Si vis pacem…

Blog VBT

„Az öregek és a cinikusok robbantják ki a háborúkat, de a fiataloknak és az idealistáknak kell megvívniuk őket.” (Radclyffe Hall)

„Si vis pacem para bellum”, azaz „Ha békét akarsz, készülj a háborúra”. Ez a Julius Caesarnak tulajdonított mondás számos vitát generált az elmúlt évszázadok során. Érvek és ellenérvek csaptak össze, sokszor, sőt, a legtöbb esetben a két szélsőség felé hajolva, értelmetlenül, ostoba módon. Egyet azonban nem árt, ha tudunk. Amikor (nem ha, hanem amikor) a mostani látens konfliktus kicsúcsosodik, a velünk szemben lévő feleket nem tudjuk, leültetni egy konzolhoz, hogy kezükbe nyomva egy kontrollert, World of Warcraftban döntsük el, kinek van igaza.

“Náculó” fiataljaink

A legújabb ellenzéki őrület a kormány által tudatosan „megnácítandó” ifjaink védelmében öltött testet az igazi megmondás honi apostolainál. S mindez egy aprócska hírrel kezdődött, mely szerint a középiskolákban valamiféle kadétképzést akar bevezetni a kilencedikes-tizenkettedikes évfolyamoknál.

„Hadifoglyokkal való bánásmódot is tanítanak holnaptól az ország 54 középiskolájában”

Ezzel a zengzetes címmel jelent meg a 444 nevű, önmagát hírportálként aposztrofáló betűhalmazban annak a kormányzati programcsomagnak a Blikk-szintű ismertetése, mely kormánytörekvés célja a középiskolai tanulók katonai életre nevelése. Valóban, egyfajta kadétprogram. Amit nyilván nem ír az „újság”, hogy Magyarországon a középiskolák már jó ideje választhatóak, tehát nem kötelező a lakóhely szerinti legközelebbibe jelentkezni. S a katonai képzés is fakultatív. Ha tehát egy fiatal úgy gondolja, hogy szeretne kadétképzésben részesülni, szépen megkeresi, hogy hol van mód effajta oktatásra, és jelentkezik oda. Nem arról van szó tehát, hogy minden középiskolást kötelezően „besoroznak”. Arról nem is beszélve, hogy az effajta képzésekre jelentkezőknek igen komoly felmérésen kell átesniük. Fizikálisan és mentálisan is tesztelik őket.

És akkor még nem is említettem a legfontosabbat. A KSH 2017/2018-as oktatási adatai szerint, idézem:

„A középfokú oktatási intézmények feladat-ellátási helyeinek száma összesen 2416”

Ne szégyelljünk elvégezni egy matematikai alapműveletet! Vonjuk ki a 2416-ból az 54-et! Akinek 2362 jött ki, az ötöst kap, és előre ülhet. Pontosan ennyi helyen nem indítanak kadétképzést. Ami nyilván a pacifistákat örömmel töltheti el. Engem speciel bosszant.

Túl akarod élni? Felejts el, hogy „miért”!

A kadétképzés igen sokrétű és átfogó betekintést fog nyújtani a képzésben résztvevő fiataloknak. A fegyver-, és lőismerettől a harctéri sebesülések ellátásán keresztül, egészen az alaki kiképzésig. Nem vagyok egyedül azon véleményemmel, hogy erre az oktatási formára szükség van. 1921-től ez a leventeképzésbe volt rejtve, mivel a trianoni diktátum értelmében bizonyos háborús előkészületeket nem tehettünk. Később pedig az MHSZ (Magyar Honvédelmi Szövetség) töltött be hasonlóan fontos feladatokat. Ha leventeképzés nem lett volna, még több magyar harctéri áldozattal járt volna a II. világháború. Az MHSZ nélkül pedig sokkal kevesebb tárgyi tudással indult volna neki a sorköteles fiatal a kötelező sorkatonai szolgálatának.

Természetesen a középiskolai oktatásban, bármennyire is alapos és körültekintő lesz az, csupán betekintést nyernek a fiatalok a katonaéletbe. Ennek teljes megismeréséhez, és a szükséges tudás elsajátításához ugyanis egy teljesen szeparált környezet kell. Nevesen sorkatonai kiképzés egy laktanyában. Hogy ennek időtartama mennyi kell, hogy legyen, arról lehet vitát folytatni. Érzésem szerint minimum három hónap. Hogy miért, azt is elmondom.

Sorkatonaságom kezdetén, az alapkiképzés első hónapjában, a katonai eskü letételéig tartó időszak semmi más célt nem szolgált, mint az egyéni akaratunk megtörését. Praktikus okai voltak ennek. A harctéren nincs arra mód és lehetőség, hogy a katona minden parancs után azt kérdezze, miért. Ezzel a saját, és társai életét is kockára teszi. Ezért hívjuk a parancsot parancsnak, és nem kérésnek.

Szükség van-e rá?

Nyilván sem a 444, sem a liberálbrancs valódi kérdése nem az ebben az esetben, hogy a már jobbikos politikusok által is nácinak titulált kormánypárt hitlerjugendeket akar-e fiainkból és leányainkból nevelni. Hanem, hogy egyáltalán szükség van-e katonaságra, katonai kiképzésre. Erre a választ a humán etológia adja meg.

Abban a pillanatban feleslegessé válik minden ilyen képzés, amikor az ember levetkőzi területszerző és területmegtartó ösztöneit, melyek alaptermészetébe vannak kódolva. E feladatokat az ember legalább annyira fontosnak tartja, mint az önfenntartást és a fajfenntartást, tehát az élelemszerzést és a szaporodást. Ezek mindegyikéhez kell az élőhely, amely termőhely és szaporodásra alkalmas otthon is.

Amikor tehát az emberiség eljut arra az optimális pontra, hogy táplálkozás gyanánt beéri a fénnyel, szaporodni pedig gyermekgyárakban, lombik-, és mesterséges méh technikával fog, valamint izmai erejének kiváltására robotokkal végeztet el minden nehéz fizikai munkát, ez a bizonyos katonásdi totálisan feledhető lesz.

Addig azonban, amíg déli és délkeleti határszélünknél bármelyik pillanatban komoly invázióra számíthatunk, miközben Nyugat-Európa majd minden országában napi rendszerességgel történnek fegyveres összecsapások az őslakosok és a bevándorlók között, nincs miről beszélnünk.

A 444 és a több efféle förmedvény által táplált orbánfóbiás gyűlöletet, illetve az általuk propagált hamis békeérzést pedig az általam fentebb említett háborús konfliktus idején hazaárulásnak tekintik. Úgyhogy kedves ellenzéki polgártársaim!  Tessék szépen kiháborogni azt a dollárokkal és eurókkal megtámogatott fals dühöt! Mert amikor beüt a krach, ezért már nem csupán 30 napos tiltás jár, de nem is csak egy parasztlengő a Király utcában.

Aki szerint pedig badarságokat írok, az ne spórolja ki azt a kis időt! Menjen fel a YouTube-ra, és nézzen meg néhány afgán esküvőt, szír temetést, kurd legénybúcsút! És tessék szépen megcsodálni a Kalasnyikovokkal lövöldöző öregasszonyokat, a Glock Speciallal pufogtató kisiskolásokat, vagy az aknavetővel tűzijátékozó felnőtt férfiakat! Nos, az ő háztartásukban olyan mindennapos az éles lőfegyver, mint semleges nemű birkanyájban a gender szőrű bárány. És pontosan ők tartanak felénk, a jobb élet reményében. Olyasfajta avíttas kliséktől megszabadultan, mint például az emberölés morális gátja.

***

Katonai nevelésre tehát szükség van. Aki mást mond, az vagy tudatosan, vagy tudattalanul, de hazudik. Akik pedig nem a 444 hazugságaira kíváncsiak, hanem érdemben kívánnak tájékozódni a Honvéd Kadét Képzést illetően, azok IDE klikkelve megtehetik.  

() VBT ()      

Vezető kép: MTI – Koszticsák Szilárd


8 hozzászólás “Si vis pacem…

 1. Lehet valami akció listája a Soros bagázsnak. Több ez már mint szimpla Orbánfóbia. Itt a magyarok és az igazi fehér ember (mert a libsik nem azok, csak hozzánk hasonló bőrszínű élősködők) minden fronton való gyengítése folyik. A listán ilyen tételek lehetnek:
  1. Genderpropagandával erkölcsi züllesztés
  2. (csak a fehéreknek) abortuszkönnyítés, fogamzásgátlás reklámozása (bezzeg a mozlimoknál nem)
  3. Pedofília propagálása, hogy már gyerekként elvegyék a kedvét a normál szextől, és tönkretegyék kis testét fizikailag is.
  4. Határkerítések lebontása
  5. Honvédelem megakadályozása
  6. Az iszlám hódítás elbagatellizálása
  7. Röszkei és mindenfajta támadó felmentése
  8. A hazafiság, nép, nemzet nevetségessé tétele
  9. Normalitást mucsai szokásnak, a védekezést nácizmusnak kinevezése
  10. A gazdasági sikerek letagadása
  11. Magyar dolgozók külföldre csábítása
  12. A munkaerőhiány szándékos túlbecsülésével ürügyet hazudni a migránsbetelepítésre
  13. A kereszténységre hivatkozva számonkérni a betelepítés megtagadását
  14. Tüntetések
  15. Korrupció hazudása ott is ahol nincs
  16. Mozlimok iránti érzékenyítés
  17. A migránsinvázió letagadása
  18. Kábítószerek legalizálása, hadd hülyüljön a fehér
  19. A rasszok keveredésének reklámja
  20. S persze az örök kedvenc az oktatásegészségügy
  … még sorolhatnánk. Valami olyasmi lehet a libsi vezérkari napi eligazításon, hogy bejelölik azokat a pontokat amiket aznap hazudni kötelesek, s délután elszámolják a handabanda cikkekre a teljesítménybért. Egyértelműen látszik a szervezettség, ahol ki is van adva melyik hantagyári cikkíró melyik témát viszi aznap és a hozzánk kommentelő bértrollok mit írjanak le százszor ugyanazt, de más-más álneveken ezekhez a témákhoz.

 2. Amikor én leszek itt a király, minden iskolában bevezetem a katonai ismeretek oktatását első osztálytól, tehát hatéves kortól.
  Tizennyolc éves kortól gyalogos kiképzést kap mindenki, a lányok is.

 3. 4-5 éve irtam a Miniszter Elnök úr facebook oldalára hogy : hazánkban a 20-45 év közötti férfiaknak halvány gőzük sincs a honvédelemről, a fegyverek kezeléséről, a 20-25 Km-es terep gyakorlatokról-teljes felszereléssel-Vagyis ide csak az nem jön be ki nem is akar. Örömmel vettem tudomásul, hogy nem volt igazam.Igenis KELL A KIKÉPZÉS,s kellenek a jó fegyverek,s a kitünően felkészített katonák kell a katonai regula ismerete a civil embereknek is !! Mert már van mit megvédenünk. S ha ismerjük 1.100 éves történelmünket, tudjuk, hogy bennünket sohasem idegen katonák védtek, sohasem voltunk árulók, s csak mindég magunk erejére támaszkodhattunk. Tehát HAJRÁ FIATALOK, BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK !

 4. Teljes mértékben támogatandó kezdeményezés. Ki védi majd meg Magyarországot az elkövetkezendő, “felettébb kalandosnak ígérkező” évtizedekben, ha nem a magyar honvéd ? A NATO, a CIA, az NSA, a Moszad ? Na ne nevettessenek már …
  A honvédelmi jellegű, nem kötelező, de szakmai és fegyveres képzésekért többlet pontot kell adni a továbbtanulási esélyek növelésére, ezeknek a nemzettársainknak. Szándékosan nem magyar állampolgárokat írtam, hanem azokat, akikre adott helyzetben számítani is lehet majd, akiknek nyugodtan fordíthatjuk oda a hátunkat, ha harcolni kell a fennmaradásért.

 5. Teljesen egyetértek. Hatalmas baj van, csak az átlag pógár ezt nem érzi, mert a kormányzat megvédte az országot első körben az inváziótól. de ez csak az első kör volt. Idő kérdése és fegyverrel is fognak jönni, főleg amikor majd a Balkánon összeomlanak megint az államok, mint annak idején a török-kor hajnalán. Ráadásul nekünk még itt vannak az ukránok is, ne feledjük. Ha lehet, veszélyesebbek, mint a közel-keleti hordák. Mert tanultak harcolni és nekik is van gyakorlatuk az emberölésben.

 6. Azért sem ártana egy kis kiképzés, mert még a gulyásmarcikból is embert faragnak két-három éves kiképzéssel. Nevetséges, hogy húszéves fiúgyerek nem mer bemenni a fürdőszobába mert ott látott egy pókot.. Az meg szánalmas, ha fiatal, egészséges férfiemberek nem tudnak zárt menetoszlopban végigmasírozni a Váci úton Újpestig.

 7. Azért sem ártana egy kis kiképzés, mert még a gulyásmarcikból is embert faragnak két-három éves kiképzéssel. Nevetséges, hogy húszéves fiúgyerek nem mer bemenni a fürdőszobába mert ott látott egy pókot.. Az meg szánalmas, ha fiatal, egészséges férfiemberek nem tudnak zárt menetoszlopban végigmasírozni a Váci úton Újpestig.

  1. Most mértem meg a térképen. Nyugati Pályaudvar – Újpest Városközpont öt kilométer. Ezt a normálisan kifejlődött hím egyedek egy óra alatt meg tudják tenni gyaloglépésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.