Pogány Jézuska

Blog VBT

A pogány Jézuska októberben „csinál” karácsonyt, és nem érdeklik őt sem a hatályos jogszabályok, sem a költségvetés számai.

Karácsony Gergely, aki az úzvölgyi gyalázat napjaiban fontosnak tartotta kiállni a melegekért, négy fontos hírrel örvendeztetett meg minket.

Egyrészt

ingatlanadót kíván kivetni a fővárosban,

másrészt

melegbárt szeretne nyitni a Városházán,

harmadrészt

megtiltaná a fővárosi cégeknek a “rabszolgatörvény” alkalmazását,

negyedrészt

bevezetné a nemek közti béregyenlőséget Budapesten.

***

Brávó! És ismét csak brávó! Igen, ez a dolga egy pogány Jézuskának! Ígérni szépet és jót, függetlenül attól, hogy ígéreteinek tárgyai milyen törvényi, vagy erkölcsi szabályozásba ütköznek.

Amikor megalakult a Kétfarkú kutyapárt, azt hittük, elértünk a nyúl üregének legaljára. Persze tudtuk, hogy amolyan protest csoportosulásról van szó, és jót röhögtünk, amikor Mogács megtalálta az ATV stúdiójában – „Kálmánnal” szemben – az asztal alá ragasztva a valószínűsíthetően DK-s rágógumit. Mulattunk az „örök élet + ingyen sör” programon is.

Erre mit tapasztalunk? Magukat komoly pártok komoly politikusainak hazudó svindléder kalandorok, egyfajta modern köntösbe öltözött Cserni Jovánok (annak elért eredményei nélkül) dúlják végig a kampány elejét.

***

Mert, bizony, amit sejtettünk, bekövetkezett. Az EP-kampányt lezáró szavazással nem a politikai uborkaszezon, hanem az újabb kampány kezdete köszöntött ránk. És nincs is ezzel semmi baj. A választópolgároknak joguk van minél jobban, minél részletesebben megismerni a főpolgármester-jelöltek pogrampontjait, azok részletes kibontását, joguk van érvek és ellenérvek ütköztetéséhez, egyszóval ahhoz, hogy a felelős döntés meghozatala előtt minél tájékozottabbak legyenek.

Erre mit tesz a sok félkegyelmű?

Viccet csinál az egészből.

(Kivéve Bede Zsoltot.)

(Bede a viccből csinál viccet, s ő maga is jól tudja, hogy eleve semmi keresnivalója nem lenne egy ilyen megmérettetésen, ha Magyarországon a sajtódiktatúrát kiabálók betartanák a sajtószabadság szabályait. Bede Zsolt azért indul, hogy ott legyen az előválasztáson, és bárkinek joga legyen bármilyen kérdést feltenni. Mert máskülönben e kérdéseket alkalma se lenne nekiszegezni az érintetteknek.)

Szóval Karácsony, Kálmán, Puzsér, Kerpel-Fronius nélkül nincs Bede. Ők tehát nem okozat, hanem ok. Ahogyan annak okai is, amiért Tarlós István nem fejti ki bővebben, hogy mit gondol Kálmán Olga (vagy bármelyik lükebóka) indulásáról. Mit gondolna? Semmit.

***

Ezek az ellenzéki jelöltek úgy terveznek, hogy nem ismerik a számokat. Úgy ígérnek, hogy nem érdekli őket a fővárosi polgárok igényei. Úgy páváskodnak, hogy fejükben az összes gondolat sikoltva menekül a kimondás elől, mert legbelül ők is tudják, hogy populizmusban jóval meghaladták Sztálint vagy Beriját.

Ezek a jelöltek gúnyt űznek a politikából, a fővárosból, s legfőképpen a választópolgárokból!

***

Elmondhatjuk tehát, hogy az ellenzék mostanra minden pártból viccpártot kreált. Csak már nincs kedvünk nevetni.

() VBT ()

 

 


1 hozzászólás “Pogány Jézuska

  1. Ez a címeres ökör, aki már pár éve (sajnos) polgármester, azt sem tudja, hogy a törvény (sokkal) magasabb rendű az önkormányzati rendeletnél. Ezért ha meg akarna bármit is tiltani, amit törvény ír elő, mindjárt mehet is a sittre. Ez a törvényes rend elleni felforgató tevékenység, amit köztisztviselő valósít meg, tehát súlyosbító körülmény. Pár év hűvösön, ahol “meleg” barátságot köthetne az általa favorizált aberráltakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.