Haszán Zoltán a 444 mai „[email protected] szóvicc”-díjasa! Gratulálok, Zoli!

Blog VBT

A soknégyes sajtótermék mai lapszámában ismét csemegékre bukkanhat a kedves olvasó. A liberális betűhalmazgyár, úgy is, mint a politikai kultúra, valamint a valódi humor kizárólagos hazai termékforgalmazójának, az egységes baloldalnak az egyik szócsöve, remek kis mínuszos cikkben tett kísérletet Dr. Hoppál Péter államtitkár lejáratására.

***

Elöljáróban annyit, hogy Hoppál Péter a barátom és karnagytársam, tehát túl sok elfogulatlanságot senki se várjon tőlem. Pláne nem egy olyan kolléga(?), aki ezzel a címmel képes cikket írni:

„Hoppáré, mekkora visszatérés Hoppálé!”

*

*

Ezt olvasva már-már tollam hegyére csúszik a Haszán-faszán párosítás, de inkább visszafogom magam, és olvasni kezdem az irományt.

A méltán ismeretlen Haszán Zoltán azzal kezdi cikkét, hogy „kulturáért” felelős államtitkárként aposztrofálja Hoppált, fittyet hányva mind a magyar helyesírás szabályainak, mind a szövegszerkesztő hullámos piros aláhúzásának, mind pedig annak, hogy nyelvünk ismerete és helyes használata a kultúra alapja. És ez még arra az illetőre is vonatkozik, aki de facto nem része a kultúrának, hanem csak úgy írogat róla.

Alumíniumtollú cikkírónk eztán a következő megállapítást teszi Hoppálról:

„Az alapján, hogy milyen kevés emléket hagyott maga után, amikor 2014 és 18 között már volt ugyanebben a pozícióban, nagy izgalmakra nem kellene számítani.”

Nos, ez így van. Már, ha leszámítjuk az Operaház felújításának elkezdését, a Magyar Zene Háza projektindítását, vagy a Liget-projektet, melyek egytől egyig Hoppál Péter államtitkárságának idejére kelteződnek. Idézet a „PÉCS aktuál” egyik, szintén Hoppál Péterrel foglalkozó cikkéből:

„Hoppál Péter 2014 és 2018 között volt a harmadik Orbán-kormányban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, nevéhez – és Balog Zoltán akkori Emmi-miniszterhez – számos kulturális fejlesztés köthető, amelyek közül jó néhány mára érik be, mint például a Liget-projekt és a Magyar Zene Háza, vagy éppen az Operaház felújítása is, amely öt évvel ezelőtt vette kezdetét.”

Haszán persze nem ragad le az unalmas tényeknél, rögtön a legelején bevisz egy gyomrost, szolgalelkűséggel vádolva az államtitkárt:

„Csakhogy a legutóbbi államtitkársága óta Hoppál lett a Fidesz egyik legaktívabb Facebook-harcosa, aki pont annyira tolja túl a legbutább mémek terjesztését, mint amennyire a rajongást a miniszterelnök felé.”

*

*

Nos, igen. Halálos bűn, ha több évtizedes párttársunkkal és barátunkkal, aki nem mellesleg Magyarország miniszterelnöke, együtt örülünk, amikor nagypapa lesz. Református karnagyról lévén szó, soroljuk még ide, hogy Hoppál a miniszterelnökhöz hasonlatosan nyakas kálvinista, tehát még a közös vallás is összeköti őket.

***

A cikk ezen pontján még olvashattam ugyan némi gyalázkodást, de csakhamar odaértem ahhoz a citromsárga téglalaphoz, melynek fekete gombját megnyomva kerülhettem volna be a belső körbe, s élvezhettem volna tovább Haszán munkásságának legfrissebb gyümölcsét.

*

*

Bevallom, a gonosz kísértésének engedve, NER-gyalázó módon megnyomtam a gombot, ahol is megtudtam, hogy havi 1500, 2000 illetve 3500 forint befizetésével (az összegek ügyes telemarketinges módon 10 forinttal kevesebb értéket jeleztek) növekvő extrákkal követhetem a 444 dolgozóinak munkásságát.

*

*

Mivel számomra ennél még az is kecsegtetőbb, ha erős paprikába mártogatott, majomhimlő-vírusos zsilettpengével kezdem vagdosni a retinámat, a három felkínált lehetőség egyikével sem éltem.

***

Éltem azonban a gyanúperrel, hogy ez a bizonyos Haszán Zoltán egy olyan, önálló gondolatoktól mentes bértollnok, aki tulajdonképp nem hisz annak a politikai oldalnak, melynek szolgálatába szegődött, de mivel megfizetik, jó pénzért bármit képes kiizzadni magából. Korábbi cikkeibe beleolvasva gyanúm igazolódni látszott.

Viszont mindez nem annyira érdekes, minthogy Facebook-oldalán felleltem az első, hoppát tartalmazó nyelvemléket, ráadásul 2013-ból, amikor Hoppál Péter a Fidesz szóvivője lett.

*

***

Az ingyenes olvasásra ajánlott cikkcsökevényt, valamint az abban foglaltakat kellőképp kielemezve, mintegy zárszóként arra kérem a liberális sajtóorgánumokat, hogy legközelebb vagy a tények birtokában lévő tollnokaikkal írassák meg cikkeiket, vagy a gyalázandó kormánypárti politikusnak – érdemei felsorolása mellett – legyen egy kicsivel nagyobb baja annál, minthogy fideszesként és kormánytagként kedveli Orbán Viktort.

() VBT ()

Kiemelt kép: Haszán Zoltán – nyelvezetéhez képest indokolatlanul sok könyvvel a háta mögött/ELTE Online


2 hozzászólás “Haszán Zoltán a 444 mai „[email protected] szóvicc”-díjasa! Gratulálok, Zoli!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.