Koccanásos vakcinózis

Blog VBT

Mint azt már mindannyian (az egész bolygó lakosságát beleértve) tudjuk, Kunhalmi Ágens ma reggel összeütközött a 2-es villamossal, de a járműnek szerencsére nem lett baja. Kunhalmiról ugyanezt már nem tudom felelősségteljesen kijelenteni, ugyanis furcsa dolgokért kíván harcolni.

***

A képviselőasszony a baleseti jelentésének végén közli, hogy továbbra is küzdeni fog az ingyenes tesztelés mellett az ingyenes vakcináért is. E két kijelentés valószínűleg az ütközés megtörténtekor bekövetkezett belső (esetleg idegi) sérülésekre vezethető vissza, ugyanis vakcina még nincs, a háziorvosok által felírt tesztek pedig továbbra is ingyenesek.

Persze az lenne az igazi idill, ha minden teszt mindig ingyenes lenne.

KRESZ, nyelvi, terhességi, s főleg a covid.

Képzeljük csak el ezt a szép új világot! Szeptember végén, október elején, amikor jószerével bármikor megfázhatunk, ugyanis a reggeli nagykabáthoz képest a délutáni póló igen nagy kontraszt, valószínűleg többünknél beköszönthet a láz, az orrfolyás, a tüsszögés.

Milyen gyönyörű is lenne, ha a hatóságilag már így is a fele költségre csökkentett tesztet bárki bármikor, az első 37,2 Celsius fokos hatalmas láz megjelentekor csak úgy kérhetné! Kiváltképp, mivel az Orvos a családban című könyv első megjelenése óta bizony eltelt néhány év, s az akkori – hipochondriára építő –  öndiagnosztizáló öngyógyítás Dr. Google megjelenésével csak még nagyobb méreteket öltött.

És most tegyük a kezünket a szívünkre vagy bári máséra! Ha annyi milliónk lenne a bankszámlánkon, ahányszor március közepe óta az első hapcira azt mondtuk magunkban, „Na, most aztán megkaptam!”, már mind oligarchák lennénk. Egytől egyig. Kivétel nélkül.

***

Na, de mindannyiunk kedvenc női stand-up előadója, aki nemrég jelentette be, hogy ő akár miniszterelnök is tudna lenni, már az ingyenes vakcinákért harcol.

Ebből nekem egyenesen következik, hogy valaki szegényt nemrégiben harmadik szemen hőmérőzte, és a limbikus rendszere most úgy nyikorog, mint hibás féltengely balos hajtűkanyarnál, visszakettő kilencvennél.

Viszont az igazán nagy dolgok egészen kicsiben kezdődnek. Idézem Kunhalmit:

„Természetesen elismertem a felelősségem.”

*

*

Valljuk be, ez azért egy szocialista politikus szájából nagyobb csoda, mint hogy fényes nappal, Budapest szívében Godzillaként villamosokat dobál szerteszét, puszta kézzel. Jó, jó, autóval.

És igen! Az ember azt kívánja ilyenkor, hogy bárcsak ütközne minden társa villamossal! Nem nagyon. Csak épp annyira, hogy „Páff, a jó életbe, oké, elismerem, én szabadítottam rá a devizacsapdát az országra!”. Vagy „Durr neki, okés, bevallom, hazudtam reggel éjjel meg este.”.

Csakhogy a balos metodika az valahogyan olyan, hogy nemigen preferálja a kötöttpályás járműveket.  Példának okáért évek óta nem tudják megérteni, hogy a „Felcsúti Kisvasút” az valójában Vál-völgyi Kisvasút, egyik nemzeti kincsünk, s nem mellesleg (többek között) a keskeny nyomtávú vasutak helyreállítására kapott uniós pénzből lett újra indítva.

Szerintem a „jobbra tarts” lehet az oka. Nehéz lehet megszokni, hogy tíz éve, még ha balról próbálnának előzni a belső sávban, akkor is rájuk gyorsít szélről a kormányoldal.

***

A villamos meg csak jön, bután és sárgán, bele az ember pofájába.

V1G, bazmeg!

Speciel Ágensnek van némi tapasztalata abban, hogy milyen szembe menni és ütközni valami igazán keménnyel. S mielőtt bárki is rosszra gondolna, arra a kétharmados választói akaratra gondoltam, ami bezárt ajtóként magasodik szegény képviselőasszony előtt, akárcsak pilisi szívcsakra az ateista turista előtt.

Bocsáttassék meg nekem a kissé pikírt hangnem, de érte haragszom, nem ellene. Hiszen annyi minden más, testhezállóbb munkát is választhatott volna. Például Bakáts Tibor mellé társulva settenkedhetne takarítónőként kihalt irodaházakban, vagy lehetne a Duolingo home office nagykövete fejlődő országokban.

Ehelyett szegény még mindig azt a szerepet erőlteti magára, ami már a baloldalnak is kínos. S lassan odajut, mint a Momentum nevű román párt, hogy tetteiért még az LMP is bocsánatkérésre szólítja fel.

Még az a szerencse, hogy a 2-es villamos volt, ami ugye Kunhalmi kedvenc száma, s egyben a legkisebb kétjegyű prímszám.

***

Azért képviselő asszony helyében mindenképp megnézetném magam egy orvossal.

Az meg tudná állapítani, hogy van-e agyrázkódás. Mert ha igen, akkor van agy is.

() VBT ()

Kiemelt kép: Facebook

12 hozzászólás “Koccanásos vakcinózis

 1. Biztosan késő este van, azért értettem félre mikor azt olvasom, hogy Kunhalmink a mi kedvenc nemzeti kincs ajtótámaszunk már megint valamivel koccant. Halálosan komolyan azt láttam magam előtt, ahogy megállóból kiinduló villamosnak nekilép, és ezért kicsit csodálkoztam, hogyan tudott festékhibát okozni egy villamosnak? Mivel szeretem a rejtvényeket megfejteni, rájöttem, alighanem az autójával koccant, ami viszont felettébb rossz jel, különösen Karácsony budapesti közlekedésére tekintettel. Mert ahogy ismerjük Ágicánk afféle cigány lova szerű képességeit, miszerint a paci nem vak, csak bátor, azért megy neki egyenesen a villanyoszlopnak, alighanem sokféle koccanásra leszünk kárhoztatva, de remélhetőleg legközelebb nem koccan egy karácsonyi biciklisávossal.
  Elég nekünk, ha csak a politikai valósággal és a helyesírással koccan…az is ad nekünk napi mulatni valót.

 2. Én meg azt mondom, hogy ez tudatalatti dolog. Nagyon szeretne már ütközni valami igazán keménnyel, és hát így viszik a lábai vagy a kerekei mindig valami kemény eszköz felé.
  Szegény.

 3. Kétségtelenül pillanatnyi rövidzárlat, ha valaki koccan a kocsijával. Aki kocsival jár előbb utóbb koccan, mondjuk a parkolóban, máshol. Persze emberek vagyunk, de a második koccanás után célszerű egy alkalmassági vizsgát tartani, mert a dekoncentrált vezető a legközelebb a zebrán “koccan” babakocsival.

 4. Első fázis: álló célpontot vadászott.
  Második fázis: mozgó célpont kell.
  Harmadik fázis: Szőkére festi a haját?

  1. Álló villamossal csak a vakok koccannak. A legtöbb ilyen akkor van, ha a villamos éppen elindul a megállóból. Sokszor a villamosvezető a hibás, de a KRESZ szerint neki feltétlen elsőbbsége van és ha belesöpör valakibe akinek rálóg a kocsija a sínekre az autós lesz a hibás.. Az autókban mindig komoly kár keletkezik, a villamoson rendszerint kisebb horpadás, vagy az sem látszik.

 5. Igaz ami igaz,ha K.Á.
  szellemi képességei
  állando szorakoztatásrol
  gondoskodnak is,de izlése
  az van.Csak hasonlitsuk
  össze a képen láthato
  félig SM szerelésben
  feszitő nőt,remélem nő?

 6. És valaki bekötözte?
  Mert arról hatásos bagzónés képeket lehet készíteni. Merugye a Fidesz terror.

 7. Kiváncsi vagyok mit szónak a transzneműek és egyéb terhelt bagázs ahhoz, hogy egy KETTES szám jeggyel jelölték meg magukat a “büszke” képviselők???

 8. A kettő hol kétjegyű szám?
  A kettő a legkisebb prímszám (természetes számok). Egyben az egyetlen páros prímszám.

  1. Jujj Kristóf
   Hát két darab 2-s egymás mellett,az nem 22? 🙂
   És könnyen lehet,hogy ezek még a kettest sem vívták ki maguknak. Ezt a számot,valahol a fóka,és a tengeri tehén közé saccolom.

 9. A blog szerzője író, költő. De ez még nem mentesíti őt attól, hogy alapszinten ismerje a matekot. Vagy, ha nem ismeri, ne hivatkozzon rá, de legalábbis ne írjon szamárságokat. Megtette, így szerencsétlenségére pont ahhoz vált hasonlóvá,, mint akit cikizett. Kristófnak igaza van. Kedves Varga Bíró Tamás! Kérem, fogalmazza át a bejegyzése végét. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük