Mindmeghalunk! Az ánglius magorok összefelé szövetkeztek!

Blog VBT

Hol volt, hol nem volt, a messzi, ködös Albionban néhány lelkes magyar elhatározta, hogy megbuktatja Orbán Viktort. A receptet természetesen itthonról hozták, hiszen a magyar ellenzéki politikai konyha messze földön hírös. No, az eredmény is nagyjából ugyanaz lett.

***

Ilyenkor, kampányidőben a kormányváltó politikusok rendre összeülnek, aztán jól megvitatják tanácsadóikkal, hogy kikkel tudnák megnyerni a választást?

– Természetesen szóba kerülnek a romák, ezért például lemennek a gyöngyösi Durandára, hogy orális tettrekészséggel gyalogoljanak be a péniszdzsungelbe. Ahogy épp most Márki-Zay Péter is tette, akinek nem igazán tetszett, hogy a mellette álló jobbikosról a romák fondorlatos módon kiderítették, hogy jobbikos. Valamint azt is MZP fejére olvasták, hogy Gyurcsány embere. Szóval a romák kilőve (már nem gyurcsányi értelemben).

– Aztán az ellenzéki agyasok megpróbálják magukhoz édesgetni a vidékieket. No, tavaly és idén ehhez meglehetősen furcsa retorikát alkalmaztak. Viszont azóta legalább már tudják, hogy a vidéki ember nem szereti, ha a fővárosi balfék szaros gombának, vagy ostoba bunkónak tartja őket.

– Itt vannak még a pedagógusok és az egészségügyiek, akiket a járvány útján kívánnak megfogni, s beterelni a liberális karámba. Csak „sajnos” ez sem sikerült eleddig.

– Ne feledkezzünk meg a gúnyhatárokon túli őshonos magyarokról sem, akikhez különösen Erdélyben és Székelyföldön igen furcsán közelednek, például olyasmiket mondanak nekik, hogy vegyenek példát a románokról. Nos, a székely ember valami érthetetlen oknál fogva nemigen szeret példát venni a románokról.

***

De hát akkor ki a csuda marad mentsvárul szegény balnyákoknak? Naná, hogy a nyugaton élő magyarok!

Akik közül némelyek bőszen szövetkeznek is. Ámde az alant lévő kép tanulsága szerint nem túl hatékonyan, s nem túl egységesen.

*

*

Bizton lehet állítani, hogy hatékonyságban és tettrekészségben 100%-ig a magyar ellenzéki forgatókönyvet másolják.

Megjegyzem, fogalmam sincs, mi okuk lenne egy kormányváltásra? Kiváltképp azoknak, akik – e csoportban is szép számmal – váltig állítják, hogy ők biza sosem jönnek már haza.

Amihez természetesen megvan minden joguk. S magyarságukat bárhol a világon gyakorolhatják, hiszen erről szól a szabad elvándorlás, a szabad letelepedés, és minden olyan uniós illetve demokratikus nemzetközi jog, amely lehetővé teszi a röghöz kötöttség teljes felszámolását.

Mégis, ezek az emberek valamiért a sajátjuknak érzik, hogy véleményt formáljanak olyan dolgokról, s beavatkozzanak olyan dolgokba, melyekkel időlegesen vagy épp véglegesen szakítottak.

Nem tisztem eldönteni sem azt, hogy ki a magyar, sem azt, hogy ki a nagyobb magyar. De még csak azt sem, hogy van-e joga annak, aki saját állítása szerint jobban él külföldön, mint idehaza, dönteni a fontos belpolitikai kérdésekről. Utóbbit már csak azért sem véleményezhetem, mert teljes jogú magyar állampolgárként ugyanazok a jogok illetik meg, mint minket, itthon élőket.

***

Tulajdonképp nem is a másként gondolkodókkal van bajom.

Hanem az egyként idiótákkal.

Aki ugyanis tisztességes kormányváltónak tekinti magát, ráadásul össze is kívánja fogni a vele egyívásúakat, egyszóval politikusnak áll, annak elemi kötelessége elsajátítania a politikusi lét néhány alapszabályát.  Ezek a szabályok nem bonyolultak. Rögtön el is mondom a három legelemibbet!

Az első és legfontosabb, hogy legalább a saját embereivel ne bánjon úgy, mint az útszéli kutyákkal, és saját szervezőképességének hiányát ne próbálja rájuk tolni azzal, hogy az általa megszólítottak passzívak maradnak.

Legalább ilyen fontos, hogy az egység megőrzése érdekében minimum a kampány idejére tegye félre személyes sértettségét, s pláne mérhetetlen egóját. A választás ugyanis nem egy emberről, de még csak nem is egy pártról vagy pártszövetségről szól, hanem egy népről. Éljenek ennek a népnek a fiai és leányai de iure országhatárokon belül, de facto országhatárokon belül (mint őshonos kisebbség), avagy más országokban, mint véglegesen vagy ideiglenesen kivándorolt szórványmagyarság.

Végül, de nem utolsósorban, aki bármilyen megmozdulást vagy szövetkezést szervez, könyörgöm, legyen már annyi esze, hogy ne a közösségi oldalakon ossza meg a fontos információkat! Még akkor sem, ha, mint ennek a gyülevész hadnak az esetében, privát csoportban teszi. Nincs olyan ugyanis, hogy privát csoport! Nevében lehet ugyan, de ténylegesen minden csoport látható, akár a beszivárgó másként gondolkodók miatt is.

***

Sokszor és sokhelyütt elmondtam már, hogy véleményem szerint a legjobban működő kormányoknak is szükségük van fékekre és ellensúlyokra, tehát jól működő ellenzékre.

Mostanában ennek szemmel látható hiánya nem szomorúsággal, de még csak nem is megelégedéssel tölt el.

Egész egyszerűen dühös vagyok azért, amiért nekünk csak ez a politikailag teljesen életképtelen, teszetosza társaság jutott. Itthon és külföldön egyaránt.

() VBT ()

Kiemelt kép: utazom.com


6 hozzászólás “Mindmeghalunk! Az ánglius magorok összefelé szövetkeztek!

 1. Igen érdekes, hogy a mosogatók és takarítók kintről acsarognak, képesek óraszám sorbaállni, hogy a senkit- és semmit nem befolyásoló szavazataikat leadják, aztán megelégedetten vonuljanak vissza a tömegszállásukra, mert úgy mégiscsak olcsóbb a rohadt drága lakbér, a remek fizetések ellenére is.

  1. Hát igen. A hazaelhagyók csak tudják mi nekünk a jó. Csak kétszer slisszolnak a nyugati új hazájuk no go zónás utcáin leszegett fejjel, nehogy felhívják magukra a muzulmán újpolgárok figyelmét. Egyszer hajnalban mosogatni menet és egyszer hazafelé a cipősdobozba visszafelé a takarításból, hát ez igazán nem sok. Nappal már semmi veszély, mert a vendéglőben csak szimplán megvetik őket a keleti cselédeket a nyugati ős és “menekült” újpolgárok, akiknek úgy százszor nagyobb a becsülete mint a külhoni “magyaroké”, de késelni azért csak utcán szoktak.
   Persze hogy a migránsimportáló “magyar” politikai stábra kell szavazniuk, hisz mégis miért kellene az otthonmaradottaknak kimaradni ebből a kívánatos liberális multikultis falmentén slisszolsó, buszról lelökő, utcán lesavazó vagy megerőszakoló szépséges életformából?

  2. Nos valóban tömegszállás. A gyerekem dolgozott kint Londonban, de ő eleve azért ment, hogy felsőfokú nyelvvizsgát tegyen kint az Oxford School of English londoni iskolájában. A magyarok valóban tízen laktak egy négy szobás házban, az együttélést megkönnyebbítendő magyar nyelvű feliratokkal: Pl. “Ne húzd le a vécét, mert rossz a lefolyó”, stb. szövegekkel. Szóval kriminális. Onnan gyorsan elköltözött egy bolt raktárából kialakított” szállásra ahová eleve egy vécén keresztül lehetett bejutni. Nos akik ezt még mindig vállalják a fizetésük kétharmadáért, azok hülyék..

 2. “Nos, a székely ember valami érthetetlen oknál fogva nemigen szeret példát venni a románokról.”
  Ez a románoknak szerencse.. A székely ugyanis csavaros gondolkodású, de nem aljas.
  A magyar “baloldal” soha nem fogja jóvátenni a hírhedt Népszavazást és a tévévitán Tőkés László megalázását.

 3. A cikk telitalálat. Ja, és minden hozzászólóval egyetértek – ezért is nem írok hozzá mást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.