Hova tűnt Orbán Viktor?

Blog VBT

A hazai ellenzék – kilépvén a pelenkás korból, s napokon belül belül tipegővé nőve – előállt a hatalmas, katartikus, már-már reveláció-szerű felismeréssel. Hogy, hát a pelenka az nem is annyira lényeg, mint az, hogy… (wait for it!)… hová tűnt Orbán Viktor? Nevesen, hogy miniszterelnökünk hol a fészkes frászkarikában volt augusztus huszadikán, legfőbb állami ünnepünkkor? S bárhol is volt, hogy mert ott lenni, mit keresett ott, és különben is…

Kérem tisztelettel, erre a rettenetesen ostoba kérdésre a megfontolt és okos válasz így hangzik:

Magyarország öt legfőbb közjogi méltóságának sorrendje:

 1. Magyarország köztársasági elnöke,
 2. Magyarország miniszterelnöke,
 3. Az Országgyűlés elnöke,
 4. Az Alkotmánybíróság elnöke,
 5. A Magyar Kúria (korábban Legfelsőbb Bíróság) elnöke.

Augusztus huszadikán az ünnepi szónoklatot Magyarország legfőbb közjogi méltósága, Dr. Áder János köztársasági elnök mondta.

A köztársasági elnök – jogköreit tekintve – korántsem csupán reprezentatív személy. Igaz, a közbeszédben a miniszterelnök hierarchikusan előrébb áll, valójában azonban nem.

Talán 8, vagy 12 év múlva, amikor Orbán Viktor lesz a köztársasági elnök, változik majd valamelyest a megítélés, addig azonban ezzel kell megbékélni.

(Az utolsó mondat természetesen egyfajta gumicsont, tekintve, hogy igen sok helyen virágzik még az uborka.)

 

P.S.: Ja, igen. Amúgy meg nyaral.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala)

() VBT ()

 


5 hozzászólás “Hova tűnt Orbán Viktor?

 1. Anarcholiburnyákjainknál már ez a legnagyobb gond? De jól megy nekik ebben a “diktatúrában”!

 2. Nem láttam olyan ellenzéki médiumot, amelyben keresték volna a miniszterelnököt, vagy elmarasztalták volna, eme cikk megjelenése előtt, hogy miért nem jelent meg augusztus 20-án.

  Hol volt erről szó?

 3. Ezek a balliberalis nyalverok most is meg mutattak hogy allandoan hazudnak. 8 eve mar el akarjak kergetni es most elmegy 2 hetre es mar hianyoljak. Nem csoda hogy az ellenzek itt tart, azt sem tudjak hogy mit akarnak. Mindenkinek jar a pihenes. Hajra magyarok! Hajra Orban Viktor

 4. Túlságosan elharapódzott hazánkban a durvaság, gorombáskodás, öncélú vitriolos gúnyolódás, közönségesség, neveletlenség. S nem csak neten, hanem a köznapi életben is, sajnos. Nem tudom felfogni, nem értem, hogy hozzászólók miért engednek meg maguknak ennyire ordenáré szavakat, mondatokat? Amiket leírnak. . Mit akarnak vele elérni? Saját magukat minősítik vele, nem a témát, sem az illetőt, akire mondják. Persze a névtelenség álarca mögött könnyen teszik, vélik. Pedig nem. Hiszen saját magukat jellemzik vele. Kimondják azt, hogy semennyi önbecsülésük sincs. Pedig legyen !!! Fejezzék ki mondandójukat emberi módon, tisztán, méltósággal! Vakarják le magukról saját besározásukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.