Tűzokok

Blog VBT

 • Igen fontos tudatosítani magunkban, hogy a DK székházában tomboló tűzben a pártnak mindene odaveszett. Hogy mi az a bizonyos minden, azt senki sem tudja, de nem is fontos. Hiszen a minden az minden. Szóval elégedjünk meg ennyivel, s tegyük azt, amit minden normális magyar választópolgár: próbáljuk kitalálni a tragédia okait. És nem, ne ragadjunk le ennél az avíttas füstelszívós sztorinál, mert nem vagyunk gyerekek, pontosan tudjuk mi, hogy merre az arra!

1 – Száraz tények

Az elmúlt évek során a DK főhadiszállásán hatalmas halomba gyűltek a száraz tények. És tudnivaló, hogy ezek bizony sosem zavarták a koalíció vezetőit. A száraz tények pedig köztudottan hajlamosak az öngyulladásra, csakúgy, mint műtrágya. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, s pláne nem sugallni, hogy ami a DK háza táján van, az mű lenne, mert nagyon is valóságos. Pont ezért volt szükség az ipari szagelszívóra is. De ami tény  az tény  Ha a ráció taplójára az őrület szikrája ráesik, ott csakhamar felszáll a fehér füst. Pláne, ha valaki pápai születésű.

2 – MTK drukkernek álcázott ál FTC drukkerek

Minden ördögi terv sok, pici, ördögszerű momentum együttállásának eredménye. Rákenni valakikre valami olyasmit, amit azok szoktak rákenni rájuk, amit ők visszakennek, nos, ez jól ismert algoritmus arrafelé. Hogy merrefelé, azt inkább nem ecsetelném. Egyrészt, mert csak. Másrészt, mert ecseteléssel úgyse múlik el. De nagyon is jól tudjuk, hogy a kopaszok és a focisták mindenütt ott vannak. Hogy miért? Mindenki tudja. A végső terv nyilvánvalóan az, hogy minden éghető pártszékház helyén egy tűzbiztos stadion álljon.

3 – Katasztrófaturizmus

Köztudott, hogy a parlamenti pártok felosztották maguk között az idegenforgalom különböző szegmenseit. A kormánypártok a hazai turizmus támogatásában és népszerűsítésében érdekeltek, az MSZMP utódpártjai a migrációs szír-szart járatják csúcsra, az újbaloldal fiókapártjai pedig a brit legénybúcsús romkocsmázást preferálják. A 2006-os rutinnal rendelkező DK pedig a káoszturistáskodásban érdekelt. S ugyan mi a teendő, ha a főváros túl nyugodt? Mi a csudát lehet kezdeni azzal, ha Budapest olyan biztonságos  hogy a nagycsoportos óvodások akár éjjel kettőkor is verhetnek csoportosan a nyílt utcán azonosító számos rendőröket… Hát… Ezt…

4 – Indián temető

Senki nem tudja biztosan, de ki tudja, még az is lehet, hogy Amerika őslakosai jóval azelőtt, hogy a vikingek áthajóztak volna hozzájuk, ők idehajóztak Európába. Például hozzánk. Egyáltalán nem biztos, hogy az általunk római kori út- és épület-maradványok esetleg valójában nem indián emlékek-e. Ha pedig így van – márpedig 4 shot húzóra legyűrt tequila vagy mescal után nagyon is elképzelhető -, akkor temetkezni is temetkezhettek a Kárpát-medencében. S ha pont a DK épülete alá… Nos… John Carpenter óta jól tudjuk, mivel jár mindez. E teóris azzal nyerne azonnali igazolást, ha az elnöki mellkason megjelenne egy kitűző, rajta a felirattal: “Atahualpa vagyok”.

5 – Meghibásodott szagelszívó

Nem zárható ki teljességgel az előzetes szakértői vélemény sem. A nyugati fény útján terjedő szagártalmak igen könnyen átterjedhettek hozzánk. Teszem azt Dániából, ahol már régóta bűzlik valami. Ha pedig a szagelszívó a régi tradíciók iránti tiszteletből békebeli szovjet gyártmány, akkor annak szocialista pollenekre tervezett szűrőjén könnyen fennakadhattak a kapitalista szagdarabok.

6 – Szabadon hagyott szónoklat

Az utolsó, s egyben legvalószínűbb lehetséges ok egy szabadon hagyott Gyurcsány Ferenc beszéd. Köztudott, hogy a pártelnök szónoklatai már önmagukban is gyújtó hatásúak. Ráadásul fokozottan veszélyesek, hiszen ha például közülük akár egyetlenegyet is megeszi a kutya, azonnal megdöglik tőle.

***

Akár így, akár úgy (s nem zárható ki, hogy akár amúgy), a kár felbecsülhetetlen. Az egyetemes magyar ellenzék szellemi és anyagi tőkéjének legjava semmisült meg egyik pillanatról a másikra. Egyelőre tippelni sem tudunk, mikor restaurálódhat ez az intellektuális Fort Knox. Mindenesetre sok sikert, erőt egészséget, kitartást és szebb jövőt kívánok a Demokratikus Koalíció összes érintettjének. S szívből remélem, hogy azért továbbra is játszani fognak a tűzzel. Akkor is, ha a leégés időről időre tűpontosan prognosztizálható.

() VBT ()


6 hozzászólás “Tűzokok

 1. Lesz lóvé, fizet a biztosító.
  Az iratok meg le vannak kakilva, úgysem voltak fontosak.
  Meg amúgy is: már korábban kimentették azokat a szemlőhegyi villába…ha esetleg tűz keletkezne a főirodában.☺

  P.S. Csak azt a fene sok whiskyt sajnálja a Feri.Meg az Ági…

 2. Ezeknek a kommenistáknak (nem elírás) már nagy múltjuk van a gyúlékony épületek terén.

 3. Történt egyszer, hogy rálőttek a rendőrpalotára, vagy feldúlták Kádár sírját… Na ki volt akkor a miniszterelnök? Történnek dolgok, aminknek soha nem lehet a végére járni.
  Lajos

 4. ” Ha a ráció taplójára az őrület szikrája ráesik, ott csakhamar felszáll a fehér füst. Pláne, ha valaki pápai születésű.”
  Humor a köbön, gratula

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.