Stadion-renováció

Blog VBT

Sajnos nincs mit tenni. Mivel a Puskás Ferenc Stadion 15 millió magyar stadionja, s nemcsak azoké, akik úgy érzik, hogy egy vérből vagyunk, sebtiben összeírtam, milyen változtatásokat kell eszközölni, hogy mindenki számára elfogadhatóvá tegyük Magyarország új ékét.

– A hatalmas érdeklődésre számot tartó mérkőzések és koncertek előtt másfél nappal a stadiont csak kerékpárral lehessen megközelíteni. A járművek tárolása a Stefánia út és a Dózsa György út stadion melletti szakaszainak lezárásával kialakított biciklitárolókban történjen.

– A beengedő kapuknál történő átvizsgálást sokkal szigorúbbra kell szabni! Nincs helye a stadionban olyan tárgyaknak, amelyek félelmet kelthetnek bárkiben is. Ilyen tárgy többek között a magyar zászló, az Orbán Viktor mintás póló, a Magyar igazolvány, valamint a trágár beszédre alkalmas túl férfias hang.

– Az üléshelyeket szektor-semlegesíteni kell. A hazai és a vendégcsapat szurkolói váltott székeken, egymás mellett foglaljanak helyet. Így lehetőség van az européer barátkozásra, pajtáskodásra.

– A nemzeti érzelmű zenekarok egyes számainak nyitódalként való alkalmazásának hegemóniáját néhány Konchita Wurst, vagy Emilio dal törje meg, attól függően, hogy az Európai Parlament erre a célra létrehozott bizottsága miként dönt.

– Mivel a pálya gyepe csupán zöldfelület, gondoskodni kell megfelelő zöldterületről is. Ezért a pályák mellé, az oldalvonalra tujákat, nyírfákat és kocsányos tölgyeket, illetve a bevándorlói tolerancia kedvéért invazív akácokat telepítsenek.

– Sajnos elképzelhető, hogy a fenti intézkedések ellenére is át kell helyezni az egész stadiont a Városligetből Csepelre, vagy bárhová máshová Észak-Pesten.

– A meccsek megkezdése előtt ne a depresszív Magyar Himnusz szólaljon meg, hanem Pápai Joci eurovíziós dala, illetve ByeAlextől vagy Kis Grófo-tól bármi.

– A zsúfoltság elkerülése érdekében a büfékben csak speciális vásárlói kártyával (v.ö. Momentum és/vagy MSZP-DK-Párbeszéd párttagsági könyv) lehessen vásárolni.

– Az esélyegyenlőség nevében a két kapu előtt, illetve a férfi és női mosdók előtereiben CT berendezés tegye biztonságosabbá az ottlétet. A VIP szektorban emellett legyen legalább két koraszülött inkubátor.

– A román, szlovák vagy ukrán nemzeti válogatott mérkőzésein ne szabadjon a magyaroknak szurkolni, hiszen ez csak megzavarja az ellenfelet, s felesleges feszültséget teremt a sportban, ami nem a politika terepe.

– Amennyiben a román, szlovák vagy ukrán szurkolók szarmagyaroznak, vagy a trianoni döntés jogosságát kihangsúlyozó molinókat lobogtatnak, szálljunk magunkba, és gyakoroljunk önkritikát.

***

Mindezen intézkedések foganatosítására és betartatásuk felügyeletére uniós stadionbiztosnak az Index nagytudású tollforgatóját, a Greta Thunberg-díjas Miklósi Gábort javaslom.  

() VBT ()

Facebook hozzászólások

3 hozzászólás “Stadion-renováció

 1. Az aréna mondhatni a magyarok szuperkórháza….
  máris 68 ezer emberen segített a mentális betegségük gyógyulásában…
  köszönhetjük mindezt Dr Orbán úrnak!!
  barátilag
  J.L.

  1. Az M4 metró pedig az ország /átmeneti/ mentális kijózanítója. Soha ne lépjen be az arénába, mert még megüti a guta! /nem kívánom, hogy patiense legyen a szuperkórháznak/ Járjon a romkocsmába, ott internacionalista haladókkal lehet minden nemzetit gyűlölni!

 2. Annak is ott kellett volna lennie, aki itt még mentális beteg, gyógyulásáért biztos kezet csókolt volna Dr Orbán Viktornak, ha elfogad tőle egy Jágermeistert hálája jeleként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük