Ej, hát no, hadd égessenek!

Blog VBT

MEGJEGYZÉS: Ennek a cikknek az eredetijét még az éjszaka írtam. Ám néhány kedves LMBTQ aktivista hozzám intézett privát levele után kissé átfogalmaztam. No, nem azért, mert bármiféle láng-fóbiám lenne, és ne tudnám elviselni, hogy elevenen égetnek el. Az sem túlságosan motivált a cikk megváltoztatásában, hogy úgymond megkeresnek. Hiszen egy megkeresés az nem feltétlenül rossz. Lehet kifejezetten hasznos is. Amiért változtattam – nemcsak cikkem hangvételén, hanem mondanivalóján is – annak egy oka van: hipertoleránsra aludtam magam.

„Még egy szakadatlan diktatúra is kisebb rossz, mint egy orvosolhatatlan anarchia.” (Arnold J. Toynbee)

Na, most! Most jött el az a pont, hogy azt mondom, végre igazán kiteljesedik az eleddig korlátok közé szorított egyetemi lét! Kedves barátom és kollégám Mezőhegyi Gyula hívta fel a figyelmemet arra, hogy milyen üdvözlendő multikulturális innovációk mennek mostanság a kálvinista Róma nagy hírű egyetemén. Néhány kísérletező kedvű diák klerikálisokat kíván pusztítani, és Bibliát akar égetni. S ha az ELTE kapcsán volt is bennem még valamicske kétely, vagy inkább csendes várakozás, most egyértelműen kijelenthetem: a magyar társadalomnak azonnal, félreérthetetlenül és egységesen meg kell ismerni a hazai LMBTQ lobbi művészi performance-ait!

Ez egyszerűen hihetetlenül érdekes!

Amikor a Gyula által küldött cikk linkjére kattintottam (a cikkért KLIKK IDE), már az első bekezdésnél csudálkozó kiscica tekintet ült ki arcomra. Nem, egyáltalán nem bosszankodtam, nem a fejemet csóváltam, nem elszomorodtam. Valósággal hipi-hupi ugrikáltam. A debreceni LMBTQRFSJÉONVGHJKLPIOT (nem kívánt törlendő) tagjai ugyanis országos plakátkampányba kezdtek jogaik érvényesítéséért.

Először is olyan „Jelentsd a homofóbiát!” feliratú tacepaókat ragasztottak ki a campuson és városszerte, hogy azok tartalmát bárki olyan megirigyelhetné, aki effajta falragaszok terén szokta kifejezni egyéni látásmódját. A plakát lényege, hogy az egyetemisták között egy jól működő besúgóhálózat jöjjön létre, amely arra hivatott, hogy feltűnően üde kis szervezetüknek továbbítsa azoknak a diákoknak a neveit, akik irgumburgumoznak, izémizéznek, és majdmegmondommiznek. Gondoljunk csak egy szokásos egyetemi bulira, vagy egy esti, albérletes leülős iszogatásra. És maradjunk annyiban, hogy ideje volt már ezekbe a fertelmesen homogén bulikba valami új színt vinni. Mert az mégse járja, hogy amikor ezek a kirekesztő fiatalok összegyűlnek, akkor kisvártatva előkerül egy-két üveg kólaízű, szénsavval dúsított üdítőital, aztán mind nácira issza magát, és fejvesztve akármicsinál…

Itt azonban messze nem álltak meg az emberi szabadságjogok új dimenzióba helyezésének lánglelkű titánjai. Az egyetemi vécéket is genderesítették. Ez alatt azt kell érteni, hogy a férfi vécébe szerintük olyan nő is bemehet ezután, aki magát férfinek érzi. A női vécé esetében hasonlóan jártak el.

Mindezek után pedig egy újabb falragaszban vidám esti flashmob-ra hívták a campus és a város lakosságát, imígyen:

“PUSZTÍTSD A VALLÁSOS ELMEBAJT! ÉGESD A BIBLIÁT!”

Anyám, micsoda ötlet!

Bár néhány kirekesztő, nácifasisztahungarista, s minden bizonnyal húsevő és keresztény diák jelentette ugyan a falragaszokat az egyetem vezetőségének, de hála az égnek, nem történt baj. Debrecenben (a városban úgy, miként az egyetemen)  szabad Biliát égetni annak, akinek erre van igénye.

Azért néhány dolgot hadd jegyezzek meg én is.

Elsőként azt, hogy aki harcolni akar a homofóbia ellen, annak most kell elkezdenie, mert nagyon nagy a baj! Például Magyarországon még mindig nem legális mindenhol a Biblia-égetés. Jó, oké, persze, campuson, koleszban, vagy albiban. Rendben. Értjük. Tudjuk, hogy megy ez. De mi a helyzet a templomokkal??? Néhány [email protected]ögöző xenofób most nyilván azt kérdezi, hogy na jó, de miért kell feltétlenül Bibliát égetnie egy LMBQTBMW (az utóbbi három betű debreceni kedveskedés) aktivistának? A válasz egyszerű: a xenofób homofób befogja a pofáját, bekussol, és elhúz a vérbe! Hát ezért.

Másodszor adassék már meg nekem a jog, hogy a magam vécéjében örömmel üdvözöljem mindazon színfoltokat, miket eddig a kirekesztő magyar társadalom klerikális volta miatt nem volt szerencsém. Igen! Jöjjön be az a női testbe született férfi! Dobja a kukába a tamponját, és pisiljen ülve a férfi retyóban! Ehhez joga van, a jó életbe már! (Bocsánat, hogy indulatba jöttem, de mikor ideges vagyok, olyankor mindig indulatba jövök.)

Harmadszor – és ezt nem túlzásból mondom – hát micsoda dolog az, hogy egyesek barbár vallásgyalázásnak merik nevezni a Biblia-égetést? Hát minden fejlett társadalom égetett könyveket! vagy az Alexandriai Könyvtár csak játszásiból gyúlt ki? Hát nem! Egyes angol kutatók szerint a tűz az után következett be, hogy Kharész, a rodoszi kolosszus építője rájött: a fiúkat szereti. Viszont úgy gondolta, hogy éppen ezért kirekesztő lenne Hélioszt teljesen pasinak megfaragni. Ezért széttett lábai közé, amely alatt ugye, elhaladtak a hajók, egy hatalmas vaginát próbált építeni. Érdekes adalék, hogy a kor építészete akkor már elég fejlett volt bármekkora vagina vagy fallosz megépítésére. Csak hát egyes görög baromarcoknak ez nagyon nem tetszett. Hát persze, hogy Kharész LMBTQSPQR (tudom, ez római, de mindegy) követői figyelmeztetésül felgyújtották  könyvtárat!

Na és a nácik? Ők is égettek könyvet. Meg a kommunisták is. Jó, hát az utóbbi két példa nem biztos, hogy megfelelő volt, de… De akinek ez nem tetszik, az bekaphatja a csiklómat!

Nincs mese! Lépni kell!

És akkor valóban elérkezett az a pont, amikor az ország LMBTGQ szervezeteinek egy összehangolt akciót kell foganatosítaniuk! Egyszerűen nincs idő várni! Néhány héten belül kezdődik az őszi szemeszter. Még addig kellene valamiféle törvénybe iktatni – ha mást nem, az egyetemeknek maguknak – bizonyos alapvető rendszabályokat. Legfőképpen azt, hogy lehessen Bibliát égetni!

Ez ugyanis felvilágosultság. Ez européer hozzáállás. Ez nyílt társadalom. És aki mást mond, az a tanácsköztársaság lenin-fiúira hajaz. Az egy nyilas házmester.

Mert nem túl szerencsés, ha egy campuson nem félelem-alapú eszmecsere folyik a diákok között. Igenis féljenek! Féljenek attól, hogy vannak dolgok, amiktől félnek! És hogyha elég sokáig elég sok mindentől félnek, rájönnek majd, hogy valójában semmi mástól nem féltek, csakis a félelemtől. Ilyenkor jön el az emberre az a felszabadító érzés, aminek a végén hatalmas könnyekben törünk ki, majd elnevetjük magunkat, és Bibliát égetünk. Mindenki átélt már legalább egy ilyet élete során.

***

Szóval, a kis mocskos homofób rasszisták jobban teszik, ha gyorsan önkritikát gyakorolnak! Mert ezzel a mostani akciójukkal az elevenükbe talált a hazai LMBTQVBT (jó, egy kicsit kedveskedtem nekik). Mert nem árt, ha ezek a gyűlölködő heteró mocsadékok megtudják, mi a fejlődés egyetlen irányvonala!

Nem olyan régen történt, hogy egy nyugati nagyvárosban két, felvilágosult LMBTQ aktivista nő (vagy férfi, ezt majd ők eldöntik, értem?) láncfűrészekkel esett neki egy köztéri fakeresztnek. S miután ledöntötték, önfeledten szelfiztek felette, szó szerint lábbal tiporva a keresztet. A körülöttük állók pedig nem avatkoztak bele. Csupán filmezték a történéseket. Na, hát erre mondom én azt, hogy nyugati hozzáállás! Erre van szükség idehaza is! Hogy tényleg így az ember, bemegy egy bazilikába, meglátja azt a szenteltvizes edényt az ajtóban, hát hadd ne rúgja már fel, ha ehhez van kedve! Bent a templomban meg miért ne hallgathatna mise közben Kis Grofót a kihangosítón, ha egyszer van wifi, nem?

Szóval… jó lesz ez nagyon!

() VBT ()


14 hozzászólás “Ej, hát no, hadd égessenek!

 1. Menjen el az illető Koránt égetni, de olyan helyre ahol muszlimok is élnek. Akkor hamar megtudná mi a különbség az iszlám és a kereszténység között

 2. Amit felsorolt, ha igaz, akkor a Btk. ad választ arra, hogy mi a teendő velük szemben.

 3. Szerintem van annyi tartalékunk, hogy a muszlimok kipitsázása után ezekkel az lmbtq agitátorokkal is elbánjunk. Aki nem lesz rajta a debreceni homofób listán, az kezdhet aggódni. ☺

 4. Sajnálatos. Lehet, hogy most már tényleg elközelít a világ vége. Megvolt, hogy “nemzet támad nemzet ellen” (1. és 2. Vh). Most uralkodik el az Isten gyalázása (meleg”házasság”). Isten nem is nézi jó szemmel: felperzseli azon államokat, akik ezt az ocsmányságot törvénybe iktatták. Kalifornia az idén is égett, jövőre még jobban fog, a megátalkodott Spanyolországgal együtt, akinek védelmeznie kéne a hitet, nem elárulni. A Bibliaégetők pedig a “csúfolkodók”, róluk is szól az Írás, mint az elközelgető végnap előhírnökeiről.
  Mi pedig készüljünk, erősítsük meg magunkat a valódi tudás (=Isten létezik, és eljön a végítélet napja) vértjével! Ámen!

  1. “nemzet támad nemzet ellen” : a háborúskodás régi szokás, nem újdonság.
   “Isten nem is nézi jó szemmel: ” Kérdezzük már meg tőle… Ja, nem tudjuk. Szívás.
   ” felperzseli azon államokat, akik ezt az ocsmányságot törvénybe iktatták” ne zavarjon meg, hogy a tűzeseteknek nagyon is logikus okai vannak.
   A világvégét a jehova tanúi rendszeresen megjövendölték, a Nostradamus értelmezők is, de valahogy mindig elmaradt… Érdekes…
   Valódi tudás, jajjj. Befelé patakzanak a könnyim 😀

 5. Ja ti [email protected] neomarxista ultraliberális tömeggyilkosok , ti is ott zabáltok olcsó pénzért, ti értéktelen hazudozó pöcegödör alja!
  Ezért kel elmenni szavazni most vasárnap! Hajrá Magyarok, hajrá Magyarország!! Imátkozok és szorítok nektek!
  Mi is megtesszük a magunkét a Duna másik oldalán!

  Szlovákiából……

 6. NE égessetek bibliát (és semmi másféle papírt sem):
  1: CO2 keletkezik, ami üvegházhatású.
  2: A papír újrahasznosítható. Ha nem kell, dobd inkább a sárga kukába.
  3: Ne vedd meg, mert ha nem veszel papír alapú terméket, ezzel is véded a környezetet.
  4: Ne töltsd le sem. A letöltés áramot és tárhelyet fogyaszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.