Vajon fog-e Karácsony focizni Orbán Viktor fejével?

Blog VBT

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármesterjelölt örömmel jelentette be, hogy együttműködési megállapodást írt alá Székely Sándorral, a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetőjével. A sajtótájékoztatóról “természetesen” nem maradhatott el Tarlós és Orbán hungarocell szobra sem. Ismerve a Szolidaritást, joggal vetődik fel a kérdés: vajon Karácsony Gergely tervezi-e, hogy Orbán vagy Tarlós fejével focizzon?

A magát civil kezdeményezésűnek hazudó Magyar Szolidaritás Mozgalom (továbbiakban Szolidaritás) évtizedekre visszamenő tradíciót ápol azzal, hogy a szélsőbalos, populista megnyilatkozású Karácsony Gergely mellé/mögé/ alá áll. Hiszen a Patkányforrdalomtól kezdve a két világháború korszakának munkástüntetésein keresztül egészen a kékcédulás választásokig komoly szerepe volt az anarchista bolsevik és neobolsevik szerveződéseknek abban, hogy a fennálló rendet demoralizálják.

A Szolidaritást 2011. október 1-jén alapította 10 „magánszemély”, akik között a legmagánszemélyebb magánszemély – a későbbi elnök – az a Kónya Péter volt, aki korábban a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) szakszervezet elnökeként tevékenykedett. 2012. október 26-án aztán a Szolidaritás csatlakozott az Együtt 2014 Mozgalomhoz, melynek Kónya az egyik vezetője, később pedig országgyűlési képviselője lett.

Szeptember 6-án Kónya elnök „társadalmi elnökké” vált (whatever), a Szolidaritás ügyvezető elnöke pedig Székely Sándor lett. Ők ketten aztán úgy mentek mindenhová, mint Lolka és Bolka, Stan és Pan, vagy New és York. Ők voltak az igazi „Együtt”! Például az Együttből is együtt léptek ki, hogy Kónya új pártot alapítson (amiből nem lett semmi), Székely pedig a Szolidaritás színeiben választási paktumot kössön a DK-val. A paktum jól sikerült, Székely DK-s országgyűlési képviselő lett, hogy aztán 7 hónapnyi párthűség után kilépjen a frakcióból, és függetlenként folytassa tovább.

Ez a végtelenül független ember, aki úgy váltogatja a párt- és szövetségi tagságait, mint más a gatyáját, nos, ő kötött most szövetséget Karácsony Gergellyel, akinek politikai pályafutása szintén olyan kusza, mint a szabályozatlan Tisza.

***

Mindez nem csupán ködös múltba révedés, hanem nagyon is fontos visszatekintés az események megértésének szempontjából. Ugyanis a Kónya elnökölte Szolidaritás szervezte 2013. szeptember 29-én azt a kormányellenes tüntetést, amelynek végén ledöntötték Orbán Viktor hungarocellből készült szobrát, majd a szobor letört fejét először felmutatták a közönségnek, majd földre dobva rugdosni kezdték.

Most pedig Kónya Péter utódjának, Székely Sándornak a háta mögött tűnik fel egy hungarocell szobor, amely Orbán Viktort és Tarlós Istvánt ábrázolja.

Adódhat tehát a kérdés, hogy a történelem, amely rendre ismétli önmagát, ezúttal is folytatja-e ezt a hagyományt? Azaz fog-e Orbán vagy Tarlós fejével Karácsony Gergely focizni? A neobolsevik politikai narratívába ugyanis igencsak belefér az efféle kopírozás.

Sajnos azonban más is. Nevesen a semmiből a seholba vezető tüntetések, a fővárosi üzemeltetésű intézmények és cégek működésének tudatos szabotálása, egyszóval a kommunista zavarkeltés összes, jól ismert eszköze.

***

Ennél szánalmasan abszurdabb már csak akkor lenne a történet, ha Karácsony Gergely a kampányzáró gyűlésén boldogan mutatná fel Kádár János megkerült koponyáját, majd miután felesküdtek a Lenin összesre, vidáman dalolva elindulnának Észak-Pest felé, Csepelt kolhozosítani.

() VBT ()

Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook oldala


3 hozzászólás “Vajon fog-e Karácsony focizni Orbán Viktor fejével?

  1. Ne adj Isten Karácsony nyerne, még a gondolata is szörnyű!
    Vajon Ő, mint Fletó gazdateste, a végén utazó nagykövetségig vinné mint a D203-as anno?

  2. Maszkimum a hungarocell fejével.
    Ha a valódit próbálná ,beleszurkálom a hátába a lábait. Senkinek ne legyen kétsége. A karácsonyi lábait,a karácsonyi hátába.
    És akkor,majd meglátjuk,hogy a szarba harapott mosolyú egyed,továbbra is olyan “szépen” mosolyog,mint máskor? Fényképezni fogom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük