem elegendőek ahhoz, hogy fenntartsanak egy diktatúrát, s pláne nem akkor, ha közben fokozott készültségben kell ellátniuk határvédelmi feladatukat. Arról már nem is beszélve, hogy sem katonáink, sem rendőreink nem lennének e tekintetben partnerei senkinek, pártállástól függetlenül.

***

Amit sokan sok ideje sejtünk már, azt egy vírus mutatta meg nekünk: az Európai Unió a jelenlegi formájában életképtelen, a mai értelemben vett demokrácia intézményén pedig pontosan akkora lyukak vannak, hogy azokon keresztül egy aprócska vírus elpusztíthatja az egész felépítményt.

Mégse temessük magát a demokráciát!

A demokratikus jogállam intézménye lehetővé teszi ugyanis a négyötödös módosításokat. És lehetővé teszi a kiszélesített kormányzati jogkört is.

Sőt! A demokratikus jogállam ennél többet is lehetővé tesz.

Lehetővé teszi, hogy amennyiben bármiféle olyan vészhelyzet áll fenn, ami a lakosság életét vagy az állam biztonságát fenyegeti, a demokrácia egyes intézményei felfüggesztésre kerüljenek.

***

Valóban és ténylegesen sorsfordító időket élünk. Könnyen lehet, hogy a túl sokat hangoztatott, s rettenetesen elkoptatott szólammal kell élnünk, s azt kell mondanunk: nemzetünk megmaradása a tét.

Ilyen időben nincs mód és lehetőség naponta vagy akár hetente szavazgatni, s részben vagy egészben arra az ellenzékre bízni a döntést, amelyik egy egészségügyi vészhelyzetből politikai tőkét kíván kovácsolni.

Ha pedig a szép szó nem elég, akkor csak úgy sub rosa:

A magyar köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Ő az öt legfőbb magyar közjogi méltóság közül az első.

() VBT ()

Facebook hozzászólások

50 hozzászólás “Európa liberálisai Magyarország ellen hangolnak

 1. Az ellenzék, csupán ármánykodásban jeleskedő, egyedei azzal próbálják félrevezetni az embereket, hogy “Orbán puccsot készít elő”. Önmaga ellen? Logikus! Miközben tudjuk, hogy rájuk jellemző az, hogy olyasmivel vádolják ellenfelüket, amit ők követnek el. Régi bolsevik trükk. Azt is kijelentették korábban, miszerint tisztában vannak azzal, hogy a jelenlegi kormányt törvényes úton nem képesek leváltani. A helyzet sajnos alkalmas arra, hogy eszkalálódjon és némi külső segítséggel (lásd Majdan) elégedetlenséget szítsanak az országban. Pl. akadozó energia és vízellátás, hiány a kereskedelemben, esetleg túlterhelt eü., stb. No, ezt a sámlit kihúzták alóluk, talán ezért ennyire csalódottak .

 2. Nem számít, hogy hányan szavazzák le a törvénymódosítást, mert a kijárási tilalom rövidesen elkerülhetetlenné válik, lám sok szupernyugati országban már be is vezették vagy vezetik a görögök, szerbek.
  Tehát akkor ott is diktátorok vannak?
  Viszont nem támogató képviselő szavazókra lebontva nem fogjuk elfelejteni, hogy ki akarta Magyarországot káoszba dönteni, az összes fiatalabb súlyos beteget és az összes 65 év feletti embert tüdőfuldoklásos kínhalálra ítélni.
  A parlamenti dolgozók és képviselők között is rövidesen felüti a fejét a vírus, és onnantól vagy be lesznek zárva oda karanténba, vagy nem járhatnak be ülésezni.
  Akkor, sok hülye ellenzéki , mikor már ti is betegek lesztek, ki fog helyettetek dönteni, hogy menjen-e értetek a mentő?

  A vuhani lezárt járványadatok szerint 5,8 % a halálos áldozatok aránya. Ha nem tudjuk az összevissza mászkálást megakadályozni és mindenki megfertőződik, akkor ez 580.000 ezer magyar halottat is eredményezhet, akárcsak a spanyolnátha vagy a korábbi európai járványok. Pedig a járvány lassításával elérhetünk egészségben is addig, míg mindenki kaphat védőfelszerelést, legyen elég lélegeztetőgép, akár családonként is, mert vadul gyártják világcégek ezeket a hiánycikkeket, és a vírus is kifáradhat ha nem kap elég elérhető áldozatot. Arról nem is beszélve, hogy megtalálhatják a gyógyszert is pár hónap haladék alatt.
  Tehát aki ennek megakadályozásában és többszázezer magyar korai halálában bűnös, azoknak sem jósolhatunk hosszú életet, mert az életben maradt, elkeseredett rokonok aztán meg fogják keresni a felelősöket. S az bármennyit is hazudozik az ellenzék, nem a “diktátor” Orbán Viktor lesz…

  1. “Elkerülhetetlenné válik”…
   De jure nem lesz bevezethető!
   Remélem Miniszterelnök úrnak erre is van valami áfium a tarsolyában.

 3. A liberális elmebaj épp olyan paranoid, mint bármely más paranoid gondolkodás. Nincs különbség csak az irányultságban. (Annyi különbség azért van, hogy ők legtöbbször a paranoid lehetőség tagadásával nyitják meg az utat a paranoid lehetőség előtt. Triplán duplacsavarosak.)

 4. Egy idezet a fentiekbol.

  ”Arról már nem is beszélve, hogy sem katonáink, sem rendőreink nem lennének e tekintetben partnerei senkinek, pártállástól függetlenül.,,

  Ezt azert nem mondanam, lehet hogy most nem de ha visszagondolunk 2006-ra akkor nem tudom elkepzelni hogy a rendorok sajat szorakozasukra lovoldoztek a tomegbe. Parancsot hajtottak vegre a felettesuktol aki szinten parancsot hajtott vegre az o felettesetol esigytovabb…szoval hol lyukadunk ki vegeredmenyben? A legfelsobb vezetonel, ki volt akkor a miniszterelnok? Gyurcsany Ferenc.
  Az elmult tiz ev soran sokkal kevesebbert is lovethetett volna Orban de nem tette es meg csak nem is volt a fejeben.

 5. Remélem a parlament észél lesz és nem a kitöltetlen csekket orbán kezébe!!???..
  Maradjon a parlament a helyén!!!!
  Ez így demokratikus!!!!
  barátilag
  J.L.

  1. Miért? Szerinted mit írna rá a miniszterelnök? Mondjál már egy-két verziót! Ne csak a demagóg ostobaságaidat hintsed itt barátilag.

 6. Istenem, ha a gyurcsányi lenne a kormányrúdnál, már a frissen alakitott
  munkásörség masirozna az utakon
  löparanccsal ellátva. Persze csak fideszesekre!

 7. Az osztrák libsik éppen olyan förtelmesek, mint a magyar libsik, annyi különbséggel, hogy nekik a magyar belügyekb e KUSS!

 8. Nincs munkásőrség ezért a katonák,rendőrök masíroznak elvileg az utcákon,
  Azért elvileg,mert én még nem láttam 1et sem!!
  Ergo
  nem kell pánikolni…
  barátilag
  J.L.

 9. Azért mert te képtelen vagy valamit látni,
  nem törvényszerü, hogy nem létezik.
  „Remélem a parlament észnél lesz, és nem ad kitöltetlen csekket Orbán kezébe“. Észnél lesz? Csak nem a gyurcsányistákra gondolsz? Ne tedd magad nevetségessebbé annál amilyen amúgy is vagy. És föleg Ne Pánikolj! Ha pánikolni akarsz, akkor kezdd a francia tüntetök
  mészárosánál.Ö már régen kivezényelt
  mindent at utcára. A parlament nélkül.
  Barátilag

 10. zizikém
  nem győztél +!!!
  A katonák,rendőrök kevesek a*vírus +fékezéséhez ,de még ov teljhatalma sem!!
  Ez szakmai,EÜ-i kérdés és nem politikai….
  Késleltetni lehet,de előbb utóbb lecseng magától is!!
  Megelőzni sajnos nem,mert nincs LNE gyógyszer!!
  barátilag
  J.L.

 11. Nézd , ha én valakinek segiteni akarok hogy bizonyos dolgokat megértsen, de ez nem sikerül mert az egyénke immunis mindenféle logikus gondolkodásra, az
  tényleg veszteségként könyvelhetö el. (Hogy te is megértsd: nem gyöztem.) Mégis barátilag megprobállak felvilágositani arról a tényröl, hogy a fegyveres erök nem a virus megfékezése miatt lennének kint, mert egy virust nem lehet lelöni. ( ugye érzed milyen türelmesen próbállak tanitgatni?) A fegyveres erökre olyan 55-ös IQ val rendelkezö emberkék miatt lesz szükség , akik 60-as IQ val renelkezö politikusoknak elhiszik, hogy nincs is járvány, azorbán csak pucssot akar csinálni maga ellen. De tudod mit? Feladom, te gyöztél. Te tényleg allergiás vagy mindenféle logikára.
  Barátilag zizike

 12. Veszélyhelyzet!!!
  A parlament digitális üzemmódban is üzemelhet ezért nem kell rendeletekkel kormányozni ,habár úgy kényelmesebb!!!
  Nem a horthy korszakban élünk,de nem is a ferencz jóska idején…
  Ez logikus nem!!!
  Ha már Arisztotelészre hivatkozol/logika nem jó úton jársz……
  Ez rossz logika…
  barátilag
  J.L.

 13. Látod megint összevissza beszélsz, és az eddig általad felhozott különféle „ logikus“
  kijelentéseidet próbálod saját magad ignorálni, mikor újabb és újabb logikátlan kijelentéseiddel probálod az eddigi szösszenéseidet meg nem történtté tenni.
  Szóval, a digitális üzemmód fenn lessz
  tartva at alacsony IQ-s ellenzék számára, de lehet, hogy egy vészhelyzetben egy körzetet le kell zárni a haddereggel, és ez hihetetlen rövid idö alatt kell megtörténjen.
  Ilyenkor Minden elvesztegetett óra emberek életébe kerülhet. Kötve hiszem, hogy ilyen szituációban az ország nagyrészét érdekelné, hogy személyiségzavaros hétpróbás hazaárulók mit szavazgatnának meg vitatkozgatnának cselekvés helyett. Logikus nem? Ami a történelmi ismereteidet illeti, sajnos ugyan olyan foghijas mint a logikád. Horthy kormányzó úr alatt a parlament ugyan úgy müködött tovább a hadbalépés után, és a
  szovjetunió elleni hadjárathoz szükséges haderönövelést az akkori parlament a szocdemekkel eggyütt megszavazta. Emiatt a parlamenti játszadozások miatt kapott hitler majdnem agyvérzést. A ferencjóska osztrák volt és császár. Öt szánod logikának? De talán egyszer te is megérted majd.
  Barátilag zizike

 14. Menjünk tovább a logika terén. Már minden logikusan gondolkodó ember recesszióval számol. Minél tovább tart ez a helyzet, annál nagyobb lessz a recesszió. Ami azt jelenti, hogy az államnak egyre kevesebb pénze lesz kiadásokra. Ebböl csak egy: szociális kiadások. Na most, az a kissebbség , amelyik kb. 600 éve integrálatlanul köztünk él, és hozzászokott,
  hogy a magyarok pénzéböl finanszirozza at életszükségleteit, és azt hiszi ez örökösen jár neki szerinted mit fog csinálni, ha egyszer csak nem lesz pénz rájuk, csak
  mondjuk élelmiszerjegy? Ezek kb. 800 ezren vannak. Ugye milyen jó lesz akkor a katonaság amit a kormány kirendel a te védelmed érdekében is. Akkor szeretnélek
  hallani ha ilyen éles helyzetben a kormány gyors cselekvés helyett a gyurcsányisták
  hozzájárulására várna. Logikus mi? És ez 4-5 hónap múlva egy nagyon reális jövökép lehet.
  Még valamit a logikáról egy logikusan feltett kérdéssel: amikor te diktatúrával példálózol, mirért nem emlegeted soha pl.
  rákosit, kádárt vagy gyurcsányit? Nem tartoztál véletlenül régen ahhoz a paramilitáris rohamegységhez aminek a pár héttel ezelötti ujjáélasztését ennyire tagadod?
  Barátilag zizike

 15. zizike és a logika
  Ha már gyurcsányra mint diktátorra hivatkozik azkor miért nem hivatkozik orbánra az illiberális demokratára aki most olyan törvényt szeretne kitöltetlen biankóként amely felhatalmazná,hogy rendeletekkel kormányozzon +nem határozott ideig!!!???..
  A kisebbség érdekeire pedig ne hivatkozzon ,mert mindez nem az ő érdekükben történik,ha már a logikáról beszélünk….
  Azért ferencjóskát és horthyt én nem hoznám fel +példaként mert mind2 háborús vesztesként vonult be a történelembe…
  Remélem logikus az érvelésem!!!??..
  barátilag
  J.L.

 16. manócska drága én senkit nem zavarok,nem is idézek,nem is bántok
  Csak válaszolok és érvelek és nem vagdalkozom!!
  Maga sem kivétel,ha már +szólított!!
  Remélem nem bántottam +,ha habár nem kértem a baráti +jegyzését….
  Csá….
  barátilag
  J.L.

 17. jáger,jágerka! A maga zagyvaságait sem kérte senki sem barátilag, sem anélkül. Mégis ideloccsantja őket. És, bizony, szinte mindenkit zavar.

 18. Azért vannak rossz indulatú manók is……
  Ezek a koboldok akik folyamatosan gonoszkodnak….
  Ugye így van!!!???…
  barátilag
  J.L.

 19. Aki liberális az demokrata és nem fasiszta…lehet akár kommunista,konzervatív,polgári,esetleg szocialista,nemzeti,pártsemleges….!!!??,
  barátilag
  J.L.

 20. 09-12
  65 évesek boltbajárásának időpontja!!!
  ők csak akkor,vagy
  akkor csak ők!!!???..
  Nem mind 1
  Idd ki a bilit,vagy vidd ki a bilit….
  Ez az5let orbán fenomentális ökörsége….
  senkinek semmit nem old +!!!
  barátilag
  J.L.

 21. Áder mint mellékszereplő hallgat mint a csuka a vízben,…
  jellemző a szerepére!!!….
  Nem oszt nem szoroz!!!
  Inkább szalutál orbánnak…
  barátilag
  J.L.

 22. Azért ne mondja már nekem gorbán sem,hogy a 65 éven felüliek azért nem mehetnek 9ig majd 12után a boltokba mert védik az egészségüket a fertőző fiataloktól!!!!
  Ezt a baromságot mesélje be másnak!!!
  barátilag
  J.L.

 23. And és azkor ki itt a fertőző közösség!!…
  Hát ezt nem tudja senki,mert látens…
  Azért a nyugdíjasok védelmében ők csak 8-12 között mehetnek a boltba,hogy atyaúristen + ne fertőződjenek a fertőzött ifjúságtól!!!???..
  +áll az eszem…Micsoda védelem….
  barátilag
  J.L.

  1. Még mindig nem érted?
   Annyiszor elmagyaráztam már,hogy hol a helyed!
   Na takarodj anyád mellé az utcasarokra te rohadt burnyák!

 24. A köhögés már fel ér a tüdőbajjal….
  tisztára*vírus….
  nem baj majd csak lecseng a paranoid skizofréniája istenuccse…..
  Tisztára szopógép….
  Csak szopatja magát…
  Nem érti ,hogy nem érdekel az ilyen debil figura…..
  barátilag
  J.L.

 25. Katonák a*vírus LN!!???..
  Csak nincs +felelő fegyverük a kis piszok LNség LN!!!
  Még az új pisztolyuk,géppisztolyuk is hatástalan….Ez csak olyan pótcselekvés……
  barátilag
  J.L.

 26. Ápr 1
  Hugó névnapja és
  a bolondok napja.
  Ilyenkor a buta tréfa +engedett….

 27. +jegyzem
  Akik eddig a*fertőzésben haltak + azok nem a plázákban,boltokban,szórakozóhelyeken
  de nem is a metrón,buszon,villamoson szedték össze a vírust az tuti…
  Olyan úton amely nem igazán ismert!!!
  Valószínűleg közeli ismerősöktől…
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 28. orbán +500 ezer forinttal próbálja +becsülni az EÜ-i dolgozók munkáját 2020-ban
  Habár +jegyzem a munkájuk nem növekedett,csak a figyelem nőtt és a pszichikai nyomás ,érdeklődés feléjük…
  Azért nem sajnálom tőlük az Lismerést,de mások is fegyelmezetten végzik a munkájukat!! Csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 29. *vírus statisztika
  03 01 03 22 03 29 04 03 04 04
  fertözöttek 0 131 408 623 678
  elhunytak 0 6 13 26 32
  gyógyultak 0 16 34 36 58
  Megjegyzem MO-o naponta 370-en halnak + ,bár nem fertőző betegségben….
  csak ennyi barátilag
  J.L.

 30. Immár 85 EÜ-i dolgozó t fertőzött + a*vírus!
  Ennyi a sebészeti maszkok *vírus LNI hatékonyságáról!!!
  Biológiai védelmet nem nyújt csak pszichikait!!
  Ergo szart sem ér,mert nem véd a vírus LN!!!
  Semmiféle adszorbens hatást nem fejt ki….
  barátilag
  J.L.

 31. ov populista intézkedése
  Mától ingyenes a parkolás a közterületeken….
  Na és mit szólnak ehhez az önkormányzatok!!???.. Gondolom nem örülnek neki….
  barátilag
  J.L.

 32. And ov bejelentette
  2021-től lesz 13 havi fizetés ,ha minden jól megy!!!???..
  Beszarok…..
  barátilag
  J.L.

 33. *vírus aktualizálás
  fertőzöttek 817
  elhunytak 47
  gyógyultak 71
  barátilag
  J.L.

 34. Hát azkor
  Éljen az ingyenes parkolás,a 13.havi nyugdíj,sőt a honvédség bevetése a*vírus LNI harcban….
  Kvázi máris javul a helyzet mert a pandémia LN az operatív törzs a feladata magaslatán áll és harcol a * LNség LN!!
  barátilag
  J.L.

 35. *vírus helyzet
  fertőzött 895
  Elhunyt 58
  gyógyult 94
  Amióta bevezették a boltba járási stop-ot /a nix ugri-bugrit / 2020 03 28
  azóta jóval több az fertőzöttek és az Lhunytak száma,mint az ezt +előző időszakban,1hónapban!!!
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 36. *vírus ügyben
  2020 04 10
  fertőzöttek 1190
  elhunytak 77
  gyógyultak 112
  barátilag
  J.L.

 37. Statisztika
  orosz ukrán román német angol olasz spanyol amcsi magyar
  fertőzött 11917 2203 5467 11325 70783 143626 157022 500 000 1310
  elhunyt 94 69 257 2373 8958 18279 15843 18745 85
  gyógyult 795 61 729 – – – 55688 27314 115
  Mellékesen +jegyzem K-Európában évtizedek óta a BCG oltás bevezetésre került!!!
  Hát nem is tudom……..
  barátilag
  J.L.

 38. Mi légyen a 65 éven felüliekkel!!
  Már ne is járjanak a boltba,csak a temetőbe,hiszen előbb utóbb úgyis +halnak….
  Levegőt se vegyenek,mert rontják a klímát CO2 szempontból….
  Most is csak rontják a halálozási statisztikát!!
  barátilag
  J.L.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük