Bangóné vs Panzerkampfwagen

Blog VBT

Van abban valami horthysta módon atavisztikus, valami birodalomépítő, valamiféle eltagadhatatlan hódítói szándék, amikor Magyarország fegyvereket vásárol Németországtól. Már legalábbis Bangóné Borbély Ildikó szerint, aki a hír hallatán akkorát projektált, hogy azt az alacsony Föld körüli pályán keringő nemzetközi űrállomás asztronautái szabad szemmel is láthatták.

Tigris! Tigris!

A hír, mely végképp kiverte a képviselő asszony olvadóbiztosítékait, rövid és könnyen megérthető. Benkő Tibor honvédelmi miniszter december közepén arról állapodott meg Frank Haunnal, a Krauss-Maffei Wegmann fegyvergyártó cég vezérigazgatójával, hogy Magyarország 44 új és 12 használt Leopard 2A7-es tankot, valamint 24 PZH önjáró löveget vásárol.

A képviselő asszony e szörnyű hír hallatán (akárcsak Oszkay báró dőlt anno kardjába a Tarpay grófné szép szőke lánya miatt) imígyen fakadt ki:

’” Kérdés, hogy inkább egészségügyre kellet volna költeni ezt a többszáz milliárdot, de inkább engem az zavar, hogy mire készülünk?”

No, siessünk gyorsan megnyugtatni Bangóné méltóságos asszonyt.

Az ég egyadta világon semmire nem készülünk, csupán abbéli kötelezettségünknek teszünk eleget, miszerint NATO tagországként kötelesek vagyunk a védelmi kiadásainkat GDP-arányosan növelni. Mármint… a szinten tartás mellett természetesen, amely kötelezettség világosan és egyértelműen le van fektetve az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkében.   

A szerződésben vállalt hadászati fejlesztések, valamint a Magyar Honvédség szinten tartása és NATO kompatibilitása egyébiránt nekünk is jól felfogott érdekünk. Egyrészt nem igazán jó a leggyengébb láncszemnek lenni baj esetén. Másrészt az elmaradt fejlesztés súlyos következményekkel járhat. Ezek legsúlyosabbika a katonai tömből való kizárás.

Költsük felcserekre!

Játszadozzunk most el a gondolattal, hogy mi lenne, ha Bangóné óhajának és szájaízének megfelelően ezt a valóban irdatlan összeget nem védelmi kiadásokra, hanem a magyar egészségügyre költenénk. S nézzük ebből is a legextrémebb lehetőségeket.

Amennyiben a NATO tagországok közül kizárva, hirtelen itt találnánk magunkat mindenféle hadi felszerelés és nemzetközi védelem nélkül, szabad préda lennénk mindazok számára, akiket csak az Észak-atlanti Szerződés tagországaihoz való tartozásunk tart vissza egy esetleges offenzívától.

Hogy nem kell azonnal ilyen lehetetlen dolgot vizionálni? Hogy nem kell az ördögöt a falra festeni, kiváltképp, mert az ördög nem is létezik?

Nos, aki Kelet-Közép-Európa történelmét egy kicsit is ismeri, az nagyon jól tudja, hogy errefelé bármikor bármi megtörténhet. S nem kell mindjárt arra gondolni, hogy valamely szomszédunk fogná magát, és lerohanná az országot. De bőven elég, ha Szerbia, Horvátország és/vagy Románia nem működne együtt velünk a migráció visszaszorításában, sőt úgy lennének vele, hogy menjen csak a migráns Magyarországra, s legyen csak a mi gondunk az átvonuló horda gardírozása.

Ez esetben az egészségügyre költött extra pénz nem lenne felesleges. Gondolok itt a dél-alföldi tanyavilág lehetséges áldozatainak gyógykezelésére, az országot elözönlő átvonuló had által okozott bántalmazások sérültjeinek ápolására, az általuk behozott AIDS, ebola, tífusz, malária, s más hasonló kórok gyógykezelésére, stb.

***

A legnagyobb baj az, hogy Bangóné – országgyűlési képviselőként – még nálam, nálunk is jobban tudja mindezeket. S populista kijelentéseit annak tudatában teszi, hogy az igazságot orákulumként hajlítja el a maga és pártja javára. Hiszen annak is tudatában van, hogy 2002 november 21-én, a NATO Prágában megtartott csúcsértekezletén a szocialista kormányzás olyan növeléseket ígért, amelyeket 2010-ig sem tudott ( vagy tán nem is akart) betartani. Így ennek szintre hozása is (akárcsak a szocik által lelakott egészségügyé) a Fidesz-KDNP kormányra maradt.

Ez a fajta tervezett tudatlanság, ez az uszító álnaivság jelenik meg az ellenzék szócsöveinek mindegyikénél. Különösen fájó ilyenekről olvasni azoktól, akiknek volt már részük kormányzati ciklus alatt megtapasztalni a költségvetés komplexitását. Akik pedig ifjú titánokként csatlakoznak hozzájuk, hogy hazug mantráikat átvéve együtt zengjék az új idők poletariátusának új dalait, azoktól meg egyenesen komikus.

 () VBT ()       

(Kiemelt kép: Bangóné Borbély Ildikó Facebook oldala)


30 hozzászólás “Bangóné vs Panzerkampfwagen

 1. Ócska sarkonállószexmunkás szakszervezeti tag !
  Eddig is a hazádat árultad, ez nem is változott.

  1. Bangóné nem szexmunkás, de prosti aki a parlamenti fizetésért képes hazudni. Az más kérdés, hogy szeret bangózni.

  2. Anyudnak kéne vigyé egy Red Bullt a TIR parkolóba, mer nagyon kivan!

 2. Látva ezt a kitartó következetességet a nincsismigránsprobléma hozzáállásban nem lennék ennyire megengedően jószívű mint a szerzőnk Bangónék és e hasonló lények szellemi hozzáállásában. Ezek tényleg szívesebben terítenének vörös szőnyeget a tigristankok csöve elé kívánkozóknak, mint hadi felszerelést venni.
  Kb. tegnap világosodtam meg, hogy mi lehet az igazi tervük:
  A variáns: Amikor a kalifátus megvalósul, Soros bátya mint korábbi munkáltató ajánlólevelére kineveztetni magukat Magyar Iszlám tartomány komprádor nemességének.
  B variáns: Orbán megbuktatásával villámgyorsan lenyúlni, elzabrálni mindent ami még mozdítható Magyarországon, kisíbolni e zsákmányt adóparadicsomokba és köd előttem, köd utánam alacsonyan elhúzni Dél-Amerikába, ahol újnemesi hacienda birtokukon, rajtunk jót röhögve élvezik majd az úri életet tovább, ahol már tüncizni, meg még a Parlamentbe ellenszavazni se kell soha többé.
  Ennyit csak megér némi szájtépés, testvérek között is, nem?
  Hogy aztán mi lesz az eladott, kifosztott, védekezésre is képtelen hazával, meg azokkal, akik képviselőjükké megválasztották? Hát ki nem sz… le, ellenzék hölgy/uraim, nemde?

  1. Mákvirág!(naprózsa) Szeded te kulminálódott paranoiádra felírt gyóccert? Orbány és bűnbandája után mit lehet még lenyúlni? Úgy osztogatja szét a közvagyon elemeket, uniós forrásokat, közpénzeket, közjogokat, mintha a magáé lenne.

  2. Visszaigazolom Naprózsának, hogy az általa említett “B” terv már egyszer megvalósult a Magagyar történelemben!
   A MAGYARORSZÁG ÁLTAL IRAKNAK AJÁNDÉKOZOTT T-72-ES TANKOKKAL NYOMULT AZ ISZLÁM ÁLLAM!!
   Még 2004 decemberében jelentette be Gyurcsány Ferenc nagy lelkendezve, hogy a Magyar Honvédség összesen 77 darab, a hadrendből már kivont, raktáron tartott T-72-es harckocsit ad át Irak újjászervezett hadseregének. A jelek szerint azonban ez nem volt túl bölcs döntés, ugyanis az iraki egységek tavalyi fejvesztett menekülésével e harcjárművek egy része bizonyosan az Iszlám Állam (IÁ) kezébe került.
   Gyurcsány Ferenc még 2004 decemberében miniszterelnöksége idején jelentette be, hogy a Magyar Honvédség a kalocsai raktárában álló 148 T-72-es harckocsiból 77 darabot átad az amerikai vezetéssel újjá alakított Iraki hadseregnek. A tankokat kiszállításuk előtt a honvédelmi tárca tulajdonában álló, HM Currus Rt. fel is újította, mintegy 2,5 millió dollárért. Annyi örömünk lehet, hogy ezt a költséget legalább az Egyesült Államok állta. A harckocsikat a NATO 2005 őszén szállította ki Irakba.
   Gyurcsánynak 2004-ben nagyon jól jött a harckocsik Iraknak ajándékozása. Mivel a NATO keretein belül ez volt a legjelentősebb felajánlás, így az amerikaiak rögtön be is véstek egy nagy-nagy piros pontot a bukott miniszterelnök képzeletbeli washingtoni ellenőrző füzetébe.
   Szlovákiából……..

 3. Bangóné kedves! Már a régi görögök is tudták: “Ha békét akarsz, készülj a háborúra!” Mi tehát békét akarunk!

 4. Ez a Bangóné még nem tudja,mint a jobbik,hogy ezek az aljas libsik csak dísznek használják őt,ha ezek valami hatalmat kapnának,úgy kipi……nák ,mint Csepelen az ogy. választáskor!Istenem,milyen buta emberek vannak!

 5. Bangóné: “……inkább engem az zavar, hogy mire készülünk”
  Képviselő asszony , ez bizony nem jelent mást, mint bővítjük a kereskedelmi kapcsolatunkat Németországgal, erre készülünk.
  Ezenkívül a NATO elvárásait is igyekszünk teljesíteni.
  Nem értem, hogyan tehet fel ilyen kérdéseket egy képviselő, hiszen ezekkel az átlag állampolgárok milliói is tisztában vannak, pedig nem ülnek az országház padsorában.
  Remélem, beletörődik és túléli a hadi technikai eszközök vásárlásának traumáját és megszünik a zavar a fejében. Ez a téma nem kell , hogy zavarja, hiszen egyszerű keresedelmi szerződésrőlvan szó, még akkor is, ha tankokat várárolunk Németországtól.
  Remélem, nem az zavarja , hogy Németországtól vásárolunk. Ezután már nincs is más gond, mint keresni újabb területetet, intézkedést, amit támadni lehet, de előtte érdemes lenne tájékozódni és utánna feltenni a kérdést, ha valami nem világos.
  Talán nem kellett volna Gyurcsánynak miniszterelnöksége idején elajándékozni az araboknak , Iraknak a magyar tulajdonban levő tankokat, akkor most nem biztos, hogy vásárolni kellene.
  Elég a google-ba beütni az alábbit és akkor a képviselő nő is elolvashatja a 2004 .évi alábbi cikket: Magyarország hetvenhét tankot ad Iraknak.

  1. Anno szovjet tankokat vásároltunk, mert szóltak Moszkvából, hogy meg kell venni, ha akarunk holnap is benzint tankolni. A mostani vásárlás mögött ott van a BMW és a Mercedes gyárak idehozatala is..

  2. Állítólag (persze valószínűleg nemigaz) az orosz tankok fele nem működött alkatrészek híján.

  3. Ilonka bérlibus! A 2004-ben Irakba küldött tankok kb.ócskavasnak , vagy lövészeti célpontnak voltak alkalmasak.

 6. Bingonének fingja sincs a magyar had osztályhoz, hogy mi kell, a NATO tag államokban való részvétel kötelez bennunket, hogy fejlesszük a had állományt. Lehet hogy Kunhalmival tárgyalták meg, hogy mit is kéne venni. Bingó ezért nincs találat, veszitettél, mehetsz tovább hasalni.

 7. Na, már megint kaptunk egy gyengeelméjűt így éhgyomorra. Sivár lehet az élet, így Orsós Gáspár néven bérbeíróként, ha már 6 óra 17 percére teljesíteni kell a minden előző hozzászólónak szánt epeömlést.
  Kis boldogtalan Gáspárom, az én okos édesapám amikor a testvéreimet kellett biztatnia kicsit szorgalmasabb tanulásra egyszer azt mondta:
  – “Mindenkitől mindenét el lehet venni: A házát, vagyonát, szeretteit, szabadságát, de még az egészségét és életét is. Csak két dolog maradhat mindig a tietek: a tudásotok és az emlékeitek.”
  Ha Önnek nem volt ilyen bölcs apja, akkor most felvilágosítanám: Bárkitől el lehet venni mindenét. Akkor is ha OV. és “bűnbandája” Ön szerint osztogatja.
  S inkább acsargás helyett egyszer az életében gondolja végig, ha a maguk imádott és befogadásra váró muszlim migránsai elárasztanák hazánkat, semmit sem számítana az, hogy addig ki mit osztogatott. Mindent elvennének tőlünk is meg magától is. S akkor mi maradna Önnek vajon? Hát tudás az biztosan nem…
  S ha nem szokik le sürgősen a mocskolódásról, s nekik a muszlim hódítóknak is beszólna, Orsós úr, a hasonlóan kedves, és minket felettébb szórakoztató “de én mindenkinél okosabb vagyok” nevetséges erőlködésű stílusában, akkor még a feje sem maradna a sajátja.
  Bár ahogy elnézem az írásait, nagy kár nem lenne ezért a fejért…

 8. Efftársilag nyilván valami “szovjet márka” dukálna. De erről efftársilag már le “teccett” késni!

 9. Áh, egy szovjet harckocsiba bármilyen alkatrészt be lehet építeni. Bosch botmixer, színes tv-k sorkimenője, Trabant hycomat kuplungpedálja, MTZ klíma, Ikarus jegykezelő automata, Zsiguli kipufogó, stb. stb. stb. Más. Emberek nem Tigris, hanem Leopárd! Előbbi függőlegesen csíkos, utóbbi vízszintesen fekete, esetenként srévizavé pöttyös. Ezekről könnyen megismerszenek!

 10. Orsós Gácsérka!
  Mielőtt valamit leírunk, ellenőrizni kell, hogy megállja e a helyét, amit írunk, vagy sem.
  Természetesen, sokszor tévedhetünk, is, de ez csak akkor lesz nevetséges, ha valakit kiakarunk előzőleg oktatni , sértegetjük és a nagyon melléfogott kioktatóról kiderül nem tájékozott, csak beszél, mert azt hiszi mindig támadni, kioktatni kell a nem ellenzéki embereket, mint pl. engem, mint most ezt tette, maga.
  Meg kell cáfolnom ezt :
  “Ilonka bérlibus! A 2004-ben Irakba küldött tankok kb.ócskavasnak , vagy lövészeti célpontnak voltak alkalmasak.”
  Egyrészt önként írok ide, tehát az állítás első fele már megdőlt, a libát sem vállalhatom fel, annál is inkább mert nem hiszem, hogy nagyobb végzettsége lenne mint nekem van. Természetesen, ha egyetemi végzettsége van, akkor ebben egyezünk, de a sértegetése nem vall intelligens emberre. Ezért én is hasonlóan szólítottam meg magát mint ön engem. Így kvittek vagyunk, legyen ennyi elég.
  Most jön az igazi cáfolata a második mondatnak: Be kell ütni a google-ba az alábbi 2005, évi május 13.-i cikk címét: “Ősszel mennek Irakba a feltuningolt magyar tankok”
  Ez azt jelenti, hogy nem ócskavasként mentek Irakba.
  Igaz az USA állta a javítási költségeket, ha mi javítottuk volna ki saját költségen, akkor most nekünk lennének feltuningolt tankjaink, melynek kétségtelen a javítási költségei kevesebbe kerültek volna, mint a német tankok vásárlása napjainkban.
  Összegezve: Gyurcsány nem dicsekedhet e téren jó üzleti érzékkel, mellette a hadsereget is erősen meggyengítette. Hogy miért ezt csak ő tudja.

 11. Mindig is tudtam, hogy a MainStreamMedia hazudik és mindenki hazudik, Magyarország a világ legnagyobb országa:
  van 10 millió miniszterelnöke
  van 10 millió köztársasági elnöke
  él itt 10 millió bíró, 10 millió, ügyvéd, 10 millió jogász,
  ezen kívül 10 millió közgazdász, mellette 10 millió banki szakember,
  10 millió orvos, 10 millió ápoló, 10 millió egészségügyi szakember,
  10 millió tanár, 10 millió egyetemi oktató, 10 millió főiskolai oktató,
  10 millió szakértő, 10 millió bölcsész…
  a sort csak ezért nem folytatom, mert nincs időm…
  Magyarország a világ legnagyobb országa.

  1. Ez teszi Magyarországot naggyá! Erre Te csak most jöttél rá! Akkor leesett a tantusz! Ez már jó jel számodra!

   Szlovákiából….

  2. … és kétmillió [email protected]ő! Ezt soha ne feledd, amikor jó szándékodat felebarátaid iránt ki akarod fejezni, de eszedbe jut, amit itt most megtudtál, mert ezek szerint eddig ezt fel sem tételezted.
   Hát így légy jó mindhalálig…

 12. Orsós Gáspár!
  Amint kedvence mondotta volt: Ucsítysza, ucsítysza, ucsítysza. Csak utána dumálni. Tehát 10-12 év múlva. Addig pedig zamolcsi!

 13. 1971-72-ben voltak velem katonák , Orsós nevezetűek.Mint írnok sokukat én tanítottam meg arra hogy legalább a nevüket le tudják írni nyomtatott betűkkel.Volt egy százezres hadseregünk ami szinte semmire nem volt alkalmas.Második világháborús karabélya volt az egész dandárnak .Ja , és az Orsósok a kisebbséghez tartoztak. A többség meg úgyis tudjuk hol ült. Irakban ezek a tankok az A10-es varacskos disznóknak kitűnő célpontjai voltak.Emlékezzetek a halál sztrádájára.

 14. ….mit foglalkozunk ezzel a libával…írigylem a tehetségét annak a férfinak aki erre gerjed…habár…ahogy mondják…tüzet oltani a moslékos veder is jó….

 15. Úgy tűnik a mentelmi jog mellé ész nem jár, nyilván mind a Fideszesekhez került . Mi ez kérem ha nem világra szóló botrány OV azonnal “monnnyonn ” le ( arról nem is beszélve ,hogy az egészség ügyből is nagyon sok hiányzik) !!!! 😀 😀 😀 😀 😀

 16. miért? Csak akkor van merszed a képébe mondani saját véleményedet, ha inkognitóba rejtőzhetsz? Magyar vagy? vagy nem? Akkor ne vacillálj, hanem gondolj 56-ra. Ott sem zöldségárusok mentek a tankok elé! Nincs győzelem áldozat nélkül. Ezt még a sakkozók is tudják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük