Földosztás és szabadegyetem, avagy két libbant program holnapra

Blog VBT

Mostanság az uborkának lenne szezonja. Azonban ellenségi politikusainknak két év sem volt elegendő ahhoz, hogy belássák: a választás után dolgozni kell, nem pedig kampányolni és/vagy marháskodni. Így szakad egyszerre a nyakunkba  ̶k̶é̶t̶ ̶k̶a̶l̶a̶p̶ ̶s̶z̶a̶.̶.̶ ̶  két program is: az egyik Budapesten, a másik Balatonlellén.

***

ELSŐ PROGRAM – FÖLDOSZTÁS A JOBBIKOS MAGYAR ZOLTÁNNAL

Kezdem az érdekesebbel. A Jobbik kisgazdája, Magyar Zoltán képviselő úr – úgy is, mint fő mezőgazdász – már megint kitalált valamit. Illetve nyilván nem ő, hanem a párt általa vezetett kabinetjének szakértői csapata. Íme a holnapi program ismertetője:

„Ezúton hívjuk meg önöket sajtótájékoztatónkra, melynek témája: A Fidesz bukása után földosztás jön!”

*

*

Bevallom, én is szoktam ábrándozni arról, hogy mondjuk megnyerem az ötös lottó főnyereményét. Ilyenkor persze rögtön elkezdem költeni a pénzt. Egész jó móka, általában bárányszámolgatás helyett szoktam erről fantáziálni, elalvás előtt. Szombat este 8 után persze rendszerint bilibe lóg a kezem, de nem gondolnám, hogy egy közpénzből fizetett népképviselőnek olyan bődületes baromságokat kellene munkaidejében összehordania, mint a re-reprivatizáció.

Re-reprivatizáció, mondom én, mert a Jobbiknak nincsenek földjei. Hacsak nem azokat a kerteket akarják kiosztani, amik a budai vagy peremkerületi villáikhoz tartoznak.

Tehát nyilván „elveszik” azoktól, akiknek van. Egyszóval államosítanak.

Mindezt pedig teszik úgy, hogy saját bevallásuk szerint is csak úgy van esély a kormányváltásra, ha az összes ellenzéki párt összefog. Erről viszont nem kérdezték meg a többieket, tehát még nem is történt meg az összefogás, még nem is tömörültek választási szövetségbe, noch dazu még nem is nyertek, de már rákosiskodni akarnának. Érdekes lenne a többi ballibpárt véleményét is megkérdezni ezügyben. Kivéve talán a momentumosokat, mert ők a kapanyélen is a wifit keresnék.

Amellett se kellene szó nélkül elmennünk, hogy ugyan kiknek osztanák ki ezeket a földeket? Különös tekintettel arra, hogy a legtöbb vidéki, még akinek van is háztájija, nem igazán műveli azt. És itt most nem a konyhakertekről beszélek, hanem az egy katasztrális holdnál nagyobb szántókról. A terményértékesítés ugyanis akkor működne igazán, ha mondjuk néhány szabályt betartanának a viszontértékesítők. Gondolok itt azokra a nagyáruházakra, ahol zöldség-gyümölcs is kapható. Nem egy nyugati országban van már olyan szabályozás, ami előírja, hogy ami az áruház 30 Km-es körzetében megterem, azt a bolt köteles a hazai termelőtől átvenni, méghozzá középáron, nem pedig aláígérve a silányabb minőségű import árunak. És igen, ez itt most egy kormánykritika, ugyanis e tekintetben lehetett volna már lépni.

Na, de vissza a nagy ötletre! A kistermelők nemcsak értékesítési, hanem művelési gondokkal is szembesülnének, lévén, hogy már egy multifunkcionális traktor is többmilliós tétel, a vetőmagról és az egyéb kellékekről (trágya, műtrágya, növényvédő szerek, idénymunkások, stb.) nem is beszélve.

A Jobbik tehát nyilván kolhozosítást is akar. Hiszen akkor meg van oldva minden. Szövetkezetbe tömörülve minden könnyebb, ugye.

Magyar Zoltánék tehát feltalálták a szocialista modellt.

***

MÁSODIK PROGRAM – SZABADEGYETEM A DK-S GYURCSÁNY FERENCCEL

A második program már tart Balatonlellén, ráadásul fiataloknak lett meghirdetve, a DK szerint nagyjából tíz a tizenharmadikon számú túljelentkezővel, akik közül a 80 legrátermettebb hallgathatja meg, hogy…  idézem a Nyugati Fény című önszatirikus napilapot:

„A négy napos program során a résztvevők jobban megismerik majd a napi politikai működését, a magyar politika viszonyait, a politikai kommunikáció működését és a DK politikusait.”  (sic!)

*

Nyugati Fény – képernyőkép

*

Ne ragadjunk le a borzalmasan otromba és értelmetlen fogalmazásnál, hiszen a stilisztika nem minden. Ám az előző hírhez hasonlóan szintén ne menjünk el szótlanul amellett a tény mellett, hogy aki szabadegyetemet tart, attól elvárható lenne, hogy maga is egyetemet végzett ember legyen.

Mondhatnánk, hogy Gyurcsány ugye papíron az. De pont, hogy a papír hiányzik. „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című szakdolgozatát ugyanis – amely némileg hasonlít az ex sógora által írt, „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata” című szakdolozatra –  égen-földön nem találják évtizedek óta. Se a főiskolai köteles példány, se a saját példány nincs meg.

(Csendben jegyzem, meg, hogy tanult kollégáim, Jurák Kata, Füssy Angéla vagy Mező Gábor igazán utánajárhatnának a szocialista éra alatt egyeseknek fekáliáért és vizeletért odadobált diplomáknak. Ez a téma valóságos aranybánya.)

Ám még ha meg is lenne ez a szakdolgozat… Pont a DK-tól egy fiataloknak tartandó szabadegyetem? Nos, abszurd és nevetséges. Gyurcsány ugyanis abból indul ki, hogy ő biza a fiatal generáció körében hatalmas köztiszteletnek örvend. E megállapításra a Gyurcsány-bot népszerűsége és a vele szelfiző fiatalok nagy száma alapján jutott.

Pedig a megértéshez ennek a két szónak kéne utánaolvasnia:

– prank

– cringe

***

Igazából e két hír után már semmiféle öszefoglalás, véleményezés, tanulság nem szükségeltetik. Mindegyik szélsőbalos párt teszi a dolgát: nemzeti értékeket devalválnak, páros napokon a hazájukat, páratlanokon pedig egymást árulják el, miközben habzó szájjal diktatúráznak és O1G-znek.

Pártolóik pedig olyanok, mint azok, akik benne ragadtak egy borzalmas kapcsolatban: maguknak se vallják be, hogy rosszul döntöttek, inkább mindenki mást hibáztatnak azért, hogy számításaik nem jöttek be.

() VBT ()

Kiemelt kép: Magyar Zoltán és Gyurcsány Ferenc hivatalos Facebook-oldalai

4 hozzászólás “Földosztás és szabadegyetem, avagy két libbant program holnapra

 1. A pártolóikról,pedig a gödi nyilvános tanácsgyűlés,MINDENT elmond. 🙂
  Ami ott elhangzott,annak a tizedéért is vasvillát fognék.
  (Igen! A vasvilla a szar odébb hányására lett kitalálva.)

 2. Ez a wifi a kapanyélen, jol megfogalmazza
  a indiványozás nevetséges voltát.Tehát
  már ez a nagyon kis számu ,akik tényleg
  földet szeretnének,szavazo is számit
  a baloldalon.
  Ferink meg a tavalyi piros shorjában?.
  A cringe szo a tökéletes Ferink
  ezutobbi probálkozására.

 3. Aztán mit termelnének?Parlag füvet vagy marihuánát? Na ne már. Én kettőezer négyzetméteren családi összefogással megtermelem az egész évre szükséges krumplit – nem városiasan burgonyát – hagymát és egyéb zöldségféléket.Bocs majdnem kifelejtettem a paprikát , paradicsomot , zellert és még sorolhatnám.Barmok.Halvány gőzük nincs a mezőgazdaságról.Termeljenek a panelekben csótányt és hasonló dögöket. A kertben dolgozni kell nem nagyképűen ácsorogni és vigyorogni öltönyben a semmibe.Rohadt dologtalan alja népség vagytok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük