Márki-Zay, az egymilliós „államférfi”

Blog VBT

Megszokhattuk már, hogy Márki-Zay Péter egyáltalán nem fukarkodik a pozitív jelzőkkel, pláne, ha magát kell illetnie velük. Most például kistérségi OKJ-s Hadházy Ákossá lépett elő, s az önmaga által generált problémát önmaga akarja jutalmazni. Nevesen egymillió forintot kínál annak, aki hitelt érdemlően leleplezi az ellenzéki előválasztás második fordulójában előforduló választási csalást.

***

Na, de mi is ez a csalás az Alföldek Géniusza szerint? „Természetesen” az, ha egy kormánypárti szimpatizáns az ellenzéki előválasztáson szavazni mer, s a tetejébe voksát Dobrev Klárára teszi. Mert, hogy alapos gyanúja szerint a Fidesz központilag fogja mozgósítani e célból az aktivistáit.

Meglehetősen fura demokráciaértelmezés ez, különösképpen azért, mert egy szabad választáson szabad emberként elméletileg (és gyakorlatilag is) bárki arra voksolhat, akire csak akar. Noch dazu még az sem törvénytelen, ha kormánypártiként részt vesz egy ellenzéki előválasztáson.

A sok M-mes szövetségi főnök ugyan ex cathedra kijelentette, hogy szerinte az, aki Dobrev Klárára szavaz, az Orbán Viktorra szavaz, ám sajnos (sajnos?) ez nem így van. A választáskor ugyanis, aki X-re szavaz, az X-re szavaz, és nem Y-ra, aki X vetélytársa. És semmiképp nem Z-re, aki rajta sincs a szavazólapon.

E logika mentén Márki-Zay akár meg is kérhetné Orbán Viktort, hogy lépjen vissza az előválasztáson az ő javára. Már, ha Orbán Viktor indulna.

Csakhogy Orbán Viktor, ugye, nem indulhat. Sajnos (sajnos?) saját magát zárta ki azzal, hogy kormánypárti, mi több, miniszterelnök lett. Mivel pedig ennek okán nem indulhat saját maga ellen, hogy saját magát megdöntve saját maga legyen az új kormányfő, így az ellenzéki előválasztáson sincs semmi keresnivalója.

***

Furcsa időket élünk. Sajnálatos módon a fenti dolgokat tételesen kell elmagyarázni egy olyan illetőnek, aki arra készül, hogy 15 millió (15 millió?) magyar miniszterelnöke legyen.

Vajon mi jöhet még?

Elmondani, hogy a gyerek jobban ért a szép szóból, mint a verésből? Vagy, hogy homoszexuálisnak lenni nem bűn?

Vagy esetleg olyan, ezeknél sokkal komplexebb problematikát is érintsünk, mint Jézus Krisztus személye és irányultsága?

Márki-Zay ugyanis azt is kijelentette, hogy Jézus Krisztus baloldali ember volt, ráadásul a pride-on is felvonult volna.

Nyilván, a magát kereszténynek nevező politikus elfeledkezett arról a tényről, hogy hívő ember számára Jézus Krisztussal kapcsolatban a „volt” értelmezhetetlen. Ahogyan az „ember” is. Utóbbi azért, mert hitünk szerint Jézus Krisztus valóságos Isten és valóságos ember. Miután pedig a feltámadt testben valóságos emberként ment Mennyei Atyánkhoz a mennybe, ezért személye emberként is folytonosan létező.

Legalább olyan nehéz lenne megértetnünk vele azt is, hogy a Megváltóval kapcsolatban a „jobboldali” és „baloldali” politikai preferencia-jelzők ugyanannyira értelmetlenek és értelmezhetetlenek, mint az a paradoxon, hogy Jézus nyilvánosan felvonult volna egy, a hite szerint bűnnek számító életforma népszerűsítése céljából.

***

Márki-Zay Péterrel kapcsolatban nem az a legnagyobb baj, hogy végtelenül ostoba, hanem, hogy áltudományos kijelentéseit tudományosan kívánja alátámasztani, még akár olyanoknak is, akiknek ez a szakterületük. Kompetencia tekintetében tehát semmivel nem különb azoknál a vírustagadóknál, akik a képzett virológus professzoroknak is elmagyarázzák a Facebook-on, hogy mekkora idióták, mert felülnek egy világméretű blöffnek.

S teszi mindezt Márki-Zay olyan fáradhatatlan munkabírással, mint amikor 2019-ben heteken, hónapokon keresztül próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a legfelsőbb szintű diplomáciai tárgyalásokat folytatta, pedig csak tárlatvezetésen volt, valamint néhány olyan marginális irodistával beszélgetett, akik minden bizonnyal ebédidejükből szántak rá néhány percet.

(MÁRKI-ZAY AMERIKAI LEÉGÉSÉHEZ KLIKK IDE!)

Egyszóval mostanra eljutottunk oda, hogy már-már visszasírjuk a legalább a nap 24 órájában következetesen bárgyú Karácsony Gergelyt, vagy a Legrománabb Magyart, Fekete-Győr Andrást.

***

Summa summarum minden kormánypárti szimpatizánst arra biztatok, hogy igenis menjen el szavazni az ellenzéki előválasztás második fordulójában, s voksát tegye Dobrev Klárára!

Ha pedig valakit ezért verbális vagy fizikális sérelem ér, ne szégyellje nyilvánosság elé tárni!

Egymillió forintot ugyan nem adok a sértettnek. De szívesen meghívom őt cserébe egy finom kávéra!

() VBT ()

Kiemelt kép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala – 2019 májusa: M-ZP még a turistaútját is diplomáciai útnak hazudja


12 hozzászólás “Márki-Zay, az egymilliós „államférfi”

 1. En lennek az egyetlen, akit Marki-Zay egy kicsit a felejthetetlen Conducatorra, Nicolae Ceasescura emlekeztet?

  Aki egyelore Tirgu Hodmezo conducatora. (Mert ugye ha Marosvasarhelybol Tirgu Mures-t lehetett csinalni, csak ido kerdese, hogy Hodmezovasarhely is Tirgu Hodmezo legyen. A megbekeles, az ejropajissag, ecetetra jegyeben.)

  Ch d V

 2. Briliáns ahogy leírta Varga-Bíró Tamás Úr az igazat erről a szedett vedett hazug buta marski-zaj
  képződményről.!!! Ez a fazon teljes egészében a moslékkoalíció tagja.!!!
  Az Egy Igaz Élő Isten mentse meg Hazánkat ezektől a semmitérő- hazug soros-sátánoktól.!!!

 3. Szerintem Márki-Zay színre lépése alaposan átrajzolja az eddigi erővonalakat. Semmi köze Gyurcsányhoz és az orbánizmussal is szemben áll.- Ugyanakkor konzervatív nagycsaládos és hívő. Ha megnyeri az előválasztást, akkor egy jobboldali kihívó áll Orbánnal szemben, akinek a személye szakítást jelent a 2010 előtti elittel. Ez teljesen új helyzet.

  1. Az ellenzéki oldalról senki nem tudja egymaga legyőzni orbánt. Ezért is jött étre az ellenzéki koalíció. Viszont az elmúlt két hétben erősen megkérdőjeleződött, hogy az kitart-e áprilisig.

 4. “Jézus Krisztus baloldali ember volt, ráadásul a pride-on is felvonult volna.”
  Másképp gondolom.
  Nyilván keresett volna egy szamárállkapcsot. A történet vége már meg lett írva a Bibliában. 🙂

 5. Sárdy nem vette be a gyógyszerét. Ezért tisztán lát.
  Te viszont jó kisfiú /kislány /hermafrodita /genderless vagy, mert beszedted a bogyókat.

 6. A szerző “úr” hogy tud ilyen butaságokat írni? Ez az előválasztás nem a Fidesz műsora, ne szóljanak bele, nem telefon, hogy megmondják, kire kell szavaznunk. Nem Orbán Viktorra, ez a lényeg.
  A másik: talán a zsidóság bűnnek fogta fel a homoszexualitást, de az Újszövetség meg sem említi, sőt idézem “a demens vénembert” is: „Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A Katolikus Egyház Katekizmusa gyönyörűen magyarázza ezt el, de azt mondja, várjunk egy pillanatot, hogy is mondja, azt mondja, hogy a meleg személyeket sosem szabad marginalizálni és integrálni kell őket a társadalomba.” Na ez az a hozzáállás, ami távol áll a Fidesztől és a szerzőtől.

 7. Meleg nincs, csak bugssy. Ugyanaz a kategória, mint bármelyik “hívő” ember, vagyis hamis tudatú. Aki ui. olyasmiben “hisz”, ami nincs, az egyszerűen NEM NORMÁLIS. Materialisták meg dialektikusok már az ókori görögök között is voltak. Ez meg itten a harmadik évezred hajnala, kvantumtérelmélettel és egyéb nyalánkságokkal. De a birkáknak főkolomp kell, hajrá, irány a legközelebbi templom! “Az én vezérem bensőmből vezérel”. F. Arthuróékat nem marginalizálni, hanem KEZELNI kell. Dilibogyó, elektrosokk, felrázott gumibot. Zajongó Maky ügye (Csekk Atkával bezárólag) nem ránk, hanem a Szolgálatra tartozik, nem értem mit pötschölnek vele ennyit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.